ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Oporavljeni pacijenti opet pozitivni na koronavirus

Page 4 of 9 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next

Go down

Oporavljeni pacijenti opet pozitivni na koronavirus - Page 4 Empty Re: Oporavljeni pacijenti opet pozitivni na koronavirus

Post by omni 28/2/2020, 10:29

cassanowa wrote:
red wolf wrote:Zašto misliš da je ovo loše za globalizaciju? Globalizacija bi bila uspješnije ostvarena u situaciji  da na Zemlji ima manje ljudi...
Tupino, globalno je jače ako je nečega više a ne manje.
Plus sto iza globalizacije stoji jeftina i potrosna radna snaga sto je i cilj same globalizacije. Vise koristi od milijardi koji se mnoze i brzo trose nego od par miliona individua.

omni

2014-04-12

Back to top Go down

Oporavljeni pacijenti opet pozitivni na koronavirus - Page 4 Empty Re: Oporavljeni pacijenti opet pozitivni na koronavirus

Post by Guest 28/2/2020, 11:57

Mlada obrazovana i kvalitetna radna snaga nosi globalizaciju.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 28/2/2020, 12:23

Kod Menea u Hajlbrunu jedan slucaj..
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 28/2/2020, 12:29

ja opet tvrdim da je virus proizveden tj. stvoren  u laboratoriju rekombinacijom dva virusa jednog čije je porijeklo tj. prirodni izvor ili bazen šišmiši i još jednog virusa i još nečega neznam napamet moram potražiti ako nekoga zanima ću staviti tu. i na neki način je taj novi iskemijani virus da li namjerno ili nemarom ili kvarom ili se netko od naučnika zarazio u labu ili su prodavali laboratorijske životinje uglavnom taj virus je procurio van laboratorija.

Zhengli Shi and her manmade virus documented in a 2015 research paper published on Nature Medicine
Shi Zhengli (石正丽; born 26 May 1964) is a Chinese virologist and researcher at the Wuhan Institute of Virology, Chinese Academy of Sciences (CAS). Shi and her colleague Cui Jie found that the SARS virus originated in bats.

In 2015, American and Chinese scientists collaborated to create a new virus by combining a coronavirus found in Chinese horseshoe bats with another that causes human-like severe acute respiratory syndrome (SARS) in mice.

Two of the paper’s co-authors, Xing-Yi Ge and Zhengli-Li Shi, were based at the Wuhan Institute of Virology at the time.

Their study demonstrated that the coronavirus – a different strain to Wuhan coronavirus – was capable of infecting human airway cells.

Other virologists like Simon Wain-Hobson at the Pasteur Institute in Paris expressed concerns over this paper at the time: “If the virus escaped, nobody could predict the trajectory,”

Rutgers University molecular biologist Richard Ebright agreed told the publication: “The only impact of this work is the creation, in a lab, of a new, non-natural risk.”

Link to Shi Zhengli‘s paper:

https://www.nature.com/articles/nm.3985

evo jedan djelić slagalice:

Here we
examine the disease potential of a SARS-like virus, SHC014-
CoV, which is currently circulating in Chinese horseshoe bat
populations1. Using the SARS-CoV reverse genetics system2,
we generated and characterized a chimeric virus expressing
the spike of bat coronavirus SHC014 in a mouse-adapted
SARS-CoV backbone. The results indicate that group 2b
viruses encoding the SHC014 spike in a wild-type backbone
can efficiently use multiple orthologs of the SARS receptor
human angiotensin converting enzyme II (ACE2), replicate
efficiently in primary human airway cells and achieve in vitro
titers equivalent to epidemic strains of SARS-CoV. Additionally,
in vivo experiments demonstrate replication of the chimeric
virus in mouse lung with notable pathogenesis.

Evaluation of
available SARS-based immune-therapeutic and prophylactic
modalities revealed poor efficacy; both monoclonal antibody
and vaccine approaches failed to neutralize and protect from
infection with CoVs using the novel spike protein.

On the basis
of these findings, we synthetically re-derived an infectious
full-length SHC014 recombinant virus and demonstrate robust
viral replication both in vitro and in vivo.

Our work suggests a
potential risk of SARS-CoV re-emergence from viruses currently
circulating in bat populations.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 28/2/2020, 12:31

Pa jest..u biti,treba se zapitati,kako je virus tako milosrdan prema zenskoj populaciji i djeci..njegova selektivnost vuce na ciljanu populaciju muskaraca i starijih muskaraca..

i bash sada,u ovim trenucima "liberalizacije"?
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 28/2/2020, 12:51

Legendovich wrote:Pa jest..u biti,treba se zapitati,kako je virus tako milosrdan prema zenskoj populaciji i djeci..njegova selektivnost vuce na ciljanu populaciju muskaraca i starijih muskaraca..

to je poznato već prije 14 !!! godina otkriveno a po medijima danas piše da se tek sada pokušava otkriti. mediji i naučnici besramno lažu.

taj virus kad uđe u ljudsko tijelo  inficira tj. spaja se na ACE2 receptore stanice pomoću svojih "spike proteins".

na engleskom:

Coronavirus 2019-nCoV, able to enter and infect human cells’ ACE2 receptor via its spike protein. e, taj spike protein u prirodi nema to je genetski ubačeno u virus u labu.

zašto starije ljude i većinom muške a manje žene i djecu? zato jer muškarci imaju veći broj ACE2 receptora nego žene. a zašto se više žuta rasa inficirala? zato jer žuta rasa za razliku od bijele i crne rase ima čini mi se više od 200% ACE2 receptora nego bijelci i crnci. stariji ljudi muškarci zato jer stariji ljudi imaju više ACE2 receptora nego mladi pa su skloniji zarazi.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 28/2/2020, 12:56

Gnječ wrote:
Legendovich wrote:Pa jest..u biti,treba se zapitati,kako je virus tako milosrdan prema zenskoj populaciji i djeci..njegova selektivnost vuce na ciljanu populaciju muskaraca i starijih muskaraca..

to je poznato već prije 14 !!! godina otkriveno a po medijima danas piše da se tek sada pokušava otkriti. mediji i naučnici besramno lažu.

taj virus kad uđe u ljudsko tijelo  inficira tj. spaja se na ACE2 receptore stanice pomoću svojih "spike proteins".

na engleskom:

Coronavirus 2019-nCoV, able to enter and infect human cells’ ACE2 receptor via its spike protein. e, taj spike protein u prirodi nema to je genetski ubačeno u virus u labu.

zašto starije ljude i većinom muške a manje žene i djecu? zato jer muškarci imaju veći broj ACE2 receptora nego žene. a zašto se više žuta rasa inficirala? zato jer žuta rasa za razliku od bijele i crne rase ima čini mi se više od 200% ACE2 receptora nego bijelci i crnci. stariji ljudi muškarci zato jer stariji ljudi imaju više ACE2 receptora nego mladi pa su skloniji zarazi.
Gnječo Profešur..u svakom slucaju zanimljivo stivo.. :cleanteeth
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 28/2/2020, 13:13

Legendovich wrote:
Gnječ wrote:

na engleskom:

a čuj ako ne vjeruješ traži sam podatke samo znaj da na površini nema ničega osim budalaština koje prosipaju mediji a ljudi te njihove laži puše jebiga. za naći što i kako i zašto trebaš zasukati rukave, uzeti kramp i kopati malo dublje ustvari jako duboko ili čekaj da govna isplivaju na površinu ako ikada isplivaju.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 28/2/2020, 13:28

Gnječ wrote:
Legendovich wrote:
Gnječ wrote:

na engleskom:

a čuj ako ne vjeruješ traži sam podatke samo znaj da na površini nema ničega osim budalaština koje prosipaju mediji a ljudi te njihove laži puše jebiga. za naći što i kako i zašto trebaš zasukati rukave, uzeti kramp i kopati malo dublje ustvari jako duboko ili čekaj da govna isplivaju na površinu ako ikada isplivaju.

ne,ne..ne rugam ti se..nego hvalim žar sa kojim ti se da,forumskim tutlecima objasnjavati neke stvari..vecina je sa ovim na VI,pa i dalje..hvala za trud.. :tu :tu :tu
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 28/2/2020, 13:48

Legendovich wrote:
ne,ne..ne rugam ti se..nego hvalim žar sa kojim ti se da,forumskim tutlecima objasnjavati neke stvari..vecina je sa ovim na VI,pa i dalje..hvala za trud.. :tu :tu :tu

ja to istražujem jer me zanima a ne zbog foruma a medijima ne vjerujem apsolutno ništa pa kopam sam informacije već sam pronašao i pročitao nekoliko tisuća stranica i dokumenata i situacija je puno ozbiljnija nego što je vlasti prikazuju. mediji samo galame i stvaraju histeriju i paniku umjesto da nađu prave informacije pa educiraju ljude. ma šta pričam? pa mediji su u rukama političara čak i da se nađe koji hrabriša novinar ode mu glava. u Kini je već netragom nestalo nekoliko novinara jer su izvještavali realno stanje i hop pojela ih noć nema ih nigdje. znači nije zajebancija. uostalom u Wuhanu ne da su sve bolnice zatrpane zaraženima nego su napunili i sve sportske dvorane i pretvorili ih u bolnice. tako da po neslužbenim izvorima tamo ima preko 1.5 milijuna zaraženih i do sada preko 50 tisuća mrtvih. ali dobro, pravite se da to niste pročitali ne želim da mi policija kuca na vrata i hapsi zbog širenja panike i dezinformacija.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 28/2/2020, 14:21

evo Đikića ludog. ja iznad objasnim normalno kako piše u objavljenim znanstvenim radovima a on trkelja o nekoj plastičnosti stanica bokte ko da je tek završio osnovnu školu. jel taj Đikić namjerno zajebava ili ozbiljno nezna i ne čita stručne radove???

wtf???

Zašto su stariji ljudi podložniji?

"Virusi imaju različita djelovanja na stanice i dječje stanice, koje su veoma plastične, i svojim plasticitetom odgovaraju na virus, mogu pronaći vlastiti imunološki odgovor i boriti se protiv virusa. Kod starijih ljudi plastičnost stanica nestaje te su zbog imunološkog stanja i stanja cijelog organizma podložniji infekciji, a posebno onoj u kasnijoj fazi gdje dolazi do upale pluća i smrti", kazao je Đikić.

Naglasio je kako statistički epidemiološki pokazatelji govore da je glavna skupina bolesnika onih od preko 80 godina gdje je smrtnost preko 15 posto, a nakon 60 godina smrtnost je 6-7 posto. Rekao je kako u ovim godinama dolazi do promjena koje nisu specifične za pojedinca, nego su specifične za dob i za odgovor našeg organizma prema virusnim upalama.

https://www.index.hr/vijesti/clanak/djikic-objasnio-zasto-se-neki-ljudi-ponovno-zaraze-koronavirusom/2160637.aspx
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 28/2/2020, 20:20

Gnječ wrote:
Legendovich wrote:

ja to istražujem jer me zanima a  ne zbog foruma a medijima ne vjerujem apsolutno ništa pa kopam sam informacije već sam pronašao i pročitao nekoliko tisuća stranica i dokumenata i situacija je puno ozbiljnija nego što je vlasti prikazuju. mediji samo galame i stvaraju histeriju i paniku umjesto da nađu prave informacije pa educiraju ljude. ma šta pričam? pa mediji su u rukama političara čak i da se nađe koji hrabriša novinar ode mu glava. u Kini je već netragom nestalo nekoliko novinara jer su izvještavali realno stanje i hop pojela ih noć nema ih nigdje. znači nije zajebancija. uostalom u Wuhanu ne da su sve bolnice zatrpane zaraženima nego su napunili i sve sportske dvorane i pretvorili ih u bolnice. tako da po neslužbenim izvorima tamo ima preko 1.5 milijuna zaraženih i do sada preko 50 tisuća mrtvih. ali dobro, pravite se da to niste pročitali ne želim da mi policija kuca na vrata i hapsi zbog širenja panike i dezinformacija.
THX na infu,vrlo zanimljivo..ako ti se da,posalji mi koji link na PP :tu :tu :tu
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by mutava baštarda 28/2/2020, 20:33

Gnječ wrote:
Legendovich wrote:

ja to istražujem jer me zanima a  ne zbog foruma a medijima ne vjerujem apsolutno ništa pa kopam sam informacije već sam pronašao i pročitao nekoliko tisuća stranica i dokumenata i situacija je puno ozbiljnija nego što je vlasti prikazuju. mediji samo galame i stvaraju histeriju i paniku umjesto da nađu prave informacije pa educiraju ljude. ma šta pričam? pa mediji su u rukama političara čak i da se nađe koji hrabriša novinar ode mu glava. u Kini je već netragom nestalo nekoliko novinara jer su izvještavali realno stanje i hop pojela ih noć nema ih nigdje. znači nije zajebancija. uostalom u Wuhanu ne da su sve bolnice zatrpane zaraženima nego su napunili i sve sportske dvorane i pretvorili ih u bolnice. tako da po neslužbenim izvorima tamo ima preko 1.5 milijuna zaraženih i do sada preko 50 tisuća mrtvih. ali dobro, pravite se da to niste pročitali ne želim da mi policija kuca na vrata i hapsi zbog širenja panike i dezinformacija.

Pa iskreno, kad mediji i vlada počnu priče sve je pod kontrolom i ne treba se sekirati onda treba počet paničariti...

2015-09-14

Back to top Go down

Post by mutava baštarda 28/2/2020, 20:36

Gnječ wrote:evo Đikića ludog. ja iznad objasnim normalno kako piše u objavljenim znanstvenim radovima a on trkelja o nekoj plastičnosti stanica bokte ko da je tek završio osnovnu školu. jel taj Đikić namjerno zajebava ili ozbiljno nezna i ne čita stručne radove???

wtf???

"Virusi imaju različita djelovanja na stanice i dječje stanice, koje su veoma plastične, i svojim plasticitetom odgovaraju na virus, mogu pronaći vlastiti imunološki odgovor i boriti se protiv virusa. Kod starijih ljudi plastičnost stanica nestaje te su zbog imunološkog stanja i stanja cijelog organizma podložniji infekciji, a posebno onoj u kasnijoj fazi gdje dolazi do upale pluća i smrti", kazao je Đikić.

Naglasio je kako statistički epidemiološki pokazatelji govore da je glavna skupina bolesnika onih od preko 80 godina gdje je smrtnost preko 15 posto, a nakon 60 godina smrtnost je 6-7 posto. Rekao je kako u ovim godinama dolazi do promjena koje nisu specifične za pojedinca, nego su specifične za dob i za odgovor našeg organizma prema virusnim upalama.

https://www.index.hr/vijesti/clanak/djikic-objasnio-zasto-se-neki-ljudi-ponovno-zaraze-koronavirusom/2160637.aspx
Ja to vidim kao rasterećenje mirovinskog sustava... Tko ima novca platit će lijek, tko nema ide kod sv Petra...
Novac možemo preusmjeriti u nove socijalne projekte ..

2015-09-14

Back to top Go down

Post by Guest 28/2/2020, 20:39

A ja...one umnodeficitarne izjave tipa par tisca mrtvih i nes vise oboljelih,previse optimisticno zvuce..ovaj Lola,polako ali sigurno uzima svoj danak..postoje neke nesluzbene ine mogu reci provjerene projekcije ,da ce spusiti oko 60% stanovnistva svijeta..Ezeku je napokon dosao na svoje.. :rasta :rasta :rasta
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by RayMabus 28/2/2020, 20:40

888 zaraženi i 21 mrtvi u Italiji.

Sve je pod kontrolom. Basketball
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Guest 28/2/2020, 20:43

vec sad je panika primjetna u mojoj firmi,a ima i nesh talijana,
Rujka bila u lokalnom Lidlu,i kaze,nema secera niti brasna..zanimljivo..
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 28/2/2020, 20:52

RayMabus wrote:888 zaraženi i 21 mrtvi u Italiji.

Sve je pod kontrolom. Basketball

Wednesday, 19 February
2020 coronavirus outbreak in Iran

Iran's deaths at least 210, hospital sources say

Pakistan zatvorio granice...

https://www.bbc.com/news/world-middle-east-51673053

Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 28/2/2020, 20:54

mutava baštarda wrote:
Gnječ wrote:evo Đikića ludog. ja iznad objasnim normalno kako piše u objavljenim znanstvenim radovima a on trkelja o nekoj plastičnosti stanica bokte ko da je tek završio osnovnu školu. jel taj Đikić namjerno zajebava ili ozbiljno nezna i ne čita stručne radove???

wtf???

Ja to vidim kao rasterećenje mirovinskog sustava... Tko ima novca platit će lijek, tko nema ide kod sv Petra...
Novac možemo preusmjeriti u nove socijalne projekte ..

nema lijeka. iznad sam napisao imaš i link za pdf naučnica koja ga je iskemijala probala je in vitro, in vivo sva živa cjepiva i kombinacije ljekova ništa ga nije uništilo.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by RayMabus 28/2/2020, 20:58

Legendovich wrote:vec sad je panika primjetna u mojoj firmi,a ima i nesh talijana,
Rujka bila u lokalnom Lidlu,i kaze,nema secera niti brasna..zanimljivo..
Bit će. To su ljudi pokupovali al će se police opet napunit. Ima hrane.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Guest 28/2/2020, 21:03

Coronavirus: Risk of spread upgraded to highest level
1 hour ago

The World Health Organization (WHO) has upgraded the global risk of the coronavirus outbreak to "very high" - its top level of risk assessment.

But the UN body said there was still a chance of containing the virus if its chain of transmission were broken.

WHO head Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus also stressed that fear and misinformation were the biggest challenges to overcome.

More than 50 countries have now reported cases of coronavirus.

And sources within Iran's healthcare system told BBC Persian that, as of Thursday evening, at least 210 people had died from the virus. This is more than six times higher than the official government figure.

https://www.bbc.com/news/world-51680560

znači lažu. treba sve brojke množit X6
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 4 of 9 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next

Back to top

- Similar topics