U Bruxellesu i jutros detonacije i rafalna razmjena
Page 3 of 8
Page 3 of 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Re: U Bruxellesu i jutros detonacije i rafalna razmjena
ESKLUZIVNO Srpski specijalci u vrhu elite
S. BABOVIĆ | 23. novembar 2015. 13:56 | Komentara: 0Avi Nardia (55) čuveni "lovac" na teroriste, major Izraelske specijalne jedinice JAMAM, za „Novosti“. Snimak sa vežbe "štit" oduševio svet . Najbitnije kod ovakvih jedinica je duh, a vaše ga imaju
Pripadnici srpskih specijalnih jedinica na vežbi „Štit“
IKAD aktuelniji trenutak za priču o terorizmu nakon poslednjih napada u Francuskoj i u Maliju, a major u penziji, Avi Nardia (55), jedan od najpoznatijih "lovaca" na teroriste u svetu, dugogodišnji pripadnik i trener izraelske specijalne jedinice JAMAM i ekspert za autentičnu borilačku veštinu kapap, ne može biti bolji sagovornik. Od pete godine je u "ringu", a nakon penzionisanja krenuo je da obučava elitne vojne i policijske jedinice, ali i civile u celom svetu.
Za "Novosti" govori o izazovima civilizacije u borbi protiv terorističkih napada i pretnji, podseća na priču o dva maorska plemena na Novom Zelandu kada je manje kanibalističko pleme pobedilo veće pacifističko, jer ovi drugi nisu hteli da se promene, ali i o veštini kapap, koja se u Izraelu usavršava od 30-ih godina prošlog veka, iskustvu u radu sa pripadnicima srpskih specijalnih snaga (SAJ, Žandarmerija).
- Srpski specijalci su na veoma visokom nivou, među najboljima u svetu - ocenjuje major Avi Nardia. - Prosledio sam prekjuče snimak vežbe jedinica vojske i policije "Štit" u Beogradu i moji prijatelji širom sveta bili su impresionirani. Najbitnije kod takvih jedinica je da imaju duh, a srpske jedinice to imaju.
Avi Nardija
Kapap, sistem integralnih borilačkih veština po kojima su izraelski profesionalci nadaleko poznati, Nardia poznaje bolje nego iko u svetu.
- Kapap je originalno započet u okviru vojnog i policijskog miljea, otuda se dogodilo da javnost za njega kasnije čuje - priča nam Avi Nardia. - Lično sam prvo krenuo sa podučavam moje jedinice od oko 100 ljudi, a kada sam postao civil, a posebno nakon 11. septembra 2001. godine proširio sam svoje delovanje u svetu.
Civilno "tržište", dodaje izraelski oficir danas je važnije od obuke profesionalaca, jer teroristi upravo napadaju civile i meta im nisu vojne baze ili jedinice na zadatku. Kao najbolji odgovor napadima i pretnjama terorizmu, naš sagovornik vidi u lečenju samog uzroka. Svetskim silama zamera licimerje i reakciju tek nakon što teroristi zakucaju na njihova vrata. Jer, Izraelu su, kaže, sredinom 20. veka zamerali kada je izvodio protivterorističke akcije pozivajući se na kršenja ljudskih prava.
Borba protiv terorizma je prljav posao, zahteva ružnije i oštrije metode, jer se tu radi o psihopatama i sociopatama - smatra Nardia, definišući potreban odgovor civilizacije danas kao "terorisanje terora". Jednostavno, sa teroristima nema pregovaranja. Kao pojedinci ne možemo da promenimo svetsku politiku, zato obučavamo civile da mogu da se odbrane.
Narbija u Kruševcu
OBUKA VUKOVA
OKO 20 polaznika juče je u kapap klubu "Vukovi" u Kruševcu prisustvovalo demonstraciji vrhunskog umeća izraelskog majora. Festival borilačkih veština bio je prilika da se promoviše kapap, koji već ima odabrane poklonike u Srbiji, ali, prema rečima Igora Sučevića, instruktora četvrtog nivoa Kapap saveza Srbije, ovi borci ne insistiraju na masovnosti, već na kvalitetu.
Guest- Guest
Ma i ja Kineze par puta u svom kvartu kak vježbaju thai chiLe Roi Soleil wrote:Jesam doduše poklonike Sahaja Yoge (ako se ne varam) jedno jutro pored katedrale.
Guest- Guest
kakav sad kapap, zar nije krav maga
2014-04-15
Eva wrote:
Btw, koji je tebi najopskurniji kvart u Beču? Meni je najveći bad proć kroz Favoriten, ne znam zakaj, nekak mi scary djeluje.
Favoritenom prođem autom jednom godišnje ak moram a onak iz prve ruke, pehaka, Ottakring odnosi pobjedu.
Inače, Gürtel mi je nekak najopskurniji dio Beča pa makar se šetao i 7.-im, izbjegavam u širokom luku.
Guest- Guest
Hm, pikao sam basket na terencetu u Stad Parku... To je lep kraj...
jebem ti ovo u Europi, samo da to zlo ne dođe do nas na balkan, ovdje je mirno i nema pucnjave i nasilja...
Hehe nemaju oni muda za Balkan
2014-04-15
dzango wrote:
vi bi stalno nešto da koljete
nevjestin_razbojnik wrote:Hehe nemaju oni muda za Balkan
pa vidiš u tome je problem zapada. Da je jedan otac kom su silovali kćer ili dečko kom su silovali curu otišao do njihovog kvarta s ekipom, pobio deset "jebača", deset članova njihovih obitelji, i deset po slučajnom uzorku za svaki slučaj, bili bi mirni ko bubice.
Da im se objasni što se smije a što ne.
marcellus- Posts : 46005
2014-04-16
Ne smijemo dozvoliti europeizaciju Balkana, prihvaćanje nasilja kao rješenja svih problema, bombe i krv kao svakodnevnicu, strah od hodanja cestom, trgovima, otkazivanje utakmica, koncerata.marcellus wrote:jebem ti ovo u Europi, samo da to zlo ne dođe do nas na balkan, ovdje je mirno i nema pucnjave i nasilja...
Ono što možemo ponuditi Europi je iskustvo u rješavanju nesuglasica i slanje naših stručnjaka koji bi tamo držali predavanja i obrazovali njihove vodeće ljude.
Haha, dobro u Ottakring ne idem ni pod razno. Tam srpski i turski caruju. Ma, u stvari jako rijetko nekam i idemo osim u svom kvartu. Češće smo na selu neg u gradu.Le Roi Soleil wrote:Eva wrote:
Btw, koji je tebi najopskurniji kvart u Beču? Meni je najveći bad proć kroz Favoriten, ne znam zakaj, nekak mi scary djeluje.
Favoritenom prođem autom jednom godišnje ak moram a onak iz prve ruke, pehaka, Ottakring odnosi pobjedu.
Inače, Gürtel mi je nekak najopskurniji dio Beča pa makar se šetao i 7.-im, izbjegavam u širokom luku.
Guest- Guest
A jebiga, ti ih onda vodi kući.marcellus wrote:dzango wrote:
Le Roi Soleil wrote:Eva wrote:
gurtel je ono di su kurve? A favoriten di su turci?
2014-04-16
dzango wrote:A jebiga, ti ih onda vodi kući.marcellus wrote:dzango wrote:
koga, četnike? taman posla.
2014-04-16
Eva wrote:
Ma, u stvari jako rijetko nekam i idemo osim u svom kvartu. Češće smo na selu neg u gradu.
To dođe karakteristično ovdje, domoroci znaju svoj kvart i to je to.
Ja isto tako, osim što moram zbog posla u Innere Stadt. Rijetko sam drugdje.
Guest- Guest
Za svaki slučaj. Možda neki klanja isped zgrade.marcellus wrote:dzango wrote:A jebiga, ti ih onda vodi kući.marcellus wrote:dzango wrote:
koga, četnike? taman posla.
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
marcellus wrote:
Ja ti Favoriten uopće ne poznajem. Gürtel je mjesto za kurvarluk. Nekad bio Graben (centar), pa Herrengasse (opet centar ali ne baš na 20m od katedrale).
Guest- Guest
Da, ima dost Turaka a i općenito stanaca, mada ima i domaćih, ima slatkih kućica s vrtom. Mi smo svojedobno išli u Wienerberger golf klub, ali ne na golf, nego cure na karate. Nekih 8 mjeseci i prek dana je bilo jezovito, a tek navečer, pesa nema na cesti.Le Roi Soleil wrote:marcellus wrote:
Ja ti Favoriten uopće ne poznajem. Gürtel je mjesto za kurvarluk. Nekad bio Graben (centar), pa Herrengasse (opet centar ali ne baš na 20m od katedrale).
Guest- Guest
U kojoj ti vukojebini živiš.Eva wrote:Da, ima dost Turaka a i općenito stanaca, mada ima i domaćih, ima slatkih kućica s vrtom. Mi smo svojedobno išli u Wienerberger golf klub, ali ne na golf, nego cure na karate. Nekih 8 mjeseci i prek dana je bilo jezovito, a tek navečer, pesa nema na cesti.Le Roi Soleil wrote:marcellus wrote:
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
viš zato baš ne želim ove spodobe u zagrebu... jer ne želim da mi dete raste u gradu u kom postoje kvartovi koje treba izbjegavati. U zegeju takvih kvartova nakon što se dubrava scivilizirala baš i nema, i tak treba i ostat.
Similar topics
» Rusko-hrvatska vojna razmjena
» Od jutros Srbija je ispred SAD
» Trgovinska razmjena SAD-a i Kine dosegla rekordni nivo
» Jutros...
» Trgovinska razmjena Kine i Rusije je skočila prošlog mjeseca
» Od jutros Srbija je ispred SAD
» Trgovinska razmjena SAD-a i Kine dosegla rekordni nivo
» Jutros...
» Trgovinska razmjena Kine i Rusije je skočila prošlog mjeseca
Page 3 of 8