Godina bez turizma?
Page 8 of 34
Page 8 of 34 • 1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 21 ... 34
Re: Godina bez turizma?
AssadNaPodmornici wrote:LOL turizam ti je 25_30% bdpaSovak wrote:kic wrote:
s druge strane ne bi bilo loše vidjeti da smo Bosna s morem, krvnu sliku gospodarstva bez turizma..
Ne znam zasto se drami toliko.
Stvara se slika da bez turizma nemamo nista.
U BDP-u RH turizam sudjeluje s nekih 12 %.
Nije malo, ali nije niti kljucni dio nase ekonomije.
LOL!
Gdje to? Kod tebe pri morskim stranama?
Moguce.
Gledam ukupan BDP RH i udio prihoda od turizma 2019.
I gledam sluzbene podatke.
No dobro ... kaj da vam velim, ak' vam je tak' panika ti i Hektorovic si pripremite strik za objesiti se.
Mi ostali bumo 'delali' kak' i do sada.
A budu se i cijene turistickih usluga malo spustile.
Svako zlo za neko dobro.
Guest- Guest
e, tako je...pa će se i domaći gost moći priuštiti ljetovanje u svojoj zemljiSovak wrote:AssadNaPodmornici wrote:LOL turizam ti je 25_30% bdpaSovak wrote:kic wrote:
s druge strane ne bi bilo loše vidjeti da smo Bosna s morem, krvnu sliku gospodarstva bez turizma..
LOL!
Moguce.
No dobro ... kaj da vam velim, ak' vam je tak' panika ti i Hektorovic si pripremite strik za objesiti se.
Svako zlo za neko dobro.
Godina s više turizma ?Hektorović wrote:Kako je krenulo ...
Vlada bi već sad trebala napraviti plan za vanredno stanje, bilo zbog coronavirusa, bilo zbog dramatičnog smanjenja putovanja.
Moguće, ako Italija otpadne...
Misliš neće netko na more jer u hr je korona virus kao i turistu doma u njemačkoj? Teško...
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Joj ako propadne zimmerfrei možda ljudi počnu nešto i raditi. S druge strane, bez gužva na plaži, čisto more, normalnije cijene, juppi...
catabbath-
2015-08-21
vili40 wrote:u ljekarnama nestalo maski ali ima na internetu,1 komad 100 kuna ili 10 komada 500.
Jebi ga biznis je biznis.
Ne trebaju ti maske iz ljekarni, nego one iz baucentara za ffp3
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
valjda su to one sa ventilom.Ja za sebe imam onu staru gas masku.Hektorović wrote:vili40 wrote:u ljekarnama nestalo maski ali ima na internetu,1 komad 100 kuna ili 10 komada 500.
vili40-
2015-08-02
yebate..vodje da takvo sto stavim na glavu i prodefiliram centrom,Svabi bi se u tren ocistili sa ulica..vili40 wrote:valjda su to one sa ventilom.Ja za sebe imam onu staru gas masku.Hektorović wrote:vili40 wrote:u ljekarnama nestalo maski ali ima na internetu,1 komad 100 kuna ili 10 komada 500.
Guest- Guest
OK samo nastavite "delati" kako si i napisao. Što se tiče podataka o turizmu ja ti kažem da je udio turizma u BDP-u 25-30% a ti citaj koje god oces podatkeSovak wrote:AssadNaPodmornici wrote:LOL turizam ti je 25_30% bdpaSovak wrote:kic wrote:
LOL!
Moguce.
Svako zlo za neko dobro.
Inače pad i jedne turističke sezone nebi dokrajčio HdZ, uhljebe i grad ZG jer bi država se mogla zadužiti za 5-10% bdpa i spasiti svoju guzicu, nažalost
AssadNaPodmornici- Posts : 22267
2018-06-14
vili40 wrote:valjda su to one sa ventilom.Ja za sebe imam onu staru gas masku.Hektorović wrote:vili40 wrote:u ljekarnama nestalo maski ali ima na internetu,1 komad 100 kuna ili 10 komada 500.
nemoj plašiti ljude po cesti
immortal-
2014-04-16
AssadNaPodmornici wrote:OK samo nastavite "delati" kako si i napisao. Što se tiče podataka o turizmu ja ti kažem da je udio turizma u BDP-u 25-30% a ti citaj koje god oces podatkeSovak wrote:AssadNaPodmornici wrote:LOL turizam ti je 25_30% bdpaSovak wrote:kic wrote:
LOL!
Moguce.
Svako zlo za neko dobro.
Inače pad i jedne turističke sezone nebi dokrajčio HdZ, uhljebe i grad ZG jer bi država se mogla zadužiti za 5-10% bdpa i spasiti svoju guzicu, nažalost
A kaj bi drugo trebal? Nemam veze s turistickom bransom. Osim kao potrosac.
I naravno da su mi statisticki podaci jedini relevantni. Rekla-kazala podatci me ne zanimaju. Niti oni u sivoj ekonomiji.
To ionako prodje mimo cuce.
O uhljebarima pak ... naravno da ce tako biti.
Tko god ostane/dodje na vlasti nece dirati tu masineriju.
Eto, nek' te tjesi da u SveCkoj skoro 1/3 dela u drzavnom i javnom sektoru.
Ali i nema neplacanja poreza, cimerfraj bez prijave i nefiskaliziranih racuna i tak' to. Porezna doslovce zna koliko puta si pustio vodu iz kotlica, a kamoli ne nesto drugo.
Da je tako kod nas ukupan BDP bi porastao za znatan postotak mnijem.
Tak' da ono ... nek' trziste rada i kapitala dela svoje.
Guest- Guest
AssadNaPodmornici wrote:OK samo nastavite "delati" kako si i napisao. Što se tiče podataka o turizmu ja ti kažem da je udio turizma u BDP-u 25-30% a ti citaj koje god oces podatke
Spasit guzicu da, ali koliko bi to bilo održivo jer predviđanja su da bi se dogodila nova recesija...
u biti pred samom recesijom smo
dakle 2-3 godine krize
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Nemaš veze niti oko ekonomije pa komentiras kao da is stručnjak.
Da ti otkkrijem jednu tajnu za koju ti ne treba faks. (zapravo treba ali) a svi su stručnjaci po internetu, kafanama a tek novinari uf
Prihodi turizma /bdp [size=46]≠[/size]udio turizma /bdp
Da ti otkkrijem jednu tajnu za koju ti ne treba faks. (zapravo treba ali) a svi su stručnjaci po internetu, kafanama a tek novinari uf
Prihodi turizma /bdp [size=46]≠[/size]udio turizma /bdp
Last edited by AssadNaPodmornici on Tue 25 Feb - 10:44; edited 1 time in total
2018-06-14
Nema krize kod mene. Da ne uđe nit jedan turist u Hrvatsku ja to neću osjetit nikako.
Šta je dobro za lovca nije dobro za patku.
Neka korone.
Neka korone.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
RayMabus wrote:Nema krize kod mene. Da ne uđe nit jedan turist u Hrvatsku ja to neću osjetit nikako.
Neka korone.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Aktion_T4
Istrijebljivanje jadnih i nemoćnih.
2014-04-11
naravno. mislim da je svijet zreo za novu recesiju.Hektorović wrote:AssadNaPodmornici wrote:OK samo nastavite "delati" kako si i napisao. Što se tiče podataka o turizmu ja ti kažem da je udio turizma u BDP-u 25-30% a ti citaj koje god oces podatke
Spasit guzicu da, ali koliko bi to bilo održivo jer predviđanja su da bi se dogodila nova recesija...
u biti pred samom recesijom smo
dakle 2-3 godine krize
mi smi tek mislim 2018 stigli BDP iz 2008, a bdp 2020 je svega 25-30% veći nego BDP socijalističke Hrvatske 1989godine , dok recimo BDP Poljske ili Rumunjske je nekih 300% veći nego prije 30godina.
u prošloj recesiji smo izgubili 20% radne snage(nestašica je tolika da uvoze nepalce i ostale), a sa druge strane javni dug je skočio sa 30% na 80% BDPa, i javna potrošnja nabujala i država zapošljava u kancelarije kao da ne postoji sutra.
sve će teže biti hraniti.. naravno RH država(govorim kao država HDZ/uhljebi/penzići) realno mogu preživjeti 1godinu da padne turistička sezona , ali ako se na to nadoveže recesija, onda će biti jebeno veselo.
2018-06-14
Najjači je
https://ogportal.com/2020/02/25/krule-evo-citam-kako-je-koronavirus-dosao-kod-nas-u-hrvatsku/
https://ogportal.com/2020/02/25/krule-evo-citam-kako-je-koronavirus-dosao-kod-nas-u-hrvatsku/
2014-04-11
RayMabus wrote:Najjači je
Taksi bi platio da me cjel dan vrti u rotoru.
Guest- Guest
A tako će i bit sad kad pukne ovo. Kalat će svi cijene doli.Gnječ wrote:RayMabus wrote:Najjači je
Taksi bi platio da me cjel dan vrti u rotoru.
2014-04-11
Dabogda se ostvarilo njegovo predviđanje...
Da malo domaći uživaju u općem dobru...
Da malo domaći uživaju u općem dobru...
vukli bi nas za rukave, trgali se za nas
Noor wrote:vukli bi nas za rukave, trgali se za nas
konačno bih popio pivo u svetom miru bez histeričnih luđaka oko mene i njihovih beskrajnih lamentiranja kako im je teško u životu.
Guest- Guest
Page 8 of 34 • 1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 21 ... 34
Similar topics
» Bosna V c gradi već 20 godina, nije stigla do pola. Ali kažu biće gotovo za 5 godina...
» Hrabra lijecnica 25 godina tragala za ubojicom svog zarucnika i pronasla ga..sad sluzi kaznu od 20 godina zatvora
» Hrvati , narod koji nestaje : u 16 godina nestale su 32 škole sa po 800 učenika.A najgore nas čeka za deset godina.
» Bez turizma, Bosna.
» Strahote hrvatskog turizma
» Hrabra lijecnica 25 godina tragala za ubojicom svog zarucnika i pronasla ga..sad sluzi kaznu od 20 godina zatvora
» Hrvati , narod koji nestaje : u 16 godina nestale su 32 škole sa po 800 učenika.A najgore nas čeka za deset godina.
» Bez turizma, Bosna.
» Strahote hrvatskog turizma
Page 8 of 34