Preko noći krahiralo naftno tržište, barel pao na 15 dolara
Page 5 of 16
Page 5 of 16 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10 ... 16
Re: Preko noći krahiralo naftno tržište, barel pao na 15 dolara
"Izvješće IBPES-a objavljeno je u svibnju i jako često citirano u mainstream medijima. Po njemu, izumiranje prijeti milijunu vrsta ako ne budemo plaćali veće ekološke poreze.
No, Moore je rekao odboru da je ta tvrdnja besmislena. IBPES tvrdi da ima 8 milijuna vrsta. Ipak, identificirano je i imenovano samo 1,8 milijuna vrsta. Tako IBPES vjeruje da ima 6,2 milijuna neidentificiranih i neimenovanih vrsta. Prema tome, milijun nepoznatih vrsta mogao bi nestati preko noći i mi ne bismo to primijetili jer ne bismo znali da su uopće postojale. To je vrlo neprofesionalno. Znanstvenici zapravo ne bi trebali davati procjene broja ugroženih vrsta ili procjene izumiranja vrsta temeljem milijuna i milijuna nedokumentiranih vrsta.
"
No, Moore je rekao odboru da je ta tvrdnja besmislena. IBPES tvrdi da ima 8 milijuna vrsta. Ipak, identificirano je i imenovano samo 1,8 milijuna vrsta. Tako IBPES vjeruje da ima 6,2 milijuna neidentificiranih i neimenovanih vrsta. Prema tome, milijun nepoznatih vrsta mogao bi nestati preko noći i mi ne bismo to primijetili jer ne bismo znali da su uopće postojale. To je vrlo neprofesionalno. Znanstvenici zapravo ne bi trebali davati procjene broja ugroženih vrsta ili procjene izumiranja vrsta temeljem milijuna i milijuna nedokumentiranih vrsta.
"
marcellus- Posts : 46005
2014-04-16
marcellus wrote:usput šejkeru mislim da nisi uopće shvatio smisao mog izvornog posta.
nije kvaka koliko je to stvarno opasno.
kvaka je koliko zeleni mogu uvjeriti svijet da je opasno.
i onda to zabraniti.
realno, nuklearke su bezopasne.
kad mi seru da su opasne ja pitam bi li radije podizao djecu u krškom ili u slavonskom brodu?
Gle, činjenice se na kraju uvijek probiju na površinu pa tako i najodvratnija propaganda zasnovana na neistinama pa i lažima prije ili kasnije kapitulira.
Tako će biti i sa njima.
Samo je pitanje vremena i okolnosti.
Imaš odlično objašnjenje kako to funkcionira i knjizi Stevena Pinkera "Prazna ploča". Histerično zapomaganje što idiota što nakaza koji ne žele priznati znanstveno potvrđene činjenice desetljećima, ali ih iste ipak nadvladaju i oni na kraju zašute. Nema veze sa energijom, ali kažem, načelno je Pinker odlično objasnio cijeli taj problem namjernog odbacivanja činjenica i kako isti uvijek završava. Mirenjem sa realnošću.
Guest- Guest
“Ono što me izluđuje”, rekao je Moore za New York Times, “je da je pokret za zaštitu okoliša postao glavna prepreka smanjenju emisija fosilnih goriva. Energija i klima su dvije strane istog novčića: Ili se prestanite brinuti o klimatskim promjenama i nastavite s izgaranjem fosilnih goriva ili prihvatite atomsku energiju i isključujte fosilna goriva.”
U intervjuu za Engineering News u Južnoj Africi, Moore je rekao da “kao ekolog i netko zabrinut zbog klimatskih promjena i ljudskog zdravlja, mislim da je nuklearna energija superiorna, jer ne proizvodi stakleničke plinove i ne zagađuje zrak na isti način na koji to rade fosilna goriva.”
Na izumiranje vrsta upravo zbog “Zelenih”, a ne zbog fosilnih goriva, prošlog je tjedna upozorio u tweetu i Laurent Alexandre: “Ekološki masakr vjetroturbinama na grčkim otocima! Kako žalosno!”
Laurent Alexandre
@dr_l_alexandre
Le massacre écologique des îles grecques par les éoliennes ! Quelle tristesse.
Prikaži sliku na Twitteru
610
09:33 - 20. svi 2019.
Informacije o Twitter oglasima i zaštiti privatnosti
Broj osoba koje o tome govore: 395
Ekolog s Oxforda, Clive Hambler, je o tom problmeu govorio za Spectator prije nekoliko godina:
“Moja specijalnost je izumiranje vrsta. Kad sam bio dijete, moj otac mi je govorio o svim životinjama koje je vidio u Kentu – zmijama u travi, limunastom sokolu – i ono što me je šokiralo kad smo ih tražili bilo je koliko ih je malo ostalo. Izumiranje vrsta ozbiljan je problem: u svijetu gubimo i do 40 dnevno. Ipak, ekolozi nas pozivaju da usvojimo tehnologije koje ubrzavaju taj proces. Među najrazornijim od njih je energija vjetra.
U intervjuu za Engineering News u Južnoj Africi, Moore je rekao da “kao ekolog i netko zabrinut zbog klimatskih promjena i ljudskog zdravlja, mislim da je nuklearna energija superiorna, jer ne proizvodi stakleničke plinove i ne zagađuje zrak na isti način na koji to rade fosilna goriva.”
Na izumiranje vrsta upravo zbog “Zelenih”, a ne zbog fosilnih goriva, prošlog je tjedna upozorio u tweetu i Laurent Alexandre: “Ekološki masakr vjetroturbinama na grčkim otocima! Kako žalosno!”
Laurent Alexandre
@dr_l_alexandre
Le massacre écologique des îles grecques par les éoliennes ! Quelle tristesse.
Prikaži sliku na Twitteru
610
09:33 - 20. svi 2019.
Informacije o Twitter oglasima i zaštiti privatnosti
Broj osoba koje o tome govore: 395
Ekolog s Oxforda, Clive Hambler, je o tom problmeu govorio za Spectator prije nekoliko godina:
“Moja specijalnost je izumiranje vrsta. Kad sam bio dijete, moj otac mi je govorio o svim životinjama koje je vidio u Kentu – zmijama u travi, limunastom sokolu – i ono što me je šokiralo kad smo ih tražili bilo je koliko ih je malo ostalo. Izumiranje vrsta ozbiljan je problem: u svijetu gubimo i do 40 dnevno. Ipak, ekolozi nas pozivaju da usvojimo tehnologije koje ubrzavaju taj proces. Među najrazornijim od njih je energija vjetra.
marcellus wrote:drugim riječima ja sam korektno prenio što je on rekao ali je to svejedno fejk njuz
pazi matereti
Šta sad, tema je skrenula na raspravu o tome što je neki kreten napisao?
crvenkasti-
2014-04-17
Legendovich wrote:pa o tome pricam..nekontrolirano rusenje magnetnog polja,,nema vremena da se plazma sa tak ovisoke temperature oladi u tren..magnetno polje je drzi podalje stijenki reaktora..nbema magnetnog polja,ode sve u MP100marcellus wrote:
a što se događa ako dođe do nekonotrolirane reakcije? Termonuklearna eksplozija?
Što ako plazma dođe u dodir s bilo čime što je okružuje, materijom bilo koje vrste?
Majko mila...
Nemaš ti poijma s pojmom niti o ovom području.
"Fizika budućnosti" - Michio Kaku.
Guest- Guest
Što se tiče Austrijanaca, oni su prvi i misli do sada jedini u svijetu sagradili nuklearku i onda je pod pritiskom javnosti (zelenih) i zatvorili. Dugo su je vremena koristili kao turističku atrakciju, ali ne znam kakav je sad njen status. Vjerojatno i dalje služi u turističke svrhe, ali mi se sad ne da guglati da to provjerim.
Guest- Guest
Inače za zaustavljanje daljnje masovne izgradnje fisijskih elektrana nisu odgovorni samo zeleni.
Nisu možda niti najodgovorniji u tom smislu.
Najveći pritisak je, barem u sedamdesetim i osamdesetim napravio fosilni lobi. Proizvođači ugljena, nafte i plina. Njima su fisijske nuklearke predstavljale najjaču konkurenciju na tržištu, pa čak i dijelom (ugljen) prijetile i potpunim izbacivanjem sa tržišta.
Zeleni su samo iskoristili trenutak i nastavili sa zamahom koji je stvoren od strane fosilnog lobija, a onda ga još i propagandno, ideološki i politički zaokružili.
Najveći pritisak je, barem u sedamdesetim i osamdesetim napravio fosilni lobi. Proizvođači ugljena, nafte i plina. Njima su fisijske nuklearke predstavljale najjaču konkurenciju na tržištu, pa čak i dijelom (ugljen) prijetile i potpunim izbacivanjem sa tržišta.
Zeleni su samo iskoristili trenutak i nastavili sa zamahom koji je stvoren od strane fosilnog lobija, a onda ga još i propagandno, ideološki i politički zaokružili.
Guest- Guest
Speare Shaker wrote:Inače za zaustavljanje daljnje masovne izgradnje fisijskih elektrana nisu odgovorni samo zeleni.
"fosilni lobi" je prilično nepopularan kao takva, oni bez zelenja ne bi nikad napravili ništa
Speare Shaker wrote:Legendovich wrote:pa o tome pricam..nekontrolirano rusenje magnetnog polja,,nema vremena da se plazma sa tak ovisoke temperature oladi u tren..magnetno polje je drzi podalje stijenki reaktora..nbema magnetnog polja,ode sve u MP100marcellus wrote:
a što se događa ako dođe do nekonotrolirane reakcije? Termonuklearna eksplozija?
Što ako plazma dođe u dodir s bilo čime što je okružuje, materijom bilo koje vrste?
Majko mila...
inače, realno, shakeru... da plazma dođe u dodir s okolnom materijom, što bi se dogodilo s osobljem elektrane?
Mislim, trenutno hlađenje? Isto tako i trenutno zagrijavanje okolne materije na toliku temperaturu da bi to izazvalo jebačku eksploziju, ne? Raznijelo bi vjerojatno pola grada?
Radijacija tu nije problem, ali temperatura bi svakako mogla biti.
Ma jok, plazma se hladi čim dotakne solidnu materiju a čim padne ispod tražene temperature prestaje fuzija...
Brain32-
2014-04-15
Brain32 wrote:Ma jok, plazma se hladi čim dotakne solidnu materiju a čim padne ispod tražene temperature prestaje fuzija...
a solidna materija se grije... što se dogodi kad je plazma dotakne? mislim, dodir bilo čega tako vrelog ne može proći bez vrlo eksplozivnih posljedica
no to je onako laičko razmišljanje, postoje drugi ozbiljni problemi nabrojani u onom poduljem tekstu gore a koji su poznati stručnijim osobama od nas ovdje...
marcellus wrote:Speare Shaker wrote:
Majko mila...
inače, realno, shakeru... da plazma dođe u dodir s okolnom materijom, što bi se dogodilo s osobljem elektrane?
Realno ništa.
Pročitaj knjigu.
Guest- Guest
Haha pa ne mora pročitati knjigu, uglavnom materijali unutarnjeg torusa mogu to podnijeti, dapače mislim da su izloženiji tijekom rada nego u slučaju prestanka reakcije...
Brain32-
2014-04-15
Ispod pola dolara
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
I evo ga, 8 centi...
2018-04-10
To bi bilo to...
2018-04-10
2018-04-10
Page 5 of 16 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10 ... 16
Similar topics
» Krahiralo tržište rada na Jadranu
» joe biden narastao u visinu, preko noći...
» obogatismo se preko noci, pa financiramo druge
» Ono sto Kinez pokusava vecno, Rus preko noci uradi
» Cijena nafe pala na $40/barel, uskoro $20/barel
» joe biden narastao u visinu, preko noći...
» obogatismo se preko noci, pa financiramo druge
» Ono sto Kinez pokusava vecno, Rus preko noci uradi
» Cijena nafe pala na $40/barel, uskoro $20/barel
Page 5 of 16