Planski kapitalizam u Kini
Page 3 of 3
Page 3 of 3 • 1, 2, 3
Re: Planski kapitalizam u Kini
Aha, znači država treba svojim mjerama intervenirati kako bi se izbjegle krize, a ne prepustiti sve tržištu radi sva kako i što hoće.deda wrote:
kad je privatni sektor trošio, trošila je i država, umjesto da "štedi" za loše dane
kad je privatni sektor počeo štedjeti, i država je stala na kočnicu i počela stezati remen
uloga države na tržištu treba biti kontraciklička da se ekonomski ciklusi rasta i kontrakcije ublaže
udba- Posts : 4945
2015-11-10
udba wrote:Aha, znači država treba svojim mjerama intervenirati kako bi se izbjegle krize, a ne prepustiti sve tržištu radi sva kako i što hoće.deda wrote:
kad je privatni sektor trošio, trošila je i država, umjesto da "štedi" za loše dane
kad je privatni sektor počeo štedjeti, i država je stala na kočnicu i počela stezati remen
uloga države na tržištu treba biti kontraciklička da se ekonomski ciklusi rasta i kontrakcije ublaže
kad je u australiji bila recesija drzava je podjelila svim socijalcima i njihovoj djeci po 1000 dolaran i promovirala potrosnju preko medija, zatim ulagala novac u obnovu infrastrukture zemlje.
prckov- Posts : 34555
2014-04-19
Država treba ići kontra tržišta, kad tržište ide gore, država ide dolje sa potrošnjom, kad tržište ide dolje, onda se država treba prebaciti i pojačati potrošnju.udba wrote:Aha, znači država treba svojim mjerama intervenirati kako bi se izbjegle krize, a ne prepustiti sve tržištu radi sva kako i što hoće.deda wrote:
Kod nas i u većini EU zemalja naopako, nisu slušali ameriku nego Njemačku.
Nije to ništa novo, da tako treba ići su znali još u starom Babilonu. No ideologija učini ljude slijepima.
Gledao sam zašto je dogovor na razini EU da deficit ne smje biti veći od 3% BDPa, i ispada da nisu imali neki poseban, empiriski razlog iz nekakvih proračuna za baš tu brojku, 3. Nego su odabrali 3 jer eto nije ni prevelika, pa ne straši, a nije ni premala da obeshrabri vlade, te prema rječima jednog francuskog ekonomiste koji je sudjelovao u pregovorima i donošenju propisa, 3% je na neki način i simboličan broj jer predstavlja sveto trojstvo, pa je i zato dobar.
Eto na takvim temeljima počiva ekonomska politika EU.
Guest- Guest
The secret of 3% finally revealed
http://www.voxeurop.eu/en/content/news-brief/2776341-secret-3-finally-revealed
Guy Abeille, age 62, a former senior Budget Ministry official and “the inventor of the concept, endlessly repeated by all governments whether of the right or the left, that the public deficit should not exceed 3% of the national wealth,” told the newspaper –
We came up with the 3% figure in less than an hour. It was a back of an envelope calculation, without any theoretical reflection. Mitterrand needed an easy rule that he could deploy in his discussions with ministers who kept coming into his office to demand money. [...] We needed something simple. 3%? It was a good number that had stood the test of time, somewhat reminiscent of the Trinity.
Guest- Guest
Kojesta..ja koristim samo Microsoft Security Essential,i povremeno poikrenem Malewarebyte Antimaleware i poskeniram..jedino za zesce koristim Hitman Pro,koji sve dobro pocisti ako ima...epikur37 wrote:Prije 6 mjeseci mi je istekao antivirusni program....jasno nisam kupio za ovu godinu i surfam bez problema. Jedini problem mi je isti antivirusni program koji mi svaki dan šalje poruku da ga kupim ponovno :D
Ja ga bum izbrisal...poanta je ljudima prodati nešto što im ne treba ...a toga je puno više od onog što im treba...znači idiot kupuje ono što mu se kaže da treba imati.
Napravi butabilni CAV-10 zlu ne trebalo..ako ti se u root nes uvuce,bootas taj dvd,sa obaveznom ukljucenim net-om,da povuce definicije..
u preglednike instalirj WOT,koji ce te drzati podalje rizicnih stranica..
Guest- Guest
ili jednostavno ako ne želi da mu računalo ne zapinje i ne usporava od svih tih antivirusa i skenera, neka nema instaliranu javu na windowsima i u preglednikubogomdani wrote:
Guest- Guest
vjerovao ili ne Deda,4 pune godine mi je pregazio lap,a jos je na prvoj instalaciji..W7,..imao sam te komercijalne shitove,ali zbroj i oduzmi,nikakve koristi od njih,pa sam stavio Comodov besplatni AV i firewall,a i to stalno nes drkeljise u pozadini,pa sam sve maknuo i postavio samo MSE i paket finih plug-inova za preglednike,kasnije maknuo i te preglednike i postavio zadnji neki ruski sa ruskom trazilicom..milina..imas dole na topicu IT da ga skines i probas..Wot Ad Blockeri,Bluehell firewall za FF i dosta..Ovfaj ruski koristim defaultni,a sam u sebi ima neke plug-inove koji su instalirani,a mozes ih aktivirati i deaktivirati..deda wrote:ili jednostavno ako ne želi da mu računalo ne zapinje i ne usporava od svih tih antivirusa i skenera, neka nema instaliranu javu na windowsima i u preglednikubogomdani wrote:
java je shit,i deifoltno treba biti iskljucena..
Guest- Guest
gledao sam jučer laptope, pa slučajno pogledam koliko dođu i Windowsibogomdani wrote:
vjerovao ili ne Deda,4 pune godine mi je pregazio lap,a jos je na prvoj instalaciji..W7
nova Win 10ka, 950kn
stara Win 7ica, 1400kn
cijena sve govori
Guest- Guest
Jasna poanta, štediš onda kad imaš, a kad prigusti odriješiš kesu. Ali ima tu varijacija na temu, ali šta ako država svojim intervencijama održava balone ili "krive" privredne grane kao što je kod nas slučaj s građevinom? Ne bi li trebalo ponekad pustiti tržište da restruktuira gospodarstvo i grane koje dugoročno bilo zbog promjene tehnologije, trendova ili nekonkurentnosti pusti da se spontano ugase?deda wrote:Država treba ići kontra tržišta, kad tržište ide gore, država ide dolje sa potrošnjom, kad tržište ide dolje, onda se država treba prebaciti i pojačati potrošnju.udba wrote:Aha, znači država treba svojim mjerama intervenirati kako bi se izbjegle krize, a ne prepustiti sve tržištu radi sva kako i što hoće.deda wrote:
udba- Posts : 4945
2015-11-10
To se lako postigne povećanjem poreza, ili poreznim olakšanjima, ovisno koju granu gospodarstva treba ograničiti, ili stimulirati. Zašto čekati slom određene industrije kad se može ublažiti/sprječiti rast balona i njegovo eventualno puknuće.udba wrote:Jasna poanta, štediš onda kad imaš, a kad prigusti odriješiš kesu. Ali ima tu varijacija na temu, ali šta ako država svojim intervencijama održava balone ili "krive" privredne grane kao što je kod nas slučaj s građevinom? Ne bi li trebalo ponekad pustiti tržište da restruktuira gospodarstvo i grane koje dugoročno bilo zbog promjene tehnologije, trendova ili nekonkurentnosti pusti da se spontano ugase?deda wrote:Država treba ići kontra tržišta, kad tržište ide gore, država ide dolje sa potrošnjom, kad tržište ide dolje, onda se država treba prebaciti i pojačati potrošnju.udba wrote:Aha, znači država treba svojim mjerama intervenirati kako bi se izbjegle krize, a ne prepustiti sve tržištu radi sva kako i što hoće.deda wrote:
No političarima je očito lakše loviti u mutnom, i širiti paniku o bankrotu države, nego postupati odgovorno.
Guest- Guest
s tin da država nema love a koju ne otme građanima.deda wrote:Država treba ići kontra tržišta, kad tržište ide gore, država ide dolje sa potrošnjom, kad tržište ide dolje, onda se država treba prebaciti i pojačati potrošnju.udba wrote:Aha, znači država treba svojim mjerama intervenirati kako bi se izbjegle krize, a ne prepustiti sve tržištu radi sva kako i što hoće.deda wrote:
2014-04-16
10ka je besplatna.deda wrote:gledao sam jučer laptope, pa slučajno pogledam koliko dođu i Windowsibogomdani wrote:
vjerovao ili ne Deda,4 pune godine mi je pregazio lap,a jos je na prvoj instalaciji..W7
nova Win 10ka, 950kn
stara Win 7ica, 1400kn
cijena sve govori
Na mob mi je odlična, 7 na laptopu i kompu
Page 3 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» U Kini kapitalizam, slobodno tržište jača
» Neoliberalni kapitalizam dominira i u Kini.. po broju miljardera prestigli USA
» Uništavanje Slavonije se planski obavlja
» OVRHE MNOGIMA PLANSKI PODMEĆU
» Hrvatska treba planski useliti oko 50.000 ljudi
» Neoliberalni kapitalizam dominira i u Kini.. po broju miljardera prestigli USA
» Uništavanje Slavonije se planski obavlja
» OVRHE MNOGIMA PLANSKI PODMEĆU
» Hrvatska treba planski useliti oko 50.000 ljudi
Page 3 of 3