Denkverbot
Page 27 of 50
Page 27 of 50 • 1 ... 15 ... 26, 27, 28 ... 38 ... 50
Re: Denkverbot
mativka wrote:
Kakav je to koncept lipote?
To je dalmatinski koncept: lip, lipši, nu ga..
Ukratko: najvažnije ti je bit lip.
Kad ostariš "ajme ča je bija lip, a vid ga sad našto liči, propa je nije to isti čovik, ne, ne.."
Ako nisi rođen lip, razvij svoje druge osobine da budeš primijećen.
hhahhahahahahaha
Guest- Guest
Od strane koga primijećen?venus wrote:mativka wrote:
Kad ostariš "ajme ča je bija lip, a vid ga sad našto liči, propa je nije to isti čovik, ne, ne.."
hhahhahahahahaha
Općenito ili?
mativka wrote:Od strane koga primijećen?venus wrote:mativka wrote:
hhahhahahahahaha
Općenito ili?
Primijećen u zajednici.
Dalmatinci imaju kulturu điravanja, mentalne higijene na višesatnim kafama, komentiranja svih i svega. Imaju oko za lipo. Bit lip je bitno.
Guest- Guest
Smatraš li da su svi Dalmatinci takvi?venus wrote:mativka wrote:Od strane koga primijećen?venus wrote:mativka wrote:
hhahhahahahahaha
Općenito ili?
Primijećen u zajednici.
Dalmatinci imaju kulturu điravanja, mentalne higijene na višesatnim kafama, komentiranja svih i svega. Imaju oko za lipo. Bit lip je bitno.
mativka wrote:Smatraš li da su svi Dalmatinci takvi?venus wrote:mativka wrote:Od strane koga primijećen?venus wrote:mativka wrote:
hhahhahahahahaha
Općenito ili?
Primijećen u zajednici.
Naravno da ne. Ima nas koji nismo
Guest- Guest
Zanima me,venus wrote:mativka wrote:Smatraš li da su svi Dalmatinci takvi?venus wrote:mativka wrote:Od strane koga primijećen?venus wrote:
hhahhahahahahaha
Općenito ili?
Primijećen u zajednici.
Naravno da ne. Ima nas koji nismo
slažu li se oni oko tebe s tom izjavom :)
A nećem ja s Dalmatinkom u zavadu :)))venus wrote:mativka wrote:
Zanima me,
slažu li se oni oko tebe s tom izjavom :)
Pitaj ih..
aben wrote:Gnječ wrote:prije sam debatirao s jednim poznanikom. čovjek je jedva završio srednju školu za neki zanat a o tom zanatu kojeg je jedva naučio pojma nema. i sam priznaje da apsolutno nema pojma, ja ga pitam šta zna raditi on kaže ništa nezna. ništa ali ipak radi zahvaljujući diplomi koju je dobio ali momentalno je bez posla zbog force majeure firma gdje je radio išla je u stečaj. ništa nezna ali u jednoj je stvari nenadjebiv a to uopće nikada nije učio niti nezna što je to. nenadjebiv je sofista. uvjeren sam da bi aben spalio na živce s njim. lik nema pojma što je sofizam ali je virtuoz u sofističim debatama. pitanje ta forumsku populaciju: kako?
pa lako, retorika je talent
a možda je samo budala. jer sve budale su sofisti ali nisu svi sofisti budale iako je teško uočiti razliku. jer budala kao i sofisti žive u logičkim zabludama i imaju istu tehniku verbalne intoksikacije sugovornika. nikada se nemoj raspravljati s budalom ili sofistom. prvo će te spustiti na svoj nivo, pa će te pobijediti iskustvom tj. logičkim zabludama i nekim od 38 strategija kako pobijediti u svakoj raspravi koje je skupio i napisao .Schopenhauer u svojoj knjizi The Art of Being Right: 38 Ways to Win an Argument
Guest- Guest
možda, al ćeš bit razočarenje.violator wrote:ebenica wrote:violator wrote:ebenica wrote:zašto? kako god da me netko nazove ja to nosim ponosno...krepat ma ne molat je blizak tom stavu.violator wrote:
To sam potisnula. To mi je bas gnjusno.
:)
To je dobar stav. Jos nisam sasvim dotle stigla, sensei. :)
nije to preporuka :D ne trebaš doć' do toga, počni sa pjesmicom neću kuhat neću prat, dovoljan je inat :)
Ako kazem "dobro, sensei", onda necu biti inatljiva. :)
Guest- Guest
ebenica wrote:možda, al ćeš bit razočarenje.violator wrote:ebenica wrote:violator wrote:ebenica wrote:
zašto? kako god da me netko nazove ja to nosim ponosno...krepat ma ne molat je blizak tom stavu.
:)
To je dobar stav. Jos nisam sasvim dotle stigla, sensei. :)
nije to preporuka :D ne trebaš doć' do toga, počni sa pjesmicom neću kuhat neću prat, dovoljan je inat :)
Ako kazem "dobro, sensei", onda necu biti inatljiva. :)
Je li bitnije razocarenje ili inat?
Ako je bitniji inat, poslusat cu te i... necu biti inatljiva (iako ne budem kuhala i prala)
Ako je bitnije razocarenje, necu te poslusati i biti cu inatljiva (iako budem kuhala i prala)
Doveo si me u nezavidnu situaciju. : )
To ti je kao s recenicom: Ova recenica nije istinita.
1. Ako je istinita, onda nije istinita.
2. Ako je neistinita, istinita je.
----
Salim se malo... Znam o cemu govoris. Ali tu sad ulijece ona prica s odgojem i vulgarizmima kao metodi deprogramiranja.. Jos me puno posla ceka prije nego dosegnem to o cemu govoris.
Sve se svodi na " moras biti dobra". "Biti dobra osoba" znaci ne povrijediti druge. Jer ako povrijedis druge, ljudi te nece prihvatiti. Ako te ne prihvacaju, bit ces usamljena. Pa si "dobar". Pa si svejedno usamljen jer nisi onakav kakav zelis biti. Nitko te nije ucio kako zadovoljiti vlastite zelje i potrebe. Mislim, smijesno mi je ovo uopce pisati, ali ti se " programcici" ukljuce u nekim cudnim situacijama. I nikad ne znam je li to doista stvar odgoja ili je pitanje bioloskih programa, odnosno nase evolucije kao coporativnih zivotinja...
Guest- Guest
venus wrote:violator wrote:venus wrote:
...samo jako, strogo i nepotrebno!!!
Nego, da vas popitam...jel ko od vas zaposlen, ono ozbiljno i za plaću
...samo pitam u prolazu...
Pa, eto ti u prolazu i odgovor. Ne. Ja sam princeza, a princeze ne rade. A zasto pitas?
Pa ono..vidim pišete u razna doba.
Il ste Kicu na platnom spisku il imate sponzora ili je moja mašta slaba pa imate neku sjajniju opciju.
Čestitam u svakom slučaju na dobrom životu, u dvorcu.
Pa to s pisanjem i razlicitim dobima uopce nije neka konstanta. Ne znam sto si primijetila i kada, ti tako zaposlena.. :D
Inace, obozavam osobe koje ne propuste druge pecnuti zbog "pisanja u razlicita doba" i sponzore i svasta nesto (aludirajuci, valjda, na dangubljenje, neproduktivnost, sto li?) , a onda spomenu nethaer pa otkriju da su gotovo ostarile na forumu.. Ma zar nije to lijepo, ha?
Hvala ti na cestitkama! I ja tebi zelim krasan dvorac. :)
Guest- Guest
violator wrote:venus wrote:violator wrote:venus wrote:
Pa, eto ti u prolazu i odgovor. Ne. Ja sam princeza, a princeze ne rade. A zasto pitas?
Il ste Kicu na platnom spisku il imate sponzora ili je moja mašta slaba pa imate neku sjajniju opciju.
Pa to s pisanjem i razlicitim dobima uopce nije neka konstanta. Ne znam sto si primijetila i kada, ti tako zaposlena.. :D
Inace, obozavam osobe koje ne propuste druge pecnuti zbog "pisanja u razlicita doba" i sponzore i svasta nesto (aludirajuci, valjda, na dangubljenje, neproduktivnost, sto li?) , a onda spomenu nethaer pa otkriju da su gotovo ostarile na forumu.. Ma zar nije to lijepo, ha?
...pišem iz staračkog doma, bore su mi se objesile ko dogi, sijeda kosa ko u Dumbledora...jer sam na net.hr već došla ko starije čeljade.
Drago mi je da obožavaš moje soko okolovo. I ja tebe zbog iste vrline.
Guest- Guest
venus wrote:violator wrote:venus wrote:violator wrote:venus wrote:
...pišem iz staračkog doma, bore su mi se objesile ko dogi, sijeda kosa ko u Dumbledora...jer sam na net.hr već došla ko starije čeljade.
Drago mi je da obožavaš moje soko okolovo. I ja tebe zbog iste vrline.
Trenutno je moje oko samo zamijetilo da sam umjesto "ostarjele" napisala "ostarile". Toliko o vaznosti svega napisanog. : D
Ma neka smo se nas dvije ispljuskale za dobrodoslicu. I ja tebe volim takvu prgavu spadalicu. :)
Ali pretjerala sam danas, moram priznati.. Jako me muci nesto, a kad je tako, postajem produktivnija u pisanju. Nisam logorejski tip, vec depresivni pisac (ili " pisac").
Guest- Guest
aben wrote:kic wrote:
https://www.theschooloflife.com/thebookoflife/why-is-the-modern-world-so-ugly/?As a result of our lack of education, we don’t hold our governing classes to account. We don’t know how to articulate our distaste for ugliness politically. We’ve been taught how to say we want a richer world, a fairer world, even a greener world. We are still stumbling in how to clamour that we also, desperately, want a more beautiful world.
dakle, čovik je socijalist. un misli da se edukacijon more učiniti da ljudi počnu hold to account političare, ki će unda početi ziđati lipo.
ne će.
ali obćenito, u pravu je. svit je sve grublji. jo sun izreso u socijalističkin jugoslovenskin kvadrima, ki su jugoslovenci namijenili svojen srbskon vojnom i policijskon kadru. ako sebi i svojima tako ziđu, ča očekivati obćenito.
i ni to samo ograničeno na istočne barbare. jednostavno je, ljudi nisu obdoreni is osjećajen za lipo.
joko moli broj ljudi imo sposobnost kreirati nešto lipo.
malo veći broj zno prepoznati i cijeni lipo.
još malo veći zno prepoznati lipo.
a nojveći jednostavno nisu blagoslovljeni/prokleti koncepton lipote.
mislim da svi posjedujemo osjećaj za lijepo, samo ga svi ne razviju da bi se mogli koristiti tim filtrom kako spada..
za ljepotu je potrebno pokloniti trenutak svjesne pažnje.. okus ljepote je nešto neposredno
problem je što se većina izražaja danas prepušta originalnosti i izražavanju neke vlastite ličnosti (self expression), a zaboravlja se prenošenje neke trajnije esencije? pitanje ljepote se stavilo u drugi plan, najvažnije je bit kreativan, i to je pogrešno jer i Van Gogh je godinama morao ponavljati i crtati kao stari majstori, da bi napredovao..
ugl izvrstan članak, i dobar yt kanal inače (school of life)
violator wrote:Sve se svodi na " moras biti dobra". "Biti dobra osoba" znaci ne povrijediti druge. Jer ako povrijedis druge, ljudi te nece prihvatiti. Ako te ne prihvacaju, bit ces usamljena. Pa si "dobar". Pa si svejedno usamljen jer nisi onakav kakav zelis biti. Nitko te nije ucio kako zadovoljiti vlastite zelje i potrebe. Mislim, smijesno mi je ovo uopce pisati, ali ti se " programcici" ukljuce u nekim cudnim situacijama. I nikad ne znam je li to doista stvar odgoja ili je pitanje bioloskih programa, odnosno nase evolucije kao coporativnih zivotinja...
svega po malo, ljudi se rađaju više puta, jednom kad se stvarno rode a ostalo kad dolaze na svijet u nečijim mislima.
najgore je doći na svijet u nečijim mislima jer često budemo robovi tuđe vizije nas samih. nekad zato što se i nama sviđa ta slika a neki puta jer smo žrtve emocionalne ucjene, da ne razočaramo.
babice nas nisu donijele na svijet sa voljom nego da budemo podatni. nema odgovora osim utjehe da je 80 godina prava sitnica u vječnosti.
Guest- Guest
“If the human brain were so simple that we could understand it, we would be so simple that we couldn’t.”
i’m pretty sure that gaining control over your limbic system is both the definition of maturity and the core human struggle. It’s not that we would be better off without our limbic systems—limbic systems are half of what makes us distinctly human, and most of the fun of life is related to emotions and/or fulfilling your animal needs—it’s just that your limbic system doesn’t get that you live in a civilization, and if you let it run your life too much, it’ll quickly ruin your life.
Thanks to the Neuralink team for answering my 1,200 questions and explaining things to me like I’m five.
stvarno dobro štivo. temeljito sun uživo u ovin, točno ko ljubić za žene.
izdvoji sun samo par stvori, jer je nemoguće, tj uzelo bi nan misec dun, ka bi hoti izdvojiti sve ča sun hoti izdvojiti.
i’m pretty sure that gaining control over your limbic system is both the definition of maturity and the core human struggle. It’s not that we would be better off without our limbic systems—limbic systems are half of what makes us distinctly human, and most of the fun of life is related to emotions and/or fulfilling your animal needs—it’s just that your limbic system doesn’t get that you live in a civilization, and if you let it run your life too much, it’ll quickly ruin your life.
Thanks to the Neuralink team for answering my 1,200 questions and explaining things to me like I’m five.
izdvoji sun samo par stvori, jer je nemoguće, tj uzelo bi nan misec dun, ka bi hoti izdvojiti sve ča sun hoti izdvojiti.
2014-04-16
aben wrote:“If the human brain were so simple that we could understand it, we would be so simple that we couldn’t.”
svaka čast da si to opet išao čitati, stvarno mislim da smo prošli tu neuralink priču :D
sve u svemu, tko zna hoće li uspit, ali udario je temelje kiborgizaciji?
što nisi ti nedavno pisao o nekim svojim radovima i zaključio da iako ima puno mana da je funkcionalno? što nisi o sebi pisao s tom ljepotom i kritikom kao kad pišeš o "istočnim barbarima"? ako sebi i svojima tako ziđaš ča očekivati obćenito?aben wrote:kic wrote:
https://www.theschooloflife.com/thebookoflife/why-is-the-modern-world-so-ugly/?As a result of our lack of education, we don’t hold our governing classes to account. We don’t know how to articulate our distaste for ugliness politically. We’ve been taught how to say we want a richer world, a fairer world, even a greener world. We are still stumbling in how to clamour that we also, desperately, want a more beautiful world.
dakle, čovik je socijalist. un misli da se edukacijon more učiniti da ljudi počnu hold to account političare, ki će unda početi ziđati lipo.
ne će.
ali obćenito, u pravu je. svit je sve grublji. jo sun izreso u socijalističkin jugoslovenskin kvadrima, ki su jugoslovenci namijenili svojen srbskon vojnom i policijskon kadru. ako sebi i svojima tako ziđu, ča očekivati obćenito.
Guest- Guest
Page 27 of 50 • 1 ... 15 ... 26, 27, 28 ... 38 ... 50
Page 27 of 50