Devet zemalja zabranilo rusima prelet do Italije, pomoć putovala duže
Page 3 of 5
Page 3 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Devet zemalja zabranilo rusima prelet do Italije, pomoć putovala duže
MA znam da romanski narodi nikad nisu imali izražen taj antiruski naboj .. osim možda Rumunja ali i tu se ističe rumunjska politička elita a kako je u narodu ne znam...Leviathan2 wrote:nema veze, pomoci treba, jedan talijan ne moze uticat na brisel a sama talijanska vlast ima 0% uticaja u briselu, cim nesto kazu, brisel ih poklopiRingo10 wrote:MA hajde, sutra će Talijani opet glasat za sankcije jer ne mogu da narušavaju jedinstvo EU i NATO ...Leviathan2 wrote:sami rusi kazu da su im poljska i ceska odbili prelet a potom i rumunjska i bugarska jer su vojni avioni,Ringo10 wrote:PA za Poljake bih mogao povjerovati ...
A za druge ... pa ne znam, možda Rumunji također kao veliki lizači USA i UK kuraca
ALi treba to sve prvo provjeriti jer mnogo je dezinformacija
sad se poljaci vadi da nisu a rusi vele ako treba da ce dat i prepisku u javnost :D
I slati vojsku prema Rusiji zajedno sa Poljacima, Česima, Bugarima i Rumunjima ... jebi ga, NATO obaveze
MA Rusi ne bi trebali ovo da rade
znas kako se kaze, bolje da ja mogu pomoci nekom nego da neko pomaze meni
a talijani su inace dosta veliki rusofili, zacudio bi se, a sad su u deliriju i talijanska vlada ce imat jebackih problema ako odluci produzit sankcije u 9 mjesecu
Anti-ruska mržnja je izražena među Germanima a posebno Anglosasima
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Rusi su inertni i josh prilicno u glavi komjunisti..sankcije su im dosle kao šus u guz,da se malo trgnu i sami pocnu delati..Ringo10 wrote:Rusi su već rekli da ne traže zauzvrat ništa pa ni ukidanje sankcijamichaellcmacha wrote:soft power... neki bi rekli, mada ja mislim da oni žele uistinu pomoći a ako šta od političkih bodova sjedne na konto dobro sjedne...Leviathan2 wrote:rusi poslali vec 14 aviona pomoci i planiraju jos, gadno su zapeli za talijanemichaellcmacha wrote:a dobro što sad, bitno da su zrakoplovi sa pomoći stigli u italiju... bit će vremena kad ovo sve prođe da se rasprave te nebulozne odluke...
U stvari njih boli kitomir za sankcije
Guest- Guest
ne, i rumuni su proruski orjentirani, njih poznam hrpu, baltika, poljaci, svedjani norvezani germani svabe, nizozemci narocito, danci su neka posebna rasa, oni vole sve i ne podnose nikogRingo10 wrote:MA znam da romanski narodi nikad nisu imali izražen taj antiruski naboj .. osim možda Rumunja ali i tu se ističe rumunjska politička elita a kako je u narodu ne znam...Leviathan2 wrote:nema veze, pomoci treba, jedan talijan ne moze uticat na brisel a sama talijanska vlast ima 0% uticaja u briselu, cim nesto kazu, brisel ih poklopiRingo10 wrote:MA hajde, sutra će Talijani opet glasat za sankcije jer ne mogu da narušavaju jedinstvo EU i NATO ...Leviathan2 wrote:sami rusi kazu da su im poljska i ceska odbili prelet a potom i rumunjska i bugarska jer su vojni avioni,Ringo10 wrote:PA za Poljake bih mogao povjerovati ...
A za druge ... pa ne znam, možda Rumunji također kao veliki lizači USA i UK kuraca
ALi treba to sve prvo provjeriti jer mnogo je dezinformacija
sad se poljaci vadi da nisu a rusi vele ako treba da ce dat i prepisku u javnost :D
I slati vojsku prema Rusiji zajedno sa Poljacima, Česima, Bugarima i Rumunjima ... jebi ga, NATO obaveze
MA Rusi ne bi trebali ovo da rade
znas kako se kaze, bolje da ja mogu pomoci nekom nego da neko pomaze meni
a talijani su inace dosta veliki rusofili, zacudio bi se, a sad su u deliriju i talijanska vlada ce imat jebackih problema ako odluci produzit sankcije u 9 mjesecu
Anti-ruska mržnja je izražena među Germanima a posebno Anglosasima
uuu, oni blagosiljaju sankcije, bas gledao neki put ono , putinovo opcenje s gradjanima, i neke madjahne curke, umoljavaju putina da nek sankcije jos potraju jer im biznis super ide,Legendovich wrote:Rusi su inertni i josh prilicno u glavi komjunisti..sankcije su im dosle kao šus u guz,da se malo trgnu i sami pocnu delati..Ringo10 wrote:Rusi su već rekli da ne traže zauzvrat ništa pa ni ukidanje sankcijamichaellcmacha wrote:soft power... neki bi rekli, mada ja mislim da oni žele uistinu pomoći a ako šta od političkih bodova sjedne na konto dobro sjedne...Leviathan2 wrote:rusi poslali vec 14 aviona pomoci i planiraju jos, gadno su zapeli za talijanemichaellcmacha wrote:a dobro što sad, bitno da su zrakoplovi sa pomoći stigli u italiju... bit će vremena kad ovo sve prođe da se rasprave te nebulozne odluke...
veli putko, zao mi je al ja nisam uvodio sankcije nego oni, ja tu ne mogu puno pomoc
a vele curke, a nis , budemo molile u crkvi onda
Leviathan2 wrote:uuu, oni blagosiljaju sankcije, bas gledao neki put ono , putinovo opcenje s gradjanima, i neke madjahne curke, umoljavaju putina da nek sankcije jos potraju jer im biznis super ide,Legendovich wrote:Rusi su inertni i josh prilicno u glavi komjunisti..sankcije su im dosle kao šus u guz,da se malo trgnu i sami pocnu delati..Ringo10 wrote:Rusi su već rekli da ne traže zauzvrat ništa pa ni ukidanje sankcijamichaellcmacha wrote:soft power... neki bi rekli, mada ja mislim da oni žele uistinu pomoći a ako šta od političkih bodova sjedne na konto dobro sjedne...Leviathan2 wrote:
rusi poslali vec 14 aviona pomoci i planiraju jos, gadno su zapeli za talijane
veli putko, zao mi je al ja nisam uvodio sankcije nego oni, ja tu ne mogu puno pomoc
a vele curke, a nis , budemo molile u crkvi onda
Guest- Guest
ruzno je kad covek
u sebi ima visak mrznje
umesto viska ljubavi,
humanosti.
u sebi ima visak mrznje
umesto viska ljubavi,
humanosti.
Guest- Guest
michaellcmacha wrote:soft power... neki bi rekli, mada ja mislim da oni žele uistinu pomoći a ako šta od političkih bodova sjedne na konto dobro sjedne...Leviathan2 wrote:rusi poslali vec 14 aviona pomoci i planiraju jos, gadno su zapeli za talijanemichaellcmacha wrote:a dobro što sad, bitno da su zrakoplovi sa pomoći stigli u italiju... bit će vremena kad ovo sve prođe da se rasprave te nebulozne odluke...
na prvom mjestu soft power , ako pomognu dobro pomognu...
Rusima reklama kao da su organizirali olimpijske igre, a neš ti, par aviona. talijane boli briga, pomoć im triba.
Sve pršti od populizma...
Rusi su mi draži od Amerikanaca, ali isto bi volio da ne zapišaju preko nas i radje bi vidio tamo neku gestu američke vojne pomoći.
Fakticki su preletili preko dijela Turske,Grcke,Makedonije i Albanije,Turci odobrili a Poljaci i ovi drugi ne,zemljo otvori seHektorović wrote:Devet zemalja zabranilo ruskom avionu prelet do Italije, pomoć putovala dužeItalija svakodnevno bilježi crne bilanse, a mnoge zemlje su joj ponudile pomoć, među njima i Rusija. Međutim, EU nije dozvolila, tačnije čak devet članica, nije dopustilo let ruskog humanitarnog aviona, koji je nekako uspio da dostavi pomoć.
N.N. 24.03.2020 22:13
Foto: Tanjug/AP | Devet zemalja zabranilo ruskom avionu prelet do Italije, pomoć putovala duže
Ponašanje pojedinih članica EU koje nisu dozvolile prelet ruskog aviona sa pomoći digao je na noge Apeninsko poluostrvo, a posebno korisnike društvenih mreža, koji ne mogu da shvate takvo ponašanje.
Oni pišu da su opravdanja ako su samo ispoštovani protokoli nedopustiva, kao i da bi ti protokoli u ovakvim sitacijama trebalo da budu susprendovani.
U komentarima Italijana se ide toliko daleko da se traži istupanje iz EU.
Podsjetimo, u krizi koja je izazvana pandemijom virusom korona, a koja je posebno pogodila Italiju, čini se da je izostala solidarnost Evropske unije sa tom zemljom, dok su im u pomoć u ovom teškom vremenu najviše pritekli Kinezi i Rusi.
Moskva je u Italiju poslala čak osam timova vojnih virologa i ljekara, kao i medicinsku opremu i dezinfikacione sisteme.
EU je sve slabija a amerikanci joj nameću svoja pravila umjesto da ta EU ima svoju politiku i isto se odnosi prema SAD-u kao i prema Rusiji i Kini.Čim EU nešto napravi na svoju ruku onaj Kramp reži i digne se na zadnje noge.Za sve to postoji nebrojeno dokaza ali kao da to nitko ne vidi ili se u nemoći pravi da ne vidi.
vili40-
2015-08-02
vili40 wrote:EU je sve slabija a amerikanci joj nameću svoja pravila umjesto da ta EU ima svoju politiku i isto se odnosi prema SAD-u kao i prema Rusiji i Kini.Čim EU nešto napravi na svoju ruku onaj Kramp reži i digne se na zadnje noge.Za sve to postoji nebrojeno dokaza ali kao da to nitko ne vidi ili se u nemoći pravi da ne vidi.
Zato je važno odvaliti EU od američke politike, koliko toliko.....i ovo je samo dokaz koja poltronstvo i mizerija je to sve.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
vili40 wrote:EU je sve slabija a amerikanci joj nameću svoja pravila umjesto da ta EU ima svoju politiku i isto se odnosi prema SAD-u kao i prema Rusiji i Kini.Čim EU nešto napravi na svoju ruku onaj Kramp reži i digne se na zadnje noge.Za sve to postoji nebrojeno dokaza ali kao da to nitko ne vidi ili se u nemoći pravi da ne vidi.
aj ti tu budi pametan,treba razumiti taj jezik politcara u biti desifrirati ga,tu se jedno govori drugo misli trece radi,najzesce mi kad citaju nesto vec unaprijed napisano,jednom je tako obama drzao neki govor pa mu se prevrnuo taj telepromter odakle je citao,tip je prestao pricati ko da ga je neko istekao iz struje
toliko od slavenskog 'bratstva'..ako izuzmemo rumunje koji su romani i vrlo slicnog genetskog koda talijanima jos gore...nestalo i romanskog 'bratstva'...germani su ionako oduvijek za sebe bili
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Po tom pitanju trebao bi preispitati i sebe.pizzon wrote:ruzno je kad covek
u sebi ima visak mrznje
umesto viska ljubavi,
humanosti.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
michaellcmacha wrote:soft power... neki bi rekli, mada ja mislim da oni žele uistinu pomoći a ako šta od političkih bodova sjedne na konto dobro sjedne...Leviathan2 wrote:rusi poslali vec 14 aviona pomoci i planiraju jos, gadno su zapeli za talijanemichaellcmacha wrote:a dobro što sad, bitno da su zrakoplovi sa pomoći stigli u italiju... bit će vremena kad ovo sve prođe da se rasprave te nebulozne odluke...
idu po iskustvu i znanje, pa da mogu kod kuće primijenit to ako zatreba..
jastreb wrote:Po tom pitanju trebao bi preispitati i sebe.pizzon wrote:ruzno je kad covek
u sebi ima visak mrznje
umesto viska ljubavi,
humanosti.
?
Guest- Guest
Pa nekako mi se čini da od svih forumaša srpske nacionalnosti,od kojih se neki izjašnjavaju kao četani,ti pokazuješ najviše animoziteta prama Hrvatima.pizzon wrote:jastreb wrote:Po tom pitanju trebao bi preispitati i sebe.pizzon wrote:ruzno je kad covek
u sebi ima visak mrznje
umesto viska ljubavi,
humanosti.
?
Šta je uzrok tom tvom ljutome bijesu naspram ovog naroda,nije mi znano.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Mozda i jesu ali kad sve ovo prodje bolit ce nekoga kita i sve ce biti zaboravljeno.Leviathan2 wrote:
Propaganda ce uraditi svoje pa ce na kraju ispast da su im pomagali njihovi Zapadni saveznici a kad krene Holivud sa svojim bajkama ispast ce da su izuzetno-posebni spasili i Europu i svijet.
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Ma da, izjebala ga ona ruska roxa-oxa ko mlado mače. Al' kao što rekoh, ti si veća faca od njega. A na temu teme i neobuzdane rusofilije, ima ona jedna ruska riječ koju si valjda malo smetnuo s uma: pogrom. Koliko li ih je ono bilo u povijesti?
Rusi ko prave cice - mace. Okolo, naokolo pa na mala vrata. Nisu oni samo Dostojevskog proučavali, nego i Homeera ;PLeviathan2 wrote:rusi poslali vec 14 aviona pomoci i planiraju jos, gadno su zapeli za talijanemichaellcmacha wrote:a dobro što sad, bitno da su zrakoplovi sa pomoći stigli u italiju... bit će vremena kad ovo sve prođe da se rasprave te nebulozne odluke...
Od međeda moreš očekivati i takvu uslugu... to će reći međeđumichaellcmacha wrote:soft power... neki bi rekli, mada ja mislim da oni žele uistinu pomoći a ako šta od političkih bodova sjedne na konto dobro sjedne...Leviathan2 wrote:rusi poslali vec 14 aviona pomoci i planiraju jos, gadno su zapeli za talijanemichaellcmacha wrote:a dobro što sad, bitno da su zrakoplovi sa pomoći stigli u italiju... bit će vremena kad ovo sve prođe da se rasprave te nebulozne odluke...
PA to što mora glumiti srbijanca sve ove godine... To ga jebe...jastreb wrote:Pa nekako mi se čini da od svih forumaša srpske nacionalnosti,od kojih se neki izjašnjavaju kao četani,ti pokazuješ najviše animoziteta prama Hrvatima.pizzon wrote:jastreb wrote:Po tom pitanju trebao bi preispitati i sebe.pizzon wrote:ruzno je kad covek
u sebi ima visak mrznje
umesto viska ljubavi,
humanosti.
?
Šta je uzrok tom tvom ljutome bijesu naspram ovog naroda,nije mi znano.
2015-08-08
Page 3 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
» “Čak 10 zemalja EU-a zabranilo je cijepljenje AstraZenecom, za naš Stožer oni su glupi”
» Devet zemalja EU odbilo sudjelovati u odavanju 'počasti' LGBTQ agendi.Među njima i Hrvatska
» putovala je u Ameriku, fotografirala se na ulici i ne želi reći s kim se sastala
» zabranilo
» Zabranilo termoelektranu Peruča
» Devet zemalja EU odbilo sudjelovati u odavanju 'počasti' LGBTQ agendi.Među njima i Hrvatska
» putovala je u Ameriku, fotografirala se na ulici i ne želi reći s kim se sastala
» zabranilo
» Zabranilo termoelektranu Peruča
Page 3 of 5