Preko noći krahiralo naftno tržište, barel pao na 15 dolara
Page 4 of 16
Page 4 of 16 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 10 ... 16
Re: Preko noći krahiralo naftno tržište, barel pao na 15 dolara
Speare Shaker wrote:marcellus wrote:crvenkasti wrote:marcellus wrote:Ringo10 wrote:
Električni auti su zabluda
Jer za punjenje baterija trebaju regularni izvori energije... a zna se koji su to
Nisu zabluda nego hoax.
pa i tulava greta bez škole zna da se time samo izvor zagađenja seli 100 km dalje i ništa drugo... i da elektromotor je učinkovitiji od benzinskog ali su gubici u prijenosu energije (dalekovod) toliki da to ponište
Glupane. Već danas postoje kapaciteti i znanje za izgradnju fuzionih elektrana i beskrajnu i jeftnu svjetsku energiju. Međutim, razvoj je užasno skup, a lova je kod investitora koji zarađuju od nafte.
Zato razvoj i izgradnja idu neoprostivo sporo. Ipak, proces je nazaustavljiv i toga su svi svjesni. Osim glupana koji misle da su jedino što može proizvoditi struju mazut i ugljen.
Ne postoji tehnologija za fuziju, i neće je biti u dogledno vrijeme, ali nije u tome stvar.
Mi već 60 godina imamo fisiju, koja je sigurna, jeftina i izvor energije s praktički neograničenim resursima, ali je ne koristomo.
zašto?
Jer su "zeleni" tražili da se zatvore nuklearke. Kao opasne su. Iako je u 60 godina od nesreća u nuklearkama poginulo manje ljudi nego godišnje pogine u zrakoplovnim nesrećama, pa nismo zato zabranili avione.
a što bi tek napravili s fuzijom? Bilo kakva havarija takve nuklearke bi doslovce spržila pola planete...
Majko mila...
Kad pomislim da nisi u stanju odvaliti veće gluposti od onih koje si o fuziji napisao ranije, a ti me vrlo efikasno razuvjeriš.
Dakle, havarija fuzijske elektrane o kakvoj ti govoriš NIJE MOGUĆA niti u teoriji.
Znaš zašto?
Zato jer ili pad temperature ili pad tlaka unutar plazme tijekom fuzijskog procesa dovodi do trenutnog spontanog zaustavljanja, raspada samog procesa i nema druge bitne neželjene učinke.
a što se događa ako dođe do nekonotrolirane reakcije? Termonuklearna eksplozija?
Što ako plazma dođe u dodir s bilo čime što je okružuje, materijom bilo koje vrste?
marcellus- Posts : 46005
2014-04-16
u biti,mi imamo centralu na ugljen usred grada,a zrak cist..niti smrada,niti oneciscenja.,ali to je tehnologija brutalno napredna sa vrlo skupim tehnoloskim rjesenjima..zivimo ko Homer na slici..
Guest- Guest
Sve su te stvari izumljene prije 2. svj rata...crvenkasti wrote:Brain32 wrote:Vidjeti će ju za života, da li će ju koristiti ne znam. Čak je i ITER samo testni/istraživački reaktor...
Stvar je samo u lovi.
Kad bi znanstvenici imali neograničenu lovu za razvoj i eksperimentiranje, brza bi se pojavile fantastične i nezamislive stvari.
O tome ne treba puno mudrovati. Za vrijeme 2. svj rata dok su znanost i razvoj tehnologije bili neograničeno financirani, u samo par godina izmišljeni su i napravljeni najvažniji ovovjekovni pronalasci:
raketa
mlazni avion
kompjuter
umjetna guma
radar
pencilin
nuklearna energija
a ima i još toga.
Neke desetljećima prije (penicilin, umjetna guma)...
T.- Posts : 17558
2014-04-14
Speare Shaker wrote:Speare Shaker wrote:marcellus wrote:crvenkasti wrote:marcellus wrote:
Nisu zabluda nego hoax.
pa i tulava greta bez škole zna da se time samo izvor zagađenja seli 100 km dalje i ništa drugo... i da elektromotor je učinkovitiji od benzinskog ali su gubici u prijenosu energije (dalekovod) toliki da to ponište
Glupane. Već danas postoje kapaciteti i znanje za izgradnju fuzionih elektrana i beskrajnu i jeftnu svjetsku energiju. Međutim, razvoj je užasno skup, a lova je kod investitora koji zarađuju od nafte.
Zato razvoj i izgradnja idu neoprostivo sporo. Ipak, proces je nazaustavljiv i toga su svi svjesni. Osim glupana koji misle da su jedino što može proizvoditi struju mazut i ugljen.
Ne postoji tehnologija za fuziju, i neće je biti u dogledno vrijeme, ali nije u tome stvar.
Mi već 60 godina imamo fisiju, koja je sigurna, jeftina i izvor energije s praktički neograničenim resursima, ali je ne koristomo.
zašto?
Jer su "zeleni" tražili da se zatvore nuklearke. Kao opasne su. Iako je u 60 godina od nesreća u nuklearkama poginulo manje ljudi nego godišnje pogine u zrakoplovnim nesrećama, pa nismo zato zabranili avione.
a što bi tek napravili s fuzijom? Bilo kakva havarija takve nuklearke bi doslovce spržila pola planete...
Majko mila...
Kad pomislim da nisi u stanju odvaliti veće gluposti od onih koje si o fuziji napisao ranije, a ti me vrlo efikasno razuvjeriš.
Dakle, havarija fuzijske elektrane o kakvoj ti govoriš NIJE MOGUĆA niti u teoriji.
Znaš zašto?
Zato jer ili pad temperature ili pad tlaka unutar plazme tijekom fuzijskog procesa dovodi do trenutnog spontanog zaustavljanja, raspada samog procesa i nema druge bitne neželjene učinke.
Također, komercijalna vruča fuzija ne proiozvodi teški (dugotrajno raspadajući) radioaktivni otpad.
Moguće je srednje ili lako ozračivanje dijelova elektrane koje traje do oko najviše 40 godina i takav je otpad vrlo lako efikasno zbrinuti.
Michio Kaku - Fizika budućnosti.
zeleni će naći razloga da je zabrane, vjeruj mi.
njima takva energija ne odgovara.
Kako bi propovijedali svoju vjeru kad bi svijet imao jeftinu i dostupnu energiju?
marcellus wrote:Speare Shaker wrote:marcellus wrote:crvenkasti wrote:marcellus wrote:
Nisu zabluda nego hoax.
zašto?
Majko mila...
Znaš zašto?
a što se događa ako dođe do nekonotrolirane reakcije? Termonuklearna eksplozija?
Što ako plazma dođe u dodir s bilo čime što je okružuje, materijom bilo koje vrste?
Zaboga, ne. Ništa od toga. Eksplozija funkcionira na drugi način.
Plazma se u tom slučaju trenutno ohladi i time pada u vodu 1 od dva ključna kriterija za nastavak procesa (temperatura i tlak) koja moraju djelovati istovremeno.
Plazma može samo lagano ozračiti materiju i ti eketi se gube za oko najviše 40 godina.
Fuzijske elektrane će biti nemjerljivo sigurnije od fisijskih u svakom smislu te riječi, a pogotovo u tom smislu nuklearnog zagađenja.
Guest- Guest
pa o tome pricam..nekontrolirano rusenje magnetnog polja,,nema vremena da se plazma sa tak ovisoke temperature oladi u tren..magnetno polje je drzi podalje stijenki reaktora..nbema magnetnog polja,ode sve u MP100marcellus wrote:
Guest- Guest
Jasno ti je valjda da je radioaktivni otpad bio samo izgovor da se uklone nuklearke i da se ide na skuplju i problematičniju energiju iz "obnovljivih" izvora - solarne ćelije i vjetroelektrane
i druge ekopizdarije
naći će se izgovor i za fuziju ako je bude
btw. tvrditi da je nešto što funkcionira po principu temperature od nekoliko milijuna stupnjeva celzija bezpoasno za okolinu je prilično ambiciozno
i druge ekopizdarije
naći će se izgovor i za fuziju ako je bude
btw. tvrditi da je nešto što funkcionira po principu temperature od nekoliko milijuna stupnjeva celzija bezpoasno za okolinu je prilično ambiciozno
usput šejkeru mislim da nisi uopće shvatio smisao mog izvornog posta.
nije kvaka koliko je to stvarno opasno.
kvaka je koliko zeleni mogu uvjeriti svijet da je opasno.
i onda to zabraniti.
realno, nuklearke su bezopasne.
kad mi seru da su opasne ja pitam bi li radije podizao djecu u krškom ili u slavonskom brodu?
nije kvaka koliko je to stvarno opasno.
kvaka je koliko zeleni mogu uvjeriti svijet da je opasno.
i onda to zabraniti.
realno, nuklearke su bezopasne.
kad mi seru da su opasne ja pitam bi li radije podizao djecu u krškom ili u slavonskom brodu?
magnetno polje i sluzi da plazma ne dodje u dodir sa stijenkama reaktora..sve dosad,svi segmenti sustava su potigli zadovoljavajuce rezultate,ali nestabilno magnetno polje,dakle sustav jezgri magneta i navojnice,josh nisu stabilni una visokim temperaturama i uslijed toga dolazi do fluktuacija snage magnetnog polja..
Guest- Guest
drzmo se mi bencina..jeftin je pa vozajmo se kojekuda..
Guest- Guest
marcellus wrote:
Kako bi propovijedali svoju vjeru kad bi svijet imao jeftinu i dostupnu energiju?
To je jasno.
Još uvijek mi je u sjećanju živi primjer vođe Green Peacea prije nekih 12-13 godina.
Dobio je nogu znaš zašto?
Zato što je javno izjavio kako mu nije jasno zašto su zeleni (lubenice - izvana zeleni iznutra crveni - Helmuth Kohl) protiv fisijskih elektrana kada one najmanje djeluju u smislu emisije stakleničkih plinova od svih do sada pznatih većih izvora energije.
Istina ih je očito zaboljela.
I da, CO2 nije najutjecajniji staklenički plin na Zemlji.
To je vodena para.
Dakle, ako želimo spriječiti efekt staklenika, najefikasnija metoda bi bila isušivanje svih svjetskih voda iloi njihovo spremanje u dubinu same Zemlje.
Guest- Guest
Legendovich wrote:magnetno polje i sluzi da plazma ne dodje u dodir sa stijenkama reaktora..sve dosad,svi segmenti sustava su potigli zadovoljavajuce rezultate
Nisu. Još uvijek ne postoji niti dovoljno precizan i stabilan sustav zagrijavanja plazme niti održavanja dovoljno visokog tlaka.
Magnetno polje je tu zapravo još i najmanji problem u cijeloj jednadžbi.
Guest- Guest
marcel kaže nema zavjerecrvenkasti wrote:Sad se sve vidi. Čim pada cijena nafte, pada i dolar i Amerika.
I onda kažu, nisu koronu izmislili Rusi i Kinezi.
2014-04-16
marcellus wrote:priče o fuziji su za malu djecu, jer mi danas fuzijom ne možemo dobiti više energije od uloženog, kamoli da bi mogli dobiti energiju dovoljnu za pokretanje bilo čega, kamoli da bi to bilo komercijalno izvedivo i isplativo.
Je, ni tramvaji ne mogu voziti sami, nego ih moraju vući konji, a stvatko onaj tko tvrdi da letjeti mogu stvari koje su teže od zraka, taj nek ide učit fiziku za osnovnu školu.
Stvar je samo u dovoljnom broju eksperimenata za razvoj.
Eksperiment ja glavna poluga za razvoj.
A kod fuzije svaki eksperiment košta jako puno.
Da je Tesla imao investitore za sve svoje ideje, imali bismo danas besplatnu energiju.
crvenkasti-
2014-04-17
Speare Shaker wrote:marcellus wrote:
To je jasno.
Još uvijek mi je u sjećanju živi primjer vođe Green Peacea prije nekih 12-13 godina.
Zato što je javno izjavio kako mu nije jasno zašto su zeleni (lubenice - izvana zeleni iznutra crveni - Helmuth Kohl) protiv fisijskih elektrana kada one najmanje djeluju u smislu emisije stakleničkih plinova od svih do sada pznatih većih izvora energije.
To je vodena para.
Dakle, ako želimo spriječiti efekt staklenika, najefikasnija metoda bi bila isušivanje svih svjetskih voda iloi njihovo spremanje u dubinu same Zemlje.
Inače, znaš koja je rak rana u spikama zelenih oko izvora energije?
Što nikada, ali ama baš nikada javno ne spominju razlike u cijenama između tzv. zelenih i ostalih komercijalnih izvora.
Red veličina je takav da je energija vjetra dvostruko skuplja od energije termoelektrana na ugljen i čak 4 puta od energije iz fisijskih elektrana.
Ako im želiš sjebati propagandu, samo ih pitaj za tu razliku u cjenama čim počnu pričati hvalospjeve o tzv. zelenim izvorima.
Javnost će se odmah ohladiti čim se spomene ta razlika u cijenio jer nitko ne želi plaćati skuplju struju.
Inače, malo tko, a posebno malo tko od zelenih zna da jhe najveći iztvor radiaktivnog zagađenja radiaktivna šljaka nastala kao poseljedica sagorjevanja ugljena u kojem ima dovoljno urana.
Od tuda i radiaktivnost na Kosovu, ne od osiromašenog urana. Izgaranje lošeg lignita sa dovoljnom razinom urana.
Dakle, ništa fisijske elektrane, ništa incidenti u Černobilu i Fukušimi, ništa vanjske eksplozije nuklearnih bombi, ništa.
Nisam primjetio da itko od te fele barata tim podatkom, a moguće je i da znaju, ali bježe od njega kao vrag od tamjana.
Guest- Guest
Speare Shaker wrote:marcellus wrote:
To je jasno.
To je vodena para.
meni je faktograf jedan tekst o njemu proglasio za fejk njuz
jer sam napisao da je jedan od osnivača kanadskog greenpeacea
što je razvidno jer je bio naveden na njihovim stranicama kao osnivač, i jer je bio na brodu prilikom događaja koji se smatra datumom rođenja tog greenpeacea (nisu imali službenu osnivačku konferenciju)
oni tvrde da je to fejk njuz jer greenpeace odlučio da on nije nikad bio njihov osnivač (izbrisali ga sa svojih stranica, i sve njegove tekstove, staljinistički)
nadalje naveli su da je fejk njuz da neće doći do četvrtog velikog izumiranja vrsta (što ni ja ni on nikad nismo napisali, a da i jesmo, projekcije budućnosti ne mogu biti ni prave ni lažne vijesti jer se još nisu dogodile, pa time nisu činjenice)
i da naveli su da on laže jer je radio za nuklearni lobi (jeben argument od nekog ko prima plaću od sorosa)
dr moore pretpostavljam
i da naveo sam ovo za vodenu paru, to su rekli da je isto fejk njuz
co2 i gotovo
co2 i gotovo
marcellus wrote:Speare Shaker wrote:marcellus wrote:
To je jasno.
To je vodena para.
što je razvidno jer je bio naveden na njihovim stranicama kao osnivač, i jer je bio na brodu prilikom događaja koji se smatra datumom rođenja tog greenpeacea (nisu imali službenu osnivačku konferenciju)
oni tvrde da je to fejk njuz jer greenpeace odlučio da on nije nikad bio njihov osnivač (izbrisali ga sa svojih stranica, i sve njegove tekstove, staljinistički)
nadalje naveli su da je fejk njuz da neće doći do četvrtog velikog izumiranja vrsta (što ni ja ni on nikad nismo napisali, a da i jesmo, projekcije budućnosti ne mogu biti ni prave ni lažne vijesti jer se još nisu dogodile, pa time nisu činjenice)
i da naveli su da on laže jer je radio za nuklearni lobi (jeben argument od nekog ko prima plaću od sorosa)
dr moore pretpostavljam
Ne sjećam se imena. Nažalost.
Guest- Guest
Speare Shaker wrote:marcellus wrote:Speare Shaker wrote:marcellus wrote:
To je jasno.
To je vodena para.
dr moore pretpostavljam
Ne sjećam se imena. Nažalost.
ovo su mi proglasili za fejk njuz
i to ne zato što sam napisao da je rekao nešto što nije rekao
nego zato što se ne slažu s tim što on govori
totalni staljinizam
https://narod.hr/svijet/suosnivac-greenpeacea-pred-kongresom-sad-un-ovo-izvjesce-o-izumiranju-milijun-vrsta-je-taktika-zastrasivanja-cilj-je-radikalna-politicka-transformacija
drugim riječima ja sam korektno prenio što je on rekao ali je to svejedno fejk njuz
pazi matereti
pazi matereti
"Izvješće IBPES-a objavljeno je u svibnju i jako često citirano u mainstream medijima. Po njemu, izumiranje prijeti milijunu vrsta ako ne budemo plaćali veće ekološke poreze.
No, Moore je rekao odboru da je ta tvrdnja besmislena. IBPES tvrdi da ima 8 milijuna vrsta. Ipak, identificirano je i imenovano samo 1,8 milijuna vrsta. Tako IBPES vjeruje da ima 6,2 milijuna neidentificiranih i neimenovanih vrsta. Prema tome, milijun nepoznatih vrsta mogao bi nestati preko noći i mi ne bismo to primijetili jer ne bismo znali da su uopće postojale. To je vrlo neprofesionalno. Znanstvenici zapravo ne bi trebali davati procjene broja ugroženih vrsta ili procjene izumiranja vrsta temeljem milijuna i milijuna nedokumentiranih vrsta.
"
No, Moore je rekao odboru da je ta tvrdnja besmislena. IBPES tvrdi da ima 8 milijuna vrsta. Ipak, identificirano je i imenovano samo 1,8 milijuna vrsta. Tako IBPES vjeruje da ima 6,2 milijuna neidentificiranih i neimenovanih vrsta. Prema tome, milijun nepoznatih vrsta mogao bi nestati preko noći i mi ne bismo to primijetili jer ne bismo znali da su uopće postojale. To je vrlo neprofesionalno. Znanstvenici zapravo ne bi trebali davati procjene broja ugroženih vrsta ili procjene izumiranja vrsta temeljem milijuna i milijuna nedokumentiranih vrsta.
"
Similar topics
» Krahiralo tržište rada na Jadranu
» joe biden narastao u visinu, preko noći...
» obogatismo se preko noci, pa financiramo druge
» Ono sto Kinez pokusava vecno, Rus preko noci uradi
» Cijena nafe pala na $40/barel, uskoro $20/barel
» joe biden narastao u visinu, preko noći...
» obogatismo se preko noci, pa financiramo druge
» Ono sto Kinez pokusava vecno, Rus preko noci uradi
» Cijena nafe pala na $40/barel, uskoro $20/barel
Page 4 of 16