Coronavirus News
Page 23 of 32
Page 23 of 32 • 1 ... 13 ... 22, 23, 24 ... 27 ... 32
Re: Coronavirus News
o tom virusu još ne znamo dosta ali svaki dan znamo ipak više:
Hrvatski znanstvenik podijelo otkriće o koronavirusu, ovo bi moglo biti značajno
HRVATSKI znanstvenik Gordan Lauc na svom je Facebooku prenio je jednu vijest o koronavirusu koja je jučer objavljena u New England Journal of Medicine. Ovaj molekularni biolog dodatno je i objasnio što ta informacija znači.
Naime, kako piše Lauc, od 211 trudnica koje su u New Yorku primljene u bolnicu radi porođaja između 22.ožujka i 4. travnja njih 33 su bile pozitivne na COVID-19, dakle više od 15%. To bi značilo, piše Lauc, da je moguće da je u tom američkom gradu zaraženo čak do 40 posto populacije. No, dodaje, većina nema baš nikakve simptome.
"Iznimno zanimljiva informacija koja budi optimizam stiže nam danas iz New Yorka. Objavljena je jučer u časopisu New England Journal of Medicine, što je najugledniji medicinski časopis na svijetu i najvećem broju slučajeva ono što je tamoo objavljeno smatra se vrlo pouzdanom informacijom.
"Prevodim" neke od najzanimljivih informacija na "normalni" jezik:
1) Od 211 trudnica koje su primljene u bolnicu radi porođaja između 22.ožujka i 4. travnja njih 33 su bile pozitivne na COVID-19, dakle više od 15%. Ako pretpostavimo da su se trudnice ipak malo više pazile, da je od onda prošlo još 10 dana te da postoji određeni postotak lažno negativnih testova, za očekivati je da je u New Yorku do danas već negdje između 20-40% populacije zaraženo SARS-Cov-2 virusom. (U Hrvatskoj je taj broj bitni niži, jer smo epidemiju zaustavili puno ranije)
2) Od 33 trudnice pozitivne na COVID, njih 29 nisu imale nikakve simptome (skoro 90%). Tijekom hospitalizacije temperaturu je razvilo još njih tri, što znači da oko 80% mladih žena zaraženih SARS-Cov-2 virusom ne pokazuje nikakve simtome bolesti. Ovo je slična brojka onoj koju su nedavno objavili u Kini, tako da se čini sve vjerojatnijim da velik udio zaraženih stvarno ne razvija nikakve, ili vrlo blage simptome.
Što to znači za nas?
Što to znači za nas? Situaciju iz New Yorka i analizu na trudnicama nije moguće potpuno preslikati i generalizirati, no mislim da se na temelju ove informacije može dosta pouzdano tvrditi dvije stvari:
1) Virus se širi puno brže no što su to prve procjene predviđale. Zaraženih je jako puno, a većina njih (možda čak 80%) nemaju nikakve simptome i potpuno se neprimjećeno kreću u populaciji
2) Teški i smrtni slučajevi koje vidimo, samo su vrh ledenog brijega zaraženih
A iz toga zaključiti sljedeće:
Bilo tko, uključujući i nas same, možda širi virus. Od njega se jako teško možemo zaštiti i vjerojatno ćemo svi doći u kontakt s virusom prije razvoja cjepiva ili čarobnog lijeka. No velika većina ljudi, čak i onih starijih i bolesnih neće razviti teške simptome, dakle nema razloga za pretjeranu paniku i strah. No ovaj virus je i dalje jako opasan i dio ljudi će razviti teške simptome, ili čak umrijeti od njega. Zbog toga se svi moramo ponašati krajnje odgovorno i truditi se da ne širimo virus: izbjegavati kontakte s drugim ljudima, prekriti nos i usta nekakvom maskom, šalom ili sl. kad smo u zatvorenim prostorima ili blizu drugih ljudi, te što češće prati ruke toplom vodom i sapunom", piše Lauc.
Hrvatski znanstvenik podijelo otkriće o koronavirusu, ovo bi moglo biti značajno
HRVATSKI znanstvenik Gordan Lauc na svom je Facebooku prenio je jednu vijest o koronavirusu koja je jučer objavljena u New England Journal of Medicine. Ovaj molekularni biolog dodatno je i objasnio što ta informacija znači.
Naime, kako piše Lauc, od 211 trudnica koje su u New Yorku primljene u bolnicu radi porođaja između 22.ožujka i 4. travnja njih 33 su bile pozitivne na COVID-19, dakle više od 15%. To bi značilo, piše Lauc, da je moguće da je u tom američkom gradu zaraženo čak do 40 posto populacije. No, dodaje, većina nema baš nikakve simptome.
"Iznimno zanimljiva informacija koja budi optimizam stiže nam danas iz New Yorka. Objavljena je jučer u časopisu New England Journal of Medicine, što je najugledniji medicinski časopis na svijetu i najvećem broju slučajeva ono što je tamoo objavljeno smatra se vrlo pouzdanom informacijom.
1) Od 211 trudnica koje su primljene u bolnicu radi porođaja između 22.ožujka i 4. travnja njih 33 su bile pozitivne na COVID-19, dakle više od 15%. Ako pretpostavimo da su se trudnice ipak malo više pazile, da je od onda prošlo još 10 dana te da postoji određeni postotak lažno negativnih testova, za očekivati je da je u New Yorku do danas već negdje između 20-40% populacije zaraženo SARS-Cov-2 virusom. (U Hrvatskoj je taj broj bitni niži, jer smo epidemiju zaustavili puno ranije)
2) Od 33 trudnice pozitivne na COVID, njih 29 nisu imale nikakve simptome (skoro 90%). Tijekom hospitalizacije temperaturu je razvilo još njih tri, što znači da oko 80% mladih žena zaraženih SARS-Cov-2 virusom ne pokazuje nikakve simtome bolesti. Ovo je slična brojka onoj koju su nedavno objavili u Kini, tako da se čini sve vjerojatnijim da velik udio zaraženih stvarno ne razvija nikakve, ili vrlo blage simptome.
Što to znači za nas?
Što to znači za nas? Situaciju iz New Yorka i analizu na trudnicama nije moguće potpuno preslikati i generalizirati, no mislim da se na temelju ove informacije može dosta pouzdano tvrditi dvije stvari:
1) Virus se širi puno brže no što su to prve procjene predviđale. Zaraženih je jako puno, a većina njih (možda čak 80%) nemaju nikakve simptome i potpuno se neprimjećeno kreću u populaciji
Bilo tko, uključujući i nas same, možda širi virus. Od njega se jako teško možemo zaštiti i vjerojatno ćemo svi doći u kontakt s virusom prije razvoja cjepiva ili čarobnog lijeka. No velika većina ljudi, čak i onih starijih i bolesnih neće razviti teške simptome, dakle nema razloga za pretjeranu paniku i strah. No ovaj virus je i dalje jako opasan i dio ljudi će razviti teške simptome, ili čak umrijeti od njega. Zbog toga se svi moramo ponašati krajnje odgovorno i truditi se da ne širimo virus: izbjegavati kontakte s drugim ljudima, prekriti nos i usta nekakvom maskom, šalom ili sl. kad smo u zatvorenim prostorima ili blizu drugih ljudi, te što češće prati ruke toplom vodom i sapunom", piše Lauc.
vili40- Posts : 11082
2015-08-02
to je lagano otpuštanje od početka poznatih informacija... ali opet se ljude umiruje a ne ukazuje im se da će većina tih koji su preboljeli covid19 ponovo biti zaražena u novom valu i tako moguće još jednom, dvaput ili čak i triput s tko zna kakvim posljedicama kod drugog ili trećeg zaražavanja.... s obzirom da nema stjecanja imuniteta... svaka čast Laucu, ali šteta što nema muda reći sve što zna a zna puno...vili40 wrote:o tom virusu još ne znamo dosta ali svaki dan znamo ipak više:
Što to znači za nas?
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
koliko sam ja ono napisao da trenutno ima zaraženih u svijetu... nek Svele potvrdi ako ja lažem... minimalno 22 milijuna a moguće čak i preko 40 milijuna...
2015-08-08
, smrtnost je ispod 1%... to je ono što od početka govorim...michaellcmacha wrote:koliko sam ja ono napisao da trenutno ima zaraženih u svijetu... nek Svele potvrdi ako ja lažem... minimalno 22 milijuna a moguće čak i preko 40 milijuna...
vjerojatno ima ali to opet ne znači da se situacija ne bi mogla smiriti i prije cjepiva.Ima tu puno smjerova i znanstvenici ni sami ne znaju kud bi to moglo otići.Za sad trebamo biti odgovorni i disciplinirani.I ne vjerujem da recimo naši nešto skrivaju,neke zemlje i područja će nastradati više a neka manje.Ima tu puno faktora,možda se ovo govno smiri samo ko i prethodni rođak...za to vrijeme ne preostaje nam ništa nego pratiti i paziti kako na sebe tako i na druge.michaellcmacha wrote:koliko sam ja ono napisao da trenutno ima zaraženih u svijetu... nek Svele potvrdi ako ja lažem... minimalno 22 milijuna a moguće čak i preko 40 milijuna...
vili40-
2015-08-02
to je ogroman postotak ako ćemo se bez iimuniteta svi zaraziti... po nekoliko puta u par godina...mutava baštarda wrote:, smrtnost je ispod 1%... to je ono što od početka govorim...michaellcmacha wrote:koliko sam ja ono napisao da trenutno ima zaraženih u svijetu... nek Svele potvrdi ako ja lažem... minimalno 22 milijuna a moguće čak i preko 40 milijuna...
2015-08-08
to ti je minimalno 77 milijuna ljudi a moguće i 3 puta toliko...
2015-08-08
ne znamo još ništa o ovom virusu... Kao i svaki virus gripe može te uhvatiti više puta, a prvi put je najteže...michaellcmacha wrote:to je ogroman postotak ako ćemo se bez iimuniteta svi zaraziti... po nekoliko puta u par godina...mutava baštarda wrote:, smrtnost je ispod 1%... to je ono što od početka govorim...michaellcmacha wrote:koliko sam ja ono napisao da trenutno ima zaraženih u svijetu... nek Svele potvrdi ako ja lažem... minimalno 22 milijuna a moguće čak i preko 40 milijuna...
ovo će se smiriti preko ljeta pa će opet aktivacija u zimskom periodu, kao i gripa. A do tada će i cijepivo za starije i bolesne.michaellcmacha wrote:to ti je minimalno 77 milijuna ljudi a moguće i 3 puta toliko...
jesi ti vidio ono što je gnječ stavio... ovo nema veze sa gripom... već sada se radi o tisućama mutacija koje je nemoguće pokriti nikakvim polivalentnim cjepivom... zato đikić koji malo iskače iz zadanih gabarita govori sa malo većom dozom zabrinutosti... mada se i on ne usudi reći ljudima točno što nas u narednom razdoblju čeka...mutava baštarda wrote:ne znamo još ništa o ovom virusu... Kao i svaki virus gripe može te uhvatiti više puta, a prvi put je najteže...michaellcmacha wrote:to je ogroman postotak ako ćemo se bez iimuniteta svi zaraziti... po nekoliko puta u par godina...mutava baštarda wrote:, smrtnost je ispod 1%... to je ono što od početka govorim...michaellcmacha wrote:koliko sam ja ono napisao da trenutno ima zaraženih u svijetu... nek Svele potvrdi ako ja lažem... minimalno 22 milijuna a moguće čak i preko 40 milijuna...
2015-08-08
gnječ mi je previše ostrašćen i stavlja lancune od tekstova pa ako nije ništa sažeto samo ga preskočimo. Neka se ne uvrijedi...michaellcmacha wrote:jesi ti vidio ono što je gnječ stavio... ovo nema veze sa gripom... već sada se radi o tisućama mutacija koje je nemoguće pokriti nikakvim polivalentnim cjepivom... zato đikić koji malo iskače iz zadanih gabarita govori sa malo većom dozom zabrinutosti... mada se i on ne usudi reći ljudima točno što nas u narednom razdoblju čeka...mutava baštarda wrote:ne znamo još ništa o ovom virusu... Kao i svaki virus gripe može te uhvatiti više puta, a prvi put je najteže...michaellcmacha wrote:to je ogroman postotak ako ćemo se bez iimuniteta svi zaraziti... po nekoliko puta u par godina...mutava baštarda wrote:, smrtnost je ispod 1%... to je ono što od početka govorim...michaellcmacha wrote:koliko sam ja ono napisao da trenutno ima zaraženih u svijetu... nek Svele potvrdi ako ja lažem... minimalno 22 milijuna a moguće čak i preko 40 milijuna...
pokušavao sam s početka malo onako zakukuljeno reći da nema imuniteta i da nema i neće biti cjepiva... to oni koji upravljaju sa krizom znaju od početka... naravno dodatne spoznaje dolaze kako vrijeme protiče... upravo oni početni inputi koji su u projekcijama bili zastrašujući su nagnali skoro cjelokupno čovječanstvo na sprovođenje kakvih takvih zaštitnih mjera ne bi li se spriječilo brzo širenje na većinu ljudske populacije i donijele odluke o koliko toliko ujednačenim protokolima upravljanja krizom... radi očuvanja dosadašnje društvene paradigme...
2015-08-08
To mi je bilo jasno... Kao što sam rekao ovo je svjetski rat, a nadu mi daje primjer Bjelorusije, zemlje koja ima najviše bolničkih kreveta po stanovniku pa su opet odabrali Švedski model. Znači dva nespojiva uređenja, autokratski i ultrademokratski, a opet imaju isti put. Čak je Bjeloruski model i liberalniji, a nije ograničen nikakvim ljudskim slobodama jer Lukašenko je mogao uvesti mjeru kakvu hoće, a ne možemo reći da mu nije stalo Bjelorusa...michaellcmacha wrote:pokušavao sam s početka malo onako zakukuljeno reći da nema imuniteta i da nema i neće biti cjepiva... to oni koji upravljaju sa krizom znaju od početka... naravno dodatne spoznaje dolaze kako vrijeme protiče... upravo oni početni inputi koji su u projekcijama bili zastrašujući su nagnali skoro cjelokupno čovječanstvo na sprovođenje kakvih takvih zaštitnih mjera ne bi li se spriječilo brzo širenje na većinu ljudske populacije i donijele odluke o koliko toliko ujednačenim protokolima upravljanja krizom... radi očuvanja dosadašnje društvene paradigme...
to je greška jer sve što je stavio itekako ima potrebe spremiti link pa kasnije u miru pogledati i malo prostudirati.... ne vrijeđa se on, ali mu je krivo, a i meni u neku ruku, što vrlo bitne, a za sve nas vrlo nepovoljne činjenice prolaze ispod radara, s jedne strane zbog nevjerice a s druge strane zbog potpuno krivog iščitavanja dostupnih podataka i na osnovu toga širenja optimizma koji nema uporišta u stvarnosti koja nas okružuje... to što je kod nas po brojevima u ovom trenutku zadovoljavajuća situacija, naglasak na "u ovom trenutku, ne znači da će tako biti cijelo vrijeme krize koja će dugo trajati" ne znači ništa dok mnogoljudne zemlje na zapadu na dnevnoj bazi imaju multieksponencijalni rast oboljelih, koji za sobom vuče sve veći broj mrtvih... koji će biti sve veći i veći...mutava baštarda wrote:gnječ mi je previše ostrašćen i stavlja lancune od tekstova pa ako nije ništa sažeto samo ga preskočimo. Neka se ne uvrijedi...michaellcmacha wrote:jesi ti vidio ono što je gnječ stavio... ovo nema veze sa gripom... već sada se radi o tisućama mutacija koje je nemoguće pokriti nikakvim polivalentnim cjepivom... zato đikić koji malo iskače iz zadanih gabarita govori sa malo većom dozom zabrinutosti... mada se i on ne usudi reći ljudima točno što nas u narednom razdoblju čeka...mutava baštarda wrote:ne znamo još ništa o ovom virusu... Kao i svaki virus gripe može te uhvatiti više puta, a prvi put je najteže...michaellcmacha wrote:to je ogroman postotak ako ćemo se bez iimuniteta svi zaraziti... po nekoliko puta u par godina...mutava baštarda wrote:
, smrtnost je ispod 1%... to je ono što od početka govorim...
2015-08-08
to ti je sve opisano u onom njemačkom dokumentu... jasno je navedeno da će neke države ovoj zdravstvenoj krizi pristupiti na izdvojen način od većine drugih i to također ima svoje opravdanje upravo s pozicije da u ovom prvom valu se vidi koji bi od modela pristupa krizi mogao biti prihvatljiviji u daljnjoj borbi... tu govorimo o ostatku svijeta... Kina je očito sama provodila ta dva različita modela plus nešto i treće što drugi u ovom trenutku ne znaju. uglavnom i taj model imuniteta krda je legitiman pokušaj iznalaženja riješenja za izlazak iz ovog kako ti veliš svjetskog rata sa što manje žrtava....mutava baštarda wrote:To mi je bilo jasno... Kao što sam rekao ovo je svjetski rat, a nadu mi daje primjer Bjelorusije, zemlje koja ima najviše bolničkih kreveta po stanovniku pa su opet odabrali Švedski model. Znači dva nespojiva uređenja, autokratski i ultrademokratski, a opet imaju isti put. Čak je Bjeloruski model i liberalniji, a nije ograničen nikakvim ljudskim slobodama jer Lukašenko je mogao uvesti mjeru kakvu hoće, a ne možemo reći da mu nije stalo Bjelorusa...michaellcmacha wrote:pokušavao sam s početka malo onako zakukuljeno reći da nema imuniteta i da nema i neće biti cjepiva... to oni koji upravljaju sa krizom znaju od početka... naravno dodatne spoznaje dolaze kako vrijeme protiče... upravo oni početni inputi koji su u projekcijama bili zastrašujući su nagnali skoro cjelokupno čovječanstvo na sprovođenje kakvih takvih zaštitnih mjera ne bi li se spriječilo brzo širenje na većinu ljudske populacije i donijele odluke o koliko toliko ujednačenim protokolima upravljanja krizom... radi očuvanja dosadašnje društvene paradigme...
2015-08-08
detalj koji su mnogi propustili jer ne prate u kontinuitetu....SVAKI PUTA nash Viruz okrnji imuni sustav i Gnjeco je pojasnio kako..T-limfociti budu "zarobljeni" tako da ne mogu vrsiti funkciju lociranja,i neutraliziranja virusa..dakle,imuni sustav pada,polako ali sigurno..michaellcmacha wrote:to je ogroman postotak ako ćemo se bez iimuniteta svi zaraziti... po nekoliko puta u par godina...mutava baštarda wrote:, smrtnost je ispod 1%... to je ono što od početka govorim...michaellcmacha wrote:koliko sam ja ono napisao da trenutno ima zaraženih u svijetu... nek Svele potvrdi ako ja lažem... minimalno 22 milijuna a moguće čak i preko 40 milijuna...
Yebate..!!! ovo koda se na mikrobioloskom nivou odvijaju hebeni strateski ratovi..unistavanje,zarobljavanje neprijatelja..rekoh,kao da je neka mikrointeligencija u pitanju..prejebeno i definitivno NIJE prirodni virus..
Guest- Guest
vili40 wrote:o tom virusu još ne znamo dosta ali svaki dan znamo ipak više:
Što to znači za nas?
ovo ide u prilog švedskom scenariju.
ali neću se još zaletiti za zaključkom.
objašnjenje broja pada zaraženih u švedskoj, izgleda da vikendom slabo rade, pa testove koji trebaju doći za vikend te obave u pon i utorak, tako da ćemo danas imati rast broja zaraženih u švedskoj , ali opet treba vidjeti koliko.. po nekoj logici trebalo bi ih biti novo prijavljenih 3000 - 4000 ako se virus širi exponencijalno, sve ispod 1500 je super.
pratimo bjelorusiju i švedsku, plus sve više istraživanja dolaze da većina nas je izgleda bila u kontaktu sa virusom covid19, kao što svake godine svi od nas na forumu budemo u kontaktu sa nekoliko sojeva gripe, pa većina nas nema ništa, ili te pecka grlo i nos 3 dana, a mali broj zaista mora ležati očajno preko tjedan dana, .. vidit ćemo.
AssadNaPodmornici- Posts : 22275
2018-06-14
https://www.telegraf.tv/zanimljivosti/34329-smucile-joj-se-i-korona-i-izolacija-gola-plavusa-skocila-na-policijski-auto-jedva-je-savladali
Serbinho-3- Posts : 27669
2014-08-25
Scientists report a case of a body infecting a live patient
Let’s begin with the most morbid detail: Thailand is now reporting the first fatal case of coronavirus that was transmitted from a deceased patient to a medical examiner. “Not just the medical examiners, but morgue technicians and the people in funeral homes need to take extra care,” Angelique Corthals, a professor of pathology at CUNY’s John Jay College of Criminal Justice, told BuzzFeed News. With the high daily death count pushing the capacity of morgues in cities across the country, the concern that bodies could transmit the virus is especially alarming, considering pictures from Sinai-Grace Hospital in Detroit showing bodies piled in vacant spaces in the facility.
Guest- Guest
Page 23 of 32 • 1 ... 13 ... 22, 23, 24 ... 27 ... 32
Similar topics
» There’s More Bad News on the Long-Term Effects of the Coronavirus
» Coronavirus updates: The latest news on the outbreak and the global response
» The Coronavirus Explained & What You Should Do
» Coronavirus: What is a recession and how could it affect me?
» Stockholm No-Go Suburb Most Affected by Coronavirus
» Coronavirus updates: The latest news on the outbreak and the global response
» The Coronavirus Explained & What You Should Do
» Coronavirus: What is a recession and how could it affect me?
» Stockholm No-Go Suburb Most Affected by Coronavirus
Page 23 of 32