Pozitivne strane koronavirusa ...
Page 1 of 7
Page 1 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Pozitivne strane koronavirusa ...
Pozitivne strane koronavirusa
Autor: Brotnjo.info
19.03.2020 Društvo
– Odnosa …sad shvaćamo koliko nam nedostaje druženje, kontakt s ljudima, makar im štošta zamjerali
– Odnosa države prema građaninu …privatnici su ipak vazni a ovo će vrijeme biti prilika za reviziju nameta: prekomjernih poreza u svim oblicima, renta, članarina, naknada, doprinosa…. bez većine toga se može
19.03.2020 Društvo
Polako shvaćamo važnost:
– Obrađivanja zemlje …seljak je bio i ostaje gospodin/gospodar
– Dramatičnu opasnost oslanjanja na turizam …od zidova se ne živi, granice se lako zatvaraju
– Higijene …neke tek sada uče prati ruke i ne kašljati drugima u lice
– Ekologije i odmjerenosti u stjecanju kapitala …neki stanovnici svijeta prvi put dišu i vide vedro nebo
– Jednakosti …i bogati i siromašni jednako su danas ranjivi
– Dostojanstva i razboritosti …uvjerili smo se u kojem smo stadiju pohlepe kao vrsta koja po marketima brsti sve pred sobom ne gledajući potrebe onoga do sebe
– Ritma života …histerija je zamjenjena dramatičnim usporavanjem života za koju su mnogi ambiciozni i oni kreditima ucjenjeni mislili da je nemoguće– Odnosa …sad shvaćamo koliko nam nedostaje druženje, kontakt s ljudima, makar im štošta zamjerali
– Odnosa države prema građaninu …privatnici su ipak vazni a ovo će vrijeme biti prilika za reviziju nameta: prekomjernih poreza u svim oblicima, renta, članarina, naknada, doprinosa…. bez većine toga se može
Svašta ćemo naučiti.
I o sebi, i o drugima.
---------------------------------------------------------------------------
par natuknica za kontemplaciju u (samo)izolaciji...
T.- Posts : 17557
2014-04-14
Re: Pozitivne strane koronavirusa ...
T. wrote:– Higijene …neke tek sada uče prati ruke i ne kašljati drugima u lice
i tvoji su upisi ovih dana čudniT. wrote:Pozitivne strane koronavirusa
19.03.2020 DruštvoPolako shvaćamo važnost:– Obrađivanja zemlje …seljak je bio i ostaje gospodin/gospodar– Dramatičnu opasnost oslanjanja na turizam …od zidova se ne živi, granice se lako zatvaraju– Higijene …neke tek sada uče prati ruke i ne kašljati drugima u lice– Ekologije i odmjerenosti u stjecanju kapitala …neki stanovnici svijeta prvi put dišu i vide vedro nebo– Jednakosti …i bogati i siromašni jednako su danas ranjivi– Dostojanstva i razboritosti …uvjerili smo se u kojem smo stadiju pohlepe kao vrsta koja po marketima brsti sve pred sobom ne gledajući potrebe onoga do sebe– Ritma života …histerija je zamjenjena dramatičnim usporavanjem života za koju su mnogi ambiciozni i oni kreditima ucjenjeni mislili da je nemoguće
– Odnosa …sad shvaćamo koliko nam nedostaje druženje, kontakt s ljudima, makar im štošta zamjerali
– Odnosa države prema građaninu …privatnici su ipak vazni a ovo će vrijeme biti prilika za reviziju nameta: prekomjernih poreza u svim oblicima, renta, članarina, naknada, doprinosa…. bez većine toga se možeSvašta ćemo naučiti.I o sebi, i o drugima.---------------------------------------------------------------------------par natuknica za kontemplaciju u (samo)izolaciji...
i SOraLegendovich wrote:ĐE NAM JE ČIKA-PRCKOFF...???
sjetim se jednog dijela, na Drini Ćuprija, kad Andrić piše o poplavi rijeke i odjendom su se svi našli u istoj nevolji: muslimani, pravoslavci, židovi i tako, jedni su pomagali drugima i u skloništima se zajedno našli, moleći svaki na svoj način da sve prođe..
na kraju, koliko se sjećam iz knjige, vrlo brzo su zaboravili to zajedništvo u nevolji..
tako da...
Noor wrote:i SOraLegendovich wrote:ĐE NAM JE ČIKA-PRCKOFF...???
yahh...a da se nisu povukli u neku "kabinu" u nekoj australskoj pustošiji???
Guest- Guest
mislim, dosta tog je dobrog rečeno u uvodnom postu..
samo, baš sam pesimist
ljudska rasa ne uči iz svojih djela i nedjela.. uglavnom ne.
inače čovjek svakodnevno radi svašta i može se ispravljati pišući dnevnik i reflektirajući na protekli dan, tjedan, ali malo tko to radi..
zato, jednog čovjeka, sebe je teško promijeniti, a kamo li tokove čovječanstva..
Čovjek je Čovjeku fuk..pametnom dovoljno...dalje ne treba trositi vrijeme na analizu
Guest- Guest
zasto,Noor wrote:i tvoji su upisi ovih dana čudniT. wrote:Pozitivne strane koronavirusa
19.03.2020 DruštvoPolako shvaćamo važnost:– Obrađivanja zemlje …seljak je bio i ostaje gospodin/gospodar– Dramatičnu opasnost oslanjanja na turizam …od zidova se ne živi, granice se lako zatvaraju– Higijene …neke tek sada uče prati ruke i ne kašljati drugima u lice– Ekologije i odmjerenosti u stjecanju kapitala …neki stanovnici svijeta prvi put dišu i vide vedro nebo– Jednakosti …i bogati i siromašni jednako su danas ranjivi– Dostojanstva i razboritosti …uvjerili smo se u kojem smo stadiju pohlepe kao vrsta koja po marketima brsti sve pred sobom ne gledajući potrebe onoga do sebe– Ritma života …histerija je zamjenjena dramatičnim usporavanjem života za koju su mnogi ambiciozni i oni kreditima ucjenjeni mislili da je nemoguće
– Odnosa države prema građaninu …privatnici su ipak vazni a ovo će vrijeme biti prilika za reviziju nameta: prekomjernih poreza u svim oblicima, renta, članarina, naknada, doprinosa…. bez većine toga se možeSvašta ćemo naučiti.I o sebi, i o drugima.---------------------------------------------------------------------------par natuknica za kontemplaciju u (samo)izolaciji...
dodao bi da je ovo prilika da se svi malo pogledaju u ogledalo i vide kakvi su uistinu
jako dobra prilika
danas svetac, sutra iđem kopat
immortal-
2014-04-16
haha želiš nam se predstaviti kao vukLegendovich wrote:Čovjek je Čovjeku fuk..pametnom dovoljno...dalje ne treba trositi vrijeme na analizu
mi dalje vidimo frustriranu pikhkicu zvanu legendovich
immortal-
2014-04-16
sacuvaj boze da se glupom kmetju zelim IKAKO predstaviti..ja sam ti ziva i pitoma dobrica..pa cuj..normalni ljudi se moraju frustrirati kad vide da negdje rula djubrad poput vas..mortal wrote:haha želiš nam se predstaviti kao vukLegendovich wrote:Čovjek je Čovjeku fuk..pametnom dovoljno...dalje ne treba trositi vrijeme na analizu
Guest- Guest
umukni robe dok ti nisam dala pravo na izražavanjeLegendovich wrote:sacuvaj boze da se glupom kmetju zelim IKAKO predstaviti..ja sam ti ziva i pitoma dobrica..pa cuj..normalni ljudi se moraju frustrirati kad vide da negdje rula djubrad poput vas..mortal wrote:haha želiš nam se predstaviti kao vukLegendovich wrote:Čovjek je Čovjeku fuk..pametnom dovoljno...dalje ne treba trositi vrijeme na analizu
immortal-
2014-04-16
da,moji su bili roblje,a sada rulaju svijetom..jeftino cemo vas pokupovati i sve vase....mortal wrote:umukni robe dok ti nisam dala pravo na izražavanjeLegendovich wrote:sacuvaj boze da se glupom kmetju zelim IKAKO predstaviti..ja sam ti ziva i pitoma dobrica..pa cuj..normalni ljudi se moraju frustrirati kad vide da negdje rula djubrad poput vas..mortal wrote:haha želiš nam se predstaviti kao vukLegendovich wrote:Čovjek je Čovjeku fuk..pametnom dovoljno...dalje ne treba trositi vrijeme na analizu
Guest- Guest
kmetje pak radi svoje umne nedostatnosti uvijek ostaje kmetje..
Guest- Guest
Šta se sadi/sije?mortal wrote:lopina na svakom koraku
danas svetac, sutra iđem kopat
T.- Posts : 17557
2014-04-14
padate u ponorLegendovich wrote:da,moji su bili roblje,a sada rulaju svijetom..jeftino cemo vas pokupovati i sve vase....mortal wrote:umukni robe dok ti nisam dala pravo na izražavanjeLegendovich wrote:sacuvaj boze da se glupom kmetju zelim IKAKO predstaviti..ja sam ti ziva i pitoma dobrica..pa cuj..normalni ljudi se moraju frustrirati kad vide da negdje rula djubrad poput vas..mortal wrote:haha želiš nam se predstaviti kao vukLegendovich wrote:Čovjek je Čovjeku fuk..pametnom dovoljno...dalje ne treba trositi vrijeme na analizu
jeftino ste pušili
i dalje ćete ..hhahahha
2014-04-16
Page 1 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Similar topics
» dok sa jedne strane u privatnom sektoru fali radne strane, a sa druge strane uhljebi previše opterećuju ekonomiju..
» 'Ukazanja u Međugorju bit će vrlo brzo priznata' Mons. Hoser je rekao kako njegovo izvješće o Međugorju ima pozitivne zaključke.
» neke pozitivne priče iz hrvatske
» Šef europskog parlamenta : Mussolini je radio pozitivne stvari
» U Zagrebu unaprijed štancaju pozitivne corona testove...
» 'Ukazanja u Međugorju bit će vrlo brzo priznata' Mons. Hoser je rekao kako njegovo izvješće o Međugorju ima pozitivne zaključke.
» neke pozitivne priče iz hrvatske
» Šef europskog parlamenta : Mussolini je radio pozitivne stvari
» U Zagrebu unaprijed štancaju pozitivne corona testove...
Page 1 of 7