Potpuni sumrak humanosti u Švedskoj
Page 7 of 18
Page 7 of 18 • 1 ... 6, 7, 8 ... 12 ... 18
Re: Potpuni sumrak humanosti u Švedskoj
ne testiraju na isti način kao ostali. Oni umrli od netipične upale dišnih sustava ne idu pod koronu nego onako.... Kako napišu...marcellus wrote:AssadNaPodmornici wrote:imali su po 3 dana po stotinjak mrtvih , a onda nagli pad..Eroo wrote:Švedska ima 79 kreveta za intezivnu njegu, a Hrvatska 216.AssadNaPodmornici wrote:u svedskoj u odnosu na jucer +330 i nesto novih... prakticki imaju pad od vrhunca, dakle da su rasli exponencijalno(30% dnevno u odnosu na vrhunac koji je bio prije 4 dana) sada bi trebali imati 2000 novih a imaju 330 novih
a nemaju karantenu kao mi
mi imamo +66, a švedska ima 2.5 više stanovnika ... dakle mi da smo veličina švedske sa karantenom bi imali +150 do +180 a švedska bez karatene zadnja 3 dana 544,460 i sada 330 i nešto..
nekaj ne štima .
Koliko ono reče da im umire dnevno? Di umiru, po hodnicima bolnica? Pred ulazima u bolnicu?
danas "samo 12"...
nekaj tu ne štima
vjerojatno su opet počeli skrivat
mutava baštarda- Posts : 21037
2015-09-14
Navodno GRAWE ok.dok sam za Euroherc čuo da ga treba izbjegavat.veber wrote:mjesečno je 20סמאל wrote:Samo 20€ ? Pa to je bagatela,koje osiguranje ako nije tajna ?veber wrote:ja imam sve osigurano, da mi ljubavnica zapali stan sve je osigurano.marcellus wrote:סמאל wrote:Oprostite što se ubacujem u ovu vašu diskusiju,ali ....nije li na osiguravajućim društvima da isplate štetu za oštećene kuće ?
Ili samo kod nas nitko ne osigurava svoje nekretnine od elementarne nepogode,već se po starom dobrom socijalističkom običaju očekuje,,da država plati štetu''.
ovo potonje, vrlo malo je zgrada osigurano, oko četvrtine, a i od te četvrtine većina nije ugovorila potres.
inače to nije neka lova.
knjige, ormari, jebeni klavir koji služi kao stalak za tv i audio opremu.
full osiguranje je malo manje od 1800kn godišnje.
što će reći manje od 20€ mjesečno. to su dva ručka u njemačkoj.
Znam da je jedan moj frend imao osiguranje a kad mu je poplavila kuća,natezao se pun kurac s njima da dobije odšetu,onda pomisliš,koji se kurac gnjavit kad i onako kod nas niš ne funkcionira,već ako te što snađe,obnovi sam.
GRAWE
kada je starom prregorio tv isplatili mi amortizacijsku stopu. uz malo nadoplate kupio starom novi.
knjige i namještaj su fiksno osigurani.
s tim da djedov sat, bibliju od mojsija i neke vaze nisu htjeli osigurat.
to je u banci u sefu i banka garantira do 10 milja kuna.
IL Risorto- Posts : 11215
2015-07-23
to kod vas u ercegovini i turskoj.Eroo wrote:U slučaju potresa osiguravajuće društvo proglasi stečaj, jer nema taj novac s kojim bi štete ispatili.סמאל wrote:Samo 20€ ? Pa to je bagatela,koje osiguranje ako nije tajna ?veber wrote:ja imam sve osigurano, da mi ljubavnica zapali stan sve je osigurano.marcellus wrote:סמאל wrote:Oprostite što se ubacujem u ovu vašu diskusiju,ali ....nije li na osiguravajućim društvima da isplate štetu za oštećene kuće ?
Ili samo kod nas nitko ne osigurava svoje nekretnine od elementarne nepogode,već se po starom dobrom socijalističkom običaju očekuje,,da država plati štetu''.
ovo potonje, vrlo malo je zgrada osigurano, oko četvrtine, a i od te četvrtine većina nije ugovorila potres.
inače to nije neka lova.
Znam da je jedan moj frend imao osiguranje a kad mu je poplavila kuća,natezao se pun kurac s njima da dobije odšetu,onda pomisliš,koji se kurac gnjavit kad i onako kod nas niš ne funkcionira,već ako te što snađe,obnovi sam.
meni će grawe isplatiti sanaciju.
s time da sam poprimio bosanske običaje pa prijavio nešto kaj je nastalo prije par godina.
ali za razliku od vas bosančerosa ja ću prepustiti grawe da angažiraju svoje ljude.
2014-12-30
Svi umrli iz toga spiska su u jednom trenutku bili zajedno na respiratorima. Ako su ih imali.marcellus wrote:AssadNaPodmornici wrote:imali su po 3 dana po stotinjak mrtvih , a onda nagli pad..Eroo wrote:Švedska ima 79 kreveta za intezivnu njegu, a Hrvatska 216.AssadNaPodmornici wrote:u svedskoj u odnosu na jucer +330 i nesto novih... prakticki imaju pad od vrhunca, dakle da su rasli exponencijalno(30% dnevno u odnosu na vrhunac koji je bio prije 4 dana) sada bi trebali imati 2000 novih a imaju 330 novih
mi imamo +66, a švedska ima 2.5 više stanovnika ... dakle mi da smo veličina švedske sa karantenom bi imali +150 do +180 a švedska bez karatene zadnja 3 dana 544,460 i sada 330 i nešto..
nekaj ne štima .
Koliko ono reče da im umire dnevno? Di umiru, po hodnicima bolnica? Pred ulazima u bolnicu?
danas "samo 12"...
nekaj tu ne štima
Bolesnici su pod inspiratorima i po nekoliko tjedana.
Imaš napr. 100 respiratora i 100 pacijenata. Jedan dan ih umre 15, drugi dan 25, peti dan ih dođe na respirator novih 15 itd.
švedskoj nedostaje cca 3200 postelja na intezivnoj. Sličan problem je i sa respiratorima.
Hrvatska je jučer imala 32 na respiratoru, danas već 34, a za tjedan dana vjerojatno iznad 60.
euroherc izbjegavaj u širokom luku. to i jadransko. banda lopovska.סמאל wrote:Navodno GRAWE ok.dok sam za Euroherc čuo da ga treba izbjegavat.veber wrote:mjesečno je 20סמאל wrote:Samo 20€ ? Pa to je bagatela,koje osiguranje ako nije tajna ?veber wrote:ja imam sve osigurano, da mi ljubavnica zapali stan sve je osigurano.marcellus wrote:
inače to nije neka lova.
GRAWE
kada je starom prregorio tv isplatili mi amortizacijsku stopu. uz malo nadoplate kupio starom novi.
bio sam sudionik sudara gdje je jedan od krivaca bio osiguranik euroherca.
njihov odvjetnik mi je ponudio 10% odmah. ja sam tražio 100%
onda je krenulo dopisivanje, ročišta i pizdarije.
nakon 7g njihov odvjetnik je ponudio 150%.
ja sam im rekao da nakon njihove prve ponude želim 50 000€ čisto, bez naknade za sud i odvjetnike.
nakon 12g sve su platili i bolnici u petrovoj.
imao sam vremena i novca.
2014-12-30
Kuća nije 10 milja kuna. Neka je proba osigurat na potres na 300,000 €, pa neka ti javi cijenu.סמאל wrote:Navodno GRAWE ok.dok sam za Euroherc čuo da ga treba izbjegavat.veber wrote:mjesečno je 20סמאל wrote:Samo 20€ ? Pa to je bagatela,koje osiguranje ako nije tajna ?veber wrote:ja imam sve osigurano, da mi ljubavnica zapali stan sve je osigurano.marcellus wrote:
inače to nije neka lova.
GRAWE
Stvar je u tome da na tu svotu je neće osigurati.Nisu blesavi. Potres je masovna pojava. Kod maksimalnog
projektnog potresa pukotine nosivih zidova su uzete u proračun. Sanacije takvih oštećenja
su veoma skupe, jer ih rade specijalizirane ekipe.
Majmune bezobrazni, ne blamiraj se više. Ako je strop iznad tebe ok onda pregradne stijene može postavit bez ikakvog problema bilo gdje u prostoru. Ako strop nije u redu, onda ga jebi, objekt će se itako porušit u slučaju maksimalnog ubrzanja tla (inteziteta potresa).veber wrote:daj sančo ne seri. jebalo te potkrovlje.Eroo wrote:Majmune jedan, naravno da su krivi, između ostalog i oni.veber wrote:of kors. i s prvim majem ćemo na bažulu biti.prckov wrote:sve ce to ljevicari pozlatit
kakve veze ima desničar ili lijevičar s virusom.
bosančero bandić izjavio nakon potresa da su suvlasnici krivi, a zaboravio da je on inzistirao na obnovi fasada. ne na statici zgrade.
cura je poginula jer eto politika nije srušila zgradu, a stanovnicima omogućila zamjenske stanove.
jebali te i desničari i ljevičari kao i sve koji sada love u mutnom.
Znam to već iz onoga šta sam vidio iz fotografija. Krivi su i statičari koji su pristajali na želje vlasnika)investitora)
u dobroj vjeri da potresa neće biti za njihova života.
Šta ima s time Bandić?
Hoćeš adaptirati i rekonstruirati potkrovlje? Izvoli, odgovornost je tvoja i ne Bandićeva.
Bandić se samo mora pobrinuti da urbanističkim zakonima spriječi promjene na vanjskom izgledu,
ostalo nije njegova stvar. Kretenu, ne miješaj se u ono o čemu pojma nemaš.
lik iznad mene, na mojoj dnavnoj sobi srušio pregradni zid. u zidu je bila nosiva traverza koja je premostila s gornje strane moju dnevnu sobu. svo opterećenje ide do petog kata. liku sam jebao sve po spisku i na kraju je vratio premosnicu u obliku luka.
a, tip je tvoj zemo po naglasku i prezimenu. predlagao je da on plati i napravi nosivu gredu u mojojem dnevnom boravku.
jednostavnije rečeno, pošast ste. šupak bi napravio gredu meni u boravku da bi on imao prolaz između dvije prostorije.
sada lijepo ima luk koji statički nosi dalje na sve katove, a moja dnevna soba je i dalje kompletmo otvorena.
i zato sančo nemoj srat, jer ljudi kao što si ti i tvoje okruženje opasnost je za urbanu cjelinu i grad kao živo biće.
Sve što u centru grada ima više od 1 kata je za porušit. Možete počet sami odmah ili sačekat da dođe projektni potres.
daj ne laži.Eroo wrote:Kuća nije 10 milja kuna. Neka je proba osigurat na potres na 300,000 €, pa neka ti javi cijenu.סמאל wrote:Navodno GRAWE ok.dok sam za Euroherc čuo da ga treba izbjegavat.veber wrote:mjesečno je 20סמאל wrote:Samo 20€ ? Pa to je bagatela,koje osiguranje ako nije tajna ?veber wrote:
ja imam sve osigurano, da mi ljubavnica zapali stan sve je osigurano.
GRAWE
Stvar je u tome da na tu svotu je neće osigurati.Nisu blesavi. Potres je masovna pojava. Kod maksimalnog
projektnog potresa pukotine nosivih zidova su uzete u proračun. Sanacije takvih oštećenja
imaš osiguranje od potresa, poplave, požara ili sve zajedno
ja sam izbacio polavu jer ako se sava digne 9m ionako će biti svejedno.
auto mi je osiguran od treće osobe pa ako mi netko odvali špigl osiguranje ga pokrije.
dajte prestanite paušalno pisat, barem u doba interneta nije problem naći podatke.
tvoja teza o potresu je kao da OK ne osiguravaju kuće od požara.
ja imam sve uređaje u stanu osigurane.
2014-12-30
Eroo wrote:Kuća nije 10 milja kuna. Neka je proba osigurat na potres na 300,000 €, pa neka ti javi cijenu.סמאל wrote:Navodno GRAWE ok.dok sam za Euroherc čuo da ga treba izbjegavat.veber wrote:mjesečno je 20סמאל wrote:Samo 20€ ? Pa to je bagatela,koje osiguranje ako nije tajna ?veber wrote:
GRAWE
su veoma skupe, jerih rade specijalizirane ekipe.
jer treba jako puno vremena i novaca za sanirati zgradu. "specijalizirane" ekipe su jako mali dio ukupnog troška.
Guest- Guest
Nepismeni čovječe, nemaš osigurano na potres. Sad nastavi kričat po miloj volje, a ja ti kažem da nemaš.veber wrote:ja imam sve osigurano, da mi ljubavnica zapali stan sve je osigurano.marcellus wrote:סמאל wrote:Oprostite što se ubacujem u ovu vašu diskusiju,ali ....nije li na osiguravajućim društvima da isplate štetu za oštećene kuće ?
inače to nije neka lova.
Možeš osigurati pucabnje vodovodnih cijevi (poplavu), udar groma u TV, ali potres - jok.
AssadNaPodmornici wrote:hm, sumnjam, jest da je to država sklona socijalizmu, ali opet nije to Kina gdje možeš baš zataškati sve.. imaju i opozicijske stranke i medije i sve ostalo i liječnici bi mogli govoriti , itd, šveđani mrze osobne slobode kada se kritizira trpačina imigrantima i kriminal, a i tu laju, sumnjam da se ovo može tek tako zataškavati.. jer po svoj logici, sada bi trebali imati 2000 novih zaraženih a imaju 330, i trebali bi imati rast mrtvih na 150, a oni padaju.. takve stvari ne možeš zataškati i u Kini se nije moglo .... vidit ću iman li šta kontakta iz švedske kasnije i raspitati se..marcellus wrote:AssadNaPodmornici wrote:imali su po 3 dana po stotinjak mrtvih , a onda nagli pad..Eroo wrote:Švedska ima 79 kreveta za intezivnu njegu, a Hrvatska 216.AssadNaPodmornici wrote:u svedskoj u odnosu na jucer +330 i nesto novih... prakticki imaju pad od vrhunca, dakle da su rasli exponencijalno(30% dnevno u odnosu na vrhunac koji je bio prije 4 dana) sada bi trebali imati 2000 novih a imaju 330 novih
nekaj ne štima .
danas "samo 12"...
nekaj tu ne štima
vjerojatno su opet počeli skrivat
ma imaju kurac to je sj. koreja postala
kretenu nepismeni. ako je traverza ugrađena u pod iznad mene i ona nosi cijelo opterećenje svih katova iznad, onda ju ne možeš odrezat.Eroo wrote:Majmune bezobrazni, ne blamiraj se više. Ako je strop iznad tebe ok onda pregradne stijene može postavit bez ikakvog problema bilo gdje u prostoru. Ako strop nije u redu, onda ga jebi, objekt će se itako porušit u slučaju maksimalnog ubrzanja tla (inteziteta potresa).veber wrote:daj sančo ne seri. jebalo te potkrovlje.Eroo wrote:Majmune jedan, naravno da su krivi, između ostalog i oni.veber wrote:of kors. i s prvim majem ćemo na bažulu biti.prckov wrote:sve ce to ljevicari pozlatit
kakve veze ima desničar ili lijevičar s virusom.
bosančero bandić izjavio nakon potresa da su suvlasnici krivi, a zaboravio da je on inzistirao na obnovi fasada. ne na statici zgrade.
cura je poginula jer eto politika nije srušila zgradu, a stanovnicima omogućila zamjenske stanove.
jebali te i desničari i ljevičari kao i sve koji sada love u mutnom.
Znam to već iz onoga šta sam vidio iz fotografija. Krivi su i statičari koji su pristajali na želje vlasnika)investitora)
u dobroj vjeri da potresa neće biti za njihova života.
Šta ima s time Bandić?
Hoćeš adaptirati i rekonstruirati potkrovlje? Izvoli, odgovornost je tvoja i ne Bandićeva.
Bandić se samo mora pobrinuti da urbanističkim zakonima spriječi promjene na vanjskom izgledu,
ostalo nije njegova stvar. Kretenu, ne miješaj se u ono o čemu pojma nemaš.
lik iznad mene, na mojoj dnavnoj sobi srušio pregradni zid. u zidu je bila nosiva traverza koja je premostila s gornje strane moju dnevnu sobu. svo opterećenje ide do petog kata. liku sam jebao sve po spisku i na kraju je vratio premosnicu u obliku luka.
a, tip je tvoj zemo po naglasku i prezimenu. predlagao je da on plati i napravi nosivu gredu u mojojem dnevnom boravku.
jednostavnije rečeno, pošast ste. šupak bi napravio gredu meni u boravku da bi on imao prolaz između dvije prostorije.
sada lijepo ima luk koji statički nosi dalje na sve katove, a moja dnevna soba je i dalje kompletmo otvorena.
i zato sančo nemoj srat, jer ljudi kao što si ti i tvoje okruženje opasnost je za urbanu cjelinu i grad kao živo biće.
Sve što u centru grada ima više od 1 kata je za porušit. Možete počet sami odmah ili sačekat da dođe projektni potres.
nosiva konstrikcija je u gornjrm pregradnom zidu.
moja dnevna soba je veća nego tvoja špelunka u novom mestu.
nakon što je izašla ekipa na uviđaj susjedu je naređeno da statički vrati prostorije pod moraš.
majmune bosanski, susjed je htio zadržati spojenost prostorija i morao je napraviti luk u svome stanu jer ja nisam htio nosivu gredu u svojem dnevnom boravku.
i kretenčino bosanska moj dnevni boravak je cijelim tlocrtom zgrade/kata i arhitekt je to proračunao i stavio traverzu u pregradnom zidu iznad mene. i blagavaonica mi je veća od tvoje špelunke i iznad su napravljene noseće traverze.
zato prestani tipkati notorne gluposti.
ili si i ti "jači" od arhitekata i struke?
2014-12-30
Eroo wrote:Eventualno se poruši neki stari dimnjak, onda oni zabatni zidovi štab zatvaraju podkrovlje. Ništa dramatično.marcellus wrote:Eroo wrote:Majmune, s takvim postupcima ugrožavaš i sebe i ostale stanare.veber wrote:daj udahni.marcellus wrote:
da zamjensku
prodavali su tamo stanove po triiljade ojra
svaki influencer i posvuduša moro kupit stan u centru
sad kmeče
ja sam u centru i zgradi nije nikaj. prvo su bili s arhitektonskog i ocjenili da nije nikaj, čak i moj laserski zapis sejvali, onda su došli tvoji frendovi od bandića koji su zaključili da bi trebalo sanitat cijelu zgradu. vidjela stoka u poglvarstvu da imamo pun kurac love u pričuvi pa bi bandićevi dječaci malo gradili.
sada je na ulazu obavjest da iz grada mogu samo sudskim nalogom ući u stan.
imam plinski senzor koji nisu vidjeli u plinari. kada je bio potres ventil je sam zatvorio plin.
ali to sam ja ugradio o mojem trošku i mimo plinare.
nijemci uredno ruše kvartove starije od 50g stalno.
mentalitet im je kao i za auto. kada prođe amortizacija bace ga u hrvatsku, stanove ne mogu pa ih ruše.
Nisi ti tamo da mijenjaš išta u zajedničkim insatalacijama.
I za sve koji ovo čitaju: Onaj potres ((intezitet!) ne bi smio izazvati nikakva oštećenja na nosivoj konstrukciji.
Ako jeste onda je objekt zreo za detaljnu analizu i sanaciju. Nema tog boga koji ti u fazi dok još potresi traju
podpisao da se možeš mirno vratiti u objekat koji je oštećen kod potresa koji ne bi trebao izazvati čak ni pukotinice.
točno ovo je realno bio pičkin dim od potresa a sad ne znam na koliko se gradi u zagrebu, mislim da je propis da zgrada mora izdražat osam richtera jer je ovo trusno područje
ak potres od pet ošteti nosivu konstrukciju onda to treba rušit jer su u zegeju mogući puno jači potresi od ovog
Mogu ispucan stopovi u podkrovlju (knauf) a to tako i tako nitko ne proračunava...niti ima smisla. Ispuca šta god učinio.
Mislim da je u Zagreb ag=0,24 (projektno horizontalno ubrzanje tla). Stbvarno ubrzanje ovisi od tipa tla.
Na "šoderu" bi ga morao pomnožit sa Si = 0,24x1,2x2,5/q - q je faktor ponašanja konstrukcije i za zidani objekat iznosi 1.5 -2.5 (recimo).
q= 1.5 ako objekt nema horizontalne i vertikalne serklaže. Za sve objekte zidane prije 1962 važi : Si= 0.24x1.2x2.5/1.5 = 0.48.
Što to znači? To znači ako je zid opterećen silo 100 kN (10 tona) moraš mu dokazati nosivost na djelovanje horizontalne sile :
Hproj = 100x0,48 = 480 kN, iliti 4,8 tone.
Zabatni zidovi i dimnaci su konzolni. Sruše se ako bi se Veber na njih naslonio.
prosječno proračunsko ubrzanje za cijelo gradsko područje iznosi ag=0,296g (0,30g)
To nije istina. Proračun i lijepljenje karboske tkanine i lamela, injektiranje s posebnim emulzijama, izvedba novih zidova, ili ojčenje starihGnječ wrote:Eroo wrote:Kuća nije 10 milja kuna. Neka je proba osigurat na potres na 300,000 €, pa neka ti javi cijenu.סמאל wrote:Navodno GRAWE ok.dok sam za Euroherc čuo da ga treba izbjegavat.veber wrote:mjesečno je 20סמאל wrote:
Samo 20€ ? Pa to je bagatela,koje osiguranje ako nije tajna ?
GRAWE
jer treba jako puno vremena i novaca za sanirati zgradu. "specijalizirane" ekipe su jako mali dio ukupnog troška.
temelja, eventualna izvedba "jet groutinga" etc...jebeno skupo...+interpolacija armiranobetonskih stropova, novi tlaki, nova električna, strojna i plinska instalacija. Plus vertikalne armirano betonske povezave, plus horizontalne ojačevanje na nivou stropa (sve smjeri).Plus nova fasada i unutrašnji ometi. Plus farbanje.
Sudjeovao sam u izradi amalize cijene sanacije 100 starih objekata u Ljubljani. Cijena saniranog kvadratnog metra starog objekta je jednaka cijeni kvadratnog metra novog objekta, a u slučaju da se radi o objektu iz kulturne baštine cijena je viša za 2x.
Tada smo rekli ako samo nanovo ofarbaš cijeli objekat to ti 40% cijene novog kvadrata.
Više od mene o ovome zna Noor. Predpostavljam. (ja sam samo projektant i boli me qraz za cijenu )
Last edited by Eroo on 12/4/2020, 19:57; edited 2 times in total
kretenčino udbaška, naravno da imam osigurano od potresa i kada prođe karantena grawe će poslati svoje ljude.Eroo wrote:Nepismeni čovječe, nemaš osigurano na potres. Sad nastavi kričat po miloj volje, a ja ti kažem da nemaš.veber wrote:ja imam sve osigurano, da mi ljubavnica zapali stan sve je osigurano.marcellus wrote:סמאל wrote:Oprostite što se ubacujem u ovu vašu diskusiju,ali ....nije li na osiguravajućim društvima da isplate štetu za oštećene kuće ?
inače to nije neka lova.
Možeš osigurati pucabnje vodovodnih cijevi (poplavu), udar groma u TV, ali potres - jok.
i budaletino bosanska veća je šansa da će ti nekaj riknut od poplave, strujnog udara ili od nemara ukućana, nego da će ti potres srušit kuću.
prestani lagat, budi barem u okviru laži.
2014-12-30
Je. U Zagrebu će ih doista raditi specijalizirane ekipe, svi odreda nečiji kumovi i rodijaci. I bit će skupo.Eroo wrote:Kuća nije 10 milja kuna. Neka je proba osigurat na potres na 300,000 €, pa neka ti javi cijenu.סמאל wrote:Navodno GRAWE ok.dok sam za Euroherc čuo da ga treba izbjegavat.veber wrote:mjesečno je 20סמאל wrote:Samo 20€ ? Pa to je bagatela,koje osiguranje ako nije tajna ?veber wrote:
GRAWE
Poučeni mnogim iskustvima, kao što je ono nedavno preuređenje WC-a površine 3,86 m2 koštalo 287.000 Kn, mogu misliti koliko će se tu naplatiti
Guest- Guest
Eroo wrote:To nije istina. Proračun i lijepljenje karboske tkanine i lamela, injektiranje s posebnim emulzijama, izvedba novih zidova, ili ojčenje starihGnječ wrote:Eroo wrote:Kuća nije 10 milja kuna. Neka je proba osigurat na potres na 300,000 €, pa neka ti javi cijenu.סמאל wrote:Navodno GRAWE ok.dok sam za Euroherc čuo da ga treba izbjegavat.veber wrote:
mjesečno je 20
GRAWE
temelja, eventualna izvedba "jet groutinga" etc...jebeno skupo...+iinterpolacija armiranobetonskih stropova, novi tlaki, nova električna, strojna i plinska instalacija. Plus vertikalne armirano betonske povezave, plus horizontalne ojačevanje na nivou stropa (sve smjeri).
Sudjeovao sam u izradi amalize cijene sanacije 100 starih objekata u Ljubljani. Cijena saniranog kvadratnog metra starog objekta je jednaka cijeni kvadratnog metra novog objekta, a u slučaju da se radi o objektu iz kulturne baštine cijena je viša za 2x.
Tada smo rekli ako samo nanovo ofarbaš cijeli objekat to ti 40% cijene novog kvadrata.
Više od mene o ovome zna Noor. Predpostavljam. (ja sam samo projektant i boli me qraz za cijenu )
i šta je toliko specijalno i mistično u svemu ovome što si nadrobio?
Guest- Guest
Majmune bezobrani i nepismeni, osiguranje na 10 milja kuna je pičkin dim kad je u pitanju potres. Za 10 milja kuna ne možeš pošteno ni ofarban kuću.veber wrote:kretenčino udbaška, naravno da imam osigurano od potresa i kada prođe karantena grawe će poslati svoje ljude.Eroo wrote:Nepismeni čovječe, nemaš osigurano na potres. Sad nastavi kričat po miloj volje, a ja ti kažem da nemaš.veber wrote:ja imam sve osigurano, da mi ljubavnica zapali stan sve je osigurano.marcellus wrote:סמאל wrote:Oprostite što se ubacujem u ovu vašu diskusiju,ali ....nije li na osiguravajućim društvima da isplate štetu za oštećene kuće ?
inače to nije neka lova.
i budaletino bosanska veća je šansa da će ti nekaj riknut od poplave, strujnog udara ili od nemara ukućana, nego da će ti potres srušit kuću.
Sva ljepljenja krbonskih takanina i lamela (ojačenej nosivih zidova), "jet gouting", sidranje ( i interpolacija) novih armirano betonskih ploča na fasadu. Sva sidranja vertikalnih ab veza i novih ab ploča na fasadu. , Svi navedeni radovi imaju posebnog projektanta, poseban nadzor i posebnog izvođača.Izvedba horizontalnih protupotresnih čeličnih ojačenja objekta itd...Gnječ wrote:Eroo wrote:To nije istina. Proračun i lijepljenje karboske tkanine i lamela, injektiranje s posebnim emulzijama, izvedba novih zidova, ili ojčenje starihGnječ wrote:Eroo wrote:Kuća nije 10 milja kuna. Neka je proba osigurat na potres na 300,000 €, pa neka ti javi cijenu.סמאל wrote:
Navodno GRAWE ok.dok sam za Euroherc čuo da ga treba izbjegavat.
temelja, eventualna izvedba "jet groutinga" etc...jebeno skupo...+iinterpolacija armiranobetonskih stropova, novi tlaki, nova električna, strojna i plinska instalacija. Plus vertikalne armirano betonske povezave, plus horizontalne ojačevanje na nivou stropa (sve smjeri).
i šta je toliko specijalno i mistično u svemu ovome što si nadrobio?
Last edited by Eroo on 12/4/2020, 20:05; edited 1 time in total
gle, moja zgrada je zaštićeni spomenik kulture. jebene prozore nemrem promijenit bez 150 službi.Noor wrote:Eroo wrote:Eventualno se poruši neki stari dimnjak, onda oni zabatni zidovi štab zatvaraju podkrovlje. Ništa dramatično.marcellus wrote:Eroo wrote:Majmune, s takvim postupcima ugrožavaš i sebe i ostale stanare.veber wrote:
daj udahni.
ja sam u centru i zgradi nije nikaj. prvo su bili s arhitektonskog i ocjenili da nije nikaj, čak i moj laserski zapis sejvali, onda su došli tvoji frendovi od bandića koji su zaključili da bi trebalo sanitat cijelu zgradu. vidjela stoka u poglvarstvu da imamo pun kurac love u pričuvi pa bi bandićevi dječaci malo gradili.
sada je na ulazu obavjest da iz grada mogu samo sudskim nalogom ući u stan.
imam plinski senzor koji nisu vidjeli u plinari. kada je bio potres ventil je sam zatvorio plin.
ali to sam ja ugradio o mojem trošku i mimo plinare.
nijemci uredno ruše kvartove starije od 50g stalno.
mentalitet im je kao i za auto. kada prođe amortizacija bace ga u hrvatsku, stanove ne mogu pa ih ruše.
Nisi ti tamo da mijenjaš išta u zajedničkim insatalacijama.
I za sve koji ovo čitaju: Onaj potres ((intezitet!) ne bi smio izazvati nikakva oštećenja na nosivoj konstrukciji.
Ako jeste onda je objekt zreo za detaljnu analizu i sanaciju. Nema tog boga koji ti u fazi dok još potresi traju
podpisao da se možeš mirno vratiti u objekat koji je oštećen kod potresa koji ne bi trebao izazvati čak ni pukotinice.
točno ovo je realno bio pičkin dim od potresa a sad ne znam na koliko se gradi u zagrebu, mislim da je propis da zgrada mora izdražat osam richtera jer je ovo trusno područje
ak potres od pet ošteti nosivu konstrukciju onda to treba rušit jer su u zegeju mogući puno jači potresi od ovog
Mogu ispucan stopovi u podkrovlju (knauf) a to tako i tako nitko ne proračunava...niti ima smisla. Ispuca šta god učinio.
Mislim da je u Zagreb ag=0,24 (projektno horizontalno ubrzanje tla). Stbvarno ubrzanje ovisi od tipa tla.
Na "šoderu" bi ga morao pomnožit sa Si = 0,24x1,2x2,5/q - q je faktor ponašanja konstrukcije i za zidani objekat iznosi 1.5 -2.5 (recimo).
q= 1.5 ako objekt nema horizontalne i vertikalne serklaže. Za sve objekte zidane prije 1962 važi : Si= 0.24x1.2x2.5/1.5 = 0.48.
Što to znači? To znači ako je zid opterećen silo 100 kN (10 tona) moraš mu dokazati nosivost na djelovanje horizontalne sile :
Hproj = 100x0,48 = 480 kN, iliti 4,8 tone.
Zabatni zidovi i dimnaci su konzolni. Sruše se ako bi se Veber na njih naslonio.
prosječno proračunsko ubrzanje za cijelo gradsko područje iznosi ag=0,296g (0,30g)
zgrada ima nosive zidove 80cm, pregradni su 30, a vanjski 50cm.
svi katovi napravljeni na hrastovim gredama.
s doljne strane duplo podaskano, pa onda laminirano nečim kaj izgledao kao brodski pod. na tome je mreža čelična osmerokutna. pa žbuka. nemam nigdje ravin spo jer je sve štukaturom napravljeno.
s gornje strane sve je puno šute, grede su na 40cm jedna os druge, troslojno podaskano, onda opet kao brodski pod pa hrastov parker 2,5cm vjerovatno inč. cijeli strop je cca 60 cm i nikaj mu nije bilo u potresu.
2014-12-30
kretenčino bosanska, na toliko mi je stan osiguran.Eroo wrote:Majmune bezobrani i nepismeni, osiguranje na 10 milja kuna je pičkin dim kad je u pitanju potres. Za 10 milja kuna ne možeš pošteno ni ofarban kuću.veber wrote:kretenčino udbaška, naravno da imam osigurano od potresa i kada prođe karantena grawe će poslati svoje ljude.Eroo wrote:Nepismeni čovječe, nemaš osigurano na potres. Sad nastavi kričat po miloj volje, a ja ti kažem da nemaš.veber wrote:ja imam sve osigurano, da mi ljubavnica zapali stan sve je osigurano.marcellus wrote:
inače to nije neka lova.
2014-12-30
Page 7 of 18 • 1 ... 6, 7, 8 ... 12 ... 18
Similar topics
» sumrak zdravog razuma
» Nino Raspudić - Migranti u Hrvatskoj: ispit humanosti ili test gluposti?
» NINO RASPUDIĆ: Migranti u Hrvatskoj – ispit humanosti ili test gluposti?
» Angelina Merkel - sumrak kancelarke?
» Sumrak Grčke falage...
» Nino Raspudić - Migranti u Hrvatskoj: ispit humanosti ili test gluposti?
» NINO RASPUDIĆ: Migranti u Hrvatskoj – ispit humanosti ili test gluposti?
» Angelina Merkel - sumrak kancelarke?
» Sumrak Grčke falage...
Page 7 of 18