Da remiziramo...
Page 30 of 50
Page 30 of 50 • 1 ... 16 ... 29, 30, 31 ... 40 ... 50
Re: Da remiziramo...
najgore sto joj ekipa vjerojatno govori da izgleda vaaauuuuu, supeeer :)tre wrote:bila je lijepa no sad je hodajuća mumija. Nevjerojatno je što su kokoši i glupani tipa neven ciganović u stanju napraviti od sebedijagram wrote:ne zna dostojanstveno starititre wrote:a možda su je pčele izbole ili je pala niz stepenicedijagram wrote:a boze sacuvajT. wrote:
Tko vjeruje kirurginji koja ovo uradi od sebe?
zato se unakaze
strava
dijagram- Posts : 18913
2015-08-09
Eroo wrote:
Danas imate Seven Day Rolling SRD=0,4%.
Već sutra očekujem pad na 0,1%.
Evo malo uporednih SRD među državama u okruženju:
SLO 0,27 %
HR 0,36 %
AUT 1,45 %
H 4,59 %
SRB 3,92 %
BiH 3,45 %
SRD ne ovise o veličini države, već isključivo o epidemiološkoj slici u nekoj državi.
Države se prema tome opredjeljuju kad je u pitanju otvaranje granica:
- epidemiološka situacija u pojedinoj državi.
Hrvatska je iz razumljivih razloga (turizam)u posebnoj situaciji.
Neće Mađari navaliti u Srbiju, ili obrnuto, zato i mogu biti nonšalantiji po ovom pitanju.
SLO 0,27 %
HR 0,36 %
AUT 1,45 %
H 4,59 %
SRB 3,92 %
BiH 3,45 %
SRD ne ovise o veličini države, već isključivo o epidemiološkoj slici u nekoj državi.
Države se prema tome opredjeljuju kad je u pitanju otvaranje granica:
- epidemiološka situacija u pojedinoj državi.
Hrvatska je iz razumljivih razloga (turizam)u posebnoj situaciji.
Neće Mađari navaliti u Srbiju, ili obrnuto, zato i mogu biti nonšalantiji po ovom pitanju.
Je.Legendovich wrote:Nije
A na što si ustvari mislio?
ne žuri
bad news - loše vijesti
Study Finds That SARS-CoV-2 Coronavirus Behaves Like HIV To Evade Immune Response
Posted May 24, 2020.
According to a new breakthrough study by Chinese researchers, the SARS-CoV-2 coronavirus emulates the HIV strategy to remove marker molecules on surface of an infected cell that are used to identify invaders, in a manner to evade attack from the human immune system. This new discovery also has vast potential implications that Sars-CoV-2 may be around for some time according to the research team.
The ORF8 Protein of SARS-CoV-2 Mediates Immune Evasion through Potently Downregulating MHC-I
https://www.biorxiv.org/content/10.1101/2020.05.24.111823v1
The breakthrough research findings which are yet to have been peer-reviewed were posted a few days ago on the preprint server bioRxiv.org and have caused alarm among many medical researchers. The research paper is currently being reviewed by numerous research groups and journals and if the findings are confirmed, the implications could be vast and also could damper a lot of existing research and progress so far.
The new study involved collecting killer T cells from five patients who had recently recovered from Covid-19, the disease caused by the virus. Those immune cells are generated by people after they are infected with Sars-CoV-2 and their main role is to find and destroy the virus.
However it was observed that the killer T cells used in the research were not effective at eliminating the virus in infected cells.
Upon closer inspection, the researchers discovered a molecule known as major histocompatibility complex, or MHC, was missing.
This critical molecule is an identification tag usually present in the membrane of a healthy cell, or in sick cells infected by other coronaviruses such as severe acute respiratory syndrome, or Sars. It changes with infections, alerting the immune system whether a cell is healthy or infected by a virus.
The HIV virus uses the same strategy to evade the human immune system by eliminating the MHC molecules.
Dr Zhang added, “In contrast, Sars does not make use of this function to evade the human immune system.”
It was observed that the SARS-CoV-2 coronavirus removes these markers by producing a protein known as ORF8, which binds with MHC molecules, then pulls them inside the infected cell and destroys them, according to the researchers.
The protein ORF8 is known to play an important role in viral replication, and most commercial test kits target this gene to detect viral loads in nose or oral swabs.
However many medical experts are now questioning as to what will actually happen to these so called ‘recovered patients’ as there is no proof that the new coronavirus is totally eliminated from their bodies and how the residual or dormant viruses that are remaining would react and behave in the short-term to long –term considering all this emerging research data.
https://www.thailandmedical.news/news/breaking-news-covid-19-research-study-finds-that-sars-cov-2-coronavirus-behaves-like-hiv-to-evade-immune-response
https://www.thailandmedical.news/news/breaking-news-covid-19-research-study-finds-that-sars-cov-2-coronavirus-behaves-like-hiv-to-evade-immune-response
bad news - loše vijesti
Study Finds That SARS-CoV-2 Coronavirus Behaves Like HIV To Evade Immune Response
Posted May 24, 2020.
According to a new breakthrough study by Chinese researchers, the SARS-CoV-2 coronavirus emulates the HIV strategy to remove marker molecules on surface of an infected cell that are used to identify invaders, in a manner to evade attack from the human immune system. This new discovery also has vast potential implications that Sars-CoV-2 may be around for some time according to the research team.
The ORF8 Protein of SARS-CoV-2 Mediates Immune Evasion through Potently Downregulating MHC-I
https://www.biorxiv.org/content/10.1101/2020.05.24.111823v1
The breakthrough research findings which are yet to have been peer-reviewed were posted a few days ago on the preprint server bioRxiv.org and have caused alarm among many medical researchers. The research paper is currently being reviewed by numerous research groups and journals and if the findings are confirmed, the implications could be vast and also could damper a lot of existing research and progress so far.
The new study involved collecting killer T cells from five patients who had recently recovered from Covid-19, the disease caused by the virus. Those immune cells are generated by people after they are infected with Sars-CoV-2 and their main role is to find and destroy the virus.
However it was observed that the killer T cells used in the research were not effective at eliminating the virus in infected cells.
Upon closer inspection, the researchers discovered a molecule known as major histocompatibility complex, or MHC, was missing.
This critical molecule is an identification tag usually present in the membrane of a healthy cell, or in sick cells infected by other coronaviruses such as severe acute respiratory syndrome, or Sars. It changes with infections, alerting the immune system whether a cell is healthy or infected by a virus.
The HIV virus uses the same strategy to evade the human immune system by eliminating the MHC molecules.
Dr Zhang added, “In contrast, Sars does not make use of this function to evade the human immune system.”
It was observed that the SARS-CoV-2 coronavirus removes these markers by producing a protein known as ORF8, which binds with MHC molecules, then pulls them inside the infected cell and destroys them, according to the researchers.
The protein ORF8 is known to play an important role in viral replication, and most commercial test kits target this gene to detect viral loads in nose or oral swabs.
However many medical experts are now questioning as to what will actually happen to these so called ‘recovered patients’ as there is no proof that the new coronavirus is totally eliminated from their bodies and how the residual or dormant viruses that are remaining would react and behave in the short-term to long –term considering all this emerging research data.
Guest- Guest
Meni je jasno (barem iz dosadašnjih pisanija) da se još ne zna s čime organizam odista odgovaraGnječ wrote:ne žuri
bad news - loše vijesti
Posted May 24, 2020.
na nasrtaj virusa u ćelije? Tek kad je to poznato može se eventualno vršiti pokušaji pridobivanja cjepiva.
Članak sam "ukoso pročitao", kasni (ili prerani) su sati. Dobio sam dojam kao da se više bavi liječenjem od virusa,
nego s cjepivom. Za odstraniti virus iz ćelija je potreban lijek, a za sprječavanje da u nju uđe je cjepivo.
Barem ja to tako kao laik razumijem. Možda i griješim...
E, da, Seven Day Rolling SRD = 0.1% ....ustvari 0.09%
Prico sa curom ,nesh me pitala,pa ja odgovorio nije,a i ukuco tod...Eroo wrote:Je.Legendovich wrote:Nije
A na što si ustvari mislio?
Guest- Guest
Švedska u maksimumu već 2 mjeseca. Nema kraja. I mrtvi se samo povećavaju, povećavaju...
100% će biti jedina eu država u karanteni. Do daljnjeg.
Bjelorusija...već mjesec dana ide sve po planu.Nema odstupanja.
Sličnost sa Švedskom je sasvim slučajna.
Sličnost sa Švedskom je sasvim slučajna.
Onaj test na antitijela po kojemu je u Švedistanu prokuženist kao i kod ostalih objesiti mačku od rep...Eroo wrote:Švedska u maksimumu već 2 mjeseca. Nema kraja. I mrtvi se samo povećavaju, povećavaju...
T.- Posts : 17560
2014-04-14
Zvuči ka jedna od onih robnih marki na koje žene troše pare...T. wrote:Eroo će odgovarati pred zakonom kao gates i faucci...
mutava baštarda wrote:Zvuči ka jedna od onih robnih marki na koje žene troše pare...T. wrote:Eroo će odgovarati pred zakonom kao gates i faucci...
Dolce&gabanna?mutava baštarda wrote:Zvuči ka jedna od onih robnih marki na koje žene troše pare...T. wrote:Eroo će odgovarati pred zakonom kao gates i faucci...
Po naški cukrov&nogalo...
T.- Posts : 17560
2014-04-14
Nietzsche je svojevremeno rekao: - Na ovom svijetu postoje samo ljudi koji pišu i oni koji čitaju.T. wrote:Dolce&gabanna?mutava baštarda wrote:Zvuči ka jedna od onih robnih marki na koje žene troše pare...T. wrote:Eroo će odgovarati pred zakonom kao gates i faucci...
Po naški cukrov&nogalo...
Nakon velikog mučenja Italija postupno ulazi u vode u kojima je HR bila prije kakvih 3 tjedna. Danas su imali 87 umrlih i 516 pozitivnih.
Čekam još rezultat Rusije na dan 31.05.2020, kao što sam i obećao, s čime bih odgovorio Mihi, a onda budem završio svoje čavrljanje na ovoj temi.
čekaš ti kiki, ili bronhi... jedini tko je konkretno išta po pitanju brojeva pretpostavio sam ja i to u smislu da će broj evidentiranih oboljelih do lipnja premašiti 5 milijuna i to sam rekao početkom travnja... nadalje jedini sam uz gnječa rekao da nema stvaranja imuniteta niti krda niti bilo kakvog drugog tipa preboljevanja ovog virusa, i nadalje sam rekao da će ovo trajati par godina sad se više ne usudim ponoviti da će trajati 3 godine, izgleda da će i dulje... u ovom prvom valu ukupno đe izgleda umrijeti oko 400 000 ljudi u drugom valu koji počinje dmah iza drugog će broj mrtvih biti puno veći moguće i više od milijun, uglavnom krajnji brojevi će biti oko 500 milijuna oboljelih i minimalno 7-10 milijuna mrtvih... a ti sad dociraj malom medi... ali onako ziceraški iz podaljeg... ;)Eroo wrote:Čekam još rezultat Rusije na dan 31.05.2020, kao što sam i obećao, s čime bih odgovorio Mihi, a onda budem završio svoje čavrljanje na ovoj temi.
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
Jebiga, ti imaš staklenu kuglu a ja nemam. Možda si konzultirao i Tarabiće.michaellcmacha wrote:čekaš ti kiki, ili bronhi... jedini tko je konkretno išta po pitanju brojeva pretpostavio sam ja i to u smislu da će broj evidentiranih oboljelih do lipnja premašiti 5 milijuna i to sam rekao početkom travnja... nadalje jedini sam uz gnječa rekao da nema stvaranja imuniteta niti krda niti bilo kakvog drugog tipa preboljevanja ovog virusa, i nadalje sam rekao da će ovo trajati par godina sad se više ne usudim ponoviti da će trajati 3 godine, izgleda da će i dulje... u ovom prvom valu ukupno đe izgleda umrijeti oko 400 000 ljudi u drugom valu koji počinje dmah iza drugog će broj mrtvih biti puno veći moguće i više od milijun, uglavnom krajnji brojevi će biti oko 500 milijuna oboljelih i minimalno 7-10 milijuna mrtvih... a ti sad dociraj malom medi... ali onako ziceraški iz podaljeg... ;)Eroo wrote:Čekam još rezultat Rusije na dan 31.05.2020, kao što sam i obećao, s čime bih odgovorio Mihi, a onda budem završio svoje čavrljanje na ovoj temi.
Ja to matematički, a matematika u ovakvim slučajevima zna iznevjeriti.
Vidjet ćemo kako će bit ovaj put. Čujemo se 31.05. po tom pitanju.
Page 30 of 50 • 1 ... 16 ... 29, 30, 31 ... 40 ... 50
Page 30 of 50