U Italiji 800 mrtvih u 24 sata
Page 3 of 6
Page 3 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: U Italiji 800 mrtvih u 24 sata
Na primjer, glupi Srbi kažu "Fijat".
Ja, koji znam talijanski, ja znam da je to ustvari Fabriko Italijano Automobilo Torino.
Znači nema "j".
Ja, koji znam talijanski, ja znam da je to ustvari Fabriko Italijano Automobilo Torino.
Znači nema "j".
crvenkasti- Posts : 29707
2014-04-17
Prosto???Noor wrote:danas sam se čula s prijateljem iz Bergama...i drugim iz Udina, al taj živi kraj Barcelone...prosto nisam imala riječi :(
I unda meni pametujes za vjerovatno?
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
:)vuksadinare wrote:Ak su oni u karanteni nisu njihovi racunikaya wrote:Zašto ministar vp zove zaražene hrvate iz eu da se vrate doma?! Pa korona je svugdje..nisu tu sigurni.
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
pa u eu imaju zdravstveno osiguranje, samo nek ostanu i nek se tamo liječe, ovdje i tak nemaju zdravstvenokaya wrote:Zašto ministar vp zove zaražene hrvate iz eu da se vrate doma?! Pa korona je svugdje..nisu tu sigurni.
eto, vidiš da sam i dalje bila u blokadi, a zapravo sam trebala napisati jednostavnojastreb wrote:Prosto???Noor wrote:danas sam se čula s prijateljem iz Bergama...i drugim iz Udina, al taj živi kraj Barcelone...prosto nisam imala riječi :(
nema veze, bar ti je srcu godilo :)
Nek bude Fijat, pereat mundus.crvenkasti wrote:Na primjer, glupi Srbi kažu "Fijat".
Znači nema "j".
crvenkasti wrote:Na primjer, glupi Srbi kažu "Fijat".
Znači nema "j".
tipično srpski...fonetski, Vošington Đrnl press
ja, koja ne znam talijanski znam da FIAT znači Fabbrica Italiana Automobili Torino
Ti mi godis srcu i da pocnes pisati liepo,rieka, munjara, tvorivo i vunasti travojed.Noor wrote:eto, vidiš da sam i dalje bila u blokadi, a zapravo sam trebala napisati jednostavnojastreb wrote:Prosto???Noor wrote:danas sam se čula s prijateljem iz Bergama...i drugim iz Udina, al taj živi kraj Barcelone...prosto nisam imala riječi :(
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
jastreb wrote:Ti mi godis srcu i da pocnes pisati liepo,rieka, munjara, tvorivo i vunasti travojed.Noor wrote:eto, vidiš da sam i dalje bila u blokadi, a zapravo sam trebala napisati jednostavnojastreb wrote:Prosto???Noor wrote:danas sam se čula s prijateljem iz Bergama...i drugim iz Udina, al taj živi kraj Barcelone...prosto nisam imala riječi :(
Noor wrote:šta imate još otvoreno?Serbinho-3 wrote:RayMabus wrote:Ma e. Super vam je.Serbinho-3 wrote:Mora sve da se zatvori i ulice prazne.
Sve gore i gore.
A štaš zatvarat. Sad je gotovo. Goni ga u pm. Nek hara. Ionako ga neće više zaustavit.
Mora sve da se zatvori, inace nema kraja.
Ista prica i za ostale.
Radnje za hranu, apoteke, tabaccaio, poste...prevoz
Serbinho-3- Posts : 27664
2014-08-25
vi ste još i dobri nama su prijevoz ukinuli... zaustavili....Serbinho-3 wrote:Noor wrote:šta imate još otvoreno?Serbinho-3 wrote:RayMabus wrote:Ma e. Super vam je.Serbinho-3 wrote:Mora sve da se zatvori i ulice prazne.
Sve gore i gore.
A štaš zatvarat. Sad je gotovo. Goni ga u pm. Nek hara. Ionako ga neće više zaustavit.
Ista prica i za ostale.
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
Kad će ovo stati?
red wolf-
2016-02-10
što si se uplašio... ne mreš dva puta umrijeti... eventualno možeš neko vrijeme umirati... u svakom slučaju smrt je jedinstven i neponovljiv doživljaj... ;)red wolf wrote:Kad će ovo stati?
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
starijim osobama je organizirana dostava hrane ili kako oni?Serbinho-3 wrote:Noor wrote:šta imate još otvoreno?Serbinho-3 wrote:RayMabus wrote:Ma e. Super vam je.Serbinho-3 wrote:Mora sve da se zatvori i ulice prazne.
Sve gore i gore.
Ista prica i za ostale.
Smrt je samo prijelaz...michaellcmacha wrote:što si se uplašio... ne mreš dva puta umrijeti... eventualno možeš neko vrijeme umirati... u svakom slučaju smrt je jedinstven i neponovljiv doživljaj... ;)red wolf wrote:Kad će ovo stati?
red wolf-
2016-02-10
samo po sebi nece. Kad pojede sve starije preci ce na mladje. Moraju se borit protiv toga ili ce ih pojest. A mogu se borit, i mogu pobijedit, kad mogu drugi mogu i oni. Ali treba im volja. Neka se talijani zapitaju zasto su najgori, i zasto imaju najvecu smrtnost. Onda nek dignu partizane, oni ce to sredit...red wolf wrote:Kad će ovo stati?
Guest- Guest
Jedina razlika između tebe i mene je, što ćeš ti zapesti u sredini...Sredina su tvoja vjerovanja koja sada imaš, pa ćeš završiti ili u raju ili u paklu...No, ne boj se...To je samo projekcija tvoje svijesti...Sam nalaziš izlaz iz toga...michaellcmacha wrote:što si se uplašio... ne mreš dva puta umrijeti... eventualno možeš neko vrijeme umirati... u svakom slučaju smrt je jedinstven i neponovljiv doživljaj... ;)red wolf wrote:Kad će ovo stati?
red wolf-
2016-02-10
BROJKE SVE GORE U 24 SATA U ITALIJI UMRLE 793 OSOBE Gradonačelnik Milana uputio apel očajnika: 'Ljudi, ako se nama dogodi što i Bergamu, uslijedit će katastrofa!
Ako se ovo ponovi u Milanu, neće biti dobro...
Ako se ovo ponovi u Milanu, neće biti dobro...
red wolf-
2016-02-10
O čemu ti pričaš?...Mladi ljudi umiru...Leteca Pegla wrote:samo po sebi nece. Kad pojede sve starije preci ce na mladje. Moraju se borit protiv toga ili ce ih pojest. A mogu se borit, i mogu pobijedit, kad mogu drugi mogu i oni. Ali treba im volja. Neka se talijani zapitaju zasto su najgori, i zasto imaju najvecu smrtnost. Onda nek dignu partizane, oni ce to sredit...red wolf wrote:Kad će ovo stati?
red wolf-
2016-02-10
o tome da bude jos gore ako se ne pocmu boriti....red wolf wrote:O čemu ti pričaš?...Mladi ljudi umiru...Leteca Pegla wrote:samo po sebi nece. Kad pojede sve starije preci ce na mladje. Moraju se borit protiv toga ili ce ih pojest. A mogu se borit, i mogu pobijedit, kad mogu drugi mogu i oni. Ali treba im volja. Neka se talijani zapitaju zasto su najgori, i zasto imaju najvecu smrtnost. Onda nek dignu partizane, oni ce to sredit...red wolf wrote:Kad će ovo stati?
Guest- Guest
znam sto ih jede. I znam sto im je u bolnicama.red wolf wrote:O čemu ti pričaš?...Mladi ljudi umiru...Leteca Pegla wrote:samo po sebi nece. Kad pojede sve starije preci ce na mladje. Moraju se borit protiv toga ili ce ih pojest. A mogu se borit, i mogu pobijedit, kad mogu drugi mogu i oni. Ali treba im volja. Neka se talijani zapitaju zasto su najgori, i zasto imaju najvecu smrtnost. Onda nek dignu partizane, oni ce to sredit...red wolf wrote:Kad će ovo stati?
Guest- Guest
Page 3 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Similar topics
» 627 mrtvih i 5986 novozaraženih u Italiji u posljednjh 24 sata
» U Francuskoj 500 mrtvih u posljednja 24 sata
» U Srbiji 305 oboljelih i 8 mrtvih u zadnja 24 sata
» Italija na koljenima : 969 mrtvih od koronavirusa u posljednja 24 sata
» Španjolska : 738 mrtvih i 7937 novozaraženih u posljednja 24 sata
» U Francuskoj 500 mrtvih u posljednja 24 sata
» U Srbiji 305 oboljelih i 8 mrtvih u zadnja 24 sata
» Italija na koljenima : 969 mrtvih od koronavirusa u posljednja 24 sata
» Španjolska : 738 mrtvih i 7937 novozaraženih u posljednja 24 sata