zagrebačka katedrala - pitanje za struku...
Page 4 of 4
Page 4 of 4 • 1, 2, 3, 4
Re: zagrebačka katedrala - pitanje za struku...
mene uvijek fascinira trenutak kad je uništena hirošima a oni koji su preživjeli uopće nisu znali gdje se nalaze jer nisu postojale ulice, visoke građevine koje su bile orijentacijski markeri...... tako nekako je bilo i u mnogim njemačkim gradovima...Legendovich wrote:A ja..
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
Nije mi jasno nešto...Eroo wrote:PS:
Ovakvi tornjevi su problematični sve da su iz armiranog betona, pa čak i čelika.
Morali bi biti dilatirani od katedrale, jer se kod potresa ne ponašaju na isti način kao
osnovni objekt.
Kaže zarotirao se vrh tornja za 15 cm...
Zašto ga ne zatoriraju natrag i učvrste nekako nego čitava ova procedura...
Dižu ga i spuštaju na zemlju a svakako mora opet ić gore?
T.- Posts : 17552
2014-04-14
valjda je po temeljima restaurirano i obnovljeno..ovo je sve u biti novogradnja..jer se jasno vidi razmjer unistavanja nakon bombardiranja,i danas rezu te smedje kamene blokove,i od njih restauriraju ili ako je nesh pod zastitom...michaellcmacha wrote:mene uvijek fascinira trenutak kad je uništena hirošima a oni koji su preživjeli uopće nisu znali gdje se nalaze jer nisu postojale ulice, visoke građevine koje su bile orijentacijski markeri...... tako nekako je bilo i u mnogim njemačkim gradovima...Legendovich wrote:A ja..
ima jedan orginalni dio zida,star vise stotina godina,duzine oko 8 metara,visine 5 stisnut jadan izmedju dva moderna objekta..ploca sa posvetom ipak ima..zasticen je..
Guest- Guest
moguće su i napravljene udlage da u slučaju potresa dođe do apsorpcije trešnje rotiranjem... jbg kad ne postoje svi nacrti i projektna dokumentacija... tko će znati što je onaj švabo sve radio poslije onog potresa...T. wrote:Nije mi jasno nešto...Eroo wrote:PS:
Ovakvi tornjevi su problematični sve da su iz armiranog betona, pa čak i čelika.
Morali bi biti dilatirani od katedrale, jer se kod potresa ne ponašaju na isti način kao
osnovni objekt.
2015-08-08
1953. godina..dakle prilicno iza rata..pravo je rathaus,
Guest- Guest
pogledaj na ovoj slici ,umjetnost u kamenu i drvetu....i danas je lijepo...
Guest- Guest
Legendovich wrote:da nisi plitka i nepromisljena,jasno bi ti bilo da se moraju provjeriti i temelji Katdrale,posto su dobrano prodrmani i preko njih je presla sva ona energija koja je izlomila zidove i srusila toranj...temelji isto mogu napuknuti,ili..??.ali hajde,bitno da se laje..Noor wrote:daj ne lupetajLegendovich wrote:normalno ne bi trebalo,jel,a posto je bio potres,moraju..koliko je katedrala teza od dizalice?danni1 wrote:reče ti Noor-ka kopaju da vide kolko je čvrsto za dizalicu. Skidaju dio tornja.Legendovich wrote:
ajd dobro,Bog dao..no ovo su masivne gromade,koje kad krenu,nish i ne moze zadrzati..pukotina je previse i temeljna struktura je rascjepkana..Miha kaze da je statika oke,no zasto onda idu kopati asfalt da provjere tlo ispod?ovo je dobro prodrmano i treba pazljivo sve pregledati i procjeniti..mosh ti dvokomponentnim popuniti pukotine,a ako imas one mikropukotine,nevidljive povise glavnih,nish nisi napravio..
kran se MORA TEMELJITI, ne možeš mu temelje raditi na asfaltu ispod kojeg nemaš pojma što je
a katedrala ima svoje temeljenje, kakve to veze ima s dizalicom?
to svele!!! daj jos malo
josh??pa bas si pravo nezasita...Noor wrote:Legendovich wrote:da nisi plitka i nepromisljena,jasno bi ti bilo da se moraju provjeriti i temelji Katdrale,posto su dobrano prodrmani i preko njih je presla sva ona energija koja je izlomila zidove i srusila toranj...temelji isto mogu napuknuti,ili..??.ali hajde,bitno da se laje..Noor wrote:daj ne lupetajLegendovich wrote:normalno ne bi trebalo,jel,a posto je bio potres,moraju..koliko je katedrala teza od dizalice?danni1 wrote:
reče ti Noor-ka kopaju da vide kolko je čvrsto za dizalicu. Skidaju dio tornja.
kran se MORA TEMELJITI, ne možeš mu temelje raditi na asfaltu ispod kojeg nemaš pojma što je
to svele!!! daj jos malo
Guest- Guest
Rusiti.
Izgraditi novu. Izvana identicnu, iznutra po danasnjim mjerilima gradnje.
Manje novaca bi kostalo i prije zavrsilo.
OK, nisam gradjevinac, ali tak' uvijek ispadne.
Izgraditi novu. Izvana identicnu, iznutra po danasnjim mjerilima gradnje.
Manje novaca bi kostalo i prije zavrsilo.
OK, nisam gradjevinac, ali tak' uvijek ispadne.
Guest- Guest
Legendovich wrote:josh??pa bas si pravo nezasita...Noor wrote:Legendovich wrote:da nisi plitka i nepromisljena,jasno bi ti bilo da se moraju provjeriti i temelji Katdrale,posto su dobrano prodrmani i preko njih je presla sva ona energija koja je izlomila zidove i srusila toranj...temelji isto mogu napuknuti,ili..??.ali hajde,bitno da se laje..Noor wrote:daj ne lupetajLegendovich wrote:
normalno ne bi trebalo,jel,a posto je bio potres,moraju..koliko je katedrala teza od dizalice?
to svele!!! daj jos malo
ovo je previse izlomljeno,a o mikropukotinama,koje niti Ero,niti Norka ne bi vidjeli,da ne pricam..nema tu sanacije,a da bude potignuta sigurnost..
Guest- Guest
no fanncy na malo zajebavanja...Noor wrote:Legendovich wrote:josh??pa bas si pravo nezasita...Noor wrote:Legendovich wrote:da nisi plitka i nepromisljena,jasno bi ti bilo da se moraju provjeriti i temelji Katdrale,posto su dobrano prodrmani i preko njih je presla sva ona energija koja je izlomila zidove i srusila toranj...temelji isto mogu napuknuti,ili..??.ali hajde,bitno da se laje..Noor wrote:
daj ne lupetaj
to svele!!! daj jos malo
Guest- Guest
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
naravno, nisu vremena za svađe...to ćemo kad ovo sranje prođe, a proći će, prije ili kasnije ;)Legendovich wrote:no fanncy na malo zajebavanja...Noor wrote:Legendovich wrote:josh??pa bas si pravo nezasita...Noor wrote:Legendovich wrote:
da nisi plitka i nepromisljena,jasno bi ti bilo da se moraju provjeriti i temelji Katdrale,posto su dobrano prodrmani i preko njih je presla sva ona energija koja je izlomila zidove i srusila toranj...temelji isto mogu napuknuti,ili..??.ali hajde,bitno da se laje..
to svele!!! daj jos malo
tako je..ljubim te...Noor wrote:naravno, nisu vremena za svađe...to ćemo kad ovo sranje prođe, a proći će, prije ili kasnije ;)Legendovich wrote:no fanncy na malo zajebavanja...Noor wrote:Legendovich wrote:josh??pa bas si pravo nezasita...Noor wrote:
to svele!!! daj jos malo
Guest- Guest
veliš da i mi pređemo na pravoslavlje ko i vi što ste prešli... :)))dzango wrote:Nacrt nove katedrale:
2015-08-08
Samo vi pređite, pa makar i spinovali nešto što se nikada nije dogodilo.michaellcmacha wrote:veliš da i mi pređemo na pravoslavlje ko i vi što ste prešli... :)))dzango wrote:Nacrt nove katedrale:
e jebiga kako nije, pa nije Nemanja tražio krunu u carigradu nego u rimu...dzango wrote:Samo vi pređite, pa makar i spinovali nešto što se nikada nije dogodilo.michaellcmacha wrote:veliš da i mi pređemo na pravoslavlje ko i vi što ste prešli... :)))dzango wrote:Nacrt nove katedrale:
2015-08-08
I Tvrtko je tražio krunu Kotromanića od SPC a ne u Rimu. To je politika.michaellcmacha wrote:e jebiga kako nije, pa nije Nemanja tražio krunu u carigradu nego u rimu...dzango wrote:Samo vi pređite, pa makar i spinovali nešto što se nikada nije dogodilo.michaellcmacha wrote:veliš da i mi pređemo na pravoslavlje ko i vi što ste prešli... :)))dzango wrote:Nacrt nove katedrale:
Potres dolazi iz tla, preko temelja na osnovni objekat.T. wrote:Nije mi jasno nešto...Eroo wrote:PS:
osnovni objekt.
Kaže se da je potres stohastična pojava, što će reči ima sve naključne komponente u prostoru.
Osnovni objekt je krući i sudara se s načinom gibanja tornja....odnoso tornja s osnovnim objektom.
Toranj je po običaju na rubu i osnovni objekat ga na svaki način želi želi odbacit od sebe.
Znaš ono kad imaš o konac obješenih 5-6 kugli ...potegneš jednu kuglu na jednom kraju i
pustiš da udari u red kugli. Zadnja u redu će odskočiti, ostale će ostati na mjestu.
Mislim da sam objasnio kakav bi trebao biti postupak demontaže...najprije povezivanje
pomaknutih dijelova pa tek onda demontaža. Kako god sad su i zarotirani dijelovi u ravnoteži
i svi ti dijelovi jedan drugog pridržavaju. Demontaža jednoga bi (bez prethodnog povezivanja ) mogla
porušiti uspostavljenu ravnotežu i proizvesti rušenje. Amen.
Page 4 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» Pitanje Dečakovih "mammona" stoga nije mentalitetno pitanje. To je socijalno i političko pitanje
» Gori katedrala u Nantesu
» UNISTILI STRUKU KONOBARA, PRODAVACA DAVNO PRIJE ALI SE NE GOVORI
» Joža Manolić: Preživio sam španjolku prije 100 godina, ne junačite se i slušajte struku!
» Nije pitanje, hoće li se BiH raspasti, pitanje je samo kada i na koji način
» Gori katedrala u Nantesu
» UNISTILI STRUKU KONOBARA, PRODAVACA DAVNO PRIJE ALI SE NE GOVORI
» Joža Manolić: Preživio sam španjolku prije 100 godina, ne junačite se i slušajte struku!
» Nije pitanje, hoće li se BiH raspasti, pitanje je samo kada i na koji način
Page 4 of 4