NA DANAŠNJI DAN PRIJE 75 GODINA OSLOBOĐEN JE ZAGREB
Page 13 of 13
Page 13 of 13 • 1, 2, 3 ... 11, 12, 13
Re: NA DANAŠNJI DAN PRIJE 75 GODINA OSLOBOĐEN JE ZAGREB
Cemu to 'vi' radili? Pa ja sam to radio ko i ti sto si bio uustasa...mislim da je vreme da to razgranicimo. Ja ne preuzimam ni zasluge od drugih a necu ni krivicu. To sam rekao i ranije.
Spreman se uvek izviniti, ne vredjam, ne lazem svesno iako ti tako tvrdis, imam i sluha i empatije za sve. U vise navrata sam ti rekao slicno i ne znam zasto dovodis moj karakter u pitanje kad sam jasno osudio svaki zlocin do sada?
Ja nisam branio ni cetnike, ni one u ovom ratu ako su ubijali civile i sl pa cak nisam ni glorifikovao one koji nisu a bili su srpski vojnici.
Moje izjave su krajnje umerene, a diskvalifikovati me mozes ali ako dokazes moju nanameru Da lazem.
Evo ja sam isto citao nedavno o 'martolozima' nakon tvoje izjave i prvo mi je papalo Na pamet da si ti presutio da martolozi nisu bili Srbi iskljucivo a ostavio si dojam u toj prici takav,nego generalno hriscani a tu je bilo svega pa mozda i Hrvata iz Bosne. Nisi rekao da u vreme o kojem smo pricali, znaci 1700 i neke i DaljDaljskoj eparhiji, martolozi su bili ukinuti, nisi rekao da su uglavnom pred kraj bili vecinom arnauti i da je hriscanima bilo zabranjeno biti mmartolozima ..
Nije mi se dalo da ti kontriram, bio sam busy non stop
Spreman se uvek izviniti, ne vredjam, ne lazem svesno iako ti tako tvrdis, imam i sluha i empatije za sve. U vise navrata sam ti rekao slicno i ne znam zasto dovodis moj karakter u pitanje kad sam jasno osudio svaki zlocin do sada?
Ja nisam branio ni cetnike, ni one u ovom ratu ako su ubijali civile i sl pa cak nisam ni glorifikovao one koji nisu a bili su srpski vojnici.
Moje izjave su krajnje umerene, a diskvalifikovati me mozes ali ako dokazes moju nanameru Da lazem.
Evo ja sam isto citao nedavno o 'martolozima' nakon tvoje izjave i prvo mi je papalo Na pamet da si ti presutio da martolozi nisu bili Srbi iskljucivo a ostavio si dojam u toj prici takav,nego generalno hriscani a tu je bilo svega pa mozda i Hrvata iz Bosne. Nisi rekao da u vreme o kojem smo pricali, znaci 1700 i neke i DaljDaljskoj eparhiji, martolozi su bili ukinuti, nisi rekao da su uglavnom pred kraj bili vecinom arnauti i da je hriscanima bilo zabranjeno biti mmartolozima ..
Guest- Guest
netočno nveo sam ja odavno pitaj sokola, da se radilo o srbima, rumunjskim vlasima, i još svašta nešto pokupljeno usput... zrvati nisu kupljeni tj katolici, jer se katolicima nije uopće imalo namjeru davati bilo kakve pogodnosti tako da lupaš u prazno... postoji nešto drugo a to je prelazak katolika na pravoslavlje kako bi izbjegli sakaćenja uništavanje bogomolja i odvođenje djece u roblje... martologe je carska vlast sudila isključivo na smrt nabijanjem na kolac, bez ikakvog prava na poricanje... govorim o vremenu turskog napredovanja... poslije kako sam navodio je došlo do promjene jer su martolozi počeli odbijati poslušnost turcima i pragmatično carska vlast im je pogodovala da pređu kontra turaka...dzmrdz wrote:Cemu to 'vi' radili? Pa ja sam to radio ko i ti sto si bio uustasa...mislim da je vreme da to razgranicimo. Ja ne preuzimam ni zasluge od drugih a necu ni krivicu. To sam rekao i ranije.
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
pa razlika je u tom što sam ja bio ustaša u hrvatskoj a ti nisi bio "četnik" u srbiji nego također u hrvatskoj... nikad nisam imao nikakvih pretenzija spram srbije... ali ne bih imao ništa protiv da smo umjesto mirne reintegracije imali vojnu oslobodilačku operaciju Vatrene Kočije ili meni draži naziv GROM i nakon što bi izbili na desnu obalu dunava na potezu od belog manastira do iloka rasporedili 1200 komada artiljerijskog oruđa i potom priupitali komšije od Apatina do Bačke Palanke..."prijatelji stari gdje ste, da li ću vas ikad naći preko končanice... ;)... tek toliko da se priupitaju kako je to kad te netko mjesecima, županjce i godinama granatira i drži u podrumu... ono četnik shvati figurativno... :))dzmrdz wrote:Cemu to 'vi' radili? Pa ja sam to radio ko i ti sto si bio uustasa...mislim da je vreme da to razgranicimo. Ja ne preuzimam ni zasluge od drugih a necu ni krivicu. To sam rekao i ranije.
2015-08-08
Ja o vasim pricsma od ranranije ne znam ali koliko sam ja procitao, tu su bili dobrim delom Grci, RumunRumuni, vladi, srbi, bosanci..e ti bosanci su.mogli biti do jucjucer hrvathrvati.michaellcmacha wrote:netočno nveo sam ja odavno pitaj sokola, da se radilo o srbima, rumunjskim vlasima, i još svašta nešto pokupljeno usput... zrvati nisu kupljeni tj katolici, jer se katolicima nije uopće imalo namjeru davati bilo kakve pogodnosti tako da lupaš u prazno... postoji nešto drugo a to je prelazak katolika na pravoslavlje kako bi izbjegli sakaćenja uništavanje bogomolja i odvođenje djece u roblje... martologe je carska vlast sudila isključivo na smrt nabijanjem na kolac, bez ikakvog prava na poricanje... govorim o vremenu turskog napredovanja... poslije kako sam navodio je došlo do promjene jer su martolozi počeli odbijati poslušnost turcima i pragmatično carska vlast im je pogodovala da pređu kontra turaka...dzmrdz wrote:Cemu to 'vi' radili? Pa ja sam to radio ko i ti sto si bio uustasa...mislim da je vreme da to razgranicimo. Ja ne preuzimam ni zasluge od drugih a necu ni krivicu. To sam rekao i ranije.
Sve u svemu, taj narod sa celog balkana a hriscanski je prezivljavao pod turcima kako je mogao i sigurno mu turci nisu bili izbor voljan.
PrePrelazaka je bilo uvek i bice, Hrvatska je sigurno bila u boljoj poziciji da se brani nego srbija od turaka, a AU su za svoju korist podsticali na popobune srbe tako da su im nakon propalih pobuna srbi i došli a ovi ih iskoristili.
Opet, to ne zbaci da su svi Srbi bili martolozi prvo i tako došli preko granice u AU. A i da jesz, svojom su sluzbom to otplatili krvavo. To je bar evidentirano.
Sto se tice pravoslavlja, ono jeste bilo povlasceno u odnosu na katolike od Porte kao i drugi poput zidova npr, medjutmedjutim u AU jesivurno bilo obratno i tu ne vidim razloga da se katolici preobracuju na pravoslavlje, nema logike.
I ta 'povlascenost' je znacila ipak biti gradjanin drugog reda, ali naspram tadasnjih katolickih vladara, otomani su bili tolerantniji sa pripadnicima drugih vera..bar do fr revolucije i pojave nacionalne svesti kod balk naroda,a i pohave rusije na sceni
Guest- Guest
michaellcmacha wrote:pa razlika je u tom što sam ja bio ustaša u hrvatskoj a ti nisi bio "četnik" u srbiji nego također u hrvatskoj... nikad nisam imao nikakvih pretenzija spram srbije... ali ne bih imao ništa protiv da smo umjesto mirne reintegracije imali vojnu oslobodilačku operaciju Vatrene Kočije ili meni draži naziv GROM i nakon što bi izbili na desnu obalu dunava na potezu od belog manastira do iloka rasporedili 1200 komada artiljerijskog oruđa i potom priupitali komšije od Apatina do Bačke Palanke..."prijatelji stari gdje ste, da li ću vas ikad naći preko končanice... ;)... tek toliko da se priupitaju kako je to kad te netko mjesecima, županjce i godinama granatira i drži u podrumu... ono četnik shvati figurativno... :))dzmrdz wrote:Cemu to 'vi' radili? Pa ja sam to radio ko i ti sto si bio uustasa...mislim da je vreme da to razgranicimo. Ja ne preuzimam ni zasluge od drugih a necu ni krivicu. To sam rekao i ranije.
Ok. Svaka cast!
Ja nisam.imao izbora, a niti je ko mogao znati na sta ce to ispasti. Mi placamo to sada, i ja s njima.
Nek se vise nikada ne ponovi. Eto od mene toliko.
Guest- Guest
naravno da je imperativ da se nikada ne ponovi, najbolji je mir, neko je reko... :)))dzmrdz wrote:michaellcmacha wrote:pa razlika je u tom što sam ja bio ustaša u hrvatskoj a ti nisi bio "četnik" u srbiji nego također u hrvatskoj... nikad nisam imao nikakvih pretenzija spram srbije... ali ne bih imao ništa protiv da smo umjesto mirne reintegracije imali vojnu oslobodilačku operaciju Vatrene Kočije ili meni draži naziv GROM i nakon što bi izbili na desnu obalu dunava na potezu od belog manastira do iloka rasporedili 1200 komada artiljerijskog oruđa i potom priupitali komšije od Apatina do Bačke Palanke..."prijatelji stari gdje ste, da li ću vas ikad naći preko končanice... ;)... tek toliko da se priupitaju kako je to kad te netko mjesecima, županjce i godinama granatira i drži u podrumu... ono četnik shvati figurativno... :))dzmrdz wrote:Cemu to 'vi' radili? Pa ja sam to radio ko i ti sto si bio uustasa...mislim da je vreme da to razgranicimo. Ja ne preuzimam ni zasluge od drugih a necu ni krivicu. To sam rekao i ranije.
Ok. Svaka cast!
Ja nisam.imao izbora, a niti je ko mogao znati na sta ce to ispasti. Mi placamo to sada, i ja s njima.
Nek se vise nikada ne ponovi. Eto od mene toliko.
2015-08-08
Od 1990 pa do danas, odnos vecine hrvatske javnosti prema tom prokletom 2. Sv. Ratu se svodi uglavnom na blajburgomaniju, blajburgologiju i kuknjavu za ustasama i endehazijom.
I to je tako i Hrvati nisu u stanju da iz toga izadju... nisu, pa ga jebi
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
da , to je neka vrsta religijeRingo10 wrote:Od 1990 pa do danas, odnos vecine hrvatske javnosti prema tom prokletom 2. Sv. Ratu se svodi uglavnom na blajburgomaniju, blajburgologiju i kuknjavu za ustasama i endehazijom.
zapravo baš religija
pokušavam svrstati u psihijtrijske fenomene, to jednostavno mora imati i psihijtrijsku oznaku, naziv za tu vrstu bolesti
neka psihoza ali baš bi trebalo naći ime joj
možda već postoji a ja ga ne znam
ako netko vjeruje u crno da je bijelo, ako netko ne vjeruje drugim izvorima, samo bujancu i narod.hr i glasu koncila
a postoje i ti drugi izvori
onda je MENTALNO UŠKOPLJEN , neobrazovan ili poluobrazovan ..i potpuno nesposoban kritički misliti o bilo čemu
meni je jasno da postoje razni pogledi , razni svjetonazori i ukusi
i da mnogi imaju različite osobne i obiteljske vizije i iskustva
i o tome se ne radi
već o tome da se znanost ne svodi na INDIVIDUALNE IMPRESIJE
po hrvatima ispada da ne treba HISTORIJE, NE TREBA ETIKE, NE TREBA LOGIKE ..i što još
ti ljudi nisu za raspravu, to su ljudi isključivosti i snaći će ih zla sudbina
od moralne do materijalne bijede i polaganog umiranja nacije
jer očito, oni ni ne znaju što čini njihovu naciju
ovi nacionalistički izrodi kojima je normalno pljuvati po najmanje pol države hrvatske
nije da nemaju pravo
treba pljuvati po ljevičarima, partizanima, komunistima
sve je to bagra koja je vjerovala u čovjeka i idealno društvo
kojeg danas nema
nema
samo kako ćeš pljuniti na ono čega nema
e pa okreneš se prošlosti
i to je to
nije da nemaju pravo
treba pljuvati po ljevičarima, partizanima, komunistima
sve je to bagra koja je vjerovala u čovjeka i idealno društvo
kojeg danas nema
nema
samo kako ćeš pljuniti na ono čega nema
e pa okreneš se prošlosti
i to je to
Pošto tamo domaće vojske više nije bilo, znači da je bio okupiran.
svi drugi imaju pravo žaliti za svojim mrtvima osim Hrvata jer su pokolj nad njima napravili šumski banditi tebi toliko srcu dragi. Teraj se u kurac licemjerniRingo10 wrote:Od 1990 pa do danas, odnos vecine hrvatske javnosti prema tom prokletom 2. Sv. Ratu se svodi uglavnom na blajburgomaniju, blajburgologiju i kuknjavu za ustasama i endehazijom.
Cuj nemaju pravo da zale...tre wrote:svi drugi imaju pravo žaliti za svojim mrtvima osim Hrvata jer su pokolj nad njima napravili šumski banditi tebi toliko srcu dragi. Teraj se u kurac licemjerniRingo10 wrote:Od 1990 pa do danas, odnos vecine hrvatske javnosti prema tom prokletom 2. Sv. Ratu se svodi uglavnom na blajburgomaniju, blajburgologiju i kuknjavu za ustasama i endehazijom.
Pa nista drugo i ne radite posljednjih 30 godina osim sto placete, slinite i kukate za tim luzerskim ustasama I njihovim nakaradnom tvorevinom ...ko zadnje picketine
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
pa i ne bi baš tako bilo... od posljednjih 30 godina 5 smo morali ratovati za neovisnost i taj smo cilj tebi usprkos i unatoč i ostvarili. u preostalih 25 godina imamo kontinuirani rubni ideološki sukob koji bivši komunisti neovisno u kojoj bili stranci potenciraju jer im je to još jedini preostali obrazac kako da zadrže vlast i povlastice koje iz vlasti proizlaze... sve proisteklo iz povijesti hrvata je hrvatsko pa tako i blajburg, pa tako i križni putevi, pa tako i 45 godišnje nametanje kolektivne krivice cijelom narodu za pokušaj ostvarenja neovisne države... napuši se krca tako glupav više, pa to boli koliko si glup, jer se koristi potpuno isti obrazac i danas za potpuno isti krimen... ostvarenje neovisne države hrvatske... koju su eto tebi i svima drugima ponovit ću usprkos i unatoč stvarali i pripadnici HOS-a, za koje kruži priča da su bili sljedbenici ustaške vojnice, i pobornici hrvatske do zemuna, do kud hrvatska i je objektivno... aj sad kretenčino popij si jednu i zapjevaj juru i bobana u hrvatskom domu gdje je foster dolar i pol, u cijenu je uračunata i jednom godišnje izmjena rama slike anti paveliću...Ringo10 wrote:Cuj nemaju pravo da zale...tre wrote:svi drugi imaju pravo žaliti za svojim mrtvima osim Hrvata jer su pokolj nad njima napravili šumski banditi tebi toliko srcu dragi. Teraj se u kurac licemjerniRingo10 wrote:Od 1990 pa do danas, odnos vecine hrvatske javnosti prema tom prokletom 2. Sv. Ratu se svodi uglavnom na blajburgomaniju, blajburgologiju i kuknjavu za ustasama i endehazijom.
Pa nista drugo i ne radite posljednjih 30 godina osim sto placete, slinite i kukate za tim luzerskim ustasama I njihovim nakaradnom tvorevinom ...ko zadnje picketine
2015-08-08
Page 13 of 13 • 1, 2, 3 ... 11, 12, 13
Similar topics
» Na danasnji dan prije 30 odigrana pomalo morbidna kosarkaska utakmica u Sarajevu
» Na današnji dan prije 27 godina održan je legendarni koncert Prljavog kazališta tada na Trgu Republike
» Na danasnji dan prije 30 godina ubijen Mevludin Kulic u Osijeku koji nije htio pucati na Hrvate
» SAD-e: 19 dana prije izbora dolaze plačući stotine žena koje je Trump pipkao prije 30 godina
» Na danasnji dan prije 31 godinu odigrana povijesna utakmica hrvatske reprezentacije
» Na današnji dan prije 27 godina održan je legendarni koncert Prljavog kazališta tada na Trgu Republike
» Na danasnji dan prije 30 godina ubijen Mevludin Kulic u Osijeku koji nije htio pucati na Hrvate
» SAD-e: 19 dana prije izbora dolaze plačući stotine žena koje je Trump pipkao prije 30 godina
» Na danasnji dan prije 31 godinu odigrana povijesna utakmica hrvatske reprezentacije
Page 13 of 13