Vazdušni most za sezonce: Čak 80.000 radnika stiže u Nemačku
Page 3 of 4
Page 3 of 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Vazdušni most za sezonce: Čak 80.000 radnika stiže u Nemačku
Kome triba radnik u sezoni a manje je od dva tjedna taj ne bi ni imao pravo tražit radnika na birou jer takvi traže deset Meksikanaca na crno da u dva dana povade lubenice.RayMabus wrote:Moraju postojat neka pravila posebno iz gledišta nacional socijalizma jer san protiv trpačine ako nije nužna a ovdje nije i onda imaš pravilo da ako si dugotrajno nezaposlen i odbiješ dva tjedna branja jabuka osam sati dnevno , u tvojoj općini , prijevoz i marenda plaćeni ....letiš s biroa.
Kad odradiš ta dva tjedna imaš pravo da iduća dva tjedna te se ne smi zvat , eto ka odmaraš.
Sezona ti je u proliće i na jesen.
Odbij , letiš s biroa.
Mogu se lubenice vadit i dva tjedna.
Jel ti fali ljudi ? Nać ću ti ih ja al češ imat pravila.
RayMabus- Posts : 184104
2014-04-11
Poenta je da nece da plate.
Znam u Jugi da su uzimali decu maloletnu,
tako te firme sa velikim povrsinama, jer samo
decu mogu da farbaju.
Kada budu platili, nece imati ovakvih problema.
Italija, 370.000 godisnje a masa ljudi nema posao.
Znaci, nece da plate.
Samo Tramp pravi gresku, ulaze Mucacosi na plantaze
da rade po vrucini, on dize zid.
Branis plantaze za Amere, koji to nece da rade.
decu mogu da farbaju.
Znaci, nece da plate.
Samo Tramp pravi gresku, ulaze Mucacosi na plantaze
da rade po vrucini, on dize zid.
Branis plantaze za Amere, koji to nece da rade.
Serbinho-3- Posts : 27662
2014-08-25
I onda kaže : Nema radnika u državi koji znaju brat lubenice ....jabuke.... jagode ....pa normalno da nema kad nema takvog pravila za sezonske poslove u poljoprivredi.
Da viš kako bi u dva tjedna bilo hrpa kvalificiranih za iduču sezonu a kraj kuće su ti.
Da viš kako bi u dva tjedna bilo hrpa kvalificiranih za iduču sezonu a kraj kuće su ti.
2014-04-11
Serbinho-3 wrote:Poenta je da nece da plate.
decu mogu da farbaju.
Znaci, nece da plate
2014-04-11
Ne bi oni meni ništa trpali pored ovih dugotrajno nezaposlenih. Ima bi dva tjedna , mora mu platit minimalac i zdravstveno , ostalih stvari bi ga oslobodija a ovi na birou ako to ne prihvati a dugotrajno nezaposlen samo bi ga skinija s biroa.
Ako ćeš tri tjedna onda ćeš mu plaćat i ostale doprinose.
Brzo bi se pojavila ta radna snaga.
Ako ćeš tri tjedna onda ćeš mu plaćat i ostale doprinose.
Brzo bi se pojavila ta radna snaga.
2014-04-11
Italija i Španjolska , oni bresaka imaju i to moraš pobrat u dva tjedna. Samo s biroa i tko odbije briše se. Dva tjedna odradiš i dva tjedna te ne smi zvat ako nećeš , ostaješ na birou.
Brzo bi ja počistija biro od teških neradnika koji ne bi kraj kuće osam sati dva tjedna brali breskve , jabuke , jagode itd.
Brzo bi ja počistija biro od teških neradnika koji ne bi kraj kuće osam sati dva tjedna brali breskve , jabuke , jagode itd.
2014-04-11
jebiga sada već idemo u domenu SFa, možemo pričati i o nuklearnom rattu Kine i Amerike, tada je parcela zemlje, konzerva , i izvor vode najveće bogatstvo. ali to su već SF scenarijitre wrote:Jebote led jedna sunčeva oluja je u stanju spržiti sve današnje strojeve i što onda, da ne kažem da EMP iz mogućih ratova razjebu sve do zadnjeg atoma a što onda prika, motika i vraćanje primarnim djelatnostima ( ne kažem da će tako biti no nije nemoguće)AssadNaPodmornici wrote:Neće kopati niti dalmatinci niti slavonci jer od poljoprivrede u zapadnim zemljama živi i radi 1-4% populacije a proizvode i viškove.kaya wrote:Dalmatinci neće kopati u slavoniji nikada više. Ako ove godine bude slabiji turizam druge će biti bolji.
A slavonci mogu kopati sami, ili isto tražiti radnike iz rumunjske ili oni otići u njemačku kopati a njihovo neka ostane neobrađeno.
u trenutnom svijetu, proizvodnja hrane ne pati, aj pati ovo ako se ne pobere povrće i voće , ali švabe su se organizirale, mislim da će i talijani itd.
o toga da bi Rh mogla zaposliti ljude u poljoprivedi je mit, dapače ako mi želimo živjeti dobro od poljoprivede (kao što žive recimo USA farmeri) , to bi značilo da bi hrpa slavonaca ostala bez posla :D ali ovi ostali bi imali ogromne mega parcele i ogromnu količinu strojeva itd.
u prijevodu ako želite preživjeti od poljoprivede -- slavonci moraju na burzu rada. a sada da dolaze iz dalmacije raditi .. ništa od tih vremena, ako baš bude gusto idemo radije kao i ostali slavonci u njemačku.
tako je prije ekipa sprdala slavonce "lijeni slavonci idu u njemačku a hrpa zemlje tamo", neide to tako. u ostalom od političara i forumaša koji zazivaju poljoprivednu revoluciju, sve sam skužio neki filozofi, svi oni se nadaju da će "netko drugi" raditi na farmi za 3000kn i lomiti leđa a oni filozofirati po kancelarijama
Ja ću prvi ić trčat radit na svojoj njivi od 7000 kvadrata plodne ravne zemlje a on će mi filozofirat i udarat porez na lopatu.
Bolje đaba ležat nego đaba radit.
2014-04-11
Nek porastu cijene hrane , koga boli kurac. Postat će sve skupo. Žalite se vladi koja vam udara kunu poreza na krafni.
Nek sami kupe traktore , sami gnjoje , sami se znoje pa nek proizvode.
Nek sami kupe traktore , sami gnjoje , sami se znoje pa nek proizvode.
2014-04-11
[size=30]Nova moda u Šumadiji - proizvode prvi u Srbiji[/size]
Jedna firma u Cerovcu kod Kragujevca posadila je na 4,5 hektara belu šparglu. Zašto baš špargla? Kažu, jer je jako zdrava i niko je ne proizvodi u Srbiji.
IZVOR: AGROMEDIA PONEDELJAK, 18.09.2017. | 10:08
Špargla je poznata kao povrće za dijabetičare, snižava holesterol, poboljšava probavu, pozitivno deluje na krvni pritisak, imonološki sistem, artritis i smanjenje upala. Takođe, u sebi sadrži i antioksidans koji štiti kožu od maligniteta.
Ova biljka jako je popularna u zapadnim zemljama, pre svega u Nemačkoj, gde su najmlađi članovi porodice Milovanović i odrasli. Za Srbiju ona je još uvek egzotika, ipak prvi izdanci, što u stvari znači reč asparagus, ubrani su u Šumadiji. Kakav je bio rod, pitali smo Marka Simića, koji se u okviru firme brine o zasadima špargle.
Ovogodišnji rod bio je 600 kilograma po hektaru, sledeće godine očekujemo oko 3 tone, dok se pun rod očekuje tek u četvrtoj godini branja, kada dostiže oko 8 tona po hektaru. Ja sam prihvatio ovaj posao zato što sam hteo da radim nešto zanimljivo i da budem prvi u nečemu što je novina kod nas. Veoma je teško brinuti se o špargli, nema ko da ti pokaže, pa moraš sam da naučiš", kaže Marko.
Špargla je višegodišnja biljka, kad se jednom posadi traje i do 15 godina na jednom mestu. Pošto razvija veliki korenov sistem, bolje se razvija na lakšim zemljištima, ali zahteva ozbiljne agrotehničke mere.
"Pre sadnje izvlači se velika količina stajskog đubriva, tačnije 150 tona po hektaru, zatim se duboko ore, oko 50 do 70 cm, zemlja se priprema za sadnju, a pre sadnje se razvuče sistem za navodnjavanje, koji je obavezan za naše područje", objašnjava Marko i dodaje da s proleća grada nije bilo, a letnju sušu su izbegli upravo zahvaljujući navodnjvanju.
Treba napomenuti da asparagus ne podnosi hlor, pa nije poželjno koristiti vodu iz vodovoda za zalivanje, već izvorsku ili bunarsku vodu.
Špargla stiže u maju i junu, što se ocenjuje kao mana jer kasnije stiže za berbu, relativno je osetljiva na štetočine i bolesti, pa je samim tim briga za nju veća.
Kad su u pitanju sezonski radovi, sada, s jeseni treba praviti bankove, zemlja se podriva, a nadzemni deo špargle se seče i sitni. Važno je pokriti je folijom kako ne bi bila izložena sunčevoj svetlosti.
Iako je špargla novina u Srbiji, a ovi zasadi njeni prvi, šumadijski asparagus naći će se na meniju beogradskih restorana, a kako kaže Simić, imaju ugovor i sa pojedinim trgovinskim lancima u našoj zemlji.
https://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2017&mm=09&dd=18&nav_id=1304809
Jedna firma u Cerovcu kod Kragujevca posadila je na 4,5 hektara belu šparglu. Zašto baš špargla? Kažu, jer je jako zdrava i niko je ne proizvodi u Srbiji.
IZVOR: AGROMEDIA PONEDELJAK, 18.09.2017. | 10:08
|
Ova biljka jako je popularna u zapadnim zemljama, pre svega u Nemačkoj, gde su najmlađi članovi porodice Milovanović i odrasli. Za Srbiju ona je još uvek egzotika, ipak prvi izdanci, što u stvari znači reč asparagus, ubrani su u Šumadiji. Kakav je bio rod, pitali smo Marka Simića, koji se u okviru firme brine o zasadima špargle.
Ovogodišnji rod bio je 600 kilograma po hektaru, sledeće godine očekujemo oko 3 tone, dok se pun rod očekuje tek u četvrtoj godini branja, kada dostiže oko 8 tona po hektaru. Ja sam prihvatio ovaj posao zato što sam hteo da radim nešto zanimljivo i da budem prvi u nečemu što je novina kod nas. Veoma je teško brinuti se o špargli, nema ko da ti pokaže, pa moraš sam da naučiš", kaže Marko.
Špargla je višegodišnja biljka, kad se jednom posadi traje i do 15 godina na jednom mestu. Pošto razvija veliki korenov sistem, bolje se razvija na lakšim zemljištima, ali zahteva ozbiljne agrotehničke mere.
"Pre sadnje izvlači se velika količina stajskog đubriva, tačnije 150 tona po hektaru, zatim se duboko ore, oko 50 do 70 cm, zemlja se priprema za sadnju, a pre sadnje se razvuče sistem za navodnjavanje, koji je obavezan za naše područje", objašnjava Marko i dodaje da s proleća grada nije bilo, a letnju sušu su izbegli upravo zahvaljujući navodnjvanju.
Treba napomenuti da asparagus ne podnosi hlor, pa nije poželjno koristiti vodu iz vodovoda za zalivanje, već izvorsku ili bunarsku vodu.
Špargla stiže u maju i junu, što se ocenjuje kao mana jer kasnije stiže za berbu, relativno je osetljiva na štetočine i bolesti, pa je samim tim briga za nju veća.
Kad su u pitanju sezonski radovi, sada, s jeseni treba praviti bankove, zemlja se podriva, a nadzemni deo špargle se seče i sitni. Važno je pokriti je folijom kako ne bi bila izložena sunčevoj svetlosti.
Iako je špargla novina u Srbiji, a ovi zasadi njeni prvi, šumadijski asparagus naći će se na meniju beogradskih restorana, a kako kaže Simić, imaju ugovor i sa pojedinim trgovinskim lancima u našoj zemlji.
https://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2017&mm=09&dd=18&nav_id=1304809
2014-08-25
Ovogodišnji rod bio je 600 kilograma po hektaru, sledeće godine očekujemo oko 3 tone, dok se pun rod očekuje tek u četvrtoj godini branja, kada dostiže oko 8 tona po hektaru.
2014-08-25
točno to. mi zaboravljamo poreznu politiku. vidit ćeš sada belaja kada se potroši štednja kroz ova dva miseca, a onda ljudi budu nezaposleni ili plaće padnu brutalno, a cijene ostanu iste.. pa će biti jebavanja čardaka sve po spisku zašto je PDV na svaki kurac 25%. pazi ti kupiš nešto i daješ 1/4 domoljubima u džep. a prije toga si platio par stotina drugih poreza i nameta.
Evo ja već kopan jer je pala distribucija hrane i turizam i jer su ovi na vlasti uništavali poljoprivredu i sad će sve poskupit i to je udar na standard građana.
Kopan al nos. Sve četiri u zrak. Kako me boli stopalo neću ove godine ni trišnje brat , aj možda za sebe i svoj gušt al to je to.
Jesu pametni , udre porez na lopatu , puni proračun , prave se pametni , uhljebili se i sad kopajte ljudi neće biti hrane.
Pa kopaj ti tko ti jebe mater.
Last edited by RayMabus on 10/4/2020, 16:43; edited 1 time in total
2014-04-11
zašto si on sjeba stopalo?
Kupiš krafnu koja košta tri kune a on ti doda još kunu pdva.AssadNaPodmornici wrote: točno to. mi zaboravljamo poreznu politiku. vidit ćeš sada belaja kada se potroši štednja kroz ova dva miseca, a onda ljudi budu nezaposleni ili plaće padnu brutalno, a cijene ostanu iste.. pa će biti jebavanja čardaka sve po spisku zašto je PDV na svaki kurac 25%. pazi ti kupiš nešto i daješ 1/4 domoljubima u džep. a prije toga si platio par stotina drugih poreza i nameta.
Otima ti iz usta a pričaju o poljoprivredi. Da Bog da sve poskupilo 500%
2014-04-11
Stari mi diga živce pa da ga ne udren nogon u glavu skrenija nogon u stranu i opizdija u nešto u izvrnija legamente i pukla peta. Pa zva policiju jer san popizdija skroz jer ne trpin maltretiranje nikakvo pa onda prispava u čeliji i ujutro kod suca i ovaj mi prilipa kaznu za obiteljsko nasilje pa san sad na uvjetnoj godini dana , mora platit 300 kuna troškova al moran bit miran do lita kad mi ističe uvjetna tj moram i inače jer će mi puknit još jaču novčanu kaznu.AssadNaPodmornici wrote:zašto si on sjeba stopalo?
Sam sebe sjeba al na kraju je po mome , ja ležein doma i ne radim , invalid jbga.
Sad mi ne smi ništa pizdit jer i ne može nego me mora dvorit.
2014-04-11
Nisu ti meni sve na broju ako me ideš jebavat u zdrav mozak.
Ja san spreman sebi štetu napravit samo me takni u živac.
I eto sad ne mogu odat , ne mogu radit i sad moraju brinit o meni.
Nema in druge.
Oćeš me povuć za rep a pa eto ti sad imaš sina invalida.
Šta sad ?
Ja san spreman sebi štetu napravit samo me takni u živac.
I eto sad ne mogu odat , ne mogu radit i sad moraju brinit o meni.
Nema in druge.
Oćeš me povuć za rep a pa eto ti sad imaš sina invalida.
Šta sad ?
2014-04-11
RayMabus wrote:Ja ću prvi ić trčat radit na svojoj njivi od 7000 kvadrata plodne ravne zemlje a on će mi filozofirat i udarat porez na lopatu.
Pa, ako ne digne porez, kako ce platiti ove na Birou?
Kome ce lupiti porez, ako ne radniku da isplati neradnika.
Koga ce pritisnuti, ako ne postenog da isplati nepostenog.
2014-08-25
Longi glumi da ne vidi..evo malo crvene pod okice carne...Legendovich wrote:hoćes hoćes Longi,itekako..samo se jednog dana u cudu nadjes na ulici,a Ol majti Mother,drzi papir u ruci,rjesenje sa suda i u pratnji par pandura ti deloziraju guzicu na ulicu...ajd dobro..imam josh neke objekteu slavoniji,pa te bum udomil..nece ti biti lose,no dizanje za posela nnjivi je u pola pet,dobar slavonski dorucak,jaja pecena,slanina przena,i suinka,mjesana slata ,politre cedevite i masna orahnjaca..ima da izdrzis na njivio i pod suncem punih 12 sati....RayMabus wrote:Kako god , neće nitko iz Dalmacije ić sezonski raditi u poljoprivredi u Slavoniju.tre wrote:Nije bitna plaća u ovom slučaju, evo na zimu ću ja uložiti 5 tisuća kuna u kupovinu svinja i napraviti od toga 20 tisuća u mjesec dana, od proljeća do jeseniu mogu napraviti lovu samo na uzgoju pazinskih pura, tko je majestor u keramici, zidariji, elektoinstalater, it stručnjak...njemu lova stalno kaplje ako iole traži posao sa strane.RayMabus wrote:Ko da je u Slavoniji bolja plaća.tre wrote:za 3 mjeseca manje od 2 tisuće eura?? jebo takav posao, to u rh zaradiš na normalnim poslovimu u tri mjeseca bez previše muke
To su sezonski poslovi u poljoprivredi. Ekipa bez škole i posla kad ih pozovu odu radit za nadnicu.
Guest- Guest
Išli me zajebat s pričom ti si muško ti češ sve nasljedit a u prevodu ti neš nikad ništa dobit nego napravi unuka pa ćeš ti rintat a mi krojit konce
Dobro.
Nema žena ni djece.
Sad me iša silovat da radim liti jer njemu triba para a reka san mu da me boli kurac šta on oće i da mu pare da me pusti na miru i opet me doša zajebavat.
Eto sad imaš sina invalida koji ima i prijavu.
Šta će je iduće ?
Ajde opet radi nešto po svome a ne kako ja oću.
Može to ić još u više pički materini.
Sposoban san ja za to.
Dobro.
Nema žena ni djece.
Sad me iša silovat da radim liti jer njemu triba para a reka san mu da me boli kurac šta on oće i da mu pare da me pusti na miru i opet me doša zajebavat.
Eto sad imaš sina invalida koji ima i prijavu.
Šta će je iduće ?
Ajde opet radi nešto po svome a ne kako ja oću.
Može to ić još u više pički materini.
Sposoban san ja za to.
2014-04-11
Page 3 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» imovinski pokret u epizodi stitimo domaceg radnika prestankom uvoza stranih radnika
» Dok na Jadranu nedostaje deseci tisuća radnika.. u industriji počinje faliti radnika.. Čardak iz HDZa trpa 3000novih uhljeba
» Otisao u Nemacku i obogatio se
» Busevi za Nemačku krcati
» Putin cepa Nemacku na pola
» Dok na Jadranu nedostaje deseci tisuća radnika.. u industriji počinje faliti radnika.. Čardak iz HDZa trpa 3000novih uhljeba
» Otisao u Nemacku i obogatio se
» Busevi za Nemačku krcati
» Putin cepa Nemacku na pola
Page 3 of 4