Vazdušni most za sezonce: Čak 80.000 radnika stiže u Nemačku
Page 2 of 4
Page 2 of 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Vazdušni most za sezonce: Čak 80.000 radnika stiže u Nemačku
Špargli ili smrt...Nema..To je svetinja za svabe...kilo friskih,prva klasa oko 9 ojra..vuksadinare wrote:Spargli...
Guest- Guest
Nije bitna plaća u ovom slučaju, evo na zimu ću ja uložiti 5 tisuća kuna u kupovinu svinja i napraviti od toga 20 tisuća u mjesec dana, od proljeća do jeseniu mogu napraviti lovu samo na uzgoju pazinskih pura, tko je majestor u keramici, zidariji, elektoinstalater, it stručnjak...njemu lova stalno kaplje ako iole traži posao sa strane.RayMabus wrote:Ko da je u Slavoniji bolja plaća.tre wrote:za 3 mjeseca manje od 2 tisuće eura?? jebo takav posao, to u rh zaradiš na normalnim poslovimu u tri mjeseca bez previše muke
To su sezonski poslovi u poljoprivredi. Ekipa bez škole i posla kad ih pozovu odu radit za nadnicu.
Kako god , neće nitko iz Dalmacije ić sezonski raditi u poljoprivredi u Slavoniju.tre wrote:Nije bitna plaća u ovom slučaju, evo na zimu ću ja uložiti 5 tisuća kuna u kupovinu svinja i napraviti od toga 20 tisuća u mjesec dana, od proljeća do jeseniu mogu napraviti lovu samo na uzgoju pazinskih pura, tko je majestor u keramici, zidariji, elektoinstalater, it stručnjak...njemu lova stalno kaplje ako iole traži posao sa strane.RayMabus wrote:Ko da je u Slavoniji bolja plaća.tre wrote:za 3 mjeseca manje od 2 tisuće eura?? jebo takav posao, to u rh zaradiš na normalnim poslovimu u tri mjeseca bez previše muke
To su sezonski poslovi u poljoprivredi. Ekipa bez škole i posla kad ih pozovu odu radit za nadnicu.
RayMabus- Posts : 184104
2014-04-11
Tako su slavonci šezdesetih mislili za dalmacijuRayMabus wrote:Kako god , neće nitko iz Dalmacije ić sezonski raditi u poljoprivredi u Slavoniju.tre wrote:Nije bitna plaća u ovom slučaju, evo na zimu ću ja uložiti 5 tisuća kuna u kupovinu svinja i napraviti od toga 20 tisuća u mjesec dana, od proljeća do jeseniu mogu napraviti lovu samo na uzgoju pazinskih pura, tko je majestor u keramici, zidariji, elektoinstalater, it stručnjak...njemu lova stalno kaplje ako iole traži posao sa strane.RayMabus wrote:Ko da je u Slavoniji bolja plaća.tre wrote:za 3 mjeseca manje od 2 tisuće eura?? jebo takav posao, to u rh zaradiš na normalnim poslovimu u tri mjeseca bez previše muke
hoćes hoćes Longi,itekako..samo se jednog dana u cudu nadjes na ulici,a Ol majti Mother,drzi papir u ruci,rjesenje sa suda i u pratnji par pandura ti deloziraju guzicu na ulicu...ajd dobro..imam josh neke objekteu slavoniji,pa te bum udomil..nece ti biti lose,no dizanje za posela nnjivi je u pola pet,dobar slavonski dorucak,jaja pecena,slanina przena,i suinka,mjesana slata ,politre cedevite i masna orahnjaca..ima da izdrzis na njivio i pod suncem punih 12 sati....RayMabus wrote:Kako god , neće nitko iz Dalmacije ić sezonski raditi u poljoprivredi u Slavoniju.tre wrote:Nije bitna plaća u ovom slučaju, evo na zimu ću ja uložiti 5 tisuća kuna u kupovinu svinja i napraviti od toga 20 tisuća u mjesec dana, od proljeća do jeseniu mogu napraviti lovu samo na uzgoju pazinskih pura, tko je majestor u keramici, zidariji, elektoinstalater, it stručnjak...njemu lova stalno kaplje ako iole traži posao sa strane.RayMabus wrote:Ko da je u Slavoniji bolja plaća.tre wrote:za 3 mjeseca manje od 2 tisuće eura?? jebo takav posao, to u rh zaradiš na normalnim poslovimu u tri mjeseca bez previše muke
Guest- Guest
Taj film gledat nećeš. Ima i ovdje poljoprivrede i poslova u sezoni. Nema potrebe da netko ide skroz gore da bi zaradio neku siću. Uostalom prije bi u Austriju. To je prije bilo kad je bila glad , posebno nakon ratova i to a to danas nije slučaj i tu ti ne igraju nikakve globalne krize.tre wrote:Tako su slavonci šezdesetih mislili za dalmacijuRayMabus wrote:Kako god , neće nitko iz Dalmacije ić sezonski raditi u poljoprivredi u Slavoniju.tre wrote:Nije bitna plaća u ovom slučaju, evo na zimu ću ja uložiti 5 tisuća kuna u kupovinu svinja i napraviti od toga 20 tisuća u mjesec dana, od proljeća do jeseniu mogu napraviti lovu samo na uzgoju pazinskih pura, tko je majestor u keramici, zidariji, elektoinstalater, it stručnjak...njemu lova stalno kaplje ako iole traži posao sa strane.RayMabus wrote:Ko da je u Slavoniji bolja plaća.tre wrote:za 3 mjeseca manje od 2 tisuće eura?? jebo takav posao, to u rh zaradiš na normalnim poslovimu u tri mjeseca bez previše muke
2014-04-11
Danas ti je sve mehanizacija i ti poslovi berbe i branja su sezonski i to kod nekih kultura. Znači to ti je samo tu i sad možeš preko zavoda tko odbije gubi pravo al onda ti to neće bit s jednog kraja države na drugi nego tu u tvojoj općini.
Ne možeš ti reč re ne znaš brat jabuke a tražiš posal , znači ako odbiješ gubiš pravo na zavodu al onda te ne može slat van tvoje županije il općine nego tu u krugu kuće jer ako je van toga onda je to terenski rad a ne posao osam sati dnevno.
Ne možeš ti reč re ne znaš brat jabuke a tražiš posal , znači ako odbiješ gubiš pravo na zavodu al onda te ne može slat van tvoje županije il općine nego tu u krugu kuće jer ako je van toga onda je to terenski rad a ne posao osam sati dnevno.
2014-04-11
Lako bi ja to uredija. Dugotrajno nezaposleni dakle ne ovi šta primaju naknadu jer su negdi radili pa sad ne rade pa primaju naknadu nego oni šta su duže na birou.
Fino ovi šta traži sezonskog radnika uvjet najmanje dva tjedna da mu triba , osam sati dnevno , minimalac il koliko se dogovorite , njegov prijevoz do mjesta rada pa ako nećeš dva tjedna to skida te se s biroa.
Ja sd ne radin , sjeba san nogu al da mi kaže tako da dva tjedna moram brat jabuke tu negdi oko kuće a ležin doma a na birou san. Ja bi otiša. Dva tjedna u prirodi , osam sati , zaradit ću neku dnevnicu i ostajen na birou.
Znači zašto bi mi to smetalo ako je to dva tjedna , sve plaćeno a zauzvrat ostajem na birou i dalje nakon toga.
U biti ako odbiješ a dugotrajno nezaposlen onda te skida s biroa no uvjet je dva tjedna najmanje , osam sati i mora bit u tvojoj općini.
Eto ti radne snage koliko oš.
Fino ovi šta traži sezonskog radnika uvjet najmanje dva tjedna da mu triba , osam sati dnevno , minimalac il koliko se dogovorite , njegov prijevoz do mjesta rada pa ako nećeš dva tjedna to skida te se s biroa.
Ja sd ne radin , sjeba san nogu al da mi kaže tako da dva tjedna moram brat jabuke tu negdi oko kuće a ležin doma a na birou san. Ja bi otiša. Dva tjedna u prirodi , osam sati , zaradit ću neku dnevnicu i ostajen na birou.
Znači zašto bi mi to smetalo ako je to dva tjedna , sve plaćeno a zauzvrat ostajem na birou i dalje nakon toga.
U biti ako odbiješ a dugotrajno nezaposlen onda te skida s biroa no uvjet je dva tjedna najmanje , osam sati i mora bit u tvojoj općini.
Eto ti radne snage koliko oš.
2014-04-11
Dalmatinci neće kopati u slavoniji nikada više. Ako ove godine bude slabiji turizam druge će biti bolji.
A slavonci mogu kopati sami, ili isto tražiti radnike iz rumunjske ili oni otići u njemačku kopati a njihovo neka ostane neobrađeno.
A slavonci mogu kopati sami, ili isto tražiti radnike iz rumunjske ili oni otići u njemačku kopati a njihovo neka ostane neobrađeno.
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Ako nekome triba dva tjedna , osam sati i tu u tvojoj općini , prijevoz mu osiguraš i ti ako si OPG nešto ti je rodilo i da ti samo vuće vriče da te ubrza , znači samo da nosi kašete u ta dva tjedna berbe ćeš ga isplatiit.
To se tako radi , postaviš neka pravila i gotovo.
To se tako radi , postaviš neka pravila i gotovo.
2014-04-11
Neće kopati niti dalmatinci niti slavonci jer od poljoprivrede u zapadnim zemljama živi i radi 1-4% populacije a proizvode i viškove.kaya wrote:Dalmatinci neće kopati u slavoniji nikada više. Ako ove godine bude slabiji turizam druge će biti bolji.
AssadNaPodmornici- Posts : 22267
2018-06-14
Osim toga dalmatinci i hercegovci su kopali u slavoniji davno, kada nije bilo turizma. Pa su ih držali u stajama ko stoku. To su doduše bili većinom foklsdojčeri, ti za koje su kopali. Sad neka kopaju po njemačkoj.
2015-08-15
Normalno da neće. Danas je sve mehanizacija a ovo sezonski je kod nekih kultura voća i povrća i to kome triba triba mu dva tjedna možda i cijeli mjesec al to je to.kaya wrote:Dalmatinci neće kopati u slavoniji nikada više. Ako ove godine bude slabiji turizam druge će biti bolji.
Ne isplati se plaćat put nekome da dođe tu da dva tjedna nosi kašete. To tražiš u svojoj općini priko zavoda za zapošljavanje i to dugotrqjno nezaposleni i onda osam sati , najmanje dva tjedna pa tko oće oće a tko neće leti sa zavoda.
2014-04-11
Da, samo ti ovi sa zavoda neće. Pa će ipak trebati pozvati rumunje.RayMabus wrote:Normalno da neće. Danas je sve mehanizacija a ovo sezonski je kod nekih kultura voća i povrća i to kome triba triba mu dva tjedna možda i cijeli mjesec al to je to.kaya wrote:Dalmatinci neće kopati u slavoniji nikada više. Ako ove godine bude slabiji turizam druge će biti bolji.
Ne isplati se plaćat put nekome da dođe tu da dva tjedna nosi kašete. To tražiš u svojoj općini priko zavoda za zapošljavanje i to dugotrqjno nezaposleni i onda osam sati , najmanje dva tjedna pa tko oće oće a tko neće leti sa zavoda.
2015-08-15
Ne bi oni meni stali na zavodu ako je dugotrajno nezaposlen a to odbije a da je uvjet :kaya wrote:Da, samo ti ovi sa zavoda neće. Pa će ipak trebati pozvati rumunje.RayMabus wrote:Normalno da neće. Danas je sve mehanizacija a ovo sezonski je kod nekih kultura voća i povrća i to kome triba triba mu dva tjedna možda i cijeli mjesec al to je to.kaya wrote:Dalmatinci neće kopati u slavoniji nikada više. Ako ove godine bude slabiji turizam druge će biti bolji.
Dva tjedna , osam sati , moja općina , prijevoz osiguran.
Ja bi sam sebe skinija sa zaovda da to odbijem a na birou sam.
I ovo vridi samo za poljoprivredu ova šema i sezonska berba dva tjedna.
2014-04-11
Longi ne govorim o sići nego pukom preživljavanjuRayMabus wrote:Taj film gledat nećeš. Ima i ovdje poljoprivrede i poslova u sezoni. Nema potrebe da netko ide skroz gore da bi zaradio neku siću. Uostalom prije bi u Austriju. To je prije bilo kad je bila glad , posebno nakon ratova i to a to danas nije slučaj i tu ti ne igraju nikakve globalne krize.tre wrote:Tako su slavonci šezdesetih mislili za dalmacijuRayMabus wrote:Kako god , neće nitko iz Dalmacije ić sezonski raditi u poljoprivredi u Slavoniju.tre wrote:Nije bitna plaća u ovom slučaju, evo na zimu ću ja uložiti 5 tisuća kuna u kupovinu svinja i napraviti od toga 20 tisuća u mjesec dana, od proljeća do jeseniu mogu napraviti lovu samo na uzgoju pazinskih pura, tko je majestor u keramici, zidariji, elektoinstalater, it stručnjak...njemu lova stalno kaplje ako iole traži posao sa strane.RayMabus wrote:
Ko da je u Slavoniji bolja plaća.
Moraju postojat neka pravila posebno iz gledišta nacional socijalizma jer san protiv trpačine ako nije nužna a ovdje nije i onda imaš pravilo da ako si dugotrajno nezaposlen i odbiješ dva tjedna branja jabuka osam sati dnevno , u tvojoj općini , prijevoz i marenda plaćeni ....letiš s biroa.
Kad odradiš ta dva tjedna imaš pravo da iduća dva tjedna te se ne smi zvat , eto ka odmaraš.
Sezona ti je u proliće i na jesen.
Odbij , letiš s biroa.
Kad odradiš ta dva tjedna imaš pravo da iduća dva tjedna te se ne smi zvat , eto ka odmaraš.
Odbij , letiš s biroa.
2014-04-11
Jebote led jedna sunčeva oluja je u stanju spržiti sve današnje strojeve i što onda, da ne kažem da EMP iz mogućih ratova razjebu sve do zadnjeg atoma a što onda prika, motika i vraćanje primarnim djelatnostima ( ne kažem da će tako biti no nije nemoguće)AssadNaPodmornici wrote:Neće kopati niti dalmatinci niti slavonci jer od poljoprivrede u zapadnim zemljama živi i radi 1-4% populacije a proizvode i viškove.kaya wrote:Dalmatinci neće kopati u slavoniji nikada više. Ako ove godine bude slabiji turizam druge će biti bolji.
ovo je čista glupost pa zato nisam do sad komentirao.Iz mog kraja znam ih nekoliko baba ide u Sloveniju(češnjak,voće,grožđe npr.)i zaradi tri puta više tako da ovaj članak nema veze sa stvarnim stanjem.Ne da mi se dalje objašnjavati.tre wrote:za 3 mjeseca manje od 2 tisuće eura?? jebo takav posao, to u rh zaradiš na normalnim poslovimu u tri mjeseca bez previše muke
vili40-
2015-08-02
Pa samo sam se osvrnio na članak u uvodnoj temi ne ulazeći u istinitost istog.vili40 wrote:ovo je čista glupost pa zato nisam do sad komentirao.Iz mog kraja znam ih nekoliko baba ide u Sloveniju(češnjak,voće,grožđe npr.)i zaradi tri puta više tako da ovaj članak nema veze sa stvarnim stanjem.Ne da mi se dalje objašnjavati.tre wrote:za 3 mjeseca manje od 2 tisuće eura?? jebo takav posao, to u rh zaradiš na normalnim poslovimu u tri mjeseca bez previše muke
Kome triba radnik u sezoni a manje je od dva tjedna taj ne bi ni imao pravo tražit radnika na birou jer takvi traže deset Meksikanaca na crno da u dva dana povade lubenice.RayMabus wrote:Moraju postojat neka pravila posebno iz gledišta nacional socijalizma jer san protiv trpačine ako nije nužna a ovdje nije i onda imaš pravilo da ako si dugotrajno nezaposlen i odbiješ dva tjedna branja jabuka osam sati dnevno , u tvojoj općini , prijevoz i marenda plaćeni ....letiš s biroa.
Odbij , letiš s biroa.
Mogu se lubenice vadit i dva tjedna.
Jel ti fali ljudi ? Nać ću ti ih ja al češ imat pravila.
2014-04-11
Page 2 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» imovinski pokret u epizodi stitimo domaceg radnika prestankom uvoza stranih radnika
» Dok na Jadranu nedostaje deseci tisuća radnika.. u industriji počinje faliti radnika.. Čardak iz HDZa trpa 3000novih uhljeba
» Otisao u Nemacku i obogatio se
» Busevi za Nemačku krcati
» Putin cepa Nemacku na pola
» Dok na Jadranu nedostaje deseci tisuća radnika.. u industriji počinje faliti radnika.. Čardak iz HDZa trpa 3000novih uhljeba
» Otisao u Nemacku i obogatio se
» Busevi za Nemačku krcati
» Putin cepa Nemacku na pola
Page 2 of 4