Coronavirus News
Page 25 of 32
Page 25 of 32 • 1 ... 14 ... 24, 25, 26 ... 28 ... 32
Re: Coronavirus News
Ma jebite joj mater.Serbinho-3 wrote:[size=30]Mediji: Severina uhapšena u Beogradu[/size]
Pevačica Severina Kojić zaustavljena je večeras oko 21 sat u blizini Tržnog centra Okov u ulici Partizanske avijacije u Beogradu.
IZVOR: B92 SREDA, 15.04.2020. | 22:38
Policija je zaustavila BMW, zagrebačkih tablica, a proverama je utvrđeno da pevačica nema dozvolu za kretanje tokom policijskog časa, te je privedena u stanicu, prenele su Novosti.
Ona se trenutno sprovodi sudiji za prekršaje.
Zaključaj i baci ključ.
Pička joj materina bahata. ta kuja će sve da vas zarazi.
Bacaj to U Dunav,jbte.
danni1- Posts : 5159
2014-04-16
Ma jebite joj mater.Serbinho-3 wrote:[size=30]Mediji: Severina uhapšena u Beogradu[/size]
Pevačica Severina Kojić zaustavljena je večeras oko 21 sat u blizini Tržnog centra Okov u ulici Partizanske avijacije u Beogradu.
IZVOR: B92 SREDA, 15.04.2020. | 22:38
Policija je zaustavila BMW, zagrebačkih tablica, a proverama je utvrđeno da pevačica nema dozvolu za kretanje tokom policijskog časa, te je privedena u stanicu, prenele su Novosti.
Ona se trenutno sprovodi sudiji za prekršaje.
Zaključaj i baci ključ.
Pička joj materina bahata. ta kuja će sve da vas zarazi.
Bacaj to U Dunav,jbte.
Legendovich wrote:hehehehe..sjetio sam se stare bivse Jugoserije,u biti vasa...OTPISANI...proguglaj malo,mlad si pa se ne sjecas..Svabi okupirali Jugu,pa tako i Beograd..Postojala je Gerila partizanska koja se fajtala protiv svabija,ali su ih svabi ipak jedno po jedno uklanjali..cesto je u seriji bila situacija da su svabi trazili ausweis(propusnicu),od civilaSerbinho-3 wrote:Legendovich wrote:yebate..nema kod vas bes ausvajsa...
Sta ti je to ausvajs?
Izgleda se Seve u moj kraj doselila...
Ok.
Poceli i kod nas kao Svabe.
Suljo je tu napravio problem a onda maltretira ljude a ne sebe.
Naravno, to nece nikad priznati kao i svaki drugi Balkanac, koji
je uvek u pravu i sve zna.
Da nije pustio nazad iz Svice i EU, kao i ostatak, ovoga svega ne
bi bilo.
Udario je po ekonomiji i lekarima.
Privodi Severinu, ista kriva za njegove zivotne promasaje.
Serbinho-3- Posts : 27671
2014-08-25
Legendovich wrote:Jebo bi je ti Danny,jel??
Zarazio bi se vrlo rado Danny
2014-08-25
Serbinho-3 wrote:Legendovich wrote:hehehehe..sjetio sam se stare bivse Jugoserije,u biti vasa...OTPISANI...proguglaj malo,mlad si pa se ne sjecas..Svabi okupirali Jugu,pa tako i Beograd..Postojala je Gerila partizanska koja se fajtala protiv svabija,ali su ih svabi ipak jedno po jedno uklanjali..cesto je u seriji bila situacija da su svabi trazili ausweis(propusnicu),od civilaSerbinho-3 wrote:Legendovich wrote:yebate..nema kod vas bes ausvajsa...
Sta ti je to ausvajs?
Ok.
bi bilo.
tja..ja nemam nikakvi ausweis..No Rujka ima kao nounarka...zajebavo sam je prije koji mjesec..Dojdemo u veliki Kajufland,oboje sa ruksacima,ali identicnima,samo njen crn moj khaki boje..ulazimo,a salter dugi pored gdje se ostavljaju vece torbe i slicno,cura kaze Rujki da mora odloziti ruksak..ova popizdila,jer meni nije ova nish rekla..
drugi puta,Rujka i ja idemo iz njenog stana ,policija je zaustavi i trazi..Ausweis ...ja pored nje stojim,opusteno i smijuljim se,panduri me pogledaju i nish...opet popizdila..Rekoh ja kad si sumnjiva faca..ybt.7 godina sam ovdje,niti jednom od mene trazili isprave,ili vozacku i prometnu,nikad me nisu zaustavili..
Guest- Guest
Meni je Danny legenda..nece da prći zenu odostraga..ja rekoh,ne u paksunego pipicu..nece pa nece...Serbinho-3 wrote:Legendovich wrote:Jebo bi je ti Danny,jel??
jebate,pša nema izazovniji islaci pristup curi..josh ako je lomna struka,a bokovi lijepo zaobljeni,i guza prćasta...ma tako bi mogu dan i noc prasiti..
NE,Danny nece..
Guest- Guest
Legendovich wrote:Meni je Danny legenda..nece da prći zenu odostraga..ja rekoh,ne u paksunego pipicu..nece pa nece...Serbinho-3 wrote:Legendovich wrote:Jebo bi je ti Danny,jel??
jebate,pša nema izazovniji islaci pristup curi..josh ako je lomna struka,a bokovi lijepo zaobljeni,i guza prćasta...ma tako bi mogu dan i noc prasiti..
NE,Danny nece..
Pecorina kazu Italijani(Pekorina)...
Nisu sve ko iz novina, uzan struk, osuncana, Photoshop i tako to...
2014-08-25
vish..nisam niti pomislio na to ,na sto mu zena lici kad se naguzi..Serbinho-3 wrote:Legendovich wrote:Meni je Danny legenda..nece da prći zenu odostraga..ja rekoh,ne u paksunego pipicu..nece pa nece...Serbinho-3 wrote:Legendovich wrote:Jebo bi je ti Danny,jel??
NE,Danny nece..
Guest- Guest
Legendovich wrote:Serbinho-3 wrote:Legendovich wrote:hehehehe..sjetio sam se stare bivse Jugoserije,u biti vasa...OTPISANI...proguglaj malo,mlad si pa se ne sjecas..Svabi okupirali Jugu,pa tako i Beograd..Postojala je Gerila partizanska koja se fajtala protiv svabija,ali su ih svabi ipak jedno po jedno uklanjali..cesto je u seriji bila situacija da su svabi trazili ausweis(propusnicu),od civilaSerbinho-3 wrote:Legendovich wrote:yebate..nema kod vas bes ausvajsa...
Sta ti je to ausvajs?
Ok.
bi bilo.
tja..ja nemam nikakvi ausweis..No Rujka ima kao nounarka...zajebavo sam je prije koji mjesec..Dojdemo u veliki Kajufland,oboje sa ruksacima,ali identicnima,samo njen crn moj khaki boje..ulazimo,a salter dugi pored gdje se ostavljaju vece torbe i slicno,cura kaze Rujki da mora odloziti ruksak..ova popizdila,jer meni nije ova nish rekla..
drugi puta,Rujka i ja idemo iz njenog stana ,policija je zaustavi i trazi..Ausweis ...ja pored nje stojim,opusteno i smijuljim se,panduri me pogledaju i nish...opet popizdila..Rekoh ja kad si sumnjiva faca..ybt.7 godina sam ovdje,niti jednom od mene trazili isprave,ili vozacku i prometnu,nikad me nisu zaustavili..
Mozda ti zaustavljaju Rujku da malo parlaju a ove, zenska ko zenska, drugoj da napakosti...
2014-08-25
Legendovich wrote:vish..nisam niti pomislio na to ,na sto mu zena lici kad se naguzi..Serbinho-3 wrote:Legendovich wrote:Meni je Danny legenda..nece da prći zenu odostraga..ja rekoh,ne u paksunego pipicu..nece pa nece...Serbinho-3 wrote:Legendovich wrote:Jebo bi je ti Danny,jel??
NE,Danny nece..
2014-08-25
hehehehehe..sirot danny,a ja ga poticem,a njemu je to mozda mora noćna...
dobro,ja imam srece po tom pitanju..nish odoh zaleci,nes mi se prikrnjalo..ajd laku noc dude..
dobro,ja imam srece po tom pitanju..nish odoh zaleci,nes mi se prikrnjalo..ajd laku noc dude..
Guest- Guest
Laku noc Pismejkeru i ne cackaj Rujku
2014-08-25
to su zadnji trzaji virusu...Legendovich wrote:dosada najgori dan u svabiji..300tinjak mrtvih..
Toliko je Nijemaca ginulo u sekundi kad su branili Berlin
budemo vidjeli..ovaj Lola gazi sva dosadasnja ogranicenja za viruze...ovo sranje je na duge staze..mutava baštarda wrote:to su zadnji trzaji virusu...Legendovich wrote:dosada najgori dan u svabiji..300tinjak mrtvih..
Toliko je Nijemaca ginulo u sekundi kad su branili Berlin
Guest- Guest
Turska pušta zatvorenike zbog korona virusa: Na slobodi ozloglašeni mafijaš, ali ne i novinari
Jedan od šefova turske mafije izašao je danas na slobodu nakon odluke vlasti o puštanju zatvorenika kako bi se obuzdalo širenje korona virusa u pretrpanim zatvorima, izvestili su lokalni mediji.
Turski parlament je u ponedeljak doneo zakon kojim se omogućuje oslobađanje više desetina hiljada zatvorenika, kojima u zatvorima preti pandemija korona virusa.
U skladu s novim zakonom,[size=15] iz zatvora Sinkan pušten je i Alatin Cakici, optužen za podsticanje na ubistvo i druga krivična dela, naveo je dnevni list Haberturk i privatna novinska agencija DHA. Kako se vidi na snimcima, mafijaški bos je u konvoju vozila napustio zatvor.
Zatvori širom Turske su počeli da puštaju zatvorenike u sredu uveče nakon amnestije koju su u parlamentu izglasali zastupnici vladajuće islamističke stranke Pravde i razvoja (AKP) i njihov saveznik, krajnje desni Nacionalistički pokret (MHP), prenosi Hina.
Cakici, vrlo blizak čelniku MHP-a Devletu Bačeliju, 2006. godine osuđen je na doživotni zatvor zbog naloga za smaknuće svoje bivše supruge, ali kazna je 2018. godine preinačena u zatvorsku kaznu od 19 godina i dva meseca. Bačeli je posetio Cakicija u zatvoru i pozivao na njegovo oslobađanje.
Prema amnestiji, iz zatvora će pre odsluživanja potpune kazne na slobodu biti pušteno oko 90.000 zatvorenika.
Nevladine organizacije su kritikovale odluku jer ne predviđa oslobađanje osuđenika za "terorizam", među kojima su brojni novinari, javni dužnosnici, advokati i predstavnici političke opozicije.[/size]
Turski parlament je u ponedeljak doneo zakon kojim se omogućuje oslobađanje više desetina hiljada zatvorenika, kojima u zatvorima preti pandemija korona virusa
Jedan od šefova turske mafije izašao je danas na slobodu nakon odluke vlasti o puštanju zatvorenika kako bi se obuzdalo širenje korona virusa u pretrpanim zatvorima, izvestili su lokalni mediji.
Turski parlament je u ponedeljak doneo zakon kojim se omogućuje oslobađanje više desetina hiljada zatvorenika, kojima u zatvorima preti pandemija korona virusa.
U skladu s novim zakonom,[size=15] iz zatvora Sinkan pušten je i Alatin Cakici, optužen za podsticanje na ubistvo i druga krivična dela, naveo je dnevni list Haberturk i privatna novinska agencija DHA. Kako se vidi na snimcima, mafijaški bos je u konvoju vozila napustio zatvor.
Zatvori širom Turske su počeli da puštaju zatvorenike u sredu uveče nakon amnestije koju su u parlamentu izglasali zastupnici vladajuće islamističke stranke Pravde i razvoja (AKP) i njihov saveznik, krajnje desni Nacionalistički pokret (MHP), prenosi Hina.
Cakici, vrlo blizak čelniku MHP-a Devletu Bačeliju, 2006. godine osuđen je na doživotni zatvor zbog naloga za smaknuće svoje bivše supruge, ali kazna je 2018. godine preinačena u zatvorsku kaznu od 19 godina i dva meseca. Bačeli je posetio Cakicija u zatvoru i pozivao na njegovo oslobađanje.
Prema amnestiji, iz zatvora će pre odsluživanja potpune kazne na slobodu biti pušteno oko 90.000 zatvorenika.
Nevladine organizacije su kritikovale odluku jer ne predviđa oslobađanje osuđenika za "terorizam", među kojima su brojni novinari, javni dužnosnici, advokati i predstavnici političke opozicije.[/size]
2014-08-25
Nisu svi za respirator
SVE VIŠE LEKARA ŠIROM SVETA ODLAŽE STAVLJANJE PACIJENATA NA RESPIRATOR: Iza te odluke stoji nekoliko važnih razloga
PLANETA
16.04.2020. 17:55h
[size=17]Od Italije do Sjedinjenih Američkih Država, lekari poslednjih nedelja debatuju o tome kada je pravi trenutak da teško obolele pacijente od novog korona virusa stave na respirator.
[/size]
Reč je o jednom od aktuelnih pitanja koje sada nije ništa manje važno od rasprave o efikasnosti hidroksiklorokina", rekao je jedan američki lekar.
Za sada je nemoguće znati da li bi osobe koje su stavljene na respirator svejedno umrle zbog težine njihovog stanja. Međutim, brojni lekari konstatovali su da se stanje dela obolelih pacijenata rapidno pogoršalo nakon intubacije i stavljanja na respirator, zbog čega već nekoliko nedelja američke bolnice odlažu taj postupak iako je, u strahu od nestašice, američka vlada nedavno naručila više od 130.000 tih mašina za disanje.
[size=17]Prva upozorenja stigla su iz Italije, gde je umrla velika većina pacijenata koja je završila na respiratoru. Statistike su jednako neumoljive i u Velikoj Britaniji i u Njujorku, gde je 80 odsto intubiranih pacijenata preminulo, prema rečima guvernera te države Endrua Kuoma.
SLABLJENJE TELA
On je naveo da je smrt često nastupila nedelju-dve nakon tog postupka, što je dug period koji oslabi telo jer su gotovo svi pacijenti stavljeni u veštačku komu i atrofiraju im mišići.
Prema pacijentima koji su ostali bez daha na početku pandemije postupalo se prema dobro uhodanom protokolu za akutni respiratorni distresni sindrom (ARDS). To stanje, koje sprečava pluća da uzmu dovoljno kiseonika, može biti izazvano infekcijom ili fizičkom povredom. ARDS je vrlo teško stanje i smrtnost mu je oko 40 odsto.
Uhodana je praksa da se takvi pacijenti relativno brzo intubiraju. Takav se protokol primenjivao i za obolele od koronavirusa, sve dok lekari nisu ustanovili da sindrom Kovida-19 nije baš identičan "uobičajenom" respiratornom distresu, barem ne za deo obolelih. Pluća nisu oštećena na isti način, odnosno, manje su “kruta”.
PRILAGOĐAVANJE POSTUPKA
Dr Lučano Gatinoni i njegove kolege iz Milana opisali su krajem marta kako su prilagodili postupak.
"Sve što možemo da uradimo stavljanjem tih pacijenata na respirator je da kupimo vreme sa minimalnom dodatnom štetom", istakao je Gatinoni, preneo je Večernji list.
Kevin Vilson, profesor medicine na Bostonskom univerzitetu i član američkog torakalnog društva, slaže se da je potreban oprez.
"Većina zdravstvene zajednice postala je nervozna zbog izveštaja da pacijentima ne ide tako dobro na respiratorima i pokušavaju da odlože intubaciju", rekao je dodajući da odlažu koliko mogu, “ali ne do tačke hitnosti”.
"UČIMO U HODU"
Lekari su ustanovili da ima pacijenata kojima je postotak kiseonika u krvi dosta opao, što bi u normalnim uslovima zahtevalo intubaciju, ali koji zapravo nisu u tako lošem stanju. Umesto da ih brzo intubiraju, lekari se koriste drugim postupcima davanja kiseonika: nazalnim kanilama (male cevčice koje se stavljaju u nozdrve), konvencionalnim ili sofisticiranijim maskama s kiseonikom ili polaganjem obolelog na stomak jer to pomaže plućima.
"Učimo u hodu", kaže Vilson.
To se događa i u Njujorku, gde je virus pokosio više od 10.000 života.
Pokušavamo malo duže da čekamo, ako je moguće, pa tek onda intubiramo. Ako se oceni da pacijenti mogu još da izdrže, daju im se manje količine kiseonika i neki od njih tako uspeju da se oporave bez respiratora", rekao je Danijel Grifin, epidemiolog “Prohelt kera”, mreže više od hiljadu lekara koji rade u dvadesetak njujorških bolnica.
Ako pacijentima ipak treba respirator, Grifin kaže da se mašine mogu različito podesiti tako da snabdevaju telo kiseonikom pod manjim pritiskom.
Medicinska društva upravo rade na smernicama za najbolju upotrebu, ali niko još nema konačan odgovor.
Kurir.rs/Večernji.hr
[/size]
2014-08-25
pa miha je tu stavljao one ukrajince koji su rekli da je to preagresivno liječenje i da to treba drugačije raditi
[size=30]Nada je kratko trajala: Raste broj zaraženih u Italiji[/size]
Broj preminulih od koronavirusa u Italiji je u padu, ali je broj novih slučajeva danas znatno povećan u odnosu na juče.
IZVOR: TANJUG ČETVRTAK, 16.04.2020. | 18:45
U poslednja 24 sata u toj zemlji je preminulo 525 ljudi, dok je prethodnog dana zabeleženo 578 smrtnih slučajeva.
Broj novozaraženih danas je porastao za 3.786, dok je juče taj broj iznosio 2.667, prenosi Rojters.
Broj preminulih u jednom danu je najniži, a obroj novoobolelih najviši od nedelje.
Ukupan broj preminulih u Italiji od početka epidemije porastao je na 22.170, a broj potvrđenih slučajeva na 168.941.
Broj preminulih od koronavirusa u Italiji je u padu, ali je broj novih slučajeva danas znatno povećan u odnosu na juče.
IZVOR: TANJUG ČETVRTAK, 16.04.2020. | 18:45
U poslednja 24 sata u toj zemlji je preminulo 525 ljudi, dok je prethodnog dana zabeleženo 578 smrtnih slučajeva.
Broj novozaraženih danas je porastao za 3.786, dok je juče taj broj iznosio 2.667, prenosi Rojters.
Broj preminulih u jednom danu je najniži, a obroj novoobolelih najviši od nedelje.
Ukupan broj preminulih u Italiji od početka epidemije porastao je na 22.170, a broj potvrđenih slučajeva na 168.941.
2014-08-25
Danas su testirali 61.000, juce 43.000, prethodno manje.
Naravno da sto vise testiras, broj ce biti veci.
Treba gledati i broj testiranih, sto ne objavljuju i dovode
do zabune.
Naravno da sto vise testiras, broj ce biti veci.
Treba gledati i broj testiranih, sto ne objavljuju i dovode
do zabune.
2014-08-25
Page 25 of 32 • 1 ... 14 ... 24, 25, 26 ... 28 ... 32
Similar topics
» There’s More Bad News on the Long-Term Effects of the Coronavirus
» Coronavirus updates: The latest news on the outbreak and the global response
» The Coronavirus Explained & What You Should Do
» Coronavirus: What is a recession and how could it affect me?
» Stockholm No-Go Suburb Most Affected by Coronavirus
» Coronavirus updates: The latest news on the outbreak and the global response
» The Coronavirus Explained & What You Should Do
» Coronavirus: What is a recession and how could it affect me?
» Stockholm No-Go Suburb Most Affected by Coronavirus
Page 25 of 32