Zbunjuje li Svedska svojim mjerama borbe protiv korone ostatak Europe
Page 9 of 43
Page 9 of 43 • 1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 26 ... 43
Re: Zbunjuje li Svedska svojim mjerama borbe protiv korone ostatak Europe
Leviathan2 wrote:rentace sad kurac, a da rad u skveru dobio bi 5000 kuna i ajd se najedi microsoft excela il vindovsamarcellus wrote:https://www.cnbc.com/2020/01/16/alphabet-stock-hits-1-trillion-market-cap-for-first-time.html
tisuću milijardi dolara vrijedi korporacija
ne proizvode ništa opipljivo.
nisu čak ni "tercijarni" sektor kako veber omalovažava nego kvartijarni
budućnost.
poljoprivreda je bila 17 stoljeće i prije toga, još otkad ne lovimo
industrija je bila 18 - 20 stoljeće
a danas je sve ono što dolazi nakon industrije napredak - pa i turizam
mislim, kome se da radit u škveru za 5000 kuna mjesečno ak može rentat cimerfraj za soma kuna dnevno?
sta se jebes s kruhom i kumpirom
jedan dobar emp sa sunca i sva tvoja privreda u buducnosti na plugu i volovima
Dec it.
darth_vader- Posts : 19766
2014-04-17
veber wrote:u svim industrijskim zemljama raste i industrija, to kaj si ti zamišljaš da je industrija prljavi pogoni to je tvoj problem.marcellus wrote:veber wrote:ono kako ti zamišljaš industriju nestalo je prije 30 godina, prije dvije godine je krenula 4a industrijska revolucija s potpuno novim pristupom proizvodnji.
ali bitno da si ti sveznadar.
ajde mi nađi jednu državu zapadne europe u kojoj industrija raste a turizam pada, kao udio u bdp-u.
daj pliz. Ja nisam čuo da takva postoji.
vadiš podatke parcijalno i stavljaš ih kako ti pašu. znam za njemačku, austriju, nizozemsku da im je fokus na primarno, a to je industrija.
ti jednostavno ne želiš vidjeti očito.
jebao te turizam, evo ti ga sada. past će globalno, ne ovu godinu veći i slijedeće koje dolaze.
ali ti ćeš i dalje morat jesti.
nađi si na internetu snimku danas s prvog prije vijesti u 8.
javila se neka ženska koja je u italiji u administraciji.
razgovor ide ovako, otprilike:
bla-bla-bla
da toskana je središte turizma, ali mi nemamo kao vi sezonski već cjelogodišnji
bla-bla-bla
pa poduzimamo mjere sanacije, jer je toskansko područje naročito pogođeno
bla-bla-bla
pa, uspjet ćemo sanirati ali naša projekcija je najmanje tri godine no sreća je da nam to nije primarna grana djelatnosti
ziher imaš negdje na hrtovim stranicama snimku. pogledaj od 7:50-8:00
jebao te turizam
a, kaj se nas tiče. mrtvi smo samo to još ne znamo.
E decki ... SveCka jebote!
Guest- Guest
Milanović ih je brutalno puštao, plenkijevi policajci ih brutalno pendreče, razlika je ogromna a sad što netko podilazi merkel ili nekim NGO strvinarima i priča što im je uhu drago je druga stvar.Sovak wrote:veber wrote:Trump: ne plaćamo ljude da bi sjedili doma.marcellus wrote:Šveđani: "Nećemo poduzeti ništa glede virusa jer će on ionako napraviti svoje, živjet ćemo kao i inače"
Leftardi: "Kako cool, kako super, kako progresivno, oni znaju da ionak ne mogu niš i ne sekiraju se, žive svoj život"
Bolsnonaro: "Nećemo poduzeti ništa glede virusa, to je malo jača sezonska gripa"
Leftardi: "Masovni ubojica, kreten, to se događa kad narod izabere ekstremnog desničara na vlast, on ih pobije, teoretičar zavjera, građani se moraju samoorgazinirati i zaštititi a njega svrgnuti"
5 dana kasnije
Trump: dat ćemo 1200 svima i biti sretni ako nas kihne 100 000
Merkel prije:
Dragi izbjeglice, dojdite u Njemacku.
Multi-kulti je OK. I treba nam strucne radne snage.
Merkel danas:
Multi-kulti projekt ne funkcionira,
MIGRANTI ne dolazite.
Ne bumo vas jos mi hranili.
Pa nemate niti osnovnu skolu.
Drek.
Mi Hrvati prije i danas:
Kaj veli baba Merkel? Pustamo ih ili ne?
Pas mater.
jebote sVecka živimo od turizma...
...i njemačka isto 256(s porezima, jahtama, vikendicama, avionima)/3400=80% bdp-a
ovi kradezejovci fakat dobro računaju.
eto još malo švrljao po stranicama, nemačkim.
u portfelju im i nordex, varta čak i dionice porša imaju.
...i njemačka isto 256(s porezima, jahtama, vikendicama, avionima)/3400=80% bdp-a
2014-12-30
Leviathan2 wrote:rentace sad kurac, a da rad u skveru dobio bi 5000 kuna i ajd se najedi microsoft excela il vindovsamarcellus wrote:https://www.cnbc.com/2020/01/16/alphabet-stock-hits-1-trillion-market-cap-for-first-time.html
tisuću milijardi dolara vrijedi korporacija
ne proizvode ništa opipljivo.
nisu čak ni "tercijarni" sektor kako veber omalovažava nego kvartijarni
budućnost.
poljoprivreda je bila 17 stoljeće i prije toga, još otkad ne lovimo
industrija je bila 18 - 20 stoljeće
a danas je sve ono što dolazi nakon industrije napredak - pa i turizam
mislim, kome se da radit u škveru za 5000 kuna mjesečno ak može rentat cimerfraj za soma kuna dnevno?
sta se jebes s kruhom i kumpirom
jedan dobar emp sa sunca i sva tvoja privreda u buducnosti na plugu i volovima
a ko će ti sad platit brod? Škverovi su propadali i prije ovog, čak i korejski (daewoo je banrkotirao prije korone, a bili su xy učinkovitiji - porinuli su 2000 brodova u jedno 50 godina kolko su postojali)
Nemere, reko toma nikolić zvani grobar da će po proročanstvu žuti ljudi piti vodu iz moravu!Sovak wrote:marcellus wrote:inače amerika je zadnji kuhinjski frižider proizvela na svom tlu prije jedno 60 godina - i još uvijek su supersila.
Meni se cini da buju mnogi odjebali Kinu nakon ovog sranja i poceli vracati pogone u svoje zemlje.
Ak' buju imali pameti naravno.
I bre pa svu ce bre moravu da posrkajutre wrote:Nemere, reko toma nikolić zvani grobar da će po proročanstvu žuti ljudi piti vodu iz moravu!Sovak wrote:marcellus wrote:inače amerika je zadnji kuhinjski frižider proizvela na svom tlu prije jedno 60 godina - i još uvijek su supersila.
Meni se cini da buju mnogi odjebali Kinu nakon ovog sranja i poceli vracati pogone u svoje zemlje.
sta ce bre nikolicu da ostane, pesak?
prckov- Posts : 34563
2014-04-19
Tomo rezerviso mesto pod šljivu!prckov wrote:I bre pa svu ce bre moravu da posrkajutre wrote:Nemere, reko toma nikolić zvani grobar da će po proročanstvu žuti ljudi piti vodu iz moravu!Sovak wrote:marcellus wrote:inače amerika je zadnji kuhinjski frižider proizvela na svom tlu prije jedno 60 godina - i još uvijek su supersila.
sta ce bre nikolicu da ostane, pesak?
bravo švecka!!!pored olanđana jedini koji nisu podpali ovoj orkestriranoj kolektivnoj psihozi...vuksadinare wrote:https://www.klix.ba/vijesti/svijet/kako-izgleda-svedska-borba-s-koronavirusom-i-zasto-je-drugacija-nego-u-vecini-zemalja/200331019
max123- Posts : 2853
2015-10-28
tre wrote:Milanović ih je brutalno puštao, plenkijevi policajci ih brutalno pendreče, razlika je ogromna a sad što netko podilazi merkel ili nekim NGO strvinarima i priča što im je uhu drago je druga stvar.Sovak wrote:veber wrote:Trump: ne plaćamo ljude da bi sjedili doma.marcellus wrote:Šveđani: "Nećemo poduzeti ništa glede virusa jer će on ionako napraviti svoje, živjet ćemo kao i inače"
Leftardi: "Kako cool, kako super, kako progresivno, oni znaju da ionak ne mogu niš i ne sekiraju se, žive svoj život"
Bolsnonaro: "Nećemo poduzeti ništa glede virusa, to je malo jača sezonska gripa"
Leftardi: "Masovni ubojica, kreten, to se događa kad narod izabere ekstremnog desničara na vlast, on ih pobije, teoretičar zavjera, građani se moraju samoorgazinirati i zaštititi a njega svrgnuti"
5 dana kasnije
Merkel prije:
Merkel danas:
MIGRANTI ne dolazite.
Drek.
Mi Hrvati prije i danas:
Pas mater.
Gle, poanta je da ih pustamo/pendrecimo kako baba Merkel veli.
A realno, zavrsili oni ispred moje granice ili ih pustili da natrpaju Svabiju mene libo racku. Samo da ih nema u mojem dvoristu. O tudjem dvoristu ne mogu odlucivati, ali o svojem moram.
Guest- Guest
Sovak wrote:tre wrote:Milanović ih je brutalno puštao, plenkijevi policajci ih brutalno pendreče, razlika je ogromna a sad što netko podilazi merkel ili nekim NGO strvinarima i priča što im je uhu drago je druga stvar.Sovak wrote:veber wrote:Trump: ne plaćamo ljude da bi sjedili doma.marcellus wrote:Šveđani: "Nećemo poduzeti ništa glede virusa jer će on ionako napraviti svoje, živjet ćemo kao i inače"
5 dana kasnije
Merkel prije:
Merkel danas:
MIGRANTI ne dolazite.
Drek.
Mi Hrvati prije i danas:
Pas mater.
Gle, poanta je da ih pustamo/pendrecimo kako baba Merkel veli.
A realno, zavrsili oni ispred moje granice ili ih pustili da natrpaju Svabiju mene libo racku. Samo da ih nema u mojem dvoristu. O tudjem dvoristu ne mogu odlucivati, ali o svojem moram.
samo u PM odavde.
veber wrote:jebote sVecka živimo od turizma...
I tko bu to kupil ak' nema pinke.
Samo se ti kurci, a ja ti velim da bumo vrteke stihali da bi se prehranili. Prije ili poslije.
Zapamti kaj sam ti rekel.
Guest- Guest
https://m.vecernji.hr/vijesti/vise-od-polovice-svedana-zivi-samacki-to-je-njihova-izolacija-1390662
vuksadinare- Posts : 100337
2015-09-08
i ko reko sa pederi svedjani nemaju muda
https://en.wikipedia.org/wiki/Alphabet_Inc
Total assets Increase US$275.9 billion (2019)
Total equity Increase US$201.4 billion (2019)
Number of employees
Increase 118,899 (2019)
Subsidiaries
CalicoCapitalGDeepMindGoogleGoogle FiberGVLoonSidewalk LabsVerilyWaymoWingX
Website abc.xyz
da. a google je samo jedan brand.
ljudi su i gore stvari preživjeli.Sovak wrote:veber wrote:jebote sVecka živimo od turizma...
Samo se ti kurci, a ja ti velim da bumo vrteke stihali da bi se prehranili. Prije ili poslije.
a baterije ćeš kupiti, struju ćeš kupiti, mljekara nemre raditi ako joj linija ne radi, pa će održavanje i dalje raditi.
nije sve stalo. prehrambena industrija i građevina rade. u njemačkoj na veliko građevinarci rade imaju jedinstvenu priliku kada nema prometa.
i kod nas građevinarci rade. 500m od mene se radi se neki poluneboder i vidim da kranovi normalno rade.
s dronom sam preletio po kvartu i vidim ekipe na krovovima, znači građevina radi.
2014-12-30
A rade al to je na minimumu, tko će kupiti taj stan koji rade? Oni bez posla?veber wrote:ljudi su i gore stvari preživjeli.Sovak wrote:veber wrote:jebote sVecka živimo od turizma...
a baterije ćeš kupiti, struju ćeš kupiti, mljekara nemre raditi ako joj linija ne radi, pa će održavanje i dalje raditi.
nije sve stalo. prehrambena industrija i građevina rade. u njemačkoj na veliko građevinarci rade imaju jedinstvenu priliku kada nema prometa.
i kod nas građevinarci rade. 500m od mene se radi se neki poluneboder i vidim da kranovi normalno rade.
s dronom sam preletio po kvartu i vidim ekipe na krovovima, znači građevina radi.
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Mi nismo bitni. njemačka vlada je pripremila paket mjera za kupnju nekretnine. nijemci imaju para sa strane, privreda će opet krenut. za prvu ruku su pripremili 500 milijardi pomoći. ekipa će si kupit stan jer će im rata kredita biti kao i najam stana. a s obzirom da nijemci konstantno ruše stare zgrade zbog sigurnosti privreda će raditi.kaya wrote:A rade al to je na minimumu, tko će kupiti taj stan koji rade? Oni bez posla?veber wrote:ljudi su i gore stvari preživjeli.Sovak wrote:veber wrote:jebote sVecka živimo od turizma...
2014-12-30
veber wrote:ljudi su i gore stvari preživjeli.Sovak wrote:veber wrote:jebote sVecka živimo od turizma...
i internet ti treba, i tv, i takve stvari
hoću reć, i u vrijeme krize ljudi opet više troše na stvari koje nisu industrija.
industrijski output, što ti ne kužiš, više nije mjera razvijenosti jer ljudi od sedamdesetih godina prošlog stoljeća u razvijenim zemljama sve manje troše na industrijske proizvode a sve više na usluge i sve ono što čini tercijarni i kvartijarni sektor.
dakle trend je da se industrijska proizvodnja smanjuje u udjelu BDP-a iako jasno raste u apsolutnom iznosu (kao što danas proizvodimo više hrane nego prije 100 godina, ali poljoprivreda u razvijenim zemljama rijetko prelazi 10 posto BDP-a dakle ukupnog outputa jedne države izraženog u novcu i u pravilu zapošljava jako malo ljudi).
nekad davno su zemlje koje su imale poljoprivredu bile bogate, a indijanci koji su lovili bizone i crnci koji su brali banane po stablima su bili kurac
onda su industrijske zemlje postale bogate, engleska i njemačka, a poljoprivredne su ostale siromašne
onda su postindustrijske zemlje, tipa kalifornije i engleske, postale i ostale bogate jer su se s industrije prešaltale na informatiku, trgovinu, bankarstvo, financije. Thatcher je spasila britaniju tako što je pogasila industrijske pogone koji su ko naši škverovi gutali milijarde.
klasična industrija danas seli u siromašne zemlje. Naravno, neke stvari neće nikad preselit, a sigurno ne građevina jer kuću ne možeš stavit na rame i donijeti je u englesku iz bangladeša iako su tamo zidari jeftiniji.
gle, ne da mi se s nekim koji bulazni o nečem o čemu nema pojma.
ti zamišljaš industriju iz 70ih i tamo si zaglavio.
na pola puta između četnika, partizana, ustaša, juge i modernog doba.
nemaš pojma kako industrija izgleda i na kojem principu radi.
događaji na terenu te demantiraju.
kao i njemački statistički institut i institut za turizam.
stavio sam ti službene linkove od njemačke vlade. imaš googl translator i čitaj.
tek toliko o tvojem udjelu turizma u bdp-u neke države. znači za njemačku u milijardama
256/3400
prva brojka ukupan prihod od turizma
druga brojka ukupan bdp
prestani pisat o nečem o čemu nemaš pojma.
zar misliš da bi bmw uložio milijardu eura u proizvodnju da se ne isplati. i to u minhenu, najskupljem gradu njemačke?
imaš linkove službenih stranica, čitaj.
ti zamišljaš industriju iz 70ih i tamo si zaglavio.
na pola puta između četnika, partizana, ustaša, juge i modernog doba.
nemaš pojma kako industrija izgleda i na kojem principu radi.
događaji na terenu te demantiraju.
kao i njemački statistički institut i institut za turizam.
stavio sam ti službene linkove od njemačke vlade. imaš googl translator i čitaj.
tek toliko o tvojem udjelu turizma u bdp-u neke države. znači za njemačku u milijardama
256/3400
prva brojka ukupan prihod od turizma
druga brojka ukupan bdp
prestani pisat o nečem o čemu nemaš pojma.
zar misliš da bi bmw uložio milijardu eura u proizvodnju da se ne isplati. i to u minhenu, najskupljem gradu njemačke?
imaš linkove službenih stranica, čitaj.
2014-12-30
realno gledajući ekonomija se dijeli onako ,na 4 djelatnosti, recimo više je to poznato na 3 djelatnosti
primarni sektor -- poljopriveda i proizvodnja hrane
sekundarni sektor - industrija, građevina, vađenje ruda
tercijalni sektor -uslužne djelatnosti -- turizam, putovanja, trgovina, prodaja, financijski sektor, šta već
svakako da ljudska bića -- trebaju prvo jesti i piti, pa onda krov nad glavom. to im osiguravaju primarni sektor i sekundarni sektor.
kada se to osigura onda na temelju toga raste tercijalni sektor
međutim i neke aktivnosti tercijalnog sektora su jednako važne kao i primarni sektor. vidimo iz krize, da rade trgovine i da banke provode transkacije. bez trgovine, i bez financijskog sustava, nema niti prvog i drugog sektora ili moglo bi ga biti ali bolje da ga ne zamišljamo.
međutim vidimo da je turizam stao totalno. od hotela, jahti, jedrenja, izleta, turističkih vodiča, obilazaka, restorana, kafića. nacije mogu preživjeti bez toga ako imaju ovo gore što sam nabroja.
iskreno zemlje mogu i živjeti odlično samo na račun turizma -- i zaista mi smo super živjeli, koliko znam ljudi koji su teške ojebine u realnom životu, u osnovnoj školi i srednjoj nisu bili sposobni savladati tablicu množenja kako treba, a kada je trebalo negdje raditi, nisu mogle nigdje izdržati duže od mjesec dana da se moraju probuditi u 6.30ujutro, a sada zbog turizma i zbog toga što su nešto nasljedili - postaju "ugledni poduzetnici i glumataju".
sve je to super, ali evo prva jača svjetska kriza i sve ide ukurac.
primarni sektor -- poljopriveda i proizvodnja hrane
sekundarni sektor - industrija, građevina, vađenje ruda
tercijalni sektor -uslužne djelatnosti -- turizam, putovanja, trgovina, prodaja, financijski sektor, šta već
svakako da ljudska bića -- trebaju prvo jesti i piti, pa onda krov nad glavom. to im osiguravaju primarni sektor i sekundarni sektor.
kada se to osigura onda na temelju toga raste tercijalni sektor
međutim i neke aktivnosti tercijalnog sektora su jednako važne kao i primarni sektor. vidimo iz krize, da rade trgovine i da banke provode transkacije. bez trgovine, i bez financijskog sustava, nema niti prvog i drugog sektora ili moglo bi ga biti ali bolje da ga ne zamišljamo.
međutim vidimo da je turizam stao totalno. od hotela, jahti, jedrenja, izleta, turističkih vodiča, obilazaka, restorana, kafića. nacije mogu preživjeti bez toga ako imaju ovo gore što sam nabroja.
iskreno zemlje mogu i živjeti odlično samo na račun turizma -- i zaista mi smo super živjeli, koliko znam ljudi koji su teške ojebine u realnom životu, u osnovnoj školi i srednjoj nisu bili sposobni savladati tablicu množenja kako treba, a kada je trebalo negdje raditi, nisu mogle nigdje izdržati duže od mjesec dana da se moraju probuditi u 6.30ujutro, a sada zbog turizma i zbog toga što su nešto nasljedili - postaju "ugledni poduzetnici i glumataju".
sve je to super, ali evo prva jača svjetska kriza i sve ide ukurac.
Page 9 of 43 • 1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 26 ... 43
Similar topics
» Presuda pioniru borbe protiv islamizacije Europe
» Prva članica EU koja je ‘zabranila‘ ruski plin: ‘Ako možemo mi, može i ostatak Europe!‘
» Švedska: da udome emigrante oduzimat će domove svojim građanima
» EU: nove sankcije protiv Rusije i Irana usmjerene protiv Europe
» Muslimanski i jevrejski „barbari“ su pred vratima Europe sa svojim „ritualnim“ noževima za klanje
» Prva članica EU koja je ‘zabranila‘ ruski plin: ‘Ako možemo mi, može i ostatak Europe!‘
» Švedska: da udome emigrante oduzimat će domove svojim građanima
» EU: nove sankcije protiv Rusije i Irana usmjerene protiv Europe
» Muslimanski i jevrejski „barbari“ su pred vratima Europe sa svojim „ritualnim“ noževima za klanje
Page 9 of 43