Uzele ipak 6+6
Page 3 of 3
Page 3 of 3 • 1, 2, 3
Re: Uzele ipak 6+6
Noor wrote:Znas kad zagorca pitaju...tre wrote:ti bi i tudum uzeo da ti neko ponudiepikur37 wrote:pa dobro i ja bih uzeo..msm
Čuj, jesi kad pil loše vino?
Ah, pa jesem..
I, kakvo je bilo?
Pa, bile je dobro.
Šandor Winnetou- Posts : 19782
2017-12-31
tre wrote:ti bi i tudum uzeo da ti neko ponudiepikur37 wrote:pa dobro i ja bih uzeo..msm
ako je dobar tudum :D
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Zagorci ti nisu normalni, oni ti piju vino ko slavonci rakiju!!epikur37 wrote:tre wrote:ti bi i tudum uzeo da ti neko ponudiepikur37 wrote:pa dobro i ja bih uzeo..msm
tre wrote:Zagorci ti nisu normalni, oni ti piju vino ko slavonci rakiju!!epikur37 wrote:tre wrote:ti bi i tudum uzeo da ti neko ponudiepikur37 wrote:pa dobro i ja bih uzeo..msm
Mislim da sam zreo za zagorje....
inače jedini kraj lijepe naše koji nisam pomno obišao...
2015-08-06
ebenica wrote:koji dio je točno nejasan? ne postoji privatna osoba na ovom svijetu niti firma niti korporacija koja može štancat novac, sav novac koji postoji mora biti odobren od neke države, tj. da bi novac postojao država se za njega mora negdje zadužiti. jel si ti u posjed tog novca došao prvi ili peti u nizu je nebitno, bitno je da novac dolazi iz istog izvora, ova sranja da privatan sektor nešto proizvodi; neka dobra koja iz čistog zraka stvaraju novac van državnog upliva su točno to; sranja za budale i neuke. bez država i njihovog zaduženja nema novca, ne samo onima koji rade u javnom sketoru nego nikome.debotoijusto wrote:tu zalazis na teritorij pernarovstine gdje sve stvari moguceebenica wrote:ne postoji privatni novac, sav novac ovog svijeta je državni jer samo države imaju pravu, pazi sad čuda: štancat novac...samo idioti vjeruju i misle da postoji privatan novac, to NE POSTOJI.debotoijusto wrote:ti nesto zidjas ako se ne varam ako velika firma trosite javni novac u nekom omjeruNoor wrote:
ne dušo, ja ni lipe ne dobijem iz proračuna, bila to sisa ili taj tvoj eter
ti si u HAVCu, ako se ne varam jel?
zapravo, države ne stvaraju novac, niti to mogu, da bi ne bi imale dugova.
primarna emisija novca je kroz narodnu banku, sekundarna je međutim preko multiplikacije kroz bankarski sustav, a koji je opet produkt realnih transakcija u realnoj ekonomiji. Dakle pero kupi nešto od štefa, digne kredit u banci, plati štefu, štef dio tog novca potroši, dio stavi u banku, taj depozit služi kao nova podloga za kredit juri. Tako to ide.
Ne, nije moja teorija nego općeprihvaćena, uči se na svim ekonomskim vakultetima svijeta. Ukratko, stvaran novac stvara samo i jedino stvarna ekonomija. A država može štampat novčanice. Koje vrijede koliko vrijede, ako ih odštampaš duplo više po jedinici vrijede duplo manje. Dakle, uvijek samo i jedino realna ekonomija u konačnici određuje vrijednost novca. Inače bi svaka država sebi napumpala vrijednost.
E tu sad dolazi monetarna politika, koja preko otkupa deviza ili prodaje istih regulira do jedne mjere vrijednost valute, dakle HNB uvijek reagira kad kuna izađe iz okvira 7,1 do 7,6 kuna za euro
nema države na ovom svijetu koja nije dužna u bilionima dolara...kome? kak i kad će to platit? jedino države stvaraju novac zaduživanjem, nitko drugi, nitko ne može stvoriti novi dolar zaduživanjem osim amerike same, ni bill gates ni donald trump, nitko. država je jedini izvor novca. i danas ga ima na svijetu više nego ikad u povijesti što naštampanog što virtualnog i dug je veći nego ikad u povijesti.marcellus wrote:ebenica wrote:koji dio je točno nejasan? ne postoji privatna osoba na ovom svijetu niti firma niti korporacija koja može štancat novac, sav novac koji postoji mora biti odobren od neke države, tj. da bi novac postojao država se za njega mora negdje zadužiti. jel si ti u posjed tog novca došao prvi ili peti u nizu je nebitno, bitno je da novac dolazi iz istog izvora, ova sranja da privatan sektor nešto proizvodi; neka dobra koja iz čistog zraka stvaraju novac van državnog upliva su točno to; sranja za budale i neuke. bez država i njihovog zaduženja nema novca, ne samo onima koji rade u javnom sketoru nego nikome.debotoijusto wrote:tu zalazis na teritorij pernarovstine gdje sve stvari moguceebenica wrote:ne postoji privatni novac, sav novac ovog svijeta je državni jer samo države imaju pravu, pazi sad čuda: štancat novac...samo idioti vjeruju i misle da postoji privatan novac, to NE POSTOJI.debotoijusto wrote:
ti nesto zidjas ako se ne varam ako velika firma trosite javni novac u nekom omjeru
zapravo, države ne stvaraju novac, niti to mogu, da bi ne bi imale dugova.
Guest- Guest
aben wrote:1000€ na misec, al si ne lazen da je to eter:)debotoijusto wrote:ajde priznaj da uberes neku kintu od eter novcaaben wrote:ajde u kurac, zamalo sun se udovi od smihadebotoijusto wrote:novac koji drzava firme pojedinci upucava s nekim ciljem u gospodarstvo ja koristim jedne a tvoja firma neke drugeNoor wrote:
što je novac u eteru? smiješ pojasniti
uhljebizam je drugi par postol
Epi i Debo se ne daju prekrstiti.
darth_vader-
2014-04-17
Msm razumijem što je eter kemijski ili mitološki...ali kakav je to eter novac?
Gdje mogu to skupiti?
Gdje mogu to skupiti?
2015-08-06
Ove hdzovke koliko su sposobme nakon 6+6 mogu samo na ulicu vrtiti torbice ako se ne uspiju uhljebiti
catabbath-
2015-08-22
Barem na nešto liče, ove sa lijeve strane mogu biti eventualno na slikama koje bi djeca trebala nositi ispred sebe da se zaštite od svih vrsta predatora i zlostavljačacatabbath wrote:Ove hdzovke koliko su sposobme nakon 6+6 mogu samo na ulicu vrtiti torbice ako se ne uspiju uhljebiti
Page 3 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» KAŽETE IPAK JE ON ČETNIK, A VI STE IPAK IDIOTI!
» A možda ipak ...
» SDP ipak dobio izbore
» PA IPAK SU BESPLATNE!
» EU ipak ima budućnost
» A možda ipak ...
» SDP ipak dobio izbore
» PA IPAK SU BESPLATNE!
» EU ipak ima budućnost
Page 3 of 3