Mirta Šurjak: Puno je seksizma prema ženama koje imaju fizičke atribute i pamet
Page 15 of 21
Page 15 of 21 • 1 ... 9 ... 14, 15, 16 ... 21
Re: Mirta Šurjak: Puno je seksizma prema ženama koje imaju fizičke atribute i pamet
Mah, odanost radne snage su dobili jer imaju duplo veću plaću. A tretiraju ih, ni ne pogledaju ih. A zašto to mogu, pa ima puno razlogaSpeare Shaker wrote:kaya wrote:Pa nisu oni uspješni zato što ne rade nedjeljom. Kak misliš da ne završimo kao Italija? Što to njima faliSpeare Shaker wrote:kaya wrote:A zašto bi se mi ugledali uopće u njemačku, možemo i u italiju, tamo trgovine rade nedjeljom . A možemo i u ameriku, tamo stalno rade. Osim toga mi smo turistička zemlja, neće valjda turisti bauljati nedjeljom a da ništa ne rade.
Zato što se trebamo ugledati na one uspješnije poput Nijemaca, a ne na one neuspješne poput Talijana da ne bi na kraju završili kao oni.
Amerika je posebna priča.
I Austrija je turistička zemlja pa ni tamo trgovine ne rade nedjeljom, a i mi smo kulturološki više vezani za Austriju i Njemačku nego za Italiju, a o Americi da se i ne govori.
Dva kraja i sredina, jebote. Pa vidiš da je kod njih što gospodarska što politička kriza koja će ići samo na lošije.
Nisu doduše uspješni samo zato jer ne rade nedjeljom, ali su zato dobili odanost radne snage jer ih poslodavci tretiraju kao ljude, a i to je jedna od okolnosti koja ide u prilog većoj produktivnosti i gospodarskoj uspješnosti.
Naši mentalno retardirani poslodavci u potrazi za lakim ekstraprofitom radnike ne tretiraju kao ljude nego kao stoku i onda se čude kad im ovi masovno odu pazi gdje, ne u Italiju nego baš u Njemačku (gdje trgovine ne rade nedjeljom).
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Re: Mirta Šurjak: Puno je seksizma prema ženama koje imaju fizičke atribute i pamet
Slični su znaš, nogomet, lokali, šminkanje, temperament. Njemci su puno hladniji.Speare Shaker wrote:Inače, mi smo kulturološki zapravo neka vrsta sjevernjaka Mediterana. Čak i u onom dijelu koji je uz more, a kamoli u kontinentalnom dijelu koji jedva da ima veze s Mediteranom.
2015-08-15
kaya wrote:
Mah, odanost radne snage su dobili jer imaju duplo veću plaću. A tretiraju ih, ni ne pogledaju ih. A zašto to mogu, pa ima puno razloga
Gle, odavno je poznato da svaki trud poslodavaca oko boljeg položaja i radnih uvjeta radnika ovi nagrađuju većom produktivnošću. Sad se ne mogu sjetiti konkretnog primjera u tom smislu koji smo spominjali na faksu, ali to je zapravo prilično lako provjeriti.
Nije samo u pitanju visina plaće.
Guest- Guest
kaya wrote:Slični su znaš, nogomet, lokali, šminkanje, temperament. Njemci su puno hladniji.Speare Shaker wrote:Inače, mi smo kulturološki zapravo neka vrsta sjevernjaka Mediterana. Čak i u onom dijelu koji je uz more, a kamoli u kontinentalnom dijelu koji jedva da ima veze s Mediteranom.
Mi jesmo dijelom baštinici mediteranske kulture i običaja, ali ni blizu kao Talijani. Ponavljam, mi smo zapravo po mentalitetu neka vrsta sjevernjaka Mediterana. Razumijem da je to novi pojam koji neće biti tako lako prihvaćen.
Guest- Guest
A ne znam, moguće.Speare Shaker wrote:kaya wrote:
Mah, odanost radne snage su dobili jer imaju duplo veću plaću. A tretiraju ih, ni ne pogledaju ih. A zašto to mogu, pa ima puno razloga
Gle, odavno je poznato da svaki trud poslodavaca oko boljeg položaja i radnih uvjeta radnika ovi nagrađuju većom produktivnošću. Sad se ne mogu sjetiti konkretnog primjera u tom smislu koji smo spominjali na faksu, ali to je zapravo prilično lako provjeriti.
Nije samo u pitanju visina plaće.
2015-08-15
Al dobra je usporedba, malo hladniji od njih ali ne kao njemci.Speare Shaker wrote:kaya wrote:Slični su znaš, nogomet, lokali, šminkanje, temperament. Njemci su puno hladniji.Speare Shaker wrote:Inače, mi smo kulturološki zapravo neka vrsta sjevernjaka Mediterana. Čak i u onom dijelu koji je uz more, a kamoli u kontinentalnom dijelu koji jedva da ima veze s Mediteranom.
Mi jesmo dijelom baštinici mediteranske kulture i običaja, ali ni blizu kao Talijani. Ponavljam, mi smo zapravo po mentalitetu neka vrsta sjevernjaka Mediterana. Razumijem da je to novi pojam koji neće biti tako lako prihvaćen.
2015-08-15
zato jer je meni deda nijemac, tebi baka talijanka.kaya wrote:A zašto bi se mi ugledali uopće u njemačku, možemo i u italiju, tamo trgovine rade nedjeljom . A možemo i u ameriku, tamo stalno rade. Osim toga mi smo turistička zemlja, neće valjda turisti bauljati nedjeljom a da ništa ne rade. Ako se blagajnicama ne sviđa mogu promjeniti posao a ne da mi svi moramo okrenuti život naopačke jer one ne bi radile nedjeljom. Ni onima na aerodromu se ne sviđa smjena od ponoći pa ne traže da ga zatvore noću i pomaknu letove!
ja sam muško i nijemci su spašavali talijane.
turisti nedjeljom na misu. i sto ojra neka ostave pokraj špara.
2014-12-30
Nije mi baka talijanka , al imam familiju tamo, tetin muž je talijan sestrične naravno..veber wrote:zato jer je meni deda nijemac, tebi baka talijanka.kaya wrote:A zašto bi se mi ugledali uopće u njemačku, možemo i u italiju, tamo trgovine rade nedjeljom . A možemo i u ameriku, tamo stalno rade. Osim toga mi smo turistička zemlja, neće valjda turisti bauljati nedjeljom a da ništa ne rade. Ako se blagajnicama ne sviđa mogu promjeniti posao a ne da mi svi moramo okrenuti život naopačke jer one ne bi radile nedjeljom. Ni onima na aerodromu se ne sviđa smjena od ponoći pa ne traže da ga zatvore noću i pomaknu letove!
2015-08-15
ne sjećam se više.kaya wrote:Nije mi baka talijanka , al imam familiju tamo, tetin muž je talijan sestrične naravno..veber wrote:zato jer je meni deda nijemac, tebi baka talijanka.kaya wrote:A zašto bi se mi ugledali uopće u njemačku, možemo i u italiju, tamo trgovine rade nedjeljom . A možemo i u ameriku, tamo stalno rade. Osim toga mi smo turistička zemlja, neće valjda turisti bauljati nedjeljom a da ništa ne rade. Ako se blagajnicama ne sviđa mogu promjeniti posao a ne da mi svi moramo okrenuti život naopačke jer one ne bi radile nedjeljom. Ni onima na aerodromu se ne sviđa smjena od ponoći pa ne traže da ga zatvore noću i pomaknu letove!
iskreno, više sam ti gleedao noge i kako si mogla na -15 ići u tajcama.
baka me nije zanimala.
2014-12-30
veber wrote:kaya wrote:A zašto bi se mi ugledali uopće u njemačku, možemo i u italiju, tamo trgovine rade nedjeljom .
Ali ne rade u ponedjeljak.
catabbath-
2015-08-22
u doba mračnog komunizma nedjeljom su radili placevi, dežurne trgovine, ribarnice.catabbath wrote:veber wrote:kaya wrote:A zašto bi se mi ugledali uopće u njemačku, možemo i u italiju, tamo trgovine rade nedjeljom .
Ali ne rade u ponedjeljak.
ali nisu radile ponedjeljkom.
2014-12-30
veber wrote:zato jer je meni deda nijemac, tebi baka talijanka.kaya wrote:A zašto bi se mi ugledali uopće u njemačku, možemo i u italiju, tamo trgovine rade nedjeljom . A možemo i u ameriku, tamo stalno rade. Osim toga mi smo turistička zemlja, neće valjda turisti bauljati nedjeljom a da ništa ne rade. Ako se blagajnicama ne sviđa mogu promjeniti posao a ne da mi svi moramo okrenuti život naopačke jer one ne bi radile nedjeljom. Ni onima na aerodromu se ne sviđa smjena od ponoći pa ne traže da ga zatvore noću i pomaknu letove!
Talijani su kao protiv svih ratovali, a na kraju im svi živi spašavali guzice... čudo od nacije. Izmišljene.
darth_vader-
2014-04-17
ne bum o talijanskom ratovanjujasambrend wrote:veber wrote:zato jer je meni deda nijemac, tebi baka talijanka.kaya wrote:A zašto bi se mi ugledali uopće u njemačku, možemo i u italiju, tamo trgovine rade nedjeljom . A možemo i u ameriku, tamo stalno rade. Osim toga mi smo turistička zemlja, neće valjda turisti bauljati nedjeljom a da ništa ne rade. Ako se blagajnicama ne sviđa mogu promjeniti posao a ne da mi svi moramo okrenuti život naopačke jer one ne bi radile nedjeljom. Ni onima na aerodromu se ne sviđa smjena od ponoći pa ne traže da ga zatvore noću i pomaknu letove!
Talijani su kao protiv svih ratovali, a na kraju im svi živi spašavali guzice... čudo od nacije. Izmišljene.
ali kaja ima tu neku talijansku ljepotu. ovo nije nitko pročitao i posljedica je korone
2014-12-30
Što nije Kaja blondina... doduše i Diletta je...
darth_vader-
2014-04-17
veber wrote:ne bum o talijanskom ratovanjujasambrend wrote:veber wrote:zato jer je meni deda nijemac, tebi baka talijanka.kaya wrote:A zašto bi se mi ugledali uopće u njemačku, možemo i u italiju, tamo trgovine rade nedjeljom . A možemo i u ameriku, tamo stalno rade. Osim toga mi smo turistička zemlja, neće valjda turisti bauljati nedjeljom a da ništa ne rade. Ako se blagajnicama ne sviđa mogu promjeniti posao a ne da mi svi moramo okrenuti život naopačke jer one ne bi radile nedjeljom. Ni onima na aerodromu se ne sviđa smjena od ponoći pa ne traže da ga zatvore noću i pomaknu letove!
ali kaja ima tu neku talijansku ljepotu. ovo nije nitko pročitao i posljedica je korone
Ono ratuješ protiv Talijana, a na kraju ih još moraš i tetošiti koliko su berlavi po tom pitanju... Hitler je navodno živčani slom doživio kad je Mussolini objavio rat Francuskoj... dvije armije im se nisu makle dalje od granične karaule koju su držale snage reda pojačanog voda il' tako nešto...
darth_vader-
2014-04-17
veber wrote:u rimu nije postojao slobodni dan.
ili si bio robovlasnik ili si bio rob.
krščanstvo uvodi da ne radiš nedjeljom prijepodne.
tek se u americi počima bunit radnička klasa pa se uvodi neradna nedjelja.
pričaš gluposti
https://en.wikipedia.org/wiki/Sunday
nedjelja je oduvijek bila neradna i u islamu a u judaizmu subota, svaki sedmi dan isto kao u kršćanstvu
u rimu je do kršćanstva bio prvo svaki deseti dan neradni, onda svaki osmi, od 321. godine svaki sedmi
The ancient Romans traditionally used the eight-day nundinal cycle, a market week, but in the time of Augustus in the 1st century AD, a seven-day week also came into use.
Justin Martyr, in the mid 2nd century, mentions "memoirs of the apostles" as being read on "the day called that of the sun" (Sunday) alongside the "writings of the prophets." [9]
On 7 March 321, Constantine I, Rome's first Christian Emperor (see Constantine I and Christianity), decreed that Sunday would be observed as the Roman day of rest:[10]
On the venerable Day of the Sun let the magistrates and people residing in cities rest, and let all workshops be closed. In the country, however, persons engaged in agriculture may freely and lawfully continue their pursuits; because it often happens that another day is not so suitable for grain-sowing or vine-planting; lest by neglecting the proper moment for such operations the bounty of heaven should be lost.[11]
Despite the official adoption of Sunday as a day of rest by Constantine, the seven-day week and the nundial cycle continued to be used side-by-side until at least the Calendar of 354 and probably later.[12]
In 363, Canon 29 of the Council of Laodicea prohibited observance of the Jewish Sabbath (Saturday), and encouraged Christians to work on the Saturday and rest on the Lord's Day (Sunday).[13] The fact that the canon had to be issued at all is an indication that adoption of Constantine's decree of 321 was still not universal, not even among Christians. It also indicates that Jews were observing the Sabbath on the Saturday.
ubit ćeme, vadim se na koronu. nitko ne čita.jasambrend wrote:Što nije Kaja blondina... doduše i Diletta je...
ima noge, ono. ubit će me
2014-12-30
zamisli kreneš na poljsku. rusiju ono i moraš protiv talijana, htio sam reći amera.jasambrend wrote:veber wrote:ne bum o talijanskom ratovanjujasambrend wrote:veber wrote:zato jer je meni deda nijemac, tebi baka talijanka.kaya wrote:A zašto bi se mi ugledali uopće u njemačku, možemo i u italiju, tamo trgovine rade nedjeljom . A možemo i u ameriku, tamo stalno rade. Osim toga mi smo turistička zemlja, neće valjda turisti bauljati nedjeljom a da ništa ne rade. Ako se blagajnicama ne sviđa mogu promjeniti posao a ne da mi svi moramo okrenuti život naopačke jer one ne bi radile nedjeljom. Ni onima na aerodromu se ne sviđa smjena od ponoći pa ne traže da ga zatvore noću i pomaknu letove!
Ono ratuješ protiv Talijana, a na kraju ih još moraš i tetošiti koliko su berlavi po tom pitanju... Hitler je navodno živčani slom doživio kad je Mussolini objavio rat Francuskoj... dvije armije im se nisu makle dalje od granične karaule koju su držale snage reda pojačanog voda il' tako nešto...
zamisli jave ti u komandu prve divizije treće brgade da su talijani otišli na kavu?
2014-12-30
Ma nisu.Speare Shaker wrote:I da, netko je spomenuo kako su u komunizmu trgovine radile nedjeljom.
Jesu, ali samo one dežurne kojih je bilo vrlo malo i to kako koja, ali otprilike najkasnije do 11 sati. Sjećam se da su neke radile do 15 do 10 i mogao si praktički kupiti samo kruh, mlijeko i još poneku sitnicu.
Radile su neke cijeli dan.
Trgovine prehrambenih artikala.
Pekare/slasticarne isto, i to vecinom.
živimo u paralenim svjetovimaMaggie19 wrote:Ma nisu.Speare Shaker wrote:I da, netko je spomenuo kako su u komunizmu trgovine radile nedjeljom.
Jesu, ali samo one dežurne kojih je bilo vrlo malo i to kako koja, ali otprilike najkasnije do 11 sati. Sjećam se da su neke radile do 15 do 10 i mogao si praktički kupiti samo kruh, mlijeko i još poneku sitnicu.
2014-12-30
Maggie19 wrote:Ma nisu.Speare Shaker wrote:I da, netko je spomenuo kako su u komunizmu trgovine radile nedjeljom.
pekare su radile samo ujutro, dućani apsolutno ne. Radili su subotom do oko 2-3.
do ponedjeljka ništa.
Similar topics
» Otkriveno puno više psihopata među ženama
» U svijetu 90% stanovništva ima predrasude prema ženama
» Suljo ne prestaje sa provokacijama prema Zokiju:Da poljubim vasa stopala kuda idete?Ne pada mi na pamet
» Forbes: Demokrate i Hillary imaju puno dublje i lukrativnije veze sa Rusijom od Trumpa
» 35% Njemica koje su rodile u 2015. imaju djecu s imigrantima
» U svijetu 90% stanovništva ima predrasude prema ženama
» Suljo ne prestaje sa provokacijama prema Zokiju:Da poljubim vasa stopala kuda idete?Ne pada mi na pamet
» Forbes: Demokrate i Hillary imaju puno dublje i lukrativnije veze sa Rusijom od Trumpa
» 35% Njemica koje su rodile u 2015. imaju djecu s imigrantima
Page 15 of 21