Korona u Europi još u Prosincu
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
Korona u Europi još u Prosincu
Francuzi otkrili slučaj koronavirusa koji datira iz prosinca
prije 4 minute
Foto: EPA
JEDNA francuska bolnica ponovila je testove na starim uzorcima pacijenata koji su bolovali od upale pluća i otkrila da je jedan oboljeli muškarac bio pozitivan na koronavirus najranije 27. prosinca.
To je gotovo mjesec dana prije nego li je francuska vlada potvrdila prve službene slučajeve koronavirusa.
Yves Cohen, šef bolnice sa sjevera Pariza, rekao je za BFM TV da su znanstvenici ponovili testiranje na uzorku od 24 pacijenta koje su liječili u prosincu i siječnju, a koji su testirani negativni na gripu.
"Od njih 24 imali smo jednog koji je bio pozitivan na covid-19 bolest 27. prosinca", rekao je Cohen za BFM TV.
"Svaki uzorak ponovno je testiran više puta da bi se maknula mogućnost pogreške", dodao je.
Francuska, u kojoj je dosad umrlo gotovo 25.000 ljudi od korone samo od 1. ožujka, prva tri slučaja covid-19 bolesti potvrdila je 24. siječnja. Riječ je bila o dva pacijenta u Parizu i jednom nedaleko grada Bordeauxa.
Cohen kaže da je prerano za reći je li pacijent čiji je test 27. prosinca bio pozitivan francuski nulti pacijent. Saznanje o tome kritično je u razumijevanju toga kako se virus širi .
Cohen je dodao da je taj pacijent preživio.
"Bio je bolestan 15 dana i zarazio je svoje dvoje djece, ali ne i ženu koja radi u supermarketu. Bio je oduševljen, nije razumio kako se zarazio. Složili smo slagalicu i otkrili da nije putovao. Jedini kontakt koji je imao je bio onaj s vlastitom ženom."
"Žena tog pacijenta radila je blizu štanda na kojem se prodaje Sushi, blizu kolega kineskog podrijetla", rekao je Cohen.
"Međutim, nije poznato jesu li ti ljudi putovali u Kinu, a to bi trebale istražiti lokalne institucije", dodao je Cohen.
Cohen kaže da se pitaju je li pacijentova žena bila asimptomatična te ističe da bi on mogao biti nulti pacijent, ali postoji mogućnost da ih ima više takvih u ostalim regijama države.
prije 4 minute
Foto: EPA
JEDNA francuska bolnica ponovila je testove na starim uzorcima pacijenata koji su bolovali od upale pluća i otkrila da je jedan oboljeli muškarac bio pozitivan na koronavirus najranije 27. prosinca.
To je gotovo mjesec dana prije nego li je francuska vlada potvrdila prve službene slučajeve koronavirusa.
Yves Cohen, šef bolnice sa sjevera Pariza, rekao je za BFM TV da su znanstvenici ponovili testiranje na uzorku od 24 pacijenta koje su liječili u prosincu i siječnju, a koji su testirani negativni na gripu.
"Od njih 24 imali smo jednog koji je bio pozitivan na covid-19 bolest 27. prosinca", rekao je Cohen za BFM TV.
"Svaki uzorak ponovno je testiran više puta da bi se maknula mogućnost pogreške", dodao je.
Francuska, u kojoj je dosad umrlo gotovo 25.000 ljudi od korone samo od 1. ožujka, prva tri slučaja covid-19 bolesti potvrdila je 24. siječnja. Riječ je bila o dva pacijenta u Parizu i jednom nedaleko grada Bordeauxa.
Cohen kaže da je prerano za reći je li pacijent čiji je test 27. prosinca bio pozitivan francuski nulti pacijent. Saznanje o tome kritično je u razumijevanju toga kako se virus širi .
Cohen je dodao da je taj pacijent preživio.
"Bio je bolestan 15 dana i zarazio je svoje dvoje djece, ali ne i ženu koja radi u supermarketu. Bio je oduševljen, nije razumio kako se zarazio. Složili smo slagalicu i otkrili da nije putovao. Jedini kontakt koji je imao je bio onaj s vlastitom ženom."
"Žena tog pacijenta radila je blizu štanda na kojem se prodaje Sushi, blizu kolega kineskog podrijetla", rekao je Cohen.
"Međutim, nije poznato jesu li ti ljudi putovali u Kinu, a to bi trebale istražiti lokalne institucije", dodao je Cohen.
Cohen kaže da se pitaju je li pacijentova žena bila asimptomatična te ističe da bi on mogao biti nulti pacijent, ali postoji mogućnost da ih ima više takvih u ostalim regijama države.
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Re: Korona u Europi još u Prosincu
ovo je zagovornicima kaznjavanja Kine promaklo ili..????
Guest- Guest
Meni se covek kad je ovo pocelo kune da mu je sin jos prosle godine u Londonu bio dijagnosticiran sa 'Corona virus ' u Oktobru Pitao sam ga pa kako mu je bilo, on kaze tesko jer je istovremeno isao i na hemoterapije. Kaze da mu se i zena bila zarazila i sve tu nekih 10-ak Dana i poslposle ok..
Guest- Guest
pa ja sam imao sredinom 1 mjeseca, mjesec prije prvog sluzbenog dijagnosticiranog u italijidzmrdz wrote:Meni se covek kad je ovo pocelo kune da mu je sin jos prosle godine u Londonu bio dijagnosticiran sa 'Corona virus ' u Oktobru Pitao sam ga pa kako mu je bilo, on kaze tesko jer je istovremeno isao i na hemoterapije. Kaze da mu se i zena bila zarazila i sve tu nekih 10-ak Dana i poslposle ok..
sve je ovo mutljavina al malo zesca
--vjerojatno je ovo bila obična prehlada, :D
što se tiče krajem 12og , ništa čudno, u kini se ona pojavila krajem 11 mjeseca.
u jednom britanskom istraživanju, većina europe je prošla coronu krajem prvog mjeseca
što se tiče krajem 12og , ništa čudno, u kini se ona pojavila krajem 11 mjeseca.
AssadNaPodmornici- Posts : 22267
2018-06-14
Čekaj,znači ti si prebolio coronu ?Leviathan2 wrote:pa ja sam imao sredinom 1 mjeseca, mjesec prije prvog sluzbenog dijagnosticiranog u italijidzmrdz wrote:Meni se covek kad je ovo pocelo kune da mu je sin jos prosle godine u Londonu bio dijagnosticiran sa 'Corona virus ' u Oktobru Pitao sam ga pa kako mu je bilo, on kaze tesko jer je istovremeno isao i na hemoterapije. Kaze da mu se i zena bila zarazila i sve tu nekih 10-ak Dana i poslposle ok..
IL Risorto- Posts : 11215
2015-07-23
Evo procitah da moja opstina ima 144 mrtvih od Corona virus na100k stanovnika najvise u England and Wales, a vec smo i na tom nivou medju najgorima u Evropi...masalaLeviathan2 wrote:pa ja sam imao sredinom 1 mjeseca, mjesec prije prvog sluzbenog dijagnosticiranog u italijidzmrdz wrote:Meni se covek kad je ovo pocelo kune da mu je sin jos prosle godine u Londonu bio dijagnosticiran sa 'Corona virus ' u Oktobru Pitao sam ga pa kako mu je bilo, on kaze tesko jer je istovremeno isao i na hemoterapije. Kaze da mu se i zena bila zarazila i sve tu nekih 10-ak Dana i poslposle ok..
Guest- Guest
Ma petljaju sa statistics ali verujem da je virus nezgodan...Leviathan2 wrote:pa ja sam imao sredinom 1 mjeseca, mjesec prije prvog sluzbenog dijagnosticiranog u italijidzmrdz wrote:Meni se covek kad je ovo pocelo kune da mu je sin jos prosle godine u Londonu bio dijagnosticiran sa 'Corona virus ' u Oktobru Pitao sam ga pa kako mu je bilo, on kaze tesko jer je istovremeno isao i na hemoterapije. Kaze da mu se i zena bila zarazila i sve tu nekih 10-ak Dana i poslposle ok..
Guest- Guest
ja izgleda potkraj drugog mjeseca imao...krajnje neobicni simptomi ali prilicno blagi..dobro fajto sam se ja svojom okultnom medicinom..
Guest- Guest
jap,סמאל wrote:Čekaj,znači ti si prebolio coronu ?Leviathan2 wrote:pa ja sam imao sredinom 1 mjeseca, mjesec prije prvog sluzbenog dijagnosticiranog u italijidzmrdz wrote:Meni se covek kad je ovo pocelo kune da mu je sin jos prosle godine u Londonu bio dijagnosticiran sa 'Corona virus ' u Oktobru Pitao sam ga pa kako mu je bilo, on kaze tesko jer je istovremeno isao i na hemoterapije. Kaze da mu se i zena bila zarazila i sve tu nekih 10-ak Dana i poslposle ok..
pozitivan na antitjela , testiran prije 2 tjedna
Također
Ne samo to nego je u 1 i 2 mjesecu bilo dosta komplikacija uz gripu
Jedan poznatiji liječnik mi je čak priznao kako ima slične sumnje... naravno tada se nije testiralo osim onih koji dolaze iz Kine... Jer tek je krajem 3. mjeseca priznata lokalna transmisija...
2018-04-10
Leviathan2 wrote:pa ja sam imao sredinom 1 mjeseca, mjesec prije prvog sluzbenog dijagnosticiranog u italiji
gdje si pokupio?
2018-04-10
sjeas se svinjske gripekad se sve smirilo, britsi radili testiranja i utvrdili da im na 60% uzoraka rezultat pozitivan na antitjela, neki se nisu sjecali da su imali cak i najobicniju prehladu, dok se neki sjecali da su imali malo curenja iz nosaAssadNaPodmornici wrote:mislim da sam je ja imao krajem prvog mjeseca. znam da je došla prehlada u firmi, i svi smo odležali dan dva
u jednom britanskom istraživanju, većina europe je prošla coronu krajem prvog mjeseca
otkud ja znam, najvjerojatnije u zurichu jer sam tamo isao na aerodrom mada ne mora biti,Hektorović wrote:Leviathan2 wrote:pa ja sam imao sredinom 1 mjeseca, mjesec prije prvog sluzbenog dijagnosticiranog u italiji
gdje si pokupio?
Jesi imao blaže ili teže simptome ?Leviathan2 wrote:jap,סמאל wrote:Čekaj,znači ti si prebolio coronu ?Leviathan2 wrote:pa ja sam imao sredinom 1 mjeseca, mjesec prije prvog sluzbenog dijagnosticiranog u italijidzmrdz wrote:Meni se covek kad je ovo pocelo kune da mu je sin jos prosle godine u Londonu bio dijagnosticiran sa 'Corona virus ' u Oktobru Pitao sam ga pa kako mu je bilo, on kaze tesko jer je istovremeno isao i na hemoterapije. Kaze da mu se i zena bila zarazila i sve tu nekih 10-ak Dana i poslposle ok..
2015-07-23
disanje na skrge, spavanje na sjedeci, bolovi u ledjima i na kraju malaksalost dva danaסמאל wrote:Jesi imao blaže ili teže simptome ?Leviathan2 wrote:jap,סמאל wrote:Čekaj,znači ti si prebolio coronu ?Leviathan2 wrote:pa ja sam imao sredinom 1 mjeseca, mjesec prije prvog sluzbenog dijagnosticiranog u italijidzmrdz wrote:Meni se covek kad je ovo pocelo kune da mu je sin jos prosle godine u Londonu bio dijagnosticiran sa 'Corona virus ' u Oktobru Pitao sam ga pa kako mu je bilo, on kaze tesko jer je istovremeno isao i na hemoterapije. Kaze da mu se i zena bila zarazila i sve tu nekih 10-ak Dana i poslposle ok..
Prebolio kod kuće ili ? koliko dugo te to držalo ?Leviathan2 wrote:disanje na skrge, spavanje na sjedeci, bolovi u ledjima i na kraju malaksalost dva danaסמאל wrote:Jesi imao blaže ili teže simptome ?Leviathan2 wrote:jap,סמאל wrote:Čekaj,znači ti si prebolio coronu ?Leviathan2 wrote:
pa ja sam imao sredinom 1 mjeseca, mjesec prije prvog sluzbenog dijagnosticiranog u italiji
2015-07-23
sveukupno oko 5-6 danaסמאל wrote:Prebolio kod kuće ili ? koliko dugo te to držalo ?Leviathan2 wrote:disanje na skrge, spavanje na sjedeci, bolovi u ledjima i na kraju malaksalost dva danaסמאל wrote:Jesi imao blaže ili teže simptome ?Leviathan2 wrote:jap,סמאל wrote:
Čekaj,znači ti si prebolio coronu ?
i naravno, kod kuce
nisam uopce isao doktoru
jedino prvi dan popio lupocet za temperaturu
mazao mascu protiv prehlada ispod nosa da mi otvori disne puteve i to je to
Sreća da nije duže.Leviathan2 wrote:sveukupno oko 5-6 danaסמאל wrote:Prebolio kod kuće ili ? koliko dugo te to držalo ?Leviathan2 wrote:disanje na skrge, spavanje na sjedeci, bolovi u ledjima i na kraju malaksalost dva danaסמאל wrote:Jesi imao blaže ili teže simptome ?Leviathan2 wrote:
jap,
i naravno, kod kuce
nisam uopce isao doktoru
jedino prvi dan popio lupocet za temperaturu
mazao mascu protiv prehlada ispod nosa da mi otvori disne puteve i to je to
Znači,pleme je steklo kolektivni imunitet.
2015-07-23
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Incident u Rijeci:Djeca tvrdim predmetima gađala turiste vičući 'korona,korona'
» KORONA VLADA, A SINJ BEZBRIŽNO UŽIVA NA MASOVNOJ KAVI: 61 posto testiranih je pozitivno, a Sinjani tvrde; ‘Za pola svita ovde, korona je laž‘
» Korona?Kakva korona ovo je pravi razlog zasto se zemlje ex yu stavljaju na crvenu listu i izoliraju!Srbija postaje sve veci sigurnosni problem u regiji
» Korona?Kakva korona.Tuzit ce drzavu zbog korone koju smatra 'bolescu' kojom se zele ograniciti slobode i sa koja sluzi u politicke svrhe
» Korona i u BiH
» KORONA VLADA, A SINJ BEZBRIŽNO UŽIVA NA MASOVNOJ KAVI: 61 posto testiranih je pozitivno, a Sinjani tvrde; ‘Za pola svita ovde, korona je laž‘
» Korona?Kakva korona ovo je pravi razlog zasto se zemlje ex yu stavljaju na crvenu listu i izoliraju!Srbija postaje sve veci sigurnosni problem u regiji
» Korona?Kakva korona.Tuzit ce drzavu zbog korone koju smatra 'bolescu' kojom se zele ograniciti slobode i sa koja sluzi u politicke svrhe
» Korona i u BiH
Page 1 of 2