'Pa moram i ja negdje raditi'
Page 2 of 2
Page 2 of 2 • 1, 2
Re: 'Pa moram i ja negdje raditi'
vili40 wrote:sad da operu ruke će ga smijenit pa možda ode za glavnog na splitski aerodrom
mayday mayday
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
U Italiji većina starčadi pomrla pa im se sad smanjuje broj umrlih na dnevnoj bazi. Da nadoknade manjak, sad će ih uvozit iz Njemačke
melkior- Posts : 17503
2015-08-09
Sestre iz Doma za starije i nemoćne svoje su štićenike zajedno s dva tima službe Hitne pomoći prebacivale u "koronacentar" KBC-a Križine, cijelu noć, bez stanke. Revoltirane jer već tjednima rade bez adekvatne zaštitne opreme, kažu nam da su i tu, za mnoge najtežu smjenu u životu, odradile nezaštićene.
- Bila sam dežurna tu noć kad smo štićenike transportirali na Križine u izolaciju. Bio mi je to prvi dan u drugoj grupi, prije toga sam provela dva tjedna u izolaciji, tako je bilo prema rasporedu. Imali smo samo svoje maske i stavljali smo uloške u njih, ništa opreme, osim rukavica. Oko 18:30 došli su epidemiolozi i rekli kako čitav kat selimo na Križine. Mi smo štićenicima podijelili večere, nezaštićene, s kesama na pregačama, govori nam njegovateljica Nada Bulović koja u Dom putuje iz Bitelića, mjesta 50 kilometara udaljenog od Splita.
Odgovorna sestra Zdenka Bojić tu je večer odradila, kako nam kaže, paklenu smjenu.
- Od šest sati utorka ujutro, kad sam došla u smjenu, do srijede ujutro nismo stale. Više od 24 sata moje kolegice i ja smo bile na poslu. Nitko, ni socijalne radnice, ni ravnatelj, ni voditelj kuće, nitko nas nije nazvao da nas pita snalazimo li se, treba li nam opreme, osim glavne sestre Zdravke Đapić koja nam je rekla da se zaštitimo s čim god možemo. Svaka čast momcima s Hitne, donijeli su nam paket kirurških maski koje mi nismo imale.
Iza ponoći smo prale naše štićenike da nam čisti idu u bolnicu. Sjećam se u svom tom ludilu da mi je samo u nekom trenu palo na pamet da su nam ljudi otišli u koronacentar bez terapije, bez dokumenata... Ispisivala sam ručno terapije, imena, datume rođenja, objašnjava nam sestra.
U Domu, naime, nemaju nijedno računalo.
Tri tjedna radimo bez zaštitne opreme! Samo smo rukavice imali. Glavna sestra se borila od starta, tražila od Ministarstva da oprema dođe do nas, ništa. Radile smo taj ponedjeljak, zadnji radni dan, sa šivanim maskama. Tko je za to kriv? Zašto nam se nije osigurala oprema, zašto nismo imali kirurške maske?, pita se Krokar, a i njene kolegice.
– Sada se vodi istraga, a desetljećima se tolerira užasno stanje u ovom domu. Ima nas devedesetak medicinskih sestara i već dvije godine, osim što se brinemo o bolesnicima, presvlačimo ih, čistimo, kupamo, dajemo lijekove te im nosimo i hranu od kuhinje do soba umjesto servirki.Njihovi su im štićenici iz apartmana šili zaštitne maske, u nedostatku istih, a u povećanju obima posla.
U istoj uniformi, samo skinemo pregaču, mi kupamo štićenika i na kolicima, koja su stara dvadeset godina i na kojima smo nekada prevozili posteljinu, nosimo im hranu i bokale s vodom za kupanje teško oboljelih, kao i ostale tehničke stvari. Sve se to zna, ali nikoga nije briga, jer ovdje je više od pedeset posto uhljeba koji ništa ne rade.
I ovdje ih zapošljavaju baš oni koji sada vode istragu o tome kako je koronavirus došao u naš dom. Evo, mi smo u samoizolaciji i sada smo kod svojih kuća, a doznajem da je još troje štićenika s četvrtog kata odvedeno u bolnicu, na tom istom katu sedmero njih ima visoku temperaturu, ali se još uvijek nalaze u Domu.
Ja sada strepim za svoje zdravlje, kao i mojih kolegica i kolega, te štićenika Doma, iako smo petnaest dana znale sve ovo o čemu vam sada govorim, ali se svi bojimo glavne sestre, koju neke moje kolegice od straha čak i hvale i rekle su samo mali dio istine.
Ovo vam je prava istina, koju sam odlučila iznijeti jer sam vidjela da će laž o koroni u Domu opet prevladati, kao što prevladava u cijelom društvu – navela nam je žena, koja kaže da bi ona sama pješke otišla do Epidemiološkog zavoda, ako već nitko nije telefonski uspio dobiti epidemiologe koji tamo rade.
– Pa to je ni 500 metara udaljenosti od nas...
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
melkior wrote:U Italiji većina starčadi pomrla pa im se sad smanjuje broj umrlih na dnevnoj bazi. Da nadoknade manjak, sad će ih uvozit iz Njemačke
taj mi je nekaj u rodu, isti smo....3 staračka u mojoj okolici, moram povuć' neke veze da i ja negdje radim.debotoijusto wrote:
Guest- Guest
stos ti radit majmuneebenica wrote:taj mi je nekaj u rodu, isti smo....3 staračka u mojoj okolici, moram povuć' neke veze da i ja negdje radim.debotoijusto wrote:
popnes se na bananu I zivis ko grof
prckov- Posts : 34555
2014-04-19
pa tvoja guzica je to već zauzela.prckov wrote:stos ti radit majmuneebenica wrote:taj mi je nekaj u rodu, isti smo....3 staračka u mojoj okolici, moram povuć' neke veze da i ja negdje radim.debotoijusto wrote:
Guest- Guest
dobroebenica wrote:pa tvoja guzica je to već zauzela.prckov wrote:stos ti radit majmuneebenica wrote:taj mi je nekaj u rodu, isti smo....3 staračka u mojoj okolici, moram povuć' neke veze da i ja negdje radim.debotoijusto wrote:
mozes i na krusku pa malo skoknes I na jabuku
2014-04-19
razumijem ja tvoje majmunske frustracijeebenica wrote:realno, nikoga ne zanima tvoj seksualni život.
treba prvo posadit krusku I jabuku
a drugi nece da sade za tebe
zajebano je to
2014-04-19
a nis
ako volis sljive uvali se u neki drzavni sljivik
ako volis sljive uvali se u neki drzavni sljivik
2014-04-19
zato si ti vrijedan pa si se opskrbio sa svim prirodnim seksualnim pomagalima za svoje dupe, sadiš ti, sadiš.prckov wrote:razumijem ja tvoje majmunske frustracijeebenica wrote:realno, nikoga ne zanima tvoj seksualni život.
zajebano je to
bravo
Guest- Guest
hahaha cuj u primate spikeebenica wrote:zato si ti vrijedan pa si se opskrbio sa svim prirodnim seksualnim pomagalima za svoje dupe, sadiš ti, sadiš.prckov wrote:razumijem ja tvoje majmunske frustracijeebenica wrote:realno, nikoga ne zanima tvoj seksualni život.
zajebano je to
bravo
naucio od tete iz vrtica
nego kakve su bile banana kojim su te hranili
jesi imo primjedbe
2014-04-19
debotoijusto wrote:Sestre iz Doma za starije i nemoćne svoje su štićenike zajedno s dva tima službe Hitne pomoći prebacivale u "koronacentar" KBC-a Križine, cijelu noć, bez stanke. Revoltirane jer već tjednima rade bez adekvatne zaštitne opreme, kažu nam da su i tu, za mnoge najtežu smjenu u životu, odradile nezaštićene.
- Bila sam dežurna tu noć kad smo štićenike transportirali na Križine u izolaciju. Bio mi je to prvi dan u drugoj grupi, prije toga sam provela dva tjedna u izolaciji, tako je bilo prema rasporedu. Imali smo samo svoje maske i stavljali smo uloške u njih, ništa opreme, osim rukavica. Oko 18:30 došli su epidemiolozi i rekli kako čitav kat selimo na Križine. Mi smo štićenicima podijelili večere, nezaštićene, s kesama na pregačama, govori nam njegovateljica Nada Bulović koja u Dom putuje iz Bitelića, mjesta 50 kilometara udaljenog od Splita.
Odgovorna sestra Zdenka Bojić tu je večer odradila, kako nam kaže, paklenu smjenu.
- Od šest sati utorka ujutro, kad sam došla u smjenu, do srijede ujutro nismo stale. Više od 24 sata moje kolegice i ja smo bile na poslu. Nitko, ni socijalne radnice, ni ravnatelj, ni voditelj kuće, nitko nas nije nazvao da nas pita snalazimo li se, treba li nam opreme, osim glavne sestre Zdravke Đapić koja nam je rekla da se zaštitimo s čim god možemo. Svaka čast momcima s Hitne, donijeli su nam paket kirurških maski koje mi nismo imale.
Iza ponoći smo prale naše štićenike da nam čisti idu u bolnicu. Sjećam se u svom tom ludilu da mi je samo u nekom trenu palo na pamet da su nam ljudi otišli u koronacentar bez terapije, bez dokumenata... Ispisivala sam ručno terapije, imena, datume rođenja, objašnjava nam sestra.
U Domu, naime, nemaju nijedno računalo.
Tri tjedna radimo bez zaštitne opreme! Samo smo rukavice imali. Glavna sestra se borila od starta, tražila od Ministarstva da oprema dođe do nas, ništa. Radile smo taj ponedjeljak, zadnji radni dan, sa šivanim maskama. Tko je za to kriv? Zašto nam se nije osigurala oprema, zašto nismo imali kirurške maske?, pita se Krokar, a i njene kolegice.– Sada se vodi istraga, a desetljećima se tolerira užasno stanje u ovom domu. Ima nas devedesetak medicinskih sestara i već dvije godine, osim što se brinemo o bolesnicima, presvlačimo ih, čistimo, kupamo, dajemo lijekove te im nosimo i hranu od kuhinje do soba umjesto servirki.Njihovi su im štićenici iz apartmana šili zaštitne maske, u nedostatku istih, a u povećanju obima posla.U istoj uniformi, samo skinemo pregaču, mi kupamo štićenika i na kolicima, koja su stara dvadeset godina i na kojima smo nekada prevozili posteljinu, nosimo im hranu i bokale s vodom za kupanje teško oboljelih, kao i ostale tehničke stvari. Sve se to zna, ali nikoga nije briga, jer ovdje je više od pedeset posto uhljeba koji ništa ne rade.
I ovdje ih zapošljavaju baš oni koji sada vode istragu o tome kako je koronavirus došao u naš dom. Evo, mi smo u samoizolaciji i sada smo kod svojih kuća, a doznajem da je još troje štićenika s četvrtog kata odvedeno u bolnicu, na tom istom katu sedmero njih ima visoku temperaturu, ali se još uvijek nalaze u Domu.
Ja sada strepim za svoje zdravlje, kao i mojih kolegica i kolega, te štićenika Doma, iako smo petnaest dana znale sve ovo o čemu vam sada govorim, ali se svi bojimo glavne sestre, koju neke moje kolegice od straha čak i hvale i rekle su samo mali dio istine.
Ovo vam je prava istina, koju sam odlučila iznijeti jer sam vidjela da će laž o koroni u Domu opet prevladati, kao što prevladava u cijelom društvu – navela nam je žena, koja kaže da bi ona sama pješke otišla do Epidemiološkog zavoda, ako već nitko nije telefonski uspio dobiti epidemiologe koji tamo rade.
– Pa to je ni 500 metara udaljenosti od nas...
U hranu u za pse s ovim govedom.
darth_vader-
2014-04-17
ima loše cipele.debotoijusto wrote:ima glavu za ligu naroda
2014-12-30
veber wrote:ima loše cipele.debotoijusto wrote:ima glavu za ligu naroda
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
Page 2 of 2 • 1, 2
Similar topics
» PREDSJEDNICA: ‘Inače nemam običaj to raditi, ali ove napise u medijima moram demantirati…’
» Vlatka Pokos odlucila - ne raditi.'Ne moze mene nitko toliko platiti koliko ja mogu malo raditi'
» negdje je potres
» Moram ici.Nesto me tamo vuce
» Evo što vam moram reći, a da drugi prešućuju!
» Vlatka Pokos odlucila - ne raditi.'Ne moze mene nitko toliko platiti koliko ja mogu malo raditi'
» negdje je potres
» Moram ici.Nesto me tamo vuce
» Evo što vam moram reći, a da drugi prešućuju!
Page 2 of 2