Da remiziramo...
Page 47 of 50
Page 47 of 50 • 1 ... 25 ... 46, 47, 48, 49, 50
Re: Da remiziramo...
michaellcmacha wrote:mi smo trenutno čisto malo ispod svjetskog prosjeka po pitanju mrtvih u odnosu na evidentirani broj oboljelih... svijet 3200 oboljelih 220 mrtvih, mi 2200 oboljelih 70 mrtvih.... ako uzmemo u obzir onu staru a istinitu "znam ja nas jebo ti nas" onda je to taman tu negdje...Eroo wrote:
Solidno učinjeno.
Nedostaje mi samo onaj gore pod "b" (aktualno pozitivni), koji sam dodao.
Tako bismoi vidjeli gdje presječe krivulju oporavljenih.
Ne možeš govoriti o svjetskom prosjeku ito iz više razloga.
Virus nije stigao istovremeno u sve države svijeta (inkubacija je do 14 dana).
Mogu ti reć samo eu prosjeka, ako te zanima. Tu smo negdje po prvoj pojasvi virusa.
Eroo- Posts : 78967
2016-07-22
Ovakav dijagram bi bio dobar, ali ga nažalost nema.
Još bolje bi bilo dodati na zelenu liniju i broj umrlih, pa bismo vidjeli da je
u HR prvi put broj aktualno pozitivnih bio manji od oporavljenih : dakle, 22.04.
Dijagram rišem ručno ( nije excel, već moj profesionalni program, koji mi služi za rad).
Evo za ilustraciju ono šro sam gore spomenuo.
Neću više ovdje postavljati update dijagram, kako onaj cigjner ne bi imao razloga
trolati ovu hvale vrijednu temu. Dovoljno će biti Vilijevi podaci.
Još bolje bi bilo dodati na zelenu liniju i broj umrlih, pa bismo vidjeli da je
u HR prvi put broj aktualno pozitivnih bio manji od oporavljenih : dakle, 22.04.
Dijagram rišem ručno ( nije excel, već moj profesionalni program, koji mi služi za rad).
Evo za ilustraciju ono šro sam gore spomenuo.
Neću više ovdje postavljati update dijagram, kako onaj cigjner ne bi imao razloga
trolati ovu hvale vrijednu temu. Dovoljno će biti Vilijevi podaci.
eto čim napišeš više od dva sloga brljaviš da to nisu istine... naglasio sam svjetski prosjek u odnosu na evidentirani broj oboljelih... de samo ti nemoj drugima spočitavati da ne razumiju i ne znaju pročitati napisano... ;)Eroo wrote:michaellcmacha wrote:mi smo trenutno čisto malo ispod svjetskog prosjeka po pitanju mrtvih u odnosu na evidentirani broj oboljelih... svijet 3200 oboljelih 220 mrtvih, mi 2200 oboljelih 70 mrtvih.... ako uzmemo u obzir onu staru a istinitu "znam ja nas jebo ti nas" onda je to taman tu negdje...Eroo wrote:
Solidno učinjeno.
Nedostaje mi samo onaj gore pod "b" (aktualno pozitivni), koji sam dodao.
Tako bismoi vidjeli gdje presječe krivulju oporavljenih.
Ne možeš govoriti o svjetskom prosjeku ito iz više razloga.
Mogu ti reć samo eu prosjeka, ako te zanima. Tu smo negdje po prvoj pojasvi virusa.
2015-08-08
vilijevi podaci su za kurac... klasična kvazi statistika... ko da ju je od veselina šljivančanina preuzeo... na prave se ugledate... :)))
2015-08-08
Ako mene pitaš, sve je za kurac.michaellcmacha wrote:vilijevi podaci su za kurac... klasična kvazi statistika... ko da ju je od veselina šljivančanina preuzeo... na prave se ugledate... :)))
https://disasterresponse.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html#/ead3c6475654481ca51c248d52ab9c61
To su podaci sa platforme : EURO_COVID19 ; WHO European Region -->139 umrlih/ na 1 milijun stanovnika.
Hrvatska 16 umrlih/ na 1 milijun stanovnika. Skoro 9x manje nego prosjek.
Olako donosiš zaključke.
ajde neka, ja sam u svakom slučaju za opciju da sam ja u krivu a vi u pravu... sebe radi jel... ali nažalost, bojim se da je ipak ona druga opcija... svima nam je nestvarna situacija gdje je kilogram krumpira koštao kilogram njemačkih maraka... pa eto ispred nas je vrijeme kad ćemo imati prilike svjedočiti nestvarnim situacijama...Eroo wrote:Ako mene pitaš, sve je za kurac.michaellcmacha wrote:vilijevi podaci su za kurac... klasična kvazi statistika... ko da ju je od veselina šljivančanina preuzeo... na prave se ugledate... :)))
https://disasterresponse.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html#/ead3c6475654481ca51c248d52ab9c61
To su podaci sa platforme : EURO_COVID19 ; WHO European Region -->139 umrlih/ na 1 milijun stanovnika.
Olako donosiš zaključke.
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
Ero,stvar je globalne prirode,uopce vise nije bitno kad i gdje je viruz dosao..bitno je ujedno i najlakse pratiti globalni trend brzine i porasta inficiranih..iz toga se da iscitati puno vise..negdje se smanjuje,negdje povecava,kao i u pocetku..uglavnom gLOBALNIM brojem inficiranih,je daleko lakse napraviti projekciju iz pojedinicnih slucajeva drzava,ne moze se nish bitno saznati,jer je lokalno regionalno,podlozno razlicitim uvjetima i parametrima..Globalno je JEDNO
i te usporedbe EU i RH,nemaju nikakvog smisla..
sto hoces reci,kome se dodvoriti? Kraljica je naprasno pala u zaborav,iako si joj lizo potpetice,dok je bila na vlasti..puka ljubav??
sto hoces reci,kome se dodvoriti? Kraljica je naprasno pala u zaborav,iako si joj lizo potpetice,dok je bila na vlasti..puka ljubav??
Guest- Guest
michaellcmacha wrote:ajde neka, ja sam u svakom slučaju za opciju da sam ja u krivu a vi u pravu... sebe radi jel... ali nažalost, bojim se da je ipak ona druga opcija... svima nam je nestvarna situacija gdje je kilogram krumpira koštao kilogram njemačkih maraka... pa eto ispred nas je vrijeme kad ćemo imati prilike svjedočiti nestvarnim situacijama...Eroo wrote:Ako mene pitaš, sve je za kurac.michaellcmacha wrote:vilijevi podaci su za kurac... klasična kvazi statistika... ko da ju je od veselina šljivančanina preuzeo... na prave se ugledate... :)))
Olako donosiš zaključke.
Legendovich wrote:
Probaj poredit s Nigerijom, kod njih je idealna situacija.
cijene su u Italiji vec,kako rece Longi,ili serbinjo,osle 20-30 posto gori..TO je samo detalj,ali i jasan pokazatelj,posto se u Italiji sve najbrije razbuktalo..htjeli ne htjeli morat ce pokrenuti produkciju,da namirnica bude...no radi rizika od Korone,ce burze popizdjeti,cijene dionica padati,pocet ce Italija tonuti u recesiju.._Jemerici se to vec dogadja,a Kekec Ero,sjedi na triglavu i jodla neke "projekcije" o Bit ce bolje" situaciji..
Guest- Guest
dobro,ti se tjesis da gaće ne bi punio..razumijem to..Eroo wrote:Legendovich wrote:
Probaj poredit s Nigerijom, kod njih je idealna situacija.
Guest- Guest
michaellcmacha wrote:eto čim napišeš više od dva sloga brljaviš da to nisu istine... naglasio sam svjetski prosjek u odnosu na evidentirani broj oboljelih... de samo ti nemoj drugima spočitavati da ne razumiju i ne znaju pročitati napisano... ;)Eroo wrote:Ne možeš govoriti o svjetskom prosjeku ito iz više razloga.
Nu njega, opet.
Smrtnost/ na 1M(ililijun) u vama dragim državama, s kojima se volite uspoređivati :
Njemačka 76/1M
Švedska 244/1M
Rusija 71/1M
i
HR 16/1M.
Šta te još zanima?
safet ima iq 164, tako je izjavio.michaellcmacha wrote:ajde neka, ja sam u svakom slučaju za opciju da sam ja u krivu a vi u pravu... sebe radi jel... ali nažalost, bojim se da je ipak ona druga opcija... svima nam je nestvarna situacija gdje je kilogram krumpira koštao kilogram njemačkih maraka... pa eto ispred nas je vrijeme kad ćemo imati prilike svjedočiti nestvarnim situacijama...Eroo wrote:Ako mene pitaš, sve je za kurac.michaellcmacha wrote:vilijevi podaci su za kurac... klasična kvazi statistika... ko da ju je od veselina šljivančanina preuzeo... na prave se ugledate... :)))
Olako donosiš zaključke.
safet nije kao tito imao frulicu. ne, ne. on je na pašu klavir nosio.
safet je s pet godina svirao na klaviru dok mu je gospođa majka citirala homera.
safet je zaboravio spomenut da je prvi put spavao u krevetu kada je došao u jna.
2014-12-30
veber-
2014-12-30
Cigojneru, lako tebi, ti kišobrane možeš popravljat i po kućama.veber wrote:i safer je izjavio da je tamo 70ih dobio struju.
Eroo wrote:Eroo wrote:
Dijagram je idealan.
Problem zna nastati s ovim labavljenjem mjera.
No, to (popuštanje mjera) je glede na psihološko stanje mase nakon duže izolacije skoro pa nužda.
vjerovatno.Eroo wrote:Cigojneru, lako tebi, ti kišobrane možeš popravljat i po kućama.veber wrote:i safer je izjavio da je tamo 70ih dobio struju.
ali kupim ih 20T. jeftinije je.
2014-12-30
Eroo wrote:Eroo wrote:Eroo wrote:
Dijagram je idealan.
Problem zna nastati s ovim labavljenjem mjera.
No, to (popuštanje mjera) je glede na psihološko stanje mase nakon duže izolacije skoro pa nužda.
Iz gornjeg dijagrama sam matematičkim putem proocijenio kad će se stići do uvjetne "nule".
Moja procjena je 14.svibanj. (kuvertiram )
No i nakon toga će biti novo zaraženih kao : 2,3,1,4,3, 5...itd...Ovog virusa se nije lako riješiti.
Mora se stalno biti na oprezu.
Nepoznanica mi je kako će se ljudi ponašati nakon labavljenja mjera.
U slučaju neke gluposti neće biti moguće tražiti "nultog" i to je veoma opasna situacija.
Last edited by Eroo on 29/4/2020, 19:26; edited 1 time in total
Lik ti je ćaća, koji te tako loše odgojio.veber wrote:lik kuvertira
De si nađi Svetoja i još koga, meni se ne da odgovarati na tvoje glupe doskočice.
a šiš sad.. gazis prek osvojih izjava ,a to lijepis drugima kao njihovu "nesposobnost" da te shvate...dakle ti nisi shvacen...Eroo wrote:Lik ti je ćaća, koji te tako loše odgojio.veber wrote:lik kuvertira
De si nađi Svetoja i još koga, meni se ne da odgovarati na tvoje glupe doskočice.
Ero,to je politika dripaca i curau srednjoj skoli..."nisu bili shvaceni.." "svijet je preglup da bi shvatio njihove napredne ideje.." i slicno..
Guest- Guest
Page 47 of 50 • 1 ... 25 ... 46, 47, 48, 49, 50
Page 47 of 50