Potpuni sumrak humanosti u Švedskoj
Page 4 of 18
Page 4 of 18 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 11 ... 18
Re: Potpuni sumrak humanosti u Švedskoj
Kako stoji situacija kod Lukašenka... Jel vrijedi i tamo nije bitno koliko ih umre nego tko broji mrtve....
mutava baštarda- Posts : 21037
2015-09-14
postoji konstantno negiranje. ja negiram ali se pridržavam pravila.michaellcmacha wrote:slaba si ti sa usporedbama... belgija ima 97% stanovništva u gusto naseljenim gradovima tako da neovisno o pristupu krizi se belgija i švedska ne mogu uspoređivati... ali mogu norveška i švedska...Triny wrote:Tako sam si i mislila.
Belgija ima 30000 registriranih slučajeva i 3600 mrtvih i oko milion stanovnika više od Švedske.
Kad već uspoređujemo.
kao što tipkah, srijeda će nam sve reći.
do petka će u dalmaciji buknut.
i nije mi jasno kako su čehi i mađari došli do Vira, šogorica je na viksi u karanteni i veli da je sve puno.
tko tu koga jebe?
2014-12-30
švedska je 12 puta veća od belgije i ima disperzirano stanovništvo... iako su i oni uglavnom po gradovima to su prostrani gradovi uglavnom veličine osijeka... da je belgija primijenila švedski model imali bi 10 puta veće brojeve nego što ih imaju u ovom trenutku...
2015-08-08
di je onaj šupak ero?
i njegovo spajanje točaka u uskršnjem izdanju novina.
jebote 66 novih.
odokativno, fulao za tričavih 40%
i njegovo spajanje točaka u uskršnjem izdanju novina.
jebote 66 novih.
odokativno, fulao za tričavih 40%
2014-12-30
srijeda da ali ne ova nego za 2 tjedna...veber wrote:postoji konstantno negiranje. ja negiram ali se pridržavam pravila.michaellcmacha wrote:slaba si ti sa usporedbama... belgija ima 97% stanovništva u gusto naseljenim gradovima tako da neovisno o pristupu krizi se belgija i švedska ne mogu uspoređivati... ali mogu norveška i švedska...Triny wrote:Tako sam si i mislila.
Belgija ima 30000 registriranih slučajeva i 3600 mrtvih i oko milion stanovnika više od Švedske.
Kad već uspoređujemo.
kao što tipkah, srijeda će nam sve reći.
do petka će u dalmaciji buknut.
i nije mi jasno kako su čehi i mađari došli do Vira, šogorica je na viksi u karanteni i veli da je sve puno.
tko tu koga jebe?
2015-08-08
Od 10. travnja Švedska ima 86 smrtnih slučajeva Covida-19 na milijun stanovnika, dok Finska ima devet, Norveška 20, a Danska 43. S druge strane, SAD imaju 47, a Rusija 0,5 smrtnih slučajeva od ovog soja koronavirusa na milijun stanovnika.
Traži
Neuspjeli švedski plan borbe protiv koronavirusa kosi starije i siromašne
Marcello Ferrada de Noli, švedski emeritus profesor znanosti javnog zdravlja, epidemiolog i bivši znanstveni suradnik na Harvard Medical School 10. travnja za RT piše kako je u samo tri dana ukupan broj smrtnih slučajeva u Švedskoj zbog trenutne epidemije porastao je sa 477 na 881. Iako je problem otprilike u isto vrijeme počeo u svim skandinavskim zemljama, statistika Švedske je među najgorima.
Švedska ne samo da ima najveću stopu smrtnih slučajeva po glavi stanovnika, već je i ukupan broj smrtnih slučajeva veći nego u svim ostalim nordijskim zemljama zajedno. Od 10. travnja Švedska ima 86 smrtnih slučajeva Covida-19 na milijun stanovnika, dok Finska ima devet, Norveška 20, a Danska 43. S druge strane, SAD imaju 47, a Rusija 0,5 smrtnih slučajeva od ovog soja koronavirusa na milijun stanovnika.
COVID-19 KOSI STARIJE I IMIGRANTE
Vlasti već tjednima ponavljaju kako je najvažniji cilj njihove strategije zaštititi starije osobe. Ali 40 posto svih žrtava bilo je zaraženo u kućama u kojima žive. Ali kako nije testirano osoblje koje se brine o tim starijim osobama, virus je stigao do trećine staračkih domova u Stockholmu. Ogromna većina smrtnih slučajeva Covida-19 u Švedskoj su ljudi stariji od 70 godina.
Nadalje, područja u regiji Stockholma naseljena uglavnom imigrantima nižeg socioekonomskog statusa najviše su zastupljena među zaraženom populacijom.
Najgore je u Rinkeby-Kisti, predgrađu kojeg je Trump spomenuo u svom poznatom citatu “Pogledajte što se dogodilo sinoć u Švedskoj”, gdje je najviša stopa po glavi stanovnika, 48 na 10 000. U socijalno povlaštenim područjima, na primjer u Kungsholmenu, ima samo devet slučajeva na 10 000. 16. ožujka neovisna organizacija somalijskih liječnika otkrila je da je najmanje šest od 15 smrtnih slučajeva osoba u Stockholmu bilo somalskog porijekla.
Traži
Neuspjeli švedski plan borbe protiv koronavirusa kosi starije i siromašne
Marcello Ferrada de Noli, švedski emeritus profesor znanosti javnog zdravlja, epidemiolog i bivši znanstveni suradnik na Harvard Medical School 10. travnja za RT piše kako je u samo tri dana ukupan broj smrtnih slučajeva u Švedskoj zbog trenutne epidemije porastao je sa 477 na 881. Iako je problem otprilike u isto vrijeme počeo u svim skandinavskim zemljama, statistika Švedske je među najgorima.
Švedska ne samo da ima najveću stopu smrtnih slučajeva po glavi stanovnika, već je i ukupan broj smrtnih slučajeva veći nego u svim ostalim nordijskim zemljama zajedno. Od 10. travnja Švedska ima 86 smrtnih slučajeva Covida-19 na milijun stanovnika, dok Finska ima devet, Norveška 20, a Danska 43. S druge strane, SAD imaju 47, a Rusija 0,5 smrtnih slučajeva od ovog soja koronavirusa na milijun stanovnika.
COVID-19 KOSI STARIJE I IMIGRANTE
Vlasti već tjednima ponavljaju kako je najvažniji cilj njihove strategije zaštititi starije osobe. Ali 40 posto svih žrtava bilo je zaraženo u kućama u kojima žive. Ali kako nije testirano osoblje koje se brine o tim starijim osobama, virus je stigao do trećine staračkih domova u Stockholmu. Ogromna većina smrtnih slučajeva Covida-19 u Švedskoj su ljudi stariji od 70 godina.
Nadalje, područja u regiji Stockholma naseljena uglavnom imigrantima nižeg socioekonomskog statusa najviše su zastupljena među zaraženom populacijom.
Najgore je u Rinkeby-Kisti, predgrađu kojeg je Trump spomenuo u svom poznatom citatu “Pogledajte što se dogodilo sinoć u Švedskoj”, gdje je najviša stopa po glavi stanovnika, 48 na 10 000. U socijalno povlaštenim područjima, na primjer u Kungsholmenu, ima samo devet slučajeva na 10 000. 16. ožujka neovisna organizacija somalijskih liječnika otkrila je da je najmanje šest od 15 smrtnih slučajeva osoba u Stockholmu bilo somalskog porijekla.
Last edited by mutava baštarda on Sun 12 Apr - 14:49; edited 1 time in total
ova srijeda će imat porast. tipkamo se u srijedu.
tko živ tko mrtav.
tko živ tko mrtav.
2014-12-30
ok ti si zabrijao da će ovo sve stati do kraja travnja ili nakasnije do kraja svibnja i to je to... uživaj u svojim zabludama, pa se probaj rastrijeznit u lipnju...AssadNaPodmornici wrote:broj novo zaraženih u švedskoj danas bi trebao biti 2000 , a vidit ćemo .. di je abraham da nam daje informacije , koliko testiraju dnevno ljudi i koliki je postotak zaraženih itd
2015-08-08
pa nisam stručnjak nadam se da je tako , a ako ne stane tada - niti jedna država nema resursa da se zatvori na više od 3-4 mjeseca, onda će biti švedski scenarij ovako-onako
Švedski model je dobar iz više razloga... Ako zagusti uvijek mogu proglasiti karantenu, ako ne zagusti imaju odličan start. Žrtvovali su starije i bolesne zbog mladih...ako je ova borba protiv virusa rat, onda toga u nijednom ratu nije bilo, osim možda kad su Crnogorci jurišali na Skadar pa su zbog velike pogibelji mladih došli stariji Crnogorci da ih zamjenu, da mladost ostane....AssadNaPodmornici wrote:pa nisam stručnjak nadam se da je tako , a ako ne stane tada - niti jedna država nema resursa da se zatvori na više od 3-4 mjeseca, onda će biti švedski scenarij ovako-onako
njemačka bez mijenjanja navika stanovništva ima rezerve za 18mj. s obzirom da je uveden režim, a lako mogu uvesti i e-kupnju, znači nekih 36 mjeseci mogu preživjeti od robnih zaliha.AssadNaPodmornici wrote:pa nisam stručnjak nadam se da je tako , a ako ne stane tada - niti jedna država nema resursa da se zatvori na više od 3-4 mjeseca, onda će biti švedski scenarij ovako-onako
bitna stvar da njemačka unatoč zelenima nije ugasila niti jednu nuklearku i njemačka ima nuklearno naoružanje.
inžinjeri i doktori nisu nikakva stavka.
2014-12-30
Svedska je izabrala svoj put i za sada ne odustaje. Daklem puno se zanimljivih stvari desava. cijeli svijet upire u "svedski model" i cude se nonsalanciji. Na tv rade interview sa nekim svapskim imunologom koji se isto cudi i novinar poslije kaze kao sta on zna, ovo je nas put i mi smo u pravu. Druga stvar je da su po novinama poceli raditi placeni trolovi koji slave "mudrog" vodju, "mudrog" virologa i "mudru" stranku na vlasti. Kao precrtano iz srpskih novina. Dalje, zadnja dva dana je broj umrlih spao na 11-12???? Sa stotinjak na desetak u jednom danu???? Dobro malim slovim napisu da vikendom dolazi do "fulanja" u statistici. Uh jebem ti ja se poradovao da corona ubija samo radnim danom i da je rjesenje proglasiti sve dane nedjeljom???? Bilo kako bilo tko prezivi (taj sam) ce pricati. Mozda cu se posipati pepelom sta bi mi po prvi put bilo drago ali.... Ne znam, buni me cinjenica da je Svedska u drustvu a Bjelorusijom i Sjevernom Korejom. Da, pet godina corona virusa i narod u Svedskoj ce biti bratski sa koreancima, sjevernim. Kako je lako menipulirati... Ne treba vama objasnjavati. Blagoslovljen Uskrs svima.
2014-04-14
Da da pojasnim. Nemem pojma o virusima i krivuljama. Znam koji je sustav otprilike te sam se fokusiro na igarnku oko cijele pizdarije. Promjena ce biti. U Svedskoj na gore. Pdrska socijalistima raste i to ne malo?????????Jos kada Greta ponovo izmili ispod kamena???? Bila bi joj idelna prigoda da njeguje tesko bolesne bez zastite(kao i drugo osoblje). Ovako.... Mi smo svi Greta.....Kila mozga...
2014-04-14
Eo, abraham ziv zdrav.
Nece grom u koprive :)
Nece grom u koprive :)
dijagram-
2015-08-09
blagoslovljen uskrs i tebi, i nadam se da nisi stariji od... kolko već jel. I ostani doma, klinci isto i žena.
čak i da ispadnu ovdje upravu, švedska je dugoročno sjebana država bježi iz te zemljeabraham wrote:Da da pojasnim. Nemem pojma o virusima i krivuljama. Znam koji je sustav otprilike te sam se fokusiro na igarnku oko cijele pizdarije. Promjena ce biti. U Svedskoj na gore. Pdrska socijalistima raste i to ne malo?????????Jos kada Greta ponovo izmili ispod kamena???? Bila bi joj idelna prigoda da njeguje tesko bolesne bez zastite(kao i drugo osoblje). Ovako.... Mi smo svi Greta.....Kila mozga...
AssadNaPodmornici- Posts : 22267
2018-06-14
abraham wrote:Da da pojasnim. Nemem pojma o virusima i krivuljama. Znam koji je sustav otprilike te sam se fokusiro na igarnku oko cijele pizdarije. Promjena ce biti. U Svedskoj na gore. Pdrska socijalistima raste i to ne malo?????????Jos kada Greta ponovo izmili ispod kamena???? Bila bi joj idelna prigoda da njeguje tesko bolesne bez zastite(kao i drugo osoblje). Ovako.... Mi smo svi Greta.....Kila mozga...
Podrška socijalistima će naglo okopniti kad ekonomiju zadesi triput gora katastrofa nego što bi bila da ste proglasili na vrijeme karantenu.
AssadNaPodmornici wrote:čak i da ispadnu ovdje upravu, švedska je dugoročno sjebana država bježi iz te zemljeabraham wrote:Da da pojasnim. Nemem pojma o virusima i krivuljama. Znam koji je sustav otprilike te sam se fokusiro na igarnku oko cijele pizdarije. Promjena ce biti. U Svedskoj na gore. Pdrska socijalistima raste i to ne malo?????????Jos kada Greta ponovo izmili ispod kamena???? Bila bi joj idelna prigoda da njeguje tesko bolesne bez zastite(kao i drugo osoblje). Ovako.... Mi smo svi Greta.....Kila mozga...
hrvatske cijene i cijene nekretnina + švedska pemzija = dobitna kombinacija
ovo tu je kurac od države ali švedksa je država u kurcu
Tocno, kad svi pakiji stignu onda na Nanga Parbat :)AssadNaPodmornici wrote:čak i da ispadnu ovdje upravu, švedska je dugoročno sjebana država bježi iz te zemljeabraham wrote:Da da pojasnim. Nemem pojma o virusima i krivuljama. Znam koji je sustav otprilike te sam se fokusiro na igarnku oko cijele pizdarije. Promjena ce biti. U Svedskoj na gore. Pdrska socijalistima raste i to ne malo?????????Jos kada Greta ponovo izmili ispod kamena???? Bila bi joj idelna prigoda da njeguje tesko bolesne bez zastite(kao i drugo osoblje). Ovako.... Mi smo svi Greta.....Kila mozga...
dijagram-
2015-08-09
ja ne bih branio niti jedan model jer još uvijek ne znamo kakvi će biti ishodi, moramo pričekati ta 3-4 mjeseca da prođu pa onda vidjeti od modela do modela i po modelu još one sitne detalje, ako se to uopće bude moglo vidjeti... ja pretpostavljam da će razdoblje iza tih 120 dana biti rezervirano za brojanje onih koji su se vječno smirili... bez vidika kraju brojanja...mutava baštarda wrote:Švedski model je dobar iz više razloga... Ako zagusti uvijek mogu proglasiti karantenu, ako ne zagusti imaju odličan start. Žrtvovali su starije i bolesne zbog mladih...ako je ova borba protiv virusa rat, onda toga u nijednom ratu nije bilo, osim možda kad su Crnogorci jurišali na Skadar pa su zbog velike pogibelji mladih došli stariji Crnogorci da ih zamjenu, da mladost ostane....AssadNaPodmornici wrote:pa nisam stručnjak nadam se da je tako , a ako ne stane tada - niti jedna država nema resursa da se zatvori na više od 3-4 mjeseca, onda će biti švedski scenarij ovako-onako
2015-08-08
Ekonomije je vec i prije bil u kurcu. Porez su dignuti cca 1% . Kruna je propala cca 25 % u odnosu na dolar i Euro u zadnje dvije godine. Sve je poskupjelo za toliko i vise a sluzbeno je u zemlji deflacija i negativna bankovna kamata???? Asssad neka ovo pojasni. Po onoj staroj ekonomiji sta sam ja nekada ucio , ovo je bilo nemoguce. Danas???? Pregazilo me vrijeme. Nista pazite se .Da, kila mozga.....Sve ovo ce se podvuci pod coroina virus i mudri vodja ce nastaviti vladati a virolog ce dobiti neki orden . Pokojne ce namiriti Somalija i Bog te veselio.
2014-04-14
Page 4 of 18 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 11 ... 18
Similar topics
» sumrak zdravog razuma
» Nino Raspudić - Migranti u Hrvatskoj: ispit humanosti ili test gluposti?
» NINO RASPUDIĆ: Migranti u Hrvatskoj – ispit humanosti ili test gluposti?
» Angelina Merkel - sumrak kancelarke?
» Sumrak Grčke falage...
» Nino Raspudić - Migranti u Hrvatskoj: ispit humanosti ili test gluposti?
» NINO RASPUDIĆ: Migranti u Hrvatskoj – ispit humanosti ili test gluposti?
» Angelina Merkel - sumrak kancelarke?
» Sumrak Grčke falage...
Page 4 of 18