Da remiziramo...
Page 13 of 50
Page 13 of 50 • 1 ... 8 ... 12, 13, 14 ... 31 ... 50
Re: Da remiziramo...
mutava baštarda wrote:80% ima simptome prehladice ili i ne zna da je nositelj.. pa kako sad kronične bolesti?Gnječ wrote:michaellcmacha wrote:pa jebat će nas naravno da će nas jebati i to poprilično dugo na mnogim poljima... ali bitno da je kod nas sve u redu i da eto samo što nismo riješili problem s koronom... kad ono 01.05... a u krc pa to već prošo datum...vili40 wrote:nisam napisao da mi nešto tu nije jasno,samo sam prenio vijest koja govori da će nas ta korona još neko vrijeme jebati.
to je problem koji forumski optimisti ne viide. oni koji prežive covid biti će kronično bolesni od posljedica zaraze.
pa čekaj malo i tebi je trebalo 9 mjeseci da izađeš iz pizde materine.
Guest- Guest
Sad ćete dobiti iž platformu za praćenje na mobitelu.
Nema majci mrdanja. Dobit će je i migranti, tako da je odzvonilo i međunarodnom terorizmu.
Riješiš se jednoga virusa dobiješ drugi, jebiga...
Nema majci mrdanja. Dobit će je i migranti, tako da je odzvonilo i međunarodnom terorizmu.
Eroo wrote:Da su nam na početku rekli da ćemo biti do rujna doslovce u samoizolaciji, danas bi ti s kalašnjikovim išla na kavu.kaya wrote:Jesmo se ti i ja kladili da će do 1.5 ili 15.5 otići i mjere niz vodu, ili 1.6?michaellcmacha wrote:pa jebat će nas naravno da će nas jebati i to poprilično dugo na mnogim poljima... ali bitno da je kod nas sve u redu i da eto samo što nismo riješili problem s koronom... kad ono 01.05... a u krc pa to već prošo datum...vili40 wrote:nisam napisao da mi nešto tu nije jasno,samo sam prenio vijest koja govori da će nas ta korona još neko vrijeme jebati.
Zaboravila sam sad već
Žaba se najprije da u hladnu vodu, a onda se postupno povećava temperatura kuhanja.
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Nek me prate, baš me brigaEroo wrote:Sad ćete dobiti iž platformu za praćenje na mobitelu.
2015-08-15
kaya wrote:Nek me prate, baš me brigaEroo wrote:Sad ćete dobiti iž platformu za praćenje na mobitelu.
ja koristim onaj glupi telefon koji nemože ni zapamtit gdje je pa ga često moram tražit. ako se dobro sakrio onda ga moram zvat preko drugog telefona i slušat da li će se odazvat. o instaliranju aplikacija nema ni govora ima mali mozak jedva zapamti par telefonskih brojeva.
Guest- Guest
ti, vidim izašao dosta ranije... Nisi mi objasnio kako osoba koja ima simptome blaže prehlade može izići s kroničnom bolesti....Gnječ wrote:mutava baštarda wrote:80% ima simptome prehladice ili i ne zna da je nositelj.. pa kako sad kronične bolesti?Gnječ wrote:michaellcmacha wrote:pa jebat će nas naravno da će nas jebati i to poprilično dugo na mnogim poljima... ali bitno da je kod nas sve u redu i da eto samo što nismo riješili problem s koronom... kad ono 01.05... a u krc pa to već prošo datum...vili40 wrote:nisam napisao da mi nešto tu nije jasno,samo sam prenio vijest koja govori da će nas ta korona još neko vrijeme jebati.
to je problem koji forumski optimisti ne viide. oni koji prežive covid biti će kronično bolesni od posljedica zaraze.
ja ublažavanje mjera nisam uopće dovodio u pitanje, potpuno svjestan da hrvatska mora nešto pokušati učiniti po pitanju turizma i općenito gospodarstva... ali to nema nikakve veze sa virusom, odnosno sa bolesti do koje od virusa dolazi... ovaj naš konobar prve klase sad pojašnjava kako se moramo kroz naredno razdoblje imunizirati, a prije 2 mjeseca je govorio da do 01.05. završava cijela ta priča... dobro je rekao gnječ, vrlo brzo sad kad su ublažene mjere kad nam počnu, tj ako nam budu dolazili, strani turisti, ćemo vidjeti u kojem se to smjeru bude kretalo... pa ja sam rekao da bih sve dao da sam u krivu i da ovo završi što prije....kaya wrote:Jesmo se ti i ja kladili da će do 1.5 ili 15.5 otići i mjere niz vodu, ili 1.6?michaellcmacha wrote:pa jebat će nas naravno da će nas jebati i to poprilično dugo na mnogim poljima... ali bitno da je kod nas sve u redu i da eto samo što nismo riješili problem s koronom... kad ono 01.05... a u krc pa to već prošo datum...vili40 wrote:nisam napisao da mi nešto tu nije jasno,samo sam prenio vijest koja govori da će nas ta korona još neko vrijeme jebati.
Zaboravila sam sad već
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
2/3 mjera je završilo 1.05, ostale završavaju ovih dana evo sredina petog mjeseca više manje se sve vraća u normalu, navodni razmaci u kafićima, nitko ne jebe to 2 %, više rijetko tko nosi maske, , ,, i nema više zaključavanja sve da virus mutira u sotonu
što se tiče turizma, neman pojma, ja sam svoju sezonu otpisa, ekonoska šteta na razini svijeta je katastrofalna za virus koji bi u RH zbog cijepiva protiv turbekuloze bio smrtonosan na razini gripe
što se tiče turizma, neman pojma, ja sam svoju sezonu otpisa, ekonoska šteta na razini svijeta je katastrofalna za virus koji bi u RH zbog cijepiva protiv turbekuloze bio smrtonosan na razini gripe
AssadNaPodmornici wrote:2/3 mjera je završilo 1.05, ostale završavaju ovih dana evo sredina petog mjeseca više manje se sve vraća u normalu, navodni razmaci u kafićima, nitko ne jebe to 2 %, više rijetko tko nosi maske, , ,, i nema više zaključavanja sve da virus mutira u sotonu
a sjebat će nam ovu godinu nema diskusije, nešto će se uhvatiti ali godina je storno...
Nista....niski start za sljedeću godinu...brzo to proleti
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Doduše sad bi moglo biti drž gaće. Nas su zatvorili promptno i izolirali. Tu je taj stožer odradio vrhunski. Al šta sad, ne možeš sakriven biti, kad izađeš stigne te. Pa vidjeti ćemo..za dva tjednamichaellcmacha wrote:ja ublažavanje mjera nisam uopće dovodio u pitanje, potpuno svjestan da hrvatska mora nešto pokušati učiniti po pitanju turizma i općenito gospodarstva... ali to nema nikakve veze sa virusom, odnosno sa bolesti do koje od virusa dolazi... ovaj naš konobar prve klase sad pojašnjava kako se moramo kroz naredno razdoblje imunizirati, a prije 2 mjeseca je govorio da do 01.05. završava cijela ta priča... dobro je rekao gnječ, vrlo brzo sad kad su ublažene mjere kad nam počnu, tj ako nam budu dolazili, strani turisti, ćemo vidjeti u kojem se to smjeru bude kretalo... pa ja sam rekao da bih sve dao da sam u krivu i da ovo završi što prije....kaya wrote:Jesmo se ti i ja kladili da će do 1.5 ili 15.5 otići i mjere niz vodu, ili 1.6?michaellcmacha wrote:pa jebat će nas naravno da će nas jebati i to poprilično dugo na mnogim poljima... ali bitno da je kod nas sve u redu i da eto samo što nismo riješili problem s koronom... kad ono 01.05... a u krc pa to već prošo datum...vili40 wrote:nisam napisao da mi nešto tu nije jasno,samo sam prenio vijest koja govori da će nas ta korona još neko vrijeme jebati.
Zaboravila sam sad već
2015-08-15
michaellcmacha wrote:ja ublažavanje mjera nisam uopće dovodio u pitanje, potpuno svjestan da hrvatska mora nešto pokušati učiniti po pitanju turizma i općenito gospodarstva... ali to nema nikakve veze sa virusom, odnosno sa bolesti do koje od virusa dolazi... ovaj naš konobar prve klase sad pojašnjava kako se moramo kroz naredno razdoblje imunizirati, a prije 2 mjeseca je govorio da do 01.05. završava cijela ta priča... dobro je rekao gnječ, vrlo brzo sad kad su ublažene mjere kad nam počnu, tj ako nam budu dolazili, strani turisti, ćemo vidjeti u kojem se to smjeru bude kretalo... pa ja sam rekao da bih sve dao da sam u krivu i da ovo završi što prije....kaya wrote:Jesmo se ti i ja kladili da će do 1.5 ili 15.5 otići i mjere niz vodu, ili 1.6?michaellcmacha wrote:pa jebat će nas naravno da će nas jebati i to poprilično dugo na mnogim poljima... ali bitno da je kod nas sve u redu i da eto samo što nismo riješili problem s koronom... kad ono 01.05... a u krc pa to već prošo datum...vili40 wrote:nisam napisao da mi nešto tu nije jasno,samo sam prenio vijest koja govori da će nas ta korona još neko vrijeme jebati.
Zaboravila sam sad već
ja znam da će na jesen i zimu biti brutalno. Černobil je ništa prema ovom virusu. zbog forumskih optimista bilo bi mi drago da ih virus razjebe totalno nema oporavka. da vidim nihila, eru i ostale kako gmižu i hvataju zrak na škrge ne bih ni prstom mrdnuo niti bi imao ikakvu emociju sažaljenja. jer takvi moroni su veća opasnost od samog virusa. ovog ljeta kad se nakrcaju turisti odasvuda to će biti genocid nad hrvatima. sa ovim virusom nastradati će male zemlje sa malo stanovnika zemlje sa velikim brojem stanovnika će se izvući nekako. ali zemlje poput hrvatske nemaju šanse to sam još u početku govorio. najbolja baza je kad me ludi optimisti voze autobusom drito u provaliju i uvjeravaju me da to nije provalija nego autoput.
Guest- Guest
mutava baštarda wrote:ti, vidim izašao dosta ranije... Nisi mi objasnio kako osoba koja ima simptome blaže prehlade može izići s kroničnom bolesti....Gnječ wrote:mutava baštarda wrote:80% ima simptome prehladice ili i ne zna da je nositelj.. pa kako sad kronične bolesti?Gnječ wrote:michaellcmacha wrote:
pa jebat će nas naravno da će nas jebati i to poprilično dugo na mnogim poljima... ali bitno da je kod nas sve u redu i da eto samo što nismo riješili problem s koronom... kad ono 01.05... a u krc pa to već prošo datum...
nisi nikada čuo za HIV?
Guest- Guest
Dobro što da radimo što nam je činiti?Gnječ wrote:michaellcmacha wrote:ja ublažavanje mjera nisam uopće dovodio u pitanje, potpuno svjestan da hrvatska mora nešto pokušati učiniti po pitanju turizma i općenito gospodarstva... ali to nema nikakve veze sa virusom, odnosno sa bolesti do koje od virusa dolazi... ovaj naš konobar prve klase sad pojašnjava kako se moramo kroz naredno razdoblje imunizirati, a prije 2 mjeseca je govorio da do 01.05. završava cijela ta priča... dobro je rekao gnječ, vrlo brzo sad kad su ublažene mjere kad nam počnu, tj ako nam budu dolazili, strani turisti, ćemo vidjeti u kojem se to smjeru bude kretalo... pa ja sam rekao da bih sve dao da sam u krivu i da ovo završi što prije....kaya wrote:Jesmo se ti i ja kladili da će do 1.5 ili 15.5 otići i mjere niz vodu, ili 1.6?michaellcmacha wrote:pa jebat će nas naravno da će nas jebati i to poprilično dugo na mnogim poljima... ali bitno da je kod nas sve u redu i da eto samo što nismo riješili problem s koronom... kad ono 01.05... a u krc pa to već prošo datum...vili40 wrote:nisam napisao da mi nešto tu nije jasno,samo sam prenio vijest koja govori da će nas ta korona još neko vrijeme jebati.
Zaboravila sam sad već
ja znam da će na jesen i zimu biti brutalno. Černobil je ništa prema ovom virusu. zbog forumskih optimista bilo bi mi drago da ih virus razjebe totalno nema oporavka. da vidim nihila, eru i ostale kako gmižu i hvataju zrak na škrge ne bih ni prstom mrdnuo niti bi imao ikakvu emociju sažaljenja. jer takvi moroni su veća opasnost od samog virusa. ovog ljeta kad se nakrcaju turisti odasvuda to će biti genocid nad hrvatima. sa ovim virusom nastradati će male zemlje sa malo stanovnika zemlje sa velikim brojem stanovnika će se izvući nekako. ali zemlje poput hrvatske nemaju šanse to sam još u početku govorio. najbolja baza je kad me ludi optimisti voze autobusom drito u provaliju i uvjeravaju me da to nije provalija nego autoput.
AssadNaPodmornici- Posts : 22267
2018-06-14
AssadNaPodmornici wrote:Dobro što da radimo što nam je činiti?Gnječ wrote:michaellcmacha wrote:ja ublažavanje mjera nisam uopće dovodio u pitanje, potpuno svjestan da hrvatska mora nešto pokušati učiniti po pitanju turizma i općenito gospodarstva... ali to nema nikakve veze sa virusom, odnosno sa bolesti do koje od virusa dolazi... ovaj naš konobar prve klase sad pojašnjava kako se moramo kroz naredno razdoblje imunizirati, a prije 2 mjeseca je govorio da do 01.05. završava cijela ta priča... dobro je rekao gnječ, vrlo brzo sad kad su ublažene mjere kad nam počnu, tj ako nam budu dolazili, strani turisti, ćemo vidjeti u kojem se to smjeru bude kretalo... pa ja sam rekao da bih sve dao da sam u krivu i da ovo završi što prije....kaya wrote:Jesmo se ti i ja kladili da će do 1.5 ili 15.5 otići i mjere niz vodu, ili 1.6?michaellcmacha wrote:
pa jebat će nas naravno da će nas jebati i to poprilično dugo na mnogim poljima... ali bitno da je kod nas sve u redu i da eto samo što nismo riješili problem s koronom... kad ono 01.05... a u krc pa to već prošo datum...
Zaboravila sam sad već
Dešavat će se "plamenčići", koje će trebati uredno gasiti.Sad ste stekli uvjete (i znanje) da ćete to moći uspješno činiti.
Na hrabrost i neodgovornost zaboravite. Novo vrijeme je ispred nas, drugo ime mu je "odgovornost". Za sebe i druge do tebe.
Virologinja koja je izolirala virus boginja: Drugog vala neće biti
DR. ANA GLIGĆ, poznata beogradska virologinja koja je 1972. druge uspjela izlirati virus velikih boginja, u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju kazala je da će epidemije koronavirusa širom svijeta početi slabjeti od u svibnju.
"Virus je definitivno oslabio. Do toga je došlo pasažiranjem kroz čovjeka, kao i zbog mjera koje su poduzete da se on ne prenosi s čovjeka na čovjeka. Čovjek nije supstrat na kojem virus može opstati", kazala je Gligić na Slobodnu Dalmaciju pa dodala:
"Volim reći da su ljudi virusu slijepa ulica."
Gligić dodaje da je virus već sada toliko slab da 50 posto onih i koji se zaraze više neće imati nikakve simptome. Osim, naravno, onih slabijeg imuniteta.
Neće biti drugog vala
Dr. Gligić uvjerena je da drugog vala epidemije na našim prostorima neće biti. Ističe da se mogu pojaviti tzv. džepovi, odnosno manja žarišta poput onog na Braču. Strahuje od toga i u Srbiji zbog posljedica prosvjeda koji se tamo događaju.
"To su džepovi, žarišta, zato ih i nazivamo prirodno-žarišnim infekcijama i nikada ne znate gdje se još mogu pojaviti, ali to više nije epidemija, pogotovo ne na razini koju smo imali u ožujku. Takva žarišta treba u početku prepoznati i sanirati da se ne bi počela širiti. Već u lipnju moći će se slobodno putovati, a nadam se da će biti još više turizma i putovanja u srpnju i kolovozu", dodaje Gligić.
Poziva na oprez od gripe
Iskusna i poznata virologinja poziva na oprez od sezonske gripe.
"Pojedinačni slučajevi mogu biti zahtjevni samo ako se poklope sa sezonom gripe. Imate naravno takve koji opet dođu. Slično je s mišjom groznicom ili zapadnonilskom groznicom. One nisu svake godine epidemične, ali su prisutne. No i ako se to dogodi, neće biti sadašnjih brojki oboljelih po bolnicama", kaže Gligić pa dodaje da cjepivo neće doći još barem 16 mjeseci:
"Nije isključeno da nakon što konačno dobijemo cjepivo za 16 mjeseci, virus opet doživi mutaciju pa nam za dvije godine bude potrebno novo", zaključuje Gligić.
DR. ANA GLIGĆ, poznata beogradska virologinja koja je 1972. druge uspjela izlirati virus velikih boginja, u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju kazala je da će epidemije koronavirusa širom svijeta početi slabjeti od u svibnju.
"Virus je definitivno oslabio. Do toga je došlo pasažiranjem kroz čovjeka, kao i zbog mjera koje su poduzete da se on ne prenosi s čovjeka na čovjeka. Čovjek nije supstrat na kojem virus može opstati", kazala je Gligić na Slobodnu Dalmaciju pa dodala:
"Volim reći da su ljudi virusu slijepa ulica."
Gligić dodaje da je virus već sada toliko slab da 50 posto onih i koji se zaraze više neće imati nikakve simptome. Osim, naravno, onih slabijeg imuniteta.
Neće biti drugog vala
Dr. Gligić uvjerena je da drugog vala epidemije na našim prostorima neće biti. Ističe da se mogu pojaviti tzv. džepovi, odnosno manja žarišta poput onog na Braču. Strahuje od toga i u Srbiji zbog posljedica prosvjeda koji se tamo događaju.
"To su džepovi, žarišta, zato ih i nazivamo prirodno-žarišnim infekcijama i nikada ne znate gdje se još mogu pojaviti, ali to više nije epidemija, pogotovo ne na razini koju smo imali u ožujku. Takva žarišta treba u početku prepoznati i sanirati da se ne bi počela širiti. Već u lipnju moći će se slobodno putovati, a nadam se da će biti još više turizma i putovanja u srpnju i kolovozu", dodaje Gligić.
Poziva na oprez od gripe
Iskusna i poznata virologinja poziva na oprez od sezonske gripe.
"Pojedinačni slučajevi mogu biti zahtjevni samo ako se poklope sa sezonom gripe. Imate naravno takve koji opet dođu. Slično je s mišjom groznicom ili zapadnonilskom groznicom. One nisu svake godine epidemične, ali su prisutne. No i ako se to dogodi, neće biti sadašnjih brojki oboljelih po bolnicama", kaže Gligić pa dodaje da cjepivo neće doći još barem 16 mjeseci:
"Nije isključeno da nakon što konačno dobijemo cjepivo za 16 mjeseci, virus opet doživi mutaciju pa nam za dvije godine bude potrebno novo", zaključuje Gligić.
vili40-
2015-08-02
Znanstvenik Lauc poslao poruku roditeljima koji se boje da će cjepivo naškoditi djeci
MOLEKULARNI biolog i redoviti profesor u trajnom zvanju na Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu u Zagrebu, prof. dr. sc. Gordan Lauc, na Facebooku je poslao poruku roditeljima koje je strah da bi cjepivo moglo naškoditi njihovoj djeci.
Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.
"Vrlo rijetko se upuštam u rasprave o cijepljenju, naprosto zato što je to uzaludno budući da se s druge strane uvijek nađu osobe s kojima se ne može razgovarati. Te osobe ne koriste mozak, već samo ponavljaju naučene fraze. No kako su moji postovi na tu temu očito izazvali velik interes, napisat ću još jedan post, no to će biti zadnji, jer doista imam pametnijeg posla.
Ovaj post nije namijenjen antivakserskim trolovima koji s lažnih profila prosipaju žuč u komentarima. Oni će to i sada napraviti pa ih samo treba odignorirati. Ovaj post je namijenjen onim roditeljima koji se doista boje za zdravlje svoje djece.
Jasno mi je da se brinete za svoju djecu, no izbjegavanjem cijepljenja im radite veliku štetu. Činjenica je da danas djeca više ne umiru od velikih boginja, dječje paralize ili ospica, no to je upravo zahvaljujući uspješnim programima cijepljenja. Neke zemlje su cijepljenjem uspjele gotovo u potpunosti eliminirati i rak grlića maternice. Da imamo cjepivo protiv COVID-19, ne bismo imali blokadu planete koju sada doživljavamo. SARS-CoV-2 i nije tako strašan virus. Zamislite samo da je virus samo malo drugačiji i da umjesto 15% starijih od 80 godina ubija 15% mlađih od 10 godina. To bi bilo strašno…
"Sloboda izbora je pogrešan argument"
Cijepljenje nije prevara farmaceutske industrije. Cijepljenje je jedan od najmanje profitabilnih dijelova farmacije. Velike farmaceutske firme zarađuju milijarde na liječenju bolesti, dok im cijepljenje zapravo umanjuje profite, jer ljudi niti ne obole od bolesti protiv kojih su se cijepili.
Sloboda izbora je također pogrešan argument. U uređenom društvu ne možete sami donositi baš sve odluke. Nemate pravo atestirati plinske instalacije, prodavati heroin djeci u školi, ili paliti logorsku vatru u borovoj šumi. U uređenom društvu dio svoje slobode delegiramo sustavu kako bismo imali privilegiju života u uređenom društvu. U taj dio sloboda koje delegiramo pripadaju i odluke o programima cijepljenja.
Svake godine se cijepe stotine milijuna ljudi što omogućava vrlo dobar uvid u potencijalne rizike. Nekada su cjepiva bila dosta primitivna i doista su i postojali određeni rizici komplikacija, no danas je to stvarno svedeno na minimum i cjepiva su sigurna. Gotovo sve informacije koje se šire u antivakserskim krugovima (autizam, aluminij, formaldehid, fetalno tkivo i ne znam što sve ne) su ili dokazane notorne laži, ili potpune gluposti. Nitko nema interes trovati vas ili vašu djecu.
Cijepljenje je jedan od najvećih izuma medicine i kako sve više gubimo rat s bakterijama koje postaju otporne na antibiotike, cijepljenje nam ostaje kao jedino ozbiljno oružje u borbi protiv zaraznih bolesti. Sve ozbiljne institucije jednoglasno stoje iza programa cijepljenja, a antivakseri su identificirani kao jedna od najvećih prijetnji globalnom zdravlju. Kako bi ta prijetnja bila izbjegnuta, neka cijepljenja naprosto moraju biti obavezna.
Postavio link za postavljanje konkretnih pitanja
Primjerice, kada su me lani birali za gostujućeg profesora na Harvardu, jedna od stvari koju sam morao dokazati je bilo da sam uredno cijepljen protiv svega što zahtijevaju. Kako su potvrde o cijepljenju iz sedamdesetih godina prošlog stoljeća zagubljene, morao sam napraviti serološke testove da pokažem da imam protutijela. Zanimljivo, za sve što sam cijepljen prije četrdesetak godina još uvijek imam dovoljno protutijela i zaštićen sam i dalje iako je prošlo toliko vremena. Čak je i cjepivo na hepatitis B, za koji nisam primio treću dozu prije preko dvadeset, godina izazvalo dovoljan imuni odgovor (no ipak sam morao primiti i treću dozu). Sva moja djeca su dobila sva obavezna i neobavezna cjepiva. Ja se osobno redovito cijepim protiv gripe, a protiv gripe cijepim i djecu.
Za one koje mi ne vjeruju na riječ, prilažem i sličicu onoga što traži Harvard i kako to izgleda kod mene. Trolovi će me opet zasuti porukama mržnje, pa neću čitati komentare, tako da neću moći niti odgovoriti na pitanja. Ako imate neka konkretna pitanja, pošaljite ih u ovu grupu gdje ćete dobiti kompetentne odgovore https://www.facebook.com/groups/459227237920265/", stoji u Laucovoj objavi.
MOLEKULARNI biolog i redoviti profesor u trajnom zvanju na Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu u Zagrebu, prof. dr. sc. Gordan Lauc, na Facebooku je poslao poruku roditeljima koje je strah da bi cjepivo moglo naškoditi njihovoj djeci.
Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.
"Vrlo rijetko se upuštam u rasprave o cijepljenju, naprosto zato što je to uzaludno budući da se s druge strane uvijek nađu osobe s kojima se ne može razgovarati. Te osobe ne koriste mozak, već samo ponavljaju naučene fraze. No kako su moji postovi na tu temu očito izazvali velik interes, napisat ću još jedan post, no to će biti zadnji, jer doista imam pametnijeg posla.
Ovaj post nije namijenjen antivakserskim trolovima koji s lažnih profila prosipaju žuč u komentarima. Oni će to i sada napraviti pa ih samo treba odignorirati. Ovaj post je namijenjen onim roditeljima koji se doista boje za zdravlje svoje djece.
Jasno mi je da se brinete za svoju djecu, no izbjegavanjem cijepljenja im radite veliku štetu. Činjenica je da danas djeca više ne umiru od velikih boginja, dječje paralize ili ospica, no to je upravo zahvaljujući uspješnim programima cijepljenja. Neke zemlje su cijepljenjem uspjele gotovo u potpunosti eliminirati i rak grlića maternice. Da imamo cjepivo protiv COVID-19, ne bismo imali blokadu planete koju sada doživljavamo. SARS-CoV-2 i nije tako strašan virus. Zamislite samo da je virus samo malo drugačiji i da umjesto 15% starijih od 80 godina ubija 15% mlađih od 10 godina. To bi bilo strašno…
"Sloboda izbora je pogrešan argument"
Cijepljenje nije prevara farmaceutske industrije. Cijepljenje je jedan od najmanje profitabilnih dijelova farmacije. Velike farmaceutske firme zarađuju milijarde na liječenju bolesti, dok im cijepljenje zapravo umanjuje profite, jer ljudi niti ne obole od bolesti protiv kojih su se cijepili.
Sloboda izbora je također pogrešan argument. U uređenom društvu ne možete sami donositi baš sve odluke. Nemate pravo atestirati plinske instalacije, prodavati heroin djeci u školi, ili paliti logorsku vatru u borovoj šumi. U uređenom društvu dio svoje slobode delegiramo sustavu kako bismo imali privilegiju života u uređenom društvu. U taj dio sloboda koje delegiramo pripadaju i odluke o programima cijepljenja.
Svake godine se cijepe stotine milijuna ljudi što omogućava vrlo dobar uvid u potencijalne rizike. Nekada su cjepiva bila dosta primitivna i doista su i postojali određeni rizici komplikacija, no danas je to stvarno svedeno na minimum i cjepiva su sigurna. Gotovo sve informacije koje se šire u antivakserskim krugovima (autizam, aluminij, formaldehid, fetalno tkivo i ne znam što sve ne) su ili dokazane notorne laži, ili potpune gluposti. Nitko nema interes trovati vas ili vašu djecu.
Cijepljenje je jedan od najvećih izuma medicine i kako sve više gubimo rat s bakterijama koje postaju otporne na antibiotike, cijepljenje nam ostaje kao jedino ozbiljno oružje u borbi protiv zaraznih bolesti. Sve ozbiljne institucije jednoglasno stoje iza programa cijepljenja, a antivakseri su identificirani kao jedna od najvećih prijetnji globalnom zdravlju. Kako bi ta prijetnja bila izbjegnuta, neka cijepljenja naprosto moraju biti obavezna.
Postavio link za postavljanje konkretnih pitanja
Primjerice, kada su me lani birali za gostujućeg profesora na Harvardu, jedna od stvari koju sam morao dokazati je bilo da sam uredno cijepljen protiv svega što zahtijevaju. Kako su potvrde o cijepljenju iz sedamdesetih godina prošlog stoljeća zagubljene, morao sam napraviti serološke testove da pokažem da imam protutijela. Zanimljivo, za sve što sam cijepljen prije četrdesetak godina još uvijek imam dovoljno protutijela i zaštićen sam i dalje iako je prošlo toliko vremena. Čak je i cjepivo na hepatitis B, za koji nisam primio treću dozu prije preko dvadeset, godina izazvalo dovoljan imuni odgovor (no ipak sam morao primiti i treću dozu). Sva moja djeca su dobila sva obavezna i neobavezna cjepiva. Ja se osobno redovito cijepim protiv gripe, a protiv gripe cijepim i djecu.
Za one koje mi ne vjeruju na riječ, prilažem i sličicu onoga što traži Harvard i kako to izgleda kod mene. Trolovi će me opet zasuti porukama mržnje, pa neću čitati komentare, tako da neću moći niti odgovoriti na pitanja. Ako imate neka konkretna pitanja, pošaljite ih u ovu grupu gdje ćete dobiti kompetentne odgovore https://www.facebook.com/groups/459227237920265/", stoji u Laucovoj objavi.
vili40-
2015-08-02
Čekam gnjeca da kaže što bi on napravio s obzirom da želi umiranja i bolesti drugimaEroo wrote:AssadNaPodmornici wrote:Dobro što da radimo što nam je činiti?Gnječ wrote:michaellcmacha wrote:ja ublažavanje mjera nisam uopće dovodio u pitanje, potpuno svjestan da hrvatska mora nešto pokušati učiniti po pitanju turizma i općenito gospodarstva... ali to nema nikakve veze sa virusom, odnosno sa bolesti do koje od virusa dolazi... ovaj naš konobar prve klase sad pojašnjava kako se moramo kroz naredno razdoblje imunizirati, a prije 2 mjeseca je govorio da do 01.05. završava cijela ta priča... dobro je rekao gnječ, vrlo brzo sad kad su ublažene mjere kad nam počnu, tj ako nam budu dolazili, strani turisti, ćemo vidjeti u kojem se to smjeru bude kretalo... pa ja sam rekao da bih sve dao da sam u krivu i da ovo završi što prije....kaya wrote:
Jesmo se ti i ja kladili da će do 1.5 ili 15.5 otići i mjere niz vodu, ili 1.6?
Zaboravila sam sad već
Dešavat će se "plamenčići", koje će trebati uredno gasiti.Sad ste stekli uvjete (i znanje) da ćete to moći uspješno činiti.
Na hrabrost i neodgovornost zaboravite. Novo vrijeme je ispred nas, drugo ime mu je "odgovornost". Za sebe i druge do tebe.
2018-06-14
Ako sve prođe kroz koji mjesec tek za dvije godine u idealnom scenariju uloviti će se prošla sezona...epikur37 wrote:AssadNaPodmornici wrote:2/3 mjera je završilo 1.05, ostale završavaju ovih dana evo sredina petog mjeseca više manje se sve vraća u normalu, navodni razmaci u kafićima, nitko ne jebe to 2 %, više rijetko tko nosi maske, , ,, i nema više zaključavanja sve da virus mutira u sotonu
a sjebat će nam ovu godinu nema diskusije, nešto će se uhvatiti ali godina je storno...
A ti za ljude guštere?Gnječ wrote:mutava baštarda wrote:ti, vidim izašao dosta ranije... Nisi mi objasnio kako osoba koja ima simptome blaže prehlade može izići s kroničnom bolesti....Gnječ wrote:mutava baštarda wrote:80% ima simptome prehladice ili i ne zna da je nositelj.. pa kako sad kronične bolesti?Gnječ wrote:
nisi nikada čuo za HIV?
Meni je moja sezona otpisana jer radim u specifičnoj branši (ionako pola foruma zna preko fejsa) a nemogu prekidati ovaj posal tek tako , ali RH kao drzava ako uhvati trećinu, biti će super za preživljavanje Dalmacije i RH države.mutava baštarda wrote:Ako sve prođe kroz koji mjesec tek za dvije godine u idealnom scenariju uloviti će se prošla sezona...epikur37 wrote:AssadNaPodmornici wrote:2/3 mjera je završilo 1.05, ostale završavaju ovih dana evo sredina petog mjeseca više manje se sve vraća u normalu, navodni razmaci u kafićima, nitko ne jebe to 2 %, više rijetko tko nosi maske, , ,, i nema više zaključavanja sve da virus mutira u sotonu
2018-06-14
I u Srbiji se stvar počela smirivati.
No, do nule je još daleko, zato bi s onim demonstracijama morali prestat.
I s litijama u CG također.
No, do nule je još daleko, zato bi s onim demonstracijama morali prestat.
I s litijama u CG također.
Page 13 of 50 • 1 ... 8 ... 12, 13, 14 ... 31 ... 50
Page 13 of 50