Joža Manolić: Preživio sam španjolku prije 100 godina, ne junačite se i slušajte struku!
Page 1 of 1
Joža Manolić: Preživio sam španjolku prije 100 godina, ne junačite se i slušajte struku!
Josip Manolić za DNEVNIK.hr o koronavirusu: ''Rodio sam se prije 100 godina u vrijeme španjolke, naučio sam da se ne treba junačiti...''
Dok Vlada najavljuje nove strože mjere i ograničenje kretanja starijih osoba, razgovarali smo s jednim koji bez sumnje spada u tu kategoriju. Za pet dana napunit će okruglih 100 godina. On je Josip Manolić i za DNEVNIK.hr komentirao je situaciju s koronavirusom.
Uskoro stogodišnjak Josip Manolić iskreno nam je priznao da se boji koronavirusa. ''Svaki normalan čovjek mora se bojati opasnosti, a virus je opasnost'', naglašava bivši političar i obavještajac. Dodaje da se treba racionalno ponašati. ''Ne treba pretjerivati, ali se ni junačiti, jer to nije spasonosno'', rekao je Manolić. Ističe da se ne smije podcjenjivati situacija i treba slušati upute medicine i stručnjaka.
''Gledajte, ja sam se rodio prije 100 (sto) godina. Tada je vladala španjolka (španjolska gripa, op. a.) koja je odnijela desetke milijuna života. Ne znam jesam li je ja prebolio, jer sam bio mali, ali nitko od mojih ukućana nije umro'', prisjetio se.
Kaže da se pridržava svih uputa za starije. ''Klonim se okupljanja sa sumnjivim ljudima, odnosno sa svima koji kišu, kašlju i šmrcaju'', otkriva svoju metodu zaštite. Priznaje da se opskrbio potrebnim zalihama. ''Da, normalno da sam kupio potrebne živežne namirnice. Imam ih za deset dana'', rekao je.
Glavni savjet ovog itekako iskusnog gospodina jest ne junačiti se. ''Imam puno iskustva, nekoliko gripa sam preživio, neke su me i u krevet bacile, pa me to naučilo da se ne treba junačiti'', kaže.
https://dnevnik.hr/vijesti/koronavirus/josip-manolic-za-dnevnik-hr-o-koronavirusu-rodio-sam-se-prije-100-godina-u-vrijeme-spanjolke-naucio-sam-da-se-ne-treba-junaciti---597869.html
Podržava mjeru da se ograniče kretanja i dodaje da je to najbolja metoda. ''Možda jest malo policijska, ali to je dobro primijeniti. Da su Talijani to napravili, ne bi im bilo ovako'', zaključuje Joža Manolić.
Dok Vlada najavljuje nove strože mjere i ograničenje kretanja starijih osoba, razgovarali smo s jednim koji bez sumnje spada u tu kategoriju. Za pet dana napunit će okruglih 100 godina. On je Josip Manolić i za DNEVNIK.hr komentirao je situaciju s koronavirusom.
Uskoro stogodišnjak Josip Manolić iskreno nam je priznao da se boji koronavirusa. ''Svaki normalan čovjek mora se bojati opasnosti, a virus je opasnost'', naglašava bivši političar i obavještajac. Dodaje da se treba racionalno ponašati. ''Ne treba pretjerivati, ali se ni junačiti, jer to nije spasonosno'', rekao je Manolić. Ističe da se ne smije podcjenjivati situacija i treba slušati upute medicine i stručnjaka.
''Gledajte, ja sam se rodio prije 100 (sto) godina. Tada je vladala španjolka (španjolska gripa, op. a.) koja je odnijela desetke milijuna života. Ne znam jesam li je ja prebolio, jer sam bio mali, ali nitko od mojih ukućana nije umro'', prisjetio se.
Kaže da se pridržava svih uputa za starije. ''Klonim se okupljanja sa sumnjivim ljudima, odnosno sa svima koji kišu, kašlju i šmrcaju'', otkriva svoju metodu zaštite. Priznaje da se opskrbio potrebnim zalihama. ''Da, normalno da sam kupio potrebne živežne namirnice. Imam ih za deset dana'', rekao je.
Glavni savjet ovog itekako iskusnog gospodina jest ne junačiti se. ''Imam puno iskustva, nekoliko gripa sam preživio, neke su me i u krevet bacile, pa me to naučilo da se ne treba junačiti'', kaže.
https://dnevnik.hr/vijesti/koronavirus/josip-manolic-za-dnevnik-hr-o-koronavirusu-rodio-sam-se-prije-100-godina-u-vrijeme-spanjolke-naucio-sam-da-se-ne-treba-junaciti---597869.html
Podržava mjeru da se ograniče kretanja i dodaje da je to najbolja metoda. ''Možda jest malo policijska, ali to je dobro primijeniti. Da su Talijani to napravili, ne bi im bilo ovako'', zaključuje Joža Manolić.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Re: Joža Manolić: Preživio sam španjolku prije 100 godina, ne junačite se i slušajte struku!
Njemu je 100ti rodjendan za nekoliko dana ako se ne varam
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Re: Joža Manolić: Preživio sam španjolku prije 100 godina, ne junačite se i slušajte struku!
Ringo10 wrote:Njemu je 100ti rodjendan za nekoliko dana ako se ne varam
da
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Ovaj je i kugu preživio..
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Taj je k'o Broj 1 iz Alana Forda "... i rekoh tada svom prijatelju Juliju nek' se pripazi Martovskih Ida ...".
Guest- Guest
a tek kada izvadi malu crnu knjigu...Sovak wrote:Taj je k'o Broj 1 iz Alana Forda "... i rekoh tada svom prijatelju Juliju nek' se pripazi Martovskih Ida ...".
2014-12-30
Sjećam se, nije tome tako davno, nekih 700 godina kada nam došla kuga iz Azije. Rekao sam tada svome talijanskom prijatelju Petrarci , zapiši nešto o tome ...Sovak wrote:Taj je k'o Broj 1 iz Alana Forda "... i rekoh tada svom prijatelju Juliju nek' se pripazi Martovskih Ida ...".
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Nema njemu smrti bez sjekire
veber wrote:a tek kada izvadi malu crnu knjigu...Sovak wrote:Taj je k'o Broj 1 iz Alana Forda "... i rekoh tada svom prijatelju Juliju nek' se pripazi Martovskih Ida ...".
Svi s Markova trga i PantoFcaka zanijeme od straha.
Guest- Guest
marcellus wrote:Nema njemu smrti bez sjekire
Stil od sekire bi puknul. Misteriozno, prije zamaha.
Guest- Guest
zanimljivo kako je alan ford imao utjecaj u kulturi. i brixy kao urednik.
2014-12-30
prije desetak godina bio sam sa ženom u tkalči, oko ponoći.
a ide šeks, tjelohranitelji ga ne mogu uhvatiti.
veleslaom za desetku.
a ide šeks, tjelohranitelji ga ne mogu uhvatiti.
veleslaom za desetku.
2014-12-30
Similar topics
» Umro Joža Manolić
» Joza Manolic slavi 101 rodjendan
» VESELI STARČIĆ JOŽA MANOLIĆ
» Joza Manolić: mega intervju sa fotosešn
» Umro Charlie Manson, Joža Manolić je još živ
» Joza Manolic slavi 101 rodjendan
» VESELI STARČIĆ JOŽA MANOLIĆ
» Joza Manolić: mega intervju sa fotosešn
» Umro Charlie Manson, Joža Manolić je još živ