Nema posla u Irskoj , štakori napuštaju brod
Page 7 of 20
Page 7 of 20 • 1 ... 6, 7, 8 ... 13 ... 20
Re: Nema posla u Irskoj , štakori napuštaju brod
jasambrend wrote:epikur37 wrote:kaya wrote:Alo škrtico...koliko zaradiš s ovim brodom za par mjeseci?
Ako nije tajna
praktički za 2 mjeseca 9-10 tisuća eura....dok platim porez i održavanje...meni ostane oko 7
Heh... ne isplati se ni ulagat u apartmane po tome... znači samostalno iznajmljuješ, a vez? Te deru? To si preko ogranka riješio?
Imam svoj vez u Zadru, dobio sam ga bez ikakve veze, praktički mi je lik iz županijske lučke uprave rekao ovdje ima mjesta i pokazao. Pa sam onda kolpomorto platio 2000 kn i improvizirao vez, sad imam ugovor na 5 narednih godina. Grad će rješavati lučice a ja kao ugovornik imama pravo na vez u novoriješenoj lučici, bit će malo skuplji ali nije problem za uređen vez.
Inače charter tranzit obavljam u tankerkomerc marini ili u kukljici.
Sve s računom.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
epikur37 wrote:jasambrend wrote:epikur37 wrote:kaya wrote:Alo škrtico...koliko zaradiš s ovim brodom za par mjeseci?
Ako nije tajna
praktički za 2 mjeseca 9-10 tisuća eura....dok platim porez i održavanje...meni ostane oko 7
Heh... ne isplati se ni ulagat u apartmane po tome... znači samostalno iznajmljuješ, a vez? Te deru? To si preko ogranka riješio?
Imam svoj vez u Zadru, dobio sam ga bez ikakve veze, praktički mi je lik iz županijske lučke uprave rekao ovdje ima mjesta i pokazao. Pa sam onda kolpomorto platio 2000 kn i improvizirao vez, sad imam ugovor na 5 narednih godina. Grad će rješavati lučice a ja kao ugovornik imama pravo na vez u novoriješenoj lučici, bit će malo skuplji ali nije problem za uređen vez.
Sve s računom.
Dobra fora za imat solidan brod, a da ga praktički ne osjetiš s financijske strane... mene priko lita, najmanje more zanima, ali zato ostatak godine bi doslovce po pola miseca provodija u njemu...
Last edited by jasambrend on 17/3/2020, 00:38; edited 1 time in total
darth_vader-
2014-04-17
Možda vam se čini jednostavno sve to ....ali više od 5 godina radim na tome, praktički svakodnevno. Što papiri što žuljave ruke, što ispaćeno ljeto.
Ali nema uspjeha bez žrtve...sad se pomalo otvaraju vrata charter firmice :)
2015-08-06
ako mu ja stavim konjicu. nemaš fke.jasambrend wrote:veber wrote:nije to bay liner, to je deplasmanac. cca 1500kg. pogledaj mu rep. i krov. gumenjak iz peveca.AssadNaPodmornici wrote:vozio sam jednom bayliner, ali je taj imao ugrađenu pentu od 300ks :D
Polu... ne bi moga izglisirat da je čisti deplasmanac...
krmeno zrcalo maknut, pederske peraje, staviš 1000, ali to će to platit?
2014-12-30
jasambrend wrote:epikur37 wrote:jasambrend wrote:epikur37 wrote:kaya wrote:Alo škrtico...koliko zaradiš s ovim brodom za par mjeseci?
Ako nije tajna
Sve s računom.
Dobra fora za imat solidan brod, a da ga praktički ne osjetiš s financijske strane... mene priko lita, najmanje more zanima, ali zato ostatak godine bi doslovce po pola miseca provodija u njemu...
Ja isto preko ljeta ne stignem, najveća pauza mi je akd siđem sa skutera i svučem pivo u prvom bircu i pičim dalje.
Moje kupanje u moru je svibanj i rujan pa i listopad.
2015-08-06
di u zadru?epikur37 wrote:jasambrend wrote:epikur37 wrote:kaya wrote:Alo škrtico...koliko zaradiš s ovim brodom za par mjeseci?
Ako nije tajna
Sve s računom.
i kolega nam forumaš živi u centru zagreba.
jebe ga kilometraža
2014-12-30
Prošle godine sam imao stomačnu virozu a gosti dolaze...praktički sam povratio u vožnji skuterom pored Mrkve prema marini.Po asfaltu...al sam anstavio dalje...počistio brod i sa smiješkom doičekao nove goste.
2015-08-06
epikur37 wrote:Možda vam se čini jednostavno sve to ....ali više od 5 godina radim na tome, praktički svakodnevno. Što papiri što žuljave ruke, što ispaćeno ljeto.
Papiri su tu najveća muka isusova...održavanje imam, već u motu, koliko puta sam svoju pasaricu prepravlja... nema doslovce niti jedan originalni dio više... :D Opet neki kurac brusim, laminiram i lickam, žena odavno popizdila...
Last edited by jasambrend on 17/3/2020, 00:44; edited 1 time in total
darth_vader-
2014-04-17
veber wrote:di u zadru?epikur37 wrote:jasambrend wrote:epikur37 wrote:kaya wrote:Alo škrtico...koliko zaradiš s ovim brodom za par mjeseci?
Ako nije tajna
Sve s računom.
i kolega nam forumaš živi u centru zagreba.
jebe ga kilometraža
Pa ...u jednoj od lučica gradskih. Problem mi je sa ovim Slovakom ako dođe s baylinerom di ga staviti...no računam da će svi biti u điru preko ljeta a kad prođe sve na livadu staviti.
2015-08-06
jasambrend wrote:epikur37 wrote:Možda vam se čini jednostavno sve to ....ali više od 5 godina radim na tome, praktički svakodnevno. Što papiri što žuljave ruke, što ispaćeno ljeto.
Papiri su tu najveća muka isusova...održavanje doslovce imam u motu, koliko puta sam svoju pasaricu prepravlja... nema doslovce niti jedan originalni dio više... :D Opet neki kurac brusim, laminiram i lickam, žena odavno popizdila...
To laminiranje mi malo treba ugradio sam novo vitlo sidreno i na kuverti je ostalo rupe...a majstori za brod su ubi bože.
Prvo dragi su ljudi odreda i ridikuli.
Drugo skupi si u pičku materinu ...i moraš pola godine gnjaviti da ti dođe. Evo valtera pokušavam za boš pumpu od 11 mjeseca i tek će i sutra doći.
2015-08-06
Kad vas covjek ovako cita, ne zna gdje bi prije..kod epija ili brenda na brodice ili, pak, kod vebera na vikendicu ;-D
Maggie19 wrote:Kad vas covjek ovako cita, ne zna gdje bi prije..kod epija ili brenda na brodice ili, pak, kod vebera na vikendicu ;-D
Najbolje ti je s trojicom....
ja sam mlad i zgodan za tjelesne užitke
brend će ti pokazati kako loviti ribu
a veber će ti pričati viceve
;)
2015-08-06
ja ti za pol gajbe dam projekt kaić.jasambrend wrote:epikur37 wrote:Možda vam se čini jednostavno sve to ....ali više od 5 godina radim na tome, praktički svakodnevno. Što papiri što žuljave ruke, što ispaćeno ljeto.
Papiri su tu najveća muka isusova...održavanje imam, već u motu, koliko puta sam svoju pasaricu prepravlja... nema doslovce niti jedan originalni dio više... :D Opet neki kurac brusim, laminiram i lickam, žena odavno popizdila...
motorizacija tvoj odabir.
Last edited by veber on 17/3/2020, 00:50; edited 1 time in total
2014-12-30
veber wrote:ako mu ja stavim konjicu. nemaš fke.jasambrend wrote:veber wrote:nije to bay liner, to je deplasmanac. cca 1500kg. pogledaj mu rep. i krov. gumenjak iz peveca.AssadNaPodmornici wrote:vozio sam jednom bayliner, ali je taj imao ugrađenu pentu od 300ks :D
Na deplasmancu bi samo gura more ispred sebe, moga bi vuć tanker ili ići na grezo more, ali ti ne bi brzina puno išla priko duljine vodene linije, jedino ako ispilaš kobilicu i dodaš spojlere, ali onda si opet dobija poludeplasmanca...
darth_vader-
2014-04-17
nema kobilice. čisti trupjasambrend wrote:veber wrote:ako mu ja stavim konjicu. nemaš fke.jasambrend wrote:veber wrote:nije to bay liner, to je deplasmanac. cca 1500kg. pogledaj mu rep. i krov. gumenjak iz peveca.AssadNaPodmornici wrote:vozio sam jednom bayliner, ali je taj imao ugrađenu pentu od 300ks :D
Na deplasmancu bi samo gura more ispred sebe, moga bi vuć tanker ili ići na grezo more, ali ti ne bi brzina puno išla priko duljine vodene linije, jedino ako ispilaš kobilicu i dodaš spojlere, ali onda si opet dobija poludeplasmanca...
na jugu bi bilo veselo, ali ja volim veselo
2014-12-30
i nema zrcala. motori potopljeni, loviš svaki val, a ne ideš 45 već 30, čak mislim da bi mogao 15 stupnjeva.
2014-12-30
epikur37 wrote:jasambrend wrote:epikur37 wrote:Možda vam se čini jednostavno sve to ....ali više od 5 godina radim na tome, praktički svakodnevno. Što papiri što žuljave ruke, što ispaćeno ljeto.
Papiri su tu najveća muka isusova...održavanje doslovce imam u motu, koliko puta sam svoju pasaricu prepravlja... nema doslovce niti jedan originalni dio više... :D Opet neki kurac brusim, laminiram i lickam, žena odavno popizdila...
To laminiranje mi malo treba ugradio sam novo vitlo sidreno i na kuverti je ostalo rupe...a majstori za brod su ubi bože.
Drugo skupi si u pičku materinu ...i moraš pola godine gnjaviti da ti dođe. Evo valtera pokušavam za boš pumpu od 11 mjeseca i tek će i sutra doći.
A svi mudruju oko toga ka da je znanstvena fantastika... triba samo ruku uhvatiti i oprezno s katalizatorom da ne dobiješ mjehurićastu smolu koja je onda potencijalni problem kod moguće osmoze i nema dobru čvrstinu ni elastičnost...znam da naplaćuju u zlatu jer je to kao rad s opasnim tvarima, zato ja to pomalo doma uz propisanu zaštitu, sanaciju okoliša i sve... kasnije kitaš, brusiš granulacijom po potrebi, kasnije topcoat odnosno gelcoat s parafinom, nekoliko ruka primera, koper... i miran si par godina ako je sve dobro napravljeno...
darth_vader-
2014-04-17
a, neodgovorno je od mene. obožavam jugo.
zaplovit, zaplivat.
a dalmatinke najljepše:)
a, kada već o brodovima, frend mi ima 60ku.
jedri, sada kada prođu marčanske idemo.
zaplovit, zaplivat.
a dalmatinke najljepše:)
a, kada već o brodovima, frend mi ima 60ku.
jedri, sada kada prođu marčanske idemo.
2014-12-30
jasambrend wrote:veber wrote:ako mu ja stavim konjicu. nemaš fke.jasambrend wrote:veber wrote:nije to bay liner, to je deplasmanac. cca 1500kg. pogledaj mu rep. i krov. gumenjak iz peveca.AssadNaPodmornici wrote:vozio sam jednom bayliner, ali je taj imao ugrađenu pentu od 300ks :D
Vidiš moj ima kobilicu, što uz težinu od 4 tone i širinu od 3 metra daje dobru stabilnost.
Sa 150 konja dignem ga na maksimumu na 13 milja, taman na granici i izglisira...ali to mu je napor i nije za dužu plovidbu. Kako rekoh poludeplasmanac.
Sad kada sam uzimao ovaj drugi, Kirie 670 ili popularnije starfisher 670.
Bilo mi je između antaresa, okitoa ili meri fishera....ali svi su oni manji, i lakši u odnosu na ovaj.
Ovaj ima dvije tone (antares je duplo lakši)i širi je ima sjajnu razmu....na žalost motor samo 80 ks.
2015-08-06
jasambrend wrote:epikur37 wrote:jasambrend wrote:epikur37 wrote:Možda vam se čini jednostavno sve to ....ali više od 5 godina radim na tome, praktički svakodnevno. Što papiri što žuljave ruke, što ispaćeno ljeto.
A svi mudruju oko toga ka da je znanstvena fantastika... triba samo ruku uhvatiti i oprezno s katalizatorom da ne dobiješ mjehurićastu smolu koja je onda potencijalni problem kod moguće osmoze i nema dobru čvrstinu ni elastičnost...znam da naplaćuju u zlatu jer je to kao rad s opasnim tvarima, zato ja to pomalo doma uz propisanu zaštitu, sanaciju okoliša i sve... kasnije kitaš, brusiš granulacijom po potrebi, kasnije topcoat odnosno gelcoat s parafinom, nekoliko ruka primera, koper... i miran si par godina ako je sve dobro napravljeno...
Prije 2 godine znači, cijeli povodni dio nisam pjeskario nego dečko je rašketom ogulio sve do đelkota. Radio je 7 dana. I onda dvije ruke akvastopa, pa 1 primera pa dvije ruke kopera. Prvo tvrdi koper pa preko njega samopolirajući.
Ukupno operacija od 20 dana. S materijalom i rukama uzeo mi je 14 000 kn. Ne žalim se i dobro sam prošao. sada je kao boca.
2015-08-06
veber wrote:nema kobilice. čisti trupjasambrend wrote:veber wrote:ako mu ja stavim konjicu. nemaš fke.jasambrend wrote:veber wrote:
nije to bay liner, to je deplasmanac. cca 1500kg. pogledaj mu rep. i krov. gumenjak iz peveca.
na jugu bi bilo veselo, ali ja volim veselo
Kome ne smetaju izbijeni bubrezi čak i po malo jačem maestralu, ni gliser nije loš... :D
darth_vader-
2014-04-17
Page 7 of 20 • 1 ... 6, 7, 8 ... 13 ... 20
Similar topics
» štakori prvi napuštaju brod koji tone...
» brod štakori
» Brod, štakori...
» Jutarnji, brod, štakori, uhljebistan...
» NEMA POSLA, NEMA PARA Nezaposlenost u Hrvatskoj porasla na velikih 15,4% u siječnju
» brod štakori
» Brod, štakori...
» Jutarnji, brod, štakori, uhljebistan...
» NEMA POSLA, NEMA PARA Nezaposlenost u Hrvatskoj porasla na velikih 15,4% u siječnju
Page 7 of 20