Ravna crta?Vidjet ćemo
Page 6 of 41
Page 6 of 41 • 1 ... 5, 6, 7 ... 23 ... 41
Re: Ravna crta?Vidjet ćemo
ne znam koja je porodica, ali znam da ide uz kune, lasice i te predatore.
veber- Posts : 53509
2014-12-30
veber wrote:ne znam koja je porodica, ali znam da ide uz kune, lasice i te predatore.
Kune (Mustelidae) su porodica psolikih zvijeri. To je porodica u koju pripada vrlo veliki broj vrsta. Razvili su se prije oko 40 milijuna godina (oligocen) usporedo s razvojem glodavaca.
U ovu porodicu pripadaju, primjerice, kuna zlatica, lasica, tvor, hermelin, jazavac i vidra. Ali kada se govori o kunama, u Hrvatskoj se najčešće misli na kunu bjelicu ili, eventualno, na kunu zlaticu.
Zbog krvoločnosti i proždrljivosti čine znatne štete, ali isto i znatne koristi uništavanjem štetnih sitnih glodavaca. U blizini analnog otvora nalaze se žlijezde, koje izlučuju tvar neugodna mirisa. Tim mirisom označuju kune granice područja svojeg stalnog boravišta.
Dlaka im je vrlo fina, pa se u toj porodici nalazi nekoliko hrvatskih najvrjednijih krznaša.
Žive do 2000 metara visine.
Guest- Guest
Mlogo glup. Za glupe doskočice ide samo glup odgovor.Gnječ wrote:Eroo wrote:Pazi se me, ako te dobijem gotof si.Gnječ wrote:Eroo wrote:Šta je ustvari virus? Rekoše nit je živo niti mrtvo biće, nešto između.
Šta bi to bilo? Nešto kao jedna naša ćelija, koja ima ugrađen kod za razmnožavanje,
kao i svaka druga ćelija? Slična rakastoj ćeliji? Podivlja i razmnožava se, uništava zdrave ćelije etc...
Ja sam pomalo zbunjen.
look at a mirror see yourself and you will see a virus eventually.
znam da si glup ko kurac ali baš toliko...
Ne priznam mišljenje da se glupih treba kloniti, jer si tada na njihovom području.
Glupanima moraš doskočiti...
znam da je to ta porodica jer je u park dolazila ženska s djetetom godišta kao i moje i tvorom koji je više ličio na lasicu. pa smo se i živine dotakle, ne samo o djeci pričaliGnječ wrote:veber wrote:ne znam koja je porodica, ali znam da ide uz kune, lasice i te predatore.
Kune (Mustelidae) su porodica psolikih zvijeri. To je porodica u koju pripada vrlo veliki broj vrsta. Razvili su se prije oko 40 milijuna godina (oligocen) usporedo s razvojem glodavaca.
U ovu porodicu pripadaju, primjerice, kuna zlatica, lasica, tvor, hermelin, jazavac i vidra. Ali kada se govori o kunama, u Hrvatskoj se najčešće misli na kunu bjelicu ili, eventualno, na kunu zlaticu.
Zbog krvoločnosti i proždrljivosti čine znatne štete, ali isto i znatne koristi uništavanjem štetnih sitnih glodavaca. U blizini analnog otvora nalaze se žlijezde, koje izlučuju tvar neugodna mirisa. Tim mirisom označuju kune granice područja svojeg stalnog boravišta.
Dlaka im je vrlo fina, pa se u toj porodici nalazi nekoliko hrvatskih najvrjednijih krznaša.
Žive do 2000 metara visine.
ali je nevjerovatno inteligentan. pustila bi ga s uzice i kada bi krenuli doma tvor bi do njih dotrčao. možda bi ga dva put pozvala i eto ti frajera iz grmlja.
2014-12-30
Eroo wrote:Mlogo glup. Za glupe doskočice ide samo glup odgovor.Gnječ wrote:Eroo wrote:Pazi se me, ako te dobijem gotof si.Gnječ wrote:Eroo wrote:Šta je ustvari virus? Rekoše nit je živo niti mrtvo biće, nešto između.
Šta bi to bilo? Nešto kao jedna naša ćelija, koja ima ugrađen kod za razmnožavanje,
kao i svaka druga ćelija? Slična rakastoj ćeliji? Podivlja i razmnožava se, uništava zdrave ćelije etc...
Ja sam pomalo zbunjen.
Ne priznam mišljenje da se glupih treba kloniti, jer si tada na njihovom području.
glupane treba preskočiti.
Guest- Guest
Jok. Ako ih preskočiš obično to pogrešno protumače.Gnječ wrote:Eroo wrote:Mlogo glup. Za glupe doskočice ide samo glup odgovor.Gnječ wrote:Eroo wrote:Pazi se me, ako te dobijem gotof si.Gnječ wrote:
glupane treba preskočiti.
Pučina je jedna stoka grdna,
dobra duša kad mu kosti puču.
Eroo- Posts : 78946
2016-07-22
to je izopropilni alkohol ali on se baš i ne koristi za sredstva za vjetrobranska stakla... on se koristi kao super otapalo boja u tiskarama, za proizvodnju dezodoransa i poboljšanje svojstava nekih drugih alkohola... što se tiče vilijevog upisa u brzini nisam vidio kako je napisano i ok moja greška... ali nije baš najpametnije koristiti sredstva tog tipa jer u većini se nalazi metanol a on je vrlo štetan tj otrovan alkohol...evo onda za informaciju u sredstvu naziva stakloper se zasigurno ne nalazi taj otrovni alkohol... u većini njemačkih i austrijskih sredstava se nalazi metanol...veber wrote:kaj svi imate problem s razumjevanjem i procesuiranjem teksta.michaellcmacha wrote:pa kako mmože biti 99% alkohola kad je najjača poznata koncentracija alkoholnog destilata 96%... inače slažem se da je to ok sredstvo za dezinfekciju, ali više prostora i vanjskih površina... za ruke bi bilo dobro ako se i koristi da se poslije korištenja ruke operu,,,veber wrote:zimsko sredstvo za automobilske šajbe.vili40 wrote:sapun je najjeftiniji i najučinkovitiji
99%alkohl(90%-i) 1%mirisi i sredstvo protiv zadržavanja kapljica.
1.najčišći laboratorijski alkohol je 99,8%
2.u sredstvu za pranje stakla je 99%alkohola i 1% ostalog. u zagradi je koncentracija alkohola od 90%
probajte čitati s razumjevanjem.
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
odlično austrija zabilježila znatan pad registriranih novooboljelih ali je svijet u jednom danu evidentirao novih 100 000 oboljelih i 10 000 umrlih... dok u jednoj austriji 0d 9 milijuna ili u hrvatskoj od 3,8 milijuna stanovnika brojevi stagniraju ili su u blagom porastu u isto vrijeme u mnogoljudnim zemljama pogotovo u velikim gradovima rast novooboljelih konstantno prati eksponencijalna stopa i nema namjeru stati bar ne u dogledno vrijeme... vili nisam optimist jer jedna lasta, pogotovo ne naša hrvatska ne čini proljeće... ni u hrvatskoj a kamoli u svijetu...vili40 wrote:Austrija bilježi znatan pad broja zaraženih
AUSTRIJA bilježi znatno usporenje rasta broja zaraženih koronavirusom, priopćio je austrijski ministar zdravstva Rudolf Anschober u subotu.
"Najnoviji podaci pokazuju da mjere koje smo odabrali u Austriji pokazuju djelovanje", rekao je ministar zdravstva Rudolf Anschober (Zeleni).
On je rekao kako je sada potrebno ovaj trend "pojačati i stabilizirati" te je istodobno apelirao na građane Austrije da se i dalje, usprkos proljetnom vremenu, pridržavaju mjere smanjenja socijalnih kontakata na minimum.
"Mi sada ne smijemo ništa riskirati, nego, ponukani uspjehom, nastaviti s maratonom mjera", upozorio je austrijski ministar zdravstva.
Anschober je naglasio da se tijekom predstojećih uskrsnih praznika u istoj sobi ne smije zadržavati više od pet osoba ako se ne radi o osobama koje žive u istom kućanstvu.
Dnevni porast zaraženih u Austriji je, kako je naglasio Anschober, pao na ispod deset posto u usporedbi s razdobljem prije tri tjedna kada je dnevni rast iznosio 40 posto.
Ministarstvo zdravstva je subotu javilo kako se u Austriji trenutno bilježi 11.781 zaraženi, a od posljedica koronavirusa je do sada umrlo 186 osoba.
Austrija je među prvim europskim zemljama uvela stroga pravila vezana uz ograničenje kretanja i socijalne kontakte.
2015-08-08
za početak ćemo se izvući mi u RH, pa nadam se ubrzo mejsec dana kasnije i ostatak Europe i USA.
Istočna Azija ga je stavila više manje pod kontrolu.
A ostatak svijeta iskreno boli nas kurac, možemo bez njih
kaj postoji ostatak svijeta?AssadNaPodmornici wrote:za početak ćemo se izvući mi u RH, pa nadam se ubrzo mejsec dana kasnije i ostatak Europe i USA.
metanol je zabranjen za korištenje. u sredstvu za pranje stakla je čisti etilni alkohol.michaellcmacha wrote:to je izopropilni alkohol ali on se baš i ne koristi za sredstva za vjetrobranska stakla... on se koristi kao super otapalo boja u tiskarama, za proizvodnju dezodoransa i poboljšanje svojstava nekih drugih alkohola... što se tiče vilijevog upisa u brzini nisam vidio kako je napisano i ok moja greška... ali nije baš najpametnije koristiti sredstva tog tipa jer u većini se nalazi metanol a on je vrlo štetan tj otrovan alkohol...evo onda za informaciju u sredstvu naziva stakloper se zasigurno ne nalazi taj otrovni alkohol... u većini njemačkih i austrijskih sredstava se nalazi metanol...veber wrote:kaj svi imate problem s razumjevanjem i procesuiranjem teksta.michaellcmacha wrote:pa kako mmože biti 99% alkohola kad je najjača poznata koncentracija alkoholnog destilata 96%... inače slažem se da je to ok sredstvo za dezinfekciju, ali više prostora i vanjskih površina... za ruke bi bilo dobro ako se i koristi da se poslije korištenja ruke operu,,,veber wrote:zimsko sredstvo za automobilske šajbe.vili40 wrote:sapun je najjeftiniji i najučinkovitiji
2.u sredstvu za pranje stakla je 99%alkohola i 1% ostalog. u zagradi je koncentracija alkohola od 90%
metanol smije koristiti samo industrija uz hrpu dozvola.
na slobodnom tržištu nemreš ga naći.
jedina razlika ovog etilnog i onog u votki je taj što se za votku dobiva iz žitarica, kuruze i manje iz krumpira, a tehnički etanol se dobiva suhom destilacijom. kao nus produkt iste. bilo gdje da kupiš nešto s alkoholom to ti je etilni.
2014-12-30
i razlika je u cijeni. na tehnički alkohol nema trošarina pa je litra oko 5kn.
tko se hoće zajebavat može tehnički alkohol ponovo destilirat kroz aktivni ugljen i dobit će čisti alkohol za votku.
tko se hoće zajebavat može tehnički alkohol ponovo destilirat kroz aktivni ugljen i dobit će čisti alkohol za votku.
2014-12-30
ovo je netočno od 15 testiranih zimskih sredstava u bih je u 11 pronađen metilni alkohol kao bazno sredstvo i to u 2 proizvođača iz njemačke 1 iz bugarske, 5 iz srbije 2 iz fbih i 1 iz rs... analiza i kontrola tih sredstava se upravo radila kod nas u INA-inom centralnom ispitnom laboratoriju... tako da pusti priče snježana da ne može metilni alkohol biti korišten u proizvodnji... naravno da može jer luđaci balansiraju po granici nesmrtonosnih koncentracija... u kombinacijama s acetonom...veber wrote:metanol je zabranjen za korištenje. u sredstvu za pranje stakla je čisti etilni alkohol.michaellcmacha wrote:to je izopropilni alkohol ali on se baš i ne koristi za sredstva za vjetrobranska stakla... on se koristi kao super otapalo boja u tiskarama, za proizvodnju dezodoransa i poboljšanje svojstava nekih drugih alkohola... što se tiče vilijevog upisa u brzini nisam vidio kako je napisano i ok moja greška... ali nije baš najpametnije koristiti sredstva tog tipa jer u većini se nalazi metanol a on je vrlo štetan tj otrovan alkohol...evo onda za informaciju u sredstvu naziva stakloper se zasigurno ne nalazi taj otrovni alkohol... u većini njemačkih i austrijskih sredstava se nalazi metanol...veber wrote:kaj svi imate problem s razumjevanjem i procesuiranjem teksta.michaellcmacha wrote:pa kako mmože biti 99% alkohola kad je najjača poznata koncentracija alkoholnog destilata 96%... inače slažem se da je to ok sredstvo za dezinfekciju, ali više prostora i vanjskih površina... za ruke bi bilo dobro ako se i koristi da se poslije korištenja ruke operu,,,veber wrote:
zimsko sredstvo za automobilske šajbe.
metanol smije koristiti samo industrija uz hrpu dozvola.
na slobodnom tržištu nemreš ga naći.
jedina razlika ovog etilnog i onog u votki je taj što se za votku dobiva iz žitarica, kuruze i manje iz krumpira, a tehnički etanol se dobiva suhom destilacijom. kao nus produkt iste. bilo gdje da kupiš nešto s alkoholom to ti je etilni.
2015-08-08
to je propust carine i nadležnih.
kod nas je metanol zabranjen. smije ga koristit samo industrija.
dok sam bio u mgk pack-u kukuljanovu htjeli smo prijeći na metanol jer je još jeftiniji od etanola, a trošili smo oko 300l dnevno, ali toliko papirologije, ograđeni prostor, posebna cisterna, zaštitnik na radu. tako da smo odustali.
gledam ovo iz kauflanda piše etilni alkohol 90% u 99%vol.
dok sam bio u mgk pack-u kukuljanovu htjeli smo prijeći na metanol jer je još jeftiniji od etanola, a trošili smo oko 300l dnevno, ali toliko papirologije, ograđeni prostor, posebna cisterna, zaštitnik na radu. tako da smo odustali.
2014-12-30
zabranjen je i u rusiji i ovdje ih ima mnogo koji veličaju funkcionalnost ruskog sustava pa između ostalog i represivnog aparata koji nadzire i tokove i procese vezane uz zlouporabu metanola u proizvodnji alkoholnih pića i .... koliko ono svake godine bilježimo smrtnih slučajeva izazvanih trovanjem patvorenih alkoholnih proizvoda... a gdje je zlouporaba istog kod proizvodnje opijata...veber wrote:to je propust carine i nadležnih.
2015-08-08
usput piše i na jelovom plotu p.čka.... odi ga po..bi gdje je ispo god... pa javi kako je bilo...
2015-08-08
nema kod nas kao kod rusa. njih više zgine od metanola nego u prometnim nesrećama.michaellcmacha wrote:zabranjen je i u rusiji i ovdje ih ima mnogo koji veličaju funkcionalnost ruskog sustava pa između ostalog i represivnog aparata koji nadzire i tokove i procese vezane uz zlouporabu metanola u proizvodnji alkoholnih pića i .... koliko ono svake godine bilježimo smrtnih slučajeva izazvanih trovanjem patvorenih alkoholnih proizvoda... a gdje je zlouporaba istog kod proizvodnje opijata...veber wrote:to je propust carine i nadležnih.
tehnički alkohol kupiš u kemoboji.
pokazala mi ekipa u mgk kako ga rafiniraju doma.
papenov lonac, bakrena cijev spojena na lonac, oko nje omotana druga bakrena kroz koju ide voda.
na izlazu iz lonca a prije cijevi filter s aktivnim ugljenom.
plinski štednjak i vozi. dnevno su mažnjavali 200l.
onda je ugrađen brojač i kartica.
s 500l dnevno, čudom po duhu svetom pali na 300l dnevno.
došla mi je kontrola prije vuru vremena pa te pozdravljam do sutra.
bok
2014-12-30
di je vilko, nista ne pise, di su novi podatci
kolko ce biti danas
recimo 29 :)
kolko ce biti danas
dijagram-
2015-08-09
e da 29...toliko smo sveukupno imali 12.03. oko ponoći... pa kad bi i danas bilo toliko pa onda 3 tjedna da pričekamo da vidimo "gdje smo"... ali uglavnom ne treba paničariti bit će to dobro... e da tad navedenog četvrtka u svijetu je sveukupno (računajući i prepoštenu Kinu) bilo 120 000 oboljelih a danas je 1 200 000 cca... u osnovi mi smo najbolji na svijetu jer mi smo jedini uspjeli smanjiti broj od očekivanog za 1000%... za 3 tjedna mi bi ko i kinezi trebali proglasiti kraj pandemije i epidemije... u svakom slučaju bi trebali proglasiti kraj...dijagram wrote:di je vilko, nista ne pise, di su novi podatci
kolko ce biti danas
2015-08-08
Page 6 of 41 • 1 ... 5, 6, 7 ... 23 ... 41
Similar topics
» Ravna crta?Vidjet ćemo
» Karamarko zestoko po Grbinu i SDP-u:'Grbin i ja vidjet cemo se na sudu.On se ponasa kao neki mali mostovac ili Dalija.'
» Aplauz za Trumpa u Varšavi: 'Suočit ćemo se s terorizmom i pobijedit ćemo'
» Petrov: Za četiri dana ćemo otkriti jamstva koja ćemo tražiti od drugih stranaka
» Duhacekova 'misao':Mi homici cemo opstati a vi homofobi,nazadnjaci,desnicari ce te izumrijeti i mi cemo vam se onda smijati na grobu'
» Karamarko zestoko po Grbinu i SDP-u:'Grbin i ja vidjet cemo se na sudu.On se ponasa kao neki mali mostovac ili Dalija.'
» Aplauz za Trumpa u Varšavi: 'Suočit ćemo se s terorizmom i pobijedit ćemo'
» Petrov: Za četiri dana ćemo otkriti jamstva koja ćemo tražiti od drugih stranaka
» Duhacekova 'misao':Mi homici cemo opstati a vi homofobi,nazadnjaci,desnicari ce te izumrijeti i mi cemo vam se onda smijati na grobu'
Page 6 of 41