Mirta Šurjak: Puno je seksizma prema ženama koje imaju fizičke atribute i pamet
Page 1 of 21
Page 1 of 21 • 1, 2, 3 ... 11 ... 21
https://www.index.hr/magazin/clanak/mirta-surjak-puno-je-seksizma-prema-zenama-koje-imaju-fizicke-atribute-i-pamet/2184559.aspx
prije sat vremena
Foto: Instagram
IAKO je završila Pravni fakultet, Mirta Šurjak ističe da pravo nikad nije bilo njena ljubav.
"Previše sam svoja i tvrdoglava da bih mogla raditi u sustavu punom pravila i formi, mislim da je pošteno to priznati. Od malena sam se igrala četkom kao mikrofonom, držala političke govore ali i prenosila nogometne utakmice. Moj je uzor bio Edo Pezzi, sjećam se kako sam kao mala trčala oko njegovog stola na Radio Splitu i vikala “Barba Edo, ja ću biti sportski novinar.” Majka je zasigurno utjecala genetskim nasljeđem na moj životni poziv a i moja prabaka po majčinoj strani je od roda Gotovčevih iz obitelji pokojnog hrvatskog političara i intelektualca Vlade Gotovca, tako se očigledno i taj govornički gen prenio i na mene", rekla je za portal doktorehitno.
Dodala je da sport voli otkad zna za sebe.
"Kao djevojčica pratila sam sva svjetska i europska nogometna prvenstva, znale sve postave momčadi, skupljala sličice i satima zaneseno gledala u ekran. Nije ovo prolazan hir, ni hobi, to sam ja, moj mentalitet, moja strast, koja se najbolje očituje dok prenosim nogometne utakmice na Radio Splitu s kolegom Markom Miličićem, kad zavičem, skačem, pjevam, pa čak i zaplačem ako se gubi. Ali sve je to ljubav i strast dobrodošla u sportsko komentiranje, to je ono što daje draž cijeloj igri na terenu", rekla je.
Požalila se na seksizam s kojim se susreće.
"Nažalost, jako puno seksizma i diskriminacije prisutno je prema ženama koje imaju fizičke atribute, a uz to i pamet. Nevjerojatna je količina omalovažavanja gdje se pojedinci neprestano trude omalovažavati vas, banalizirati vaš rad, trud i obrazovanje samo zato što dobro izgledate. I nažalost to najčešće rade pojedine žene urednice iz nekih lokalnih medija. Svaki put me to iznova razočara i pogodi jer pokušavaju od vas u medijima stvoriti sliku neke praznoglave plavuše, a ne obrazovane, sposobne mlade žene koja obožava posao koji radi. S druge strane, moji muški kolege sportski novinari izuzetno me poštuju od trenutka od kada sam prvi put prije 10 godina počela raditi nogomet i kao apsolutni debitant počela raditi Europsku nogometnu ligu u kojoj je i Hajduk igrao", rekla je i dodala da nije lako izaći pred pun stadion, uzeti izjavu od igrača, imati suvisla i pametna pitanja jer ste kao žena u muškom poslu uvijek pod trostrukim povećalom javnosti i kritičara.
prije sat vremena
Foto: Instagram
IAKO je završila Pravni fakultet, Mirta Šurjak ističe da pravo nikad nije bilo njena ljubav.
"Previše sam svoja i tvrdoglava da bih mogla raditi u sustavu punom pravila i formi, mislim da je pošteno to priznati. Od malena sam se igrala četkom kao mikrofonom, držala političke govore ali i prenosila nogometne utakmice. Moj je uzor bio Edo Pezzi, sjećam se kako sam kao mala trčala oko njegovog stola na Radio Splitu i vikala “Barba Edo, ja ću biti sportski novinar.” Majka je zasigurno utjecala genetskim nasljeđem na moj životni poziv a i moja prabaka po majčinoj strani je od roda Gotovčevih iz obitelji pokojnog hrvatskog političara i intelektualca Vlade Gotovca, tako se očigledno i taj govornički gen prenio i na mene", rekla je za portal doktorehitno.
Dodala je da sport voli otkad zna za sebe.
"Kao djevojčica pratila sam sva svjetska i europska nogometna prvenstva, znale sve postave momčadi, skupljala sličice i satima zaneseno gledala u ekran. Nije ovo prolazan hir, ni hobi, to sam ja, moj mentalitet, moja strast, koja se najbolje očituje dok prenosim nogometne utakmice na Radio Splitu s kolegom Markom Miličićem, kad zavičem, skačem, pjevam, pa čak i zaplačem ako se gubi. Ali sve je to ljubav i strast dobrodošla u sportsko komentiranje, to je ono što daje draž cijeloj igri na terenu", rekla je.
Požalila se na seksizam s kojim se susreće.
"Nažalost, jako puno seksizma i diskriminacije prisutno je prema ženama koje imaju fizičke atribute, a uz to i pamet. Nevjerojatna je količina omalovažavanja gdje se pojedinci neprestano trude omalovažavati vas, banalizirati vaš rad, trud i obrazovanje samo zato što dobro izgledate. I nažalost to najčešće rade pojedine žene urednice iz nekih lokalnih medija. Svaki put me to iznova razočara i pogodi jer pokušavaju od vas u medijima stvoriti sliku neke praznoglave plavuše, a ne obrazovane, sposobne mlade žene koja obožava posao koji radi. S druge strane, moji muški kolege sportski novinari izuzetno me poštuju od trenutka od kada sam prvi put prije 10 godina počela raditi nogomet i kao apsolutni debitant počela raditi Europsku nogometnu ligu u kojoj je i Hajduk igrao", rekla je i dodala da nije lako izaći pred pun stadion, uzeti izjavu od igrača, imati suvisla i pametna pitanja jer ste kao žena u muškom poslu uvijek pod trostrukim povećalom javnosti i kritičara.
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Re: Mirta Šurjak: Puno je seksizma prema ženama koje imaju fizičke atribute i pamet
Ona dakako obozava da je ne primjecuju,ne daju joj komplimente,i ne hvale njenu pamet(kakvakog bila..) to joj se jako gadi....aupickumaterinu i danasnji svijet i zene,sve oslo u kujac preblagi
Guest- Guest
Re: Mirta Šurjak: Puno je seksizma prema ženama koje imaju fizičke atribute i pamet
iskreno ja bi jebo njezine fizičke atribute a za pamet me boli kurac, nisam joj poslodavac i nemam običaj jebat žene u mozak.
marcellus wrote:iskreno ja bi jebo njezine fizičke atribute a za pamet me boli kurac, nisam joj poslodavac i nemam običaj jebat žene u mozak.
dakle,ne djeluje jeftino... ..ajd Marc je dao ocijenu,sad poslije njega i mi je mozemo oplesti i izjebati...
Guest- Guest
A ona od toga ima pvc i... pvc...
darth_vader-
2014-04-17
cili split ima slike gdje navodno ova prašila sa nekim likom , ima sam ih na starom mobu
Đovani Rosso ju je zašprica pa odjeba dok je još i sličila na nešto...
darth_vader-
2014-04-17
2015-08-08
e da te slike su kružile splitom :D jel to ona? nisam išao kopati
izgleda ko krava muzara
2014-12-30
jasambrend wrote:Đovani Rosso ju je zašprica pa odjeba dok je još i sličila na nešto...
Botox i napumpana usta
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Umjesto da se ljute na pedere i na puritance,one tobože glume ljutnju prama normalnom čovjeku koji joj uputi kompliment.
Iz osobnog iskustva znam da što je kompliment "bezobrazniji" pička je zadovoljnija .
Npr.svakoj će ženski biti (ma koliko glumatala) ugodnije čuti "Ej što imaš dobru guzu" ili "joj koje sise",nego "ljubim ruke milostiva"!
Iz osobnog iskustva znam da što je kompliment "bezobrazniji" pička je zadovoljnija .
Npr.svakoj će ženski biti (ma koliko glumatala) ugodnije čuti "Ej što imaš dobru guzu" ili "joj koje sise",nego "ljubim ruke milostiva"!
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
jastreb wrote:Umjesto da se ljute na pedere i na puritance,one tobože glume ljutnju prama normalnom čovjeku koji joj uputi kompliment.
a istina..no da su ti komplimenti potkrijepljeni josh sa luksuznom mečkom ili bemburom u blizini,skupim stanom,i keshem na racunu,sve bi proslo ispod radara..
Guest- Guest
ti iskompleksiran mercedesom i bmwom. voziš mitshubishi i uz tvoju malu plaću mogao bi vozit trojku neki x ili c, e od mercedesa.Legendovich wrote:jastreb wrote:Umjesto da se ljute na pedere i na puritance,one tobože glume ljutnju prama normalnom čovjeku koji joj uputi kompliment.
a istina..no da su ti komplimenti potkrijepljeni josh sa luksuznom mečkom ili bemburom u blizini,skupim stanom,i keshem na racunu,sve bi proslo ispod radara..
e klasa je ispod 60 000€ znači da ne jedeš nikaj u godini ga kupiš.
2014-12-30
Ma pričam(o) o normalnim ženskama koje susrećemo svaki dan,a ne o nekim sponzorušama i starletama.Legendovich wrote:jastreb wrote:Umjesto da se ljute na pedere i na puritance,one tobože glume ljutnju prama normalnom čovjeku koji joj uputi kompliment.
Dakle moja prijateljica I.koja radi u kladionici sija od zadovoljstva kad joj bacim kompliment vezan uz njene grudi. I neće joj past na pamet da me optuži za tzv seksizam.
A moja drugarica Lj. s kojom se dopisujem naprosto cvjeta kad se divim njezinim nogama.
ne znam čemu tražiti probleme undje gdje ih nema???
2014-04-22
drugarica.
sve vas je trebalo opremit specijalnom opremom.
2014-12-30
Drugarica od drugar,ne drug,ak si na to mislil.veber wrote:drugarica.
2014-04-22
malo kasnim. valjda godine.marcellus wrote:iskreno ja bi jebo njezine fizičke atribute a za pamet me boli kurac, nisam joj poslodavac i nemam običaj jebat žene u mozak.
kada si se ukazao s kolegicom. ostal sam bez daha 6 mjeseci.
ono ti i ona, niti danas nemrem doći sebi.
2014-12-30
a mirela, avion.
ja znam da imam zgodne i lijepe žene.
kako se tebi omaknula. žena fakat zgodna.
ja znam da imam zgodne i lijepe žene.
kako se tebi omaknula. žena fakat zgodna.
2014-12-30
ja sam uvjerenja bio da buš se za forumašicu našu udao
jebga život nas raznosio.
jebga život nas raznosio.
2014-12-30
Page 1 of 21 • 1, 2, 3 ... 11 ... 21
Similar topics
» Otkriveno puno više psihopata među ženama
» U svijetu 90% stanovništva ima predrasude prema ženama
» Suljo ne prestaje sa provokacijama prema Zokiju:Da poljubim vasa stopala kuda idete?Ne pada mi na pamet
» Forbes: Demokrate i Hillary imaju puno dublje i lukrativnije veze sa Rusijom od Trumpa
» 35% Njemica koje su rodile u 2015. imaju djecu s imigrantima
» U svijetu 90% stanovništva ima predrasude prema ženama
» Suljo ne prestaje sa provokacijama prema Zokiju:Da poljubim vasa stopala kuda idete?Ne pada mi na pamet
» Forbes: Demokrate i Hillary imaju puno dublje i lukrativnije veze sa Rusijom od Trumpa
» 35% Njemica koje su rodile u 2015. imaju djecu s imigrantima
Page 1 of 21