Zagora: Na stotine Zagrepčana lunja po kamenjaru
Page 2 of 2
Page 2 of 2 • 1, 2
Re: Zagora: Na stotine Zagrepčana lunja po kamenjaru
nemaš sreće. i ja sam u njemačkoj. trenutno bedinam starog i karantena mi ne da da se vratim. bum u rujnu.max123 wrote:schatzi,danke..;)a vidiš ća je sudbina kleta.ja u dojčlandu,veber u Horvatskoj...:))Noor wrote:
dotepenec, zakaj niste ostali doma?
nakon kaj završi karantena i odem na more.
veber- Posts : 53509
2014-12-30
horvati nisu ni od kuda dosli, oni su tu otkad je svijeta, samo sto su isli malo u osvajanja prema jugu pa se to ko fol broji da su dosli odnekud, u stvari vecina na jugu je samo pohorvacenaa inace su nekad prije rimljana bili razvijeniji od vaseg civilizovanog zapada i sjevera, sjebali ih rimljani a poslije i huni tako da su se srozali, onda su se germanske horde pocele spustat sa sjevera i germanizirat slavjanske zemljeveber wrote:zato jer neki ljudi šire horizonte, a neki od stoljeća sedmog ostanu svome selu.Noor wrote:dotepenec, zakaj niste ostali doma?veber wrote:vi ste bili kmetovi.max123 wrote:znači,tvoji su se dotepali u 18 viku kao stranci,pa su zato morali i becalenit.a ovi su se kao Hrvati preselili iz jednog kuta u drugi kut svoje drzave,Horvatske.valjda sad nema dileme ko je jedini pravi dotepenac u ciloj ovoj priči...veber wrote:
moji su se dotepli ovdje u 18st
u feudalizmu kmet je vezan za zemlju i vlasništvo je cara/kralja koji daje svojim podanicima leno.
kupnjom posjeda kupuješ i sve što se nalazi na njemu, pa tako i kmetove.
znači ugovorom je određena granica lena i koliko ide kruni, crkvi i slobodnim gradovima ako teritorij okružuje neki.
isto tako kao vlasnik lena dužan si graditi infrastrukturu o svom trošku. moji su gradili i osnovne škole i izbjegavali plaćanje crkvi.
da mi nismo došli još bi skakutali po drveću.
ljudima je u genima ići naprijed.
da nije skakutali bi po stepama afrike i dandanas.
od egipćana, grka, rimljana, renesanse pa do odlaska čovjeka u svemir u ljdskoj prirodi je da pogleda što ima iza slijedećeg brda.
i tvoji su od nekud došli, samo ste kroz naraštaje zaboravili.
ja znam točno od kuda moja obitelj potječe i kada se otprilike spominje prvi put.
malo sam u njemačkoj njuškao.
nego, čuvaš li se od ove kuge?
jebalo vas selo, fakat ne kužim ekipu; idemo na selo. po njemačkoj plaćaju da bi brali grožđe...Noor wrote:i onda i vi dojdete uživati u to naše seloveber wrote:zato jer neki ljudi šire horizonte, a neki od stoljeća sedmog ostanu svome seluNoor wrote:dotepenec, zakaj niste ostali doma?veber wrote:vi ste bili kmetovi.max123 wrote:
znači,tvoji su se dotepali u 18 viku kao stranci,pa su zato morali i becalenit.a ovi su se kao Hrvati preselili iz jednog kuta u drugi kut svoje drzave,Horvatske.valjda sad nema dileme ko je jedini pravi dotepenac u ciloj ovoj priči...
u feudalizmu kmet je vezan za zemlju i vlasništvo je cara/kralja koji daje svojim podanicima leno.
znači ugovorom je određena granica lena i koliko ide kruni, crkvi i slobodnim gradovima ako teritorij okružuje neki.
isto tako kao vlasnik lena dužan si graditi infrastrukturu o svom trošku. moji su gradili i osnovne škole i izbjegavali plaćanje crkvi.
ili da nema nikog oko mene ili da sam u gradu. zato sam sebi oko vikendice pokupovao sva moguća zemljišta da mi se netko ne nasere. i na kraju uoće ne idem tamo
2014-12-30
ti si u dojčlandu samo prolaznik kao i ja u rvackoj...veber wrote:nemaš sreće. i ja sam u njemačkoj. trenutno bedinam starog i karantena mi ne da da se vratim. bum u rujnu.max123 wrote:schatzi,danke..;)a vidiš ća je sudbina kleta.ja u dojčlandu,veber u Horvatskoj...:))Noor wrote:
max123- Posts : 2853
2015-10-28
samo su zagorci i prigorci autohtoni hrvati, ostalo su mješavine kako je ko dolazio tako je ostavljao potomstvo.
2014-12-30
bauštela i džoganje,nonstop se gibam.a mater moli za svaki slučaj još i krunicu.siguran 100%...;)Noor wrote:bitte, mein schatz :)max123 wrote:schatzi,danke..;)a vidiš ća je sudbina kleta.ja u dojčlandu,veber u Horvatskoj...:))Noor wrote:
max123- Posts : 2853
2015-10-28
nisam, jer po djedu imam pravo na državljanstvo što sam i pokrenuo prošle godine. ionako se mislim preseliti u njemačku pogotovo ako mi kćer misli nastaviti studirati u essenu.max123 wrote:ti si u dojčlandu samo prolaznik kao i ja u rvackoj...veber wrote:nemaš sreće. i ja sam u njemačkoj. trenutno bedinam starog i karantena mi ne da da se vratim. bum u rujnu.max123 wrote:schatzi,danke..;)a vidiš ća je sudbina kleta.ja u dojčlandu,veber u Horvatskoj...:))Noor wrote:
2014-12-30
znači, bauštela se nigdje ne predaje...ni tu ni tamomax123 wrote:bauštela i džoganje,nonstop se gibam.a mater moli za svaki slučaj još i krunicu.siguran 100%...;)Noor wrote:bitte, mein schatz :)max123 wrote:schatzi,danke..;)a vidiš ća je sudbina kleta.ja u dojčlandu,veber u Horvatskoj...:))Noor wrote:
neka mater moli, neće naškoditi ;)
a horvatske posjede buš vrnul kruni? :)veber wrote:nisam, jer po djedu imam pravo na državljanstvo što sam i pokrenuo prošle godine. ionako se mislim preseliti u njemačku pogotovo ako mi kćer misli nastaviti studirati u essenu.max123 wrote:ti si u dojčlandu samo prolaznik kao i ja u rvackoj...veber wrote:nemaš sreće. i ja sam u njemačkoj. trenutno bedinam starog i karantena mi ne da da se vratim. bum u rujnu.max123 wrote:schatzi,danke..;)a vidiš ća je sudbina kleta.ja u dojčlandu,veber u Horvatskoj...:))Noor wrote:
posjedi su kupljeni od krune, onda su došli jastrebovi pa su zaključili da su mnogo bre lepi.Noor wrote:a horvatske posjede buš vrnul kruni? :)veber wrote:nisam, jer po djedu imam pravo na državljanstvo što sam i pokrenuo prošle godine. ionako se mislim preseliti u njemačku pogotovo ako mi kćer misli nastaviti studirati u essenu.max123 wrote:ti si u dojčlandu samo prolaznik kao i ja u rvackoj...veber wrote:nemaš sreće. i ja sam u njemačkoj. trenutno bedinam starog i karantena mi ne da da se vratim. bum u rujnu.max123 wrote:
schatzi,danke..;)a vidiš ća je sudbina kleta.ja u dojčlandu,veber u Horvatskoj...:))
a s majčine strane otac, moj djed, imao je vilu na šalati i bazen. onda su se jastrebovi čudili da kakav je to tor da ovce ne mogu unutra ni van. pa su napravili rampu kako bi ovčice mogle po travnjaku pasti i navečer u bazen se vratiti.
do danas mi nije jasno kako nisu uništili biblioteku i klavir. znam samo da je neki komesar nakon rekviriranja uredno dostavio klavir i biblioteku djedu u stan. partizani mu dali dvosobni stan na korištenje. onda su ga 46e poslali u mirovinu a deda je umro 30 godina kasnije u 85oj
2014-12-30
a i tužili smo RH, sada je u Strassbourgu da se izvrši ili povrat ili isplati tržišna cijena.
tako da moja djeca, od buraza i od sestrične neće imati životnih problema kaj se novaca tiče.
tako da moja djeca, od buraza i od sestrične neće imati životnih problema kaj se novaca tiče.
2014-12-30
Još nisam vidio da netko toliko sere ko ovaj veber.
Od riječi do riječi, sve je izmislio.
Jednom je tvrdio da je na najjužnijoj točki Istre pješčana plaža ida on tamo ide svojom jahtom.
Nisam siguran ni da je marcelus u stanju toliko srati, premda on sere, ono, užas.
Od riječi do riječi, sve je izmislio.
Jednom je tvrdio da je na najjužnijoj točki Istre pješčana plaža ida on tamo ide svojom jahtom.
Nisam siguran ni da je marcelus u stanju toliko srati, premda on sere, ono, užas.
crvenkasti-
2014-04-17
E da, tvrdio je i da se vozio po Brionima Titinim mercedesom.
crvenkasti-
2014-04-17
I još oćedu postat Hrvatom. 'Ko bi to reka u'vo doba lani.Noor wrote:i onda i vi dojdete uživati u to naše seloveber wrote:zato jer neki ljudi šire horizonte, a neki od stoljeća sedmog ostanu svome seluNoor wrote:dotepenec, zakaj niste ostali doma?veber wrote:vi ste bili kmetovi.max123 wrote:
znači,tvoji su se dotepali u 18 viku kao stranci,pa su zato morali i becalenit.a ovi su se kao Hrvati preselili iz jednog kuta u drugi kut svoje drzave,Horvatske.valjda sad nema dileme ko je jedini pravi dotepenac u ciloj ovoj priči...
Na koju si kugu mislila, ima svakojake.Noor wrote:bitte, mein schatz :)max123 wrote:schatzi,danke..;)a vidiš ća je sudbina kleta.ja u dojčlandu,veber u Horvatskoj...:))Noor wrote:
Page 2 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Zagrepčanka:Pjevali ste svom kamenjaru,Dalmaciji i Hercegovini!Ponižena sam!
» Ferri:Dirnut sam popularnošću Zagora na Balkanu
» Sokirana flegmasticnim pristupom Zagrepčana i Hrvata prema koroni
» Dalmatinska zagora krenula naprijed kada su se mladi odmakli od ustaša i partizana
» Nakon Slovenije i BiH zatvorila granice - 300 tisuća Zagrepčana ne može kući za Svisvete
» Ferri:Dirnut sam popularnošću Zagora na Balkanu
» Sokirana flegmasticnim pristupom Zagrepčana i Hrvata prema koroni
» Dalmatinska zagora krenula naprijed kada su se mladi odmakli od ustaša i partizana
» Nakon Slovenije i BiH zatvorila granice - 300 tisuća Zagrepčana ne može kući za Svisvete
Page 2 of 2