Večeras u 20 sati Beograd plješće za Zagreb
Page 3 of 9
Page 3 of 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Re: Večeras u 20 sati Beograd plješće za Zagreb
miha, ja ti to vjerujem....a ja sam gledala kako se zidovi nakrivljuju i plešu, u stvari čitava kuća je plesala u svim smjerovima, krevet isto tako...bilo je užasnomichaellcmacha wrote:interesantno je kako nas je samo 0,4 stupnja po rihteru spasilo od totalne katastrofe... da je potres kojim slučajem bio... taj prvi jel... jačine 5,7 a onaj drugi 5,3 danas bi do dugo u noć pokušavali spasiti pokojeg preživjelog u starom dijelu zagreba... naime energija koja bi u tom slučaju bila oslobođena bi satrala sve stare zgrade u zagrebu i nanijeti ogromne ljudske gubitke.... moja kuća je nova gradnja građena sredinom osamdesetih, ito na način da su ploče salijevane sa industrijskim betonom uz kvalitetno armiranje, i ona je udaljena od epicentra potresa oko 65 kilometara... džango mi smo zajedno sa krevetima komplet ispremještani po prostorijama... ovo je bio strava jeben potres i bojim se da bi tu moglo doć do još nekakvih pomjeranja....dzango wrote:Gledao sam malopre snimak kako se trese. Leb ti jebem. Moramo sada svi da preživimo kako bi sutra mogli da se fajtamo i svađamo.michaellcmacha wrote:ma nema dileme da određena doza ljudskosti postoji i kod vas i kod nas kao i svugdje drugdje, vjerujem da ta doza prevladava... tvoju podršku zasigurno imamo, kao i svih ostalih koji su tu na forumu... u to sam 100% uvjerendzango wrote:KKP: Mislima smo uz naše sportske prijateljemichaellcmacha wrote:
veli jedan beograđanin da njih takav potres zdrma da bi... evo da ga citiram u originalu... "[size=71]Не дао нам бог таквог земљотреса у Београду. Пола Борче, Жаркова, Калуђерице, Ледина, уз небројене сличне Зидао ми га Миле креације "у процесу легализације" у Србији би се заравнило са земљом."[/size]
Košarkaški klub Partizan poslao je poruku podrške Ciboni i gradu Zagrebu.
Glavni grad Hrvatske pogođen je razornim zemljotresom, jačine 5,3 po Rihterovoj skali.
To je najrazorniji zemljotres u poslednjih 140 godina u Hrvatskoj.
Sliku sa oštećenim zgradama iz Zagreba okačio je košarkaški klub Cibona, koji je poslao poruku svojim sugrađanima.
Oglasio se i Partizan porukom: "Mislima smo uz naše sportske prijatelje i velike rivale! Ostanite bezbedni."
Stigao je i odgovor Cibone: "Hvala puno!"
Duel poslednjeg kola ABA lige između Partizana i Cibone odložen je zbog pandemije koronavirusa, kao i čitava liga.
Noor- Posts : 25907
2017-10-06
a sirotani maleni :(kaya wrote:Meni pali papagaji...jadni :)Noor wrote:ko ima FB ovo može otvoriti, da vidite kako je to bilo pri tlu...a onda si zamislite kako je bilo na 10 ili 14 katu
https://www.facebook.com/zdravko.sirola/videos/3663197690418642/
Ko kruške opali s prečke
ha, ljudi smo..i mi i onimichaellcmacha wrote:a jebiga sve je legitimno... i ratovati i biti prijatelj, i pomagati i odmagati... jebiga.... od prilike do neprilike.....kic wrote:michaellcmacha wrote:ništa nije i ne bi trebalo biti vječno, a pogotovo ne neprijateljstva... možda jedna ovakva ugroza cijele populacije malih naroda poput srba i hrvata preokrene paradigmu i natjera nas radi golog samoodržanja da netrpeljivost, mržnju i želju za inim nadjjebavanjima pretvorimo u uvažavanje, bliskost i želju za pomaganjem u nevolji... u prilog tomu za prisjetiti se poplava u srbiji kad je hrvatska nesebično slala pomoć u skladu s mogućnostima...kic wrote:michaellcmacha wrote:
vjerojatno će mnogi građani srbije izraziti podršku nama u hrvatskoj, ali moguće da neki i neće... ali tak je kak je nit su kod nas svi kak bi u datim situacijama trebali biti, pa je bezveze očekivati da bi drugdje pa i u srbiji trebalo biti bolje po tom pitanju...
svako ljudsko približavanje treba pozdraviti, ipak su nam oni zapravo najbliži narod (ako ćemo gledati sve narode na svijetu) po svemu..
zapravo Hrvati i Srbi nemaju više velikih međusobnih interesnih bojišta..
tu je ta BiH, ali Srbi imaju svoj dio, Hrvati još moraju dobiti svoj entitet ali od muslimana, i realno to je to više..
šteta što nevolja mora izaći da bi se ljudskost probudila, ali to je kao u onom filmu i knjizi "Topovi s Navaronea": rat budi najgore u ljudima, ali i najbolje..
Zapravo mi se čini da su oni prvi pali, samo ne znam jel sekundu prije nego je počelo ili tad..Noor wrote:a sirotani maleni :(kaya wrote:Meni pali papagaji...jadni :)Noor wrote:ko ima FB ovo može otvoriti, da vidite kako je to bilo pri tlu...a onda si zamislite kako je bilo na 10 ili 14 katu
Ko kruške opali s prečke
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
tako sam pročitao komentar i analizu nekog lika iz australije koji je taj neki krc geoneštozapotrese... veli da bi se u tom slučaju oslobodilo 10 puta više razarajuće energije koja bi doslovno sravnila sve stare zgrade sa zemljom a u tom slučaju bi najebalo i dosta građevina novije gradnje zbog preklapanja temeljnih osnova... plus sva ili veći dio infrastrukture bi otišao u krckaya wrote:Samo toliko je falilo, 0,4 ?
Ja ne znam je li bio gori prvi kada sam doma bila sigurna da će se na mene urušiti treći i četvrti kat ili drugi vani kada sam bježala a oko mene zgrade..pa jbt..da sam bar bila na čistini
2015-08-08
Pa jbt, ovo mi je isto dosta utješno što ih čekaju još al ne mogu reći kakvih.michaellcmacha wrote:tako sam pročitao komentar i analizu nekog lika iz australije koji je taj neki krc geoneštozapotrese... veli da bi se u tom slučaju oslobodilo 10 puta više razarajuće energije koja bi doslovno sravnila sve stare zgrade sa zemljom a u tom slučaju bi najebalo i dosta građevina novije gradnje zbog preklapanja temeljnih osnova... plus sva ili veći dio infrastrukture bi otišao u krckaya wrote:Samo toliko je falilo, 0,4 ?
Ja ne znam je li bio gori prvi kada sam doma bila sigurna da će se na mene urušiti treći i četvrti kat ili drugi vani kada sam bježala a oko mene zgrade..pa jbt..da sam bar bila na čistini
2015-08-15
Potres je nešto šta ne bi poželil nikome. Ono imaš požar pa gasiš , dođe poplava pa se snalaziš , uglavnom imaš neku mogućnost da se obraniš a ovo ono drrrrmmmmm drmmmmmmm i šta sad ?
Zato te potrese nikome ne želim. Ne volin to nikome da se desi.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
možda ih je ona potmula tutnjava par sekundi prije udara uplašila...ono je sablazno bilokaya wrote:Zapravo mi se čini da su oni prvi pali, samo ne znam jel sekundu prije nego je počelo ili tad..Noor wrote:a sirotani maleni :(kaya wrote:Meni pali papagaji...jadni :)Noor wrote:ko ima FB ovo može otvoriti, da vidite kako je to bilo pri tlu...a onda si zamislite kako je bilo na 10 ili 14 katu
Ko kruške opali s prečke
ma životinje to osjete puno ranije
sad nas skoro voleRayMabus wrote:To nam čestitaju jer smo u kurcu.
immortal-
2014-04-16
Aha, imaš osjećaj da će te za 5 sekundi progutati zemlja a ne možeš ništa.RayMabus wrote:Potres je nešto šta ne bi poželil nikome. Ono imaš požar pa gasiš , dođe poplava pa se snalaziš , uglavnom imaš neku mogućnost da se obraniš a ovo ono drrrrmmmmm drmmmmmmm i šta sad ?
Meni se od tad hebe živo i da vani vlada kuga, samo da ne bude potres.
2015-08-15
Pa o tome se radi. Imaš požar gasiš ga , dođu poplave snalaziš se , stižu oluje javi ti na vijestima znači te ka velike katastrofe a potres i meteor to ono ko pizda si.kaya wrote:Aha, imaš osjećaj da će te za 5 sekundi progutati zemlja a ne možeš ništa.RayMabus wrote:Potres je nešto šta ne bi poželil nikome. Ono imaš požar pa gasiš , dođe poplava pa se snalaziš , uglavnom imaš neku mogućnost da se obraniš a ovo ono drrrrmmmmm drmmmmmmm i šta sad ?
Meni se od tad hebe živo i da vani vlada kuga, samo da ne bude potres.
2014-04-11
A jedino me nasmijalo u toj stravi kada je kalinić vikao izlazite van kuća uz one sirene, na radiju a veli frend - ovaj konačno ima posla !
2015-08-15
opet tema o bratstvu i jedinstvu, dosadni ste :D
Pangea je jedan kontinent od kojih su nastali ostali kad su se razdvojili.
Planet Zemlja je danas miran , prije su bili plinovi , vulkani, potresi ....duga priča
Pangea ;
Pangea je jedan kontinent od kojih su nastali ostali kad su se razdvojili.
Planet Zemlja je danas miran , prije su bili plinovi , vulkani, potresi ....duga priča
2014-04-11
Moju razmazenu iguanu bolio kiki. Isto tako reagira, to jest ne reagira, kad pucaju petarde za novu godinu i to. Jednostavno moju iguanu boli kiki. Ali zato ako slucajno cuje ili vidi helikopter, bjezi ko kaya od potresa, u najsigurniju rupu u stanu ispod nekog ormara. Go figure...Noor wrote:a sirotani maleni :(kaya wrote:Meni pali papagaji...jadni :)Noor wrote:ko ima FB ovo može otvoriti, da vidite kako je to bilo pri tlu...a onda si zamislite kako je bilo na 10 ili 14 katu
Ko kruške opali s prečke
Guest- Guest
evo tektonskih ploča i točkastog prikaza najčešćih lokacija potresa na njihovim rubovima
Japansko australska , Tihi ocean je udubina i onda ide kopno Azija i to tamo a to je uzvišica pa se podvlači ispod njega. Zato je Japan toliko na udaru.Noor wrote:evo tektonskih ploče i točkičastog prikaza najčešćih lokacija potresa
2014-04-11
Ne bi trebalo. Smirivanjem tla bi trebalo da bude nekoliko manjih i to je to.michaellcmacha wrote:interesantno je kako nas je samo 0,4 stupnja po rihteru spasilo od totalne katastrofe... da je potres kojim slučajem bio... taj prvi jel... jačine 5,7 a onaj drugi 5,3 danas bi do dugo u noć pokušavali spasiti pokojeg preživjelog u starom dijelu zagreba... naime energija koja bi u tom slučaju bila oslobođena bi satrala sve stare zgrade u zagrebu i nanijeti ogromne ljudske gubitke.... moja kuća je nova gradnja građena sredinom osamdesetih, ito na način da su ploče salijevane sa industrijskim betonom uz kvalitetno armiranje, i ona je udaljena od epicentra potresa oko 65 kilometara... džango mi smo zajedno sa krevetima komplet ispremještani po prostorijama... ovo je bio strava jeben potres i bojim se da bi tu moglo doć do još nekakvih pomjeranja....dzango wrote:Gledao sam malopre snimak kako se trese. Leb ti jebem. Moramo sada svi da preživimo kako bi sutra mogli da se fajtamo i svađamo.michaellcmacha wrote:ma nema dileme da određena doza ljudskosti postoji i kod vas i kod nas kao i svugdje drugdje, vjerujem da ta doza prevladava... tvoju podršku zasigurno imamo, kao i svih ostalih koji su tu na forumu... u to sam 100% uvjerendzango wrote:KKP: Mislima smo uz naše sportske prijateljemichaellcmacha wrote:
veli jedan beograđanin da njih takav potres zdrma da bi... evo da ga citiram u originalu... "[size=71]Не дао нам бог таквог земљотреса у Београду. Пола Борче, Жаркова, Калуђерице, Ледина, уз небројене сличне Зидао ми га Миле креације "у процесу легализације" у Србији би се заравнило са земљом."[/size]
Košarkaški klub Partizan poslao je poruku podrške Ciboni i gradu Zagrebu.
Glavni grad Hrvatske pogođen je razornim zemljotresom, jačine 5,3 po Rihterovoj skali.
To je najrazorniji zemljotres u poslednjih 140 godina u Hrvatskoj.
Sliku sa oštećenim zgradama iz Zagreba okačio je košarkaški klub Cibona, koji je poslao poruku svojim sugrađanima.
Oglasio se i Partizan porukom: "Mislima smo uz naše sportske prijatelje i velike rivale! Ostanite bezbedni."
Stigao je i odgovor Cibone: "Hvala puno!"
Duel poslednjeg kola ABA lige između Partizana i Cibone odložen je zbog pandemije koronavirusa, kao i čitava liga.
Kopno je masa. Ocean je samo kopno al niže. Kontinent je kopno al više.
Znači imaš masu koja je gori i koja je doli i onda se podvlači jedno ispod drugoga.
Razlika masa u visini. Guraju se. Nisu na istoj visini.
Znači imaš masu koja je gori i koja je doli i onda se podvlači jedno ispod drugoga.
Razlika masa u visini. Guraju se. Nisu na istoj visini.
2014-04-11
Bravo i hvala Beograde i Srbijo!
red wolf-
2016-02-10
RayMabus wrote:Japansko australska , Tihi ocean je udubina i onda ide kopno Azija i to tamo a to je uzvišica pa se podvlači ispod njega. Zato je Japan toliko na udaru.Noor wrote:evo tektonskih ploče i točkičastog prikaza najčešćih lokacija potresa
a vidi na karti afričku ploču kako se cijepa preko Etiopije i Somalije
Page 3 of 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Similar topics
» Beograd ili Zagreb -?
» Zagreb vs. Beograd , od tikvice do paprike
» Gradit će se nova pruga Zagreb-Beograd!
» za boga miloga , beograd rammstein zagreb don stojic
» Mihajlović: Protokol o rekonstrukciji pruge Beograd-Zagreb biće potpisan 5. marta
» Zagreb vs. Beograd , od tikvice do paprike
» Gradit će se nova pruga Zagreb-Beograd!
» za boga miloga , beograd rammstein zagreb don stojic
» Mihajlović: Protokol o rekonstrukciji pruge Beograd-Zagreb biće potpisan 5. marta
Page 3 of 9