Denkverbot
Page 19 of 50
Page 19 of 50 • 1 ... 11 ... 18, 19, 20 ... 34 ... 50
Re: Denkverbot
aben wrote:violator wrote:aben wrote:venus wrote:aben wrote:
ne smeto, al ni ne pomože:)
Kako ne. Ako gledaš samo u možjane, to je usko gledanje, ako gledaš cjelinu, tj. hobotnicu možjani su joj u glavi.
Misli i tvrdnje nisu razdvojene od cile osobe, ni njenih osjećaja itd.
A to šta ja sad tvrdim je opozit od tvoga i malo spada u ovu temu.
ali po tomu, ako mislis o hobotnici, a misli su de otebe, ispalo bi da ste ti i hobotnica isto.
misli su generironi u nami, ali mi imomo sposobnost gljedati na njih izvan svoga sustava, i to da nan ne zasmetaju naši pomoćni sustavi.
pogljedoj ovo,
na svitu jedino ebenica drži da je carl sagan poslo adama i evu u svemir. jedna žinska i jedun mladić iskima se ebenica poklapa ideoloski (socijalisti su), upravo zbog tog za ovo pitanje nebitnog poklapanja, blokirani su izroziti svoje mišljenje.
talk about denkverbot, ay?
Ma poanta je, Abene, da si samo izuzetno tasta osoba koja, nazalost, i kad je uhvacena u ocitim besmislicama skrece paznju na drugi kolosijek ne bi li se tvoja sranja brze zaboravila... Gospodin cirkulator dici se nenadhebivom logikom i razumom, razumom, prije svega ali bez problema ce logicke pogreske inkorporirati u svoja izlaganja (misleci, valjda, da su sugovornici toliko bedasti da ne primjecuju njegove trikove). Jer gospodin Cirkulator ima svoj debatni klub pa je putem zaboravio da eristika ipak nije cilj...
Uostalom, sto reci o covjeku koji mjesecima ceka da bi mogao Noorki, Gnjecu prigovoriti pogresnu upotrebu "libertijunca" i onda to slaviti kao da je dijete koje se po prvi put samostalno pokakalo u kahlicu...
Ali, ali, treba reci da ono nisu Adam i Eva. Ili da jesu.
ne zun izdokle ti da želin da zaboravljaš. jo želin da pantiš, i da se vrotiš na store teme kad god želiš.
ne zun idokle ti da eristika ni cilj.
jo ne činin logicke grjeske, bar ne za koje sun jo ili oni ča vode pišu svjesni. kabi mi je ki našo, jo bi bi sritan. ovako to nis.
preko godine sun ležo na tin. ali, jepeta krivo govoriš, jo nis čeko da in prigovorin, nego da iskoristin njihov princip. nekad mi se čini da namjerno ne razumiš ča ti govorin.
nego, nisi rekla, misliš libda su ono adam i eva?
Kako ne radis logicke pogreske? :D Je, gospodin Cirkulator te zovem iz vica.
Najnoviji primjer s "jo sun do toga došo apriori. gimnazije privloču pametnije ljude, zoto će namo biti pametniji ljudi. "
Dakle, nesto sto se samo moze aposteriori dokazati, ustvrditi istinitost, ti prikazujes kao apriornu istinu i to nimalo vjesto jer, usput, ukazujes na ogledni primjer pogreske iz cirkularnosti. :)
Naravno, to se ne priznaje jer Aben ne cini logicke pogreske.
Ja cu ti reci sto mislim o Saganu i Adamu i Evi onog trenutka kad priznas da si nacinio logicku pogresku .. :) Jer jesi. I znas da jesi. Ali nijekat ces do vjecnosti pa to ni ne ocekujem.
A gdje je to eristika cilj? Kod sofista. To smo, valjda, naucili jos od Sokrata. :)
Guest- Guest
dakß wrote:@aben
možda bi bilo najbolje da stupiš u kontakt sa Darijom. On ti ima najviše iskustva sa Adamom i Evom :D
nis izdržo do kraja videa:(
ali, darijo je kršćanin, nogomet se igro s deset igroča, jednin golmanom i trenerom, ča ukupno doje 12 apostola, it figures
2014-04-16
previsoko je to tebi, utjecaji kultura i preuzimanja...drži se ti svoja 3 metra i komunista, ne razmišljaj pregorit' ćeš.aben wrote:kic wrote:
https://en.wikipedia.org/wiki/Pioneer_plaque#Figures_of_a_man_and_a_woman
The original drawings of the figures were based on drawings by Leonardo da Vinci and Greek sculptures.
leonardo da vinči i grci su kršćani
Guest- Guest
rodio sam se ispravno i sve što govorim ne može biti krivo.venus wrote:
Ako Ebenica nešto kaže, jednostavno - pomiri se s tim, to ti je tako, moš reć šta oćeš...!
Guest- Guest
ebenica wrote:al sam mik-a mi je oduvijek bila najbolja:
A volis ti tu nasu domacu besedu? :)
Ajme, Tamara Brusic. Potpuno sam zaboravila na nju.... :) Da, da, i ona je u toj ekipici... Svidjaju mi se te MIK-ovske pjesme ponajprije zbog jezika i tog nekog veselog polka ritma. Otkad nema nonota i none, vise ne cujem cakavicu tako cesto. Ponekad si otvorim playlistu i samo cmoljim... :)
Kao odgovor na pjesmu:
Guest- Guest
violator wrote:aben wrote:violator wrote:aben wrote:venus wrote:
Kako ne. Ako gledaš samo u možjane, to je usko gledanje, ako gledaš cjelinu, tj. hobotnicu možjani su joj u glavi.
Misli i tvrdnje nisu razdvojene od cile osobe, ni njenih osjećaja itd.
A to šta ja sad tvrdim je opozit od tvoga i malo spada u ovu temu.
ali po tomu, ako mislis o hobotnici, a misli su de otebe, ispalo bi da ste ti i hobotnica isto.
misli su generironi u nami, ali mi imomo sposobnost gljedati na njih izvan svoga sustava, i to da nan ne zasmetaju naši pomoćni sustavi.
pogljedoj ovo,
na svitu jedino ebenica drži da je carl sagan poslo adama i evu u svemir. jedna žinska i jedun mladić iskima se ebenica poklapa ideoloski (socijalisti su), upravo zbog tog za ovo pitanje nebitnog poklapanja, blokirani su izroziti svoje mišljenje.
talk about denkverbot, ay?
Ma poanta je, Abene, da si samo izuzetno tasta osoba koja, nazalost, i kad je uhvacena u ocitim besmislicama skrece paznju na drugi kolosijek ne bi li se tvoja sranja brze zaboravila... Gospodin cirkulator dici se nenadhebivom logikom i razumom, razumom, prije svega ali bez problema ce logicke pogreske inkorporirati u svoja izlaganja (misleci, valjda, da su sugovornici toliko bedasti da ne primjecuju njegove trikove). Jer gospodin Cirkulator ima svoj debatni klub pa je putem zaboravio da eristika ipak nije cilj...
Uostalom, sto reci o covjeku koji mjesecima ceka da bi mogao Noorki, Gnjecu prigovoriti pogresnu upotrebu "libertijunca" i onda to slaviti kao da je dijete koje se po prvi put samostalno pokakalo u kahlicu...
Ali, ali, treba reci da ono nisu Adam i Eva. Ili da jesu.
ne zun izdokle ti da želin da zaboravljaš. jo želin da pantiš, i da se vrotiš na store teme kad god želiš.
ne zun idokle ti da eristika ni cilj.
jo ne činin logicke grjeske, bar ne za koje sun jo ili oni ča vode pišu svjesni. kabi mi je ki našo, jo bi bi sritan. ovako to nis.
preko godine sun ležo na tin. ali, jepeta krivo govoriš, jo nis čeko da in prigovorin, nego da iskoristin njihov princip. nekad mi se čini da namjerno ne razumiš ča ti govorin.
nego, nisi rekla, misliš libda su ono adam i eva?
Kako ne radis logicke pogreske? :D Je, gospodin Cirkulator te zovem iz vica.
Najnoviji primjer s "jo sun do toga došo apriori. gimnazije privloču pametnije ljude, zoto će namo biti pametniji ljudi. "
Dakle, nesto sto se samo moze aposteriori dokazati, ustvrditi istinitost, ti prikazujes kao apriornu istinu i to nimalo vjesto jer, usput, ukazujes na ogledni primjer pogreske iz cirkularnosti. :)
Naravno, to se ne priznaje jer Aben ne cini logicke pogreske.
Ja cu ti reci sto mislim o Saganu i Adamu i Evi onog trenutka kad priznas da si nacinio logicku pogresku .. :) Jer jesi. I znas da jesi. Ali nijekat ces do vjecnosti pa to ni ne ocekujem.
A gdje je to eristika cilj? Kod sofista. To smo, valjda, naucili jos od Sokrata. :)
ali to ni cirkular.
eventualno more biti netočno; recimo u situaciji kad se društvo uspostavi komunizam pa se ne cijenu pametni ljudi ko kod crvenih kmera, zbog čega se pametni ne grupiraju. ali, to su sve specijalninslučajevi, ke nis razmotro, jer ni bila potriba za tolikon preciznošću.
cirkular bi bi naprimjer' zdrovlje je izostanak bolesti', ili ' sretan čovik ni tužan'.
ako gimnazije privloču pametne ljude , ča svakako moreš pokušati osporiti, unda će se u gimnazijami koncentrirati pametni ljudi. nemo cirkularnog zaključka.
ali i da je netočna, i da je osporena, aprioristička je, jer ne ovisi o iskustvu.
2014-04-16
violator wrote:
A volis ti tu nasu domacu besedu? :)
obožavam tai dijalekt. živio sam u rijeci dvije godine i guštao u tim pjesmicama, ostalo mi je kao lijepa uspomena, na grad na ljude, kvarner, istra odmah iz učke.
obožavam pozitivu u tim pjesmama, ful je drugačije od bilo kojeg dijela hrvatske, nema stine da bude kušin ili kuće od soli na obali, nema ravnica koje čekaju, nema krša, nema svih tih sranja...nego taj neki veseli život i naravno izgovor slova Ć, jako dugo sam nakon neću kuhat, neću prat govorio neću na taj način, nikom u zagrebu nije bilo jasno zakai al meni je bilo jebeno simpatično :Dviolator wrote: zbog jezika i tog nekog veselog polka ritma. Otkad nema nonota i none, vise ne cujem cakavicu tako cesto. Ponekad si otvorim playlistu i samo cmoljim... :)
Guest- Guest
gimnazije ne privlače nikoga, pogotovo ne klince od 14 godina, u toj dobi nikakve škole ne privlače nikoga.aben wrote:
ako gimnazije privloču pametne ljude ,
ocjene su jedini razlog zašto djeca upisi što upisuju, bodovni pragovi. više ocjene nikoga ne čine pametnijim i gnječ ti je to spomenuo sa primjerom štrebera, ili maminih i tatinih sinova gdje se prosjek ostvario uz bombonjere i kave kroz osnovnu školu pa ljudi koji ne znaju hodat imaju 5 iz tjelesnog kako upis u gimnaziju ne bi bio ugrožen jer se tjelesni ne može nabubat.
Guest- Guest
Nije me pogodilo valjda jer nisam vjernik i ne volim nogomet :Daben wrote:dakß wrote:@aben
možda bi bilo najbolje da stupiš u kontakt sa Darijom. On ti ima najviše iskustva sa Adamom i Evom :D
ali, darijo je kršćanin, nogomet se igro s deset igroča, jednin golmanom i trenerom, ča ukupno doje 12 apostola, it figures
Najbliže prosvjetljenju sam bio kada sam se skoro pridružio adventistima sedmog dana(subotarima) , ali na kraju je želudac presudio, lol, jer nisam mogao ispuniti jedan od zahtjeva - da postanem vegetarijanac :D
Guest- Guest
ebenica wrote:gimnazije ne privlače nikoga, pogotovo ne klince od 14 godina, u toj dobi nikakve škole ne privlače nikoga.aben wrote:
ocjene su jedini razlog zašto djeca upisi što upisuju, bodovni pragovi. više ocjene nikoga ne čine pametnijim i gnječ ti je to spomenuo sa primjerom štrebera, ili maminih i tatinih sinova gdje se prosjek ostvario uz bombonjere i kave kroz osnovnu školu pa ljudi koji ne znaju hodat imaju 5 iz tjelesnog kako upis u gimnaziju ne bi bio ugrožen jer se tjelesni ne može nabubat.
ne zun izdokle ti to. ocjene jesu indikator pameti.
2014-04-16
ti si mi to rekao par stranica prije.aben wrote:ebenica wrote:gimnazije ne privlače nikoga, pogotovo ne klince od 14 godina, u toj dobi nikakve škole ne privlače nikoga.aben wrote:
ne zun izdokle ti to.
aben wrote:ocjene jesu indikator pameti
aben wrote: muški od ženskih
ZAGREB Pet posto svih osmaša u Hrvatskoj ima zaključnu ocjenu odličan (5) iz svih predmeta od petog do osmog razreda. Mahom su to djevojke, koje čine dvije trećine svih superodlikaša, a trećina su dječaci: svaka četrnaesta djevojka i svaki tridesetdrugi mladić ulaze u tu kategoriju.Pokazala je to nova analiza Instituta za istraživanje obrazovanja (IDI) o udjelu superodlikaša među učenicima koji upisuju srednju školu.
Guest- Guest
ocjene su samo ocjene - i nisu neki pokazatelj pameti - ali sve je ovisilo od profesora
Imao sam par profesora koji su jako mrzili naštrebano gradivo, pa su tim štreberima uvijek dali manju ocjenu jer na kraju ispitivanja nisu mogli objasniti prezentirano(Filozofija, Psihologija, Povijest, Logika, Sociologija, Politika)
prirodno najinteligentniji u mom razredu su imali najlošije ocjene...većinom muški
Imao sam par profesora koji su jako mrzili naštrebano gradivo, pa su tim štreberima uvijek dali manju ocjenu jer na kraju ispitivanja nisu mogli objasniti prezentirano(Filozofija, Psihologija, Povijest, Logika, Sociologija, Politika)
prirodno najinteligentniji u mom razredu su imali najlošije ocjene...većinom muški
Guest- Guest
dakß wrote:Nije me pogodilo valjda jer nisam vjernik i ne volim nogomet :Daben wrote:dakß wrote:@aben
Najbliže prosvjetljenju sam bio kada sam se skoro pridružio adventistima sedmog dana(subotarima) , ali na kraju je želudac presudio, lol, jer nisam mogao ispuniti jedan od zahtjeva - da postanem vegetarijanac :D
neki gadni soul searching si proživi
2014-04-16
ebenica wrote:ti si mi to rekao par stranica prije.aben wrote:ebenica wrote:gimnazije ne privlače nikoga, pogotovo ne klince od 14 godina, u toj dobi nikakve škole ne privlače nikoga.aben wrote:
ne zun izdokle ti to.aben wrote:ocjene jesu indikator pametiaben wrote: muški od ženskih
ZAGREB Pet posto svih osmaša u Hrvatskoj ima zaključnu ocjenu odličan (5) iz svih predmeta od petog do osmog razreda. Mahom su to djevojke, koje čine dvije trećine svih superodlikaša, a trećina su dječaci: svaka četrnaesta djevojka i svaki tridesetdrugi mladić ulaze u tu kategoriju.Pokazala je to nova analiza Instituta za istraživanje obrazovanja (IDI) o udjelu superodlikaša među učenicima koji upisuju srednju školu.
gljedoj, skula, tj ocjene su dovoljno dobre u odvajanju pametnih i glupih. međutin, nisu dovoljno dobre da rangiraju pametne, a pogotovo ne u osnovnoj skuli, a pogotovo ne između muških i ženskih- jer su tu rozlike nojmanje.
ako kontroliroš ote rezultate za razvojne rozlike (cure brže sazrijevaju) i za obćenite karakteristike (cure su konformnije), dobiti ćeš moje rezultate.
2014-04-16
šteta za gimnazije, možda da selekciju rade kasnije kad sazriju mali šmrkavci ovak su gimnazije magneti za najpametnije žene ili kako bi ti rekao gimnazije privlače najpametnije ljude, u stvari žene.aben wrote: međutin, nisu dovoljno dobre da rangiraju pametne, a pogotovo ne u osnovnoj skuli
Guest- Guest
dakß wrote:ocjene su samo ocjene - i nisu neki pokazatelj pameti - ali sve je ovisilo od profesora
pamet, tj suzimo pojam na inteligenciju, nojjači je prediktor dobrih ocjena.
mi ne moremo ni zamisliti dobre ocjene bez inteligencije, uz uvjet zakonitosti (ne kupovanja ocjena).
korelacija između inteligencije i dobrog uspjeha je 0.7 u osnovnoj, a kasnije pado iz raznih razlogov, ali uvika ostaje visoka.
2014-04-16
I ja san par puta tako dosao do picke. Cak i neke glupe sam uverio da su pametne pa su mi odma popusile kurac oleeebenica wrote:šteta za gimnazije, možda da selekciju rade kasnije kad sazriju mali šmrkavci ovak su gimnazije magneti za najpametnije žene ili kako bi ti rekao gimnazije privlače najpametnije ljude, u stvari žene.aben wrote: međutin, nisu dovoljno dobre da rangiraju pametne, a pogotovo ne u osnovnoj skuli
dax-
2016-05-18
ebenica wrote:šteta za gimnazije, možda da selekciju rade kasnije kad sazriju mali šmrkavci ovak su gimnazije magneti za najpametnije žene ili kako bi ti rekao gimnazije privlače najpametnije ljude, u stvari žene.aben wrote: međutin, nisu dovoljno dobre da rangiraju pametne, a pogotovo ne u osnovnoj skuli
da rodu selekciju kasnije, siguro bi imali više muških.
provoj nojti odnos ž m u gimnazijami- jo apriori znun da je namo dominantno više ženskih.
a ot omjer ti je ujedno još jedun pokazatelj da su gimnazijalci nojpametniji.
2014-04-16
jel ti sebe pročitaš koji put? malo ti pamet ima veze s ocjenama, malo dođe ranije kod žena pa kod muških kasnije dolazi, pa je nema pa se vrati, pa kod muških nemaju veze ocjene nego doba sazrijevanja, pa malo imaju veze ocjene ako govorimo o ženama. zbrka iebote, a u svemu tome gimnazije privlače najpametnijeaben wrote:ebenica wrote:šteta za gimnazije, možda da selekciju rade kasnije kad sazriju mali šmrkavci ovak su gimnazije magneti za najpametnije žene ili kako bi ti rekao gimnazije privlače najpametnije ljude, u stvari žene.aben wrote: međutin, nisu dovoljno dobre da rangiraju pametne, a pogotovo ne u osnovnoj skuli
da rodu selekciju kasnije, siguro bi imali više muških.
provoj nojti odnos ž m u gimnazijami- jo apriori znun da je namo dominantno više ženskih.
a ot omjer ti je ujedno još jedun pokazatelj da su gimnazijalci nojpametniji.
Guest- Guest
Page 19 of 50 • 1 ... 11 ... 18, 19, 20 ... 34 ... 50
Page 19 of 50