PA IPAK SU BESPLATNE!
Page 1 of 4
Page 1 of 4 • 1, 2, 3, 4
PA IPAK SU BESPLATNE!
Od ukupno 116 zagrebačkih osnovnih škola, među kojima su i četiri privatne, 73 su do 1. ožujka dostavile Gradskom uredu za obrazovanje odluke o tome žele li i za koliko svojih učenika naručiti od Grada Zagreba školske uniforme.
Prema nepotpunim podacima, na bazi dvije trećine škola, nešto manje od polovice zagrebačkih osnovaca, njihovih roditelja i nastavnika zasad se odlučilo za “besplatne” odjevne pakete, u kojima svakog učenika čekaju dvije polo majice kratkih rukava, jedna polo majica dugih rukava, jakna (hoodica) tamnoplave boje i par bijelih Startas tenisica.
Riječ je o drugoj godini provođenja plana nabave školskih uniformi ili, kako ih službeno nazivaju, odora. Prošle je godine iz gradskog proračuna izdvojeno 12,446.250 kuna za školske uniforme, a u projekt uvođenja školskih odora uključilo se 50-ak škola s nešto manje od 25.000 učenika. Od toga, u 31 školi odore su dobili svi učenici, dok su ih školarci iz 17 škola naručili djelomično, odnosno samo u pojedinim razredima.
Dodaju i da se odluka o nošenju školskih odora u pojedinom razrednom odjelu ili u svim razredima donosi u skladu s odlukom većine, pri čemu nema obveze za škole koje su lani prihvatile inicijativu da se u nju i ovaj put uključe.
Roditelji učenika iz više zagrebačkih škola javljaju da je sastanak njihovih vijeća s temom školskih odora prošao uz zaključak: novac za to ionako je osiguran, zašto ne uzeti komplet odjeće koji smo ionako platili?
Dio ravnatelja škola potvrđuje kako nošenje naručenih uniformi neće biti obavezno u svakodnevnoj nastavi, nego u posebnim prigodama, poput školskih izleta. Ideja je i koristiti dobivene polo majice i tenisice na nastavi tjelesnog odgoja.
- Nitko neće prisiljavati djecu da nose uniforme na nastavi - potvrđuju u Poglavarstvu.
https://www.jutarnji.hr/vijesti/obrazovanje/pa-ipak-su-besplatne-pomama-za-skolskim-uniformama-u-zagrebu-svaki-drugi-roditelj-narucio-odjevne-pakete-iako-ih-djeca-ne-moraju-nositi/7093548/
Prema nepotpunim podacima, na bazi dvije trećine škola, nešto manje od polovice zagrebačkih osnovaca, njihovih roditelja i nastavnika zasad se odlučilo za “besplatne” odjevne pakete, u kojima svakog učenika čekaju dvije polo majice kratkih rukava, jedna polo majica dugih rukava, jakna (hoodica) tamnoplave boje i par bijelih Startas tenisica.
Riječ je o drugoj godini provođenja plana nabave školskih uniformi ili, kako ih službeno nazivaju, odora. Prošle je godine iz gradskog proračuna izdvojeno 12,446.250 kuna za školske uniforme, a u projekt uvođenja školskih odora uključilo se 50-ak škola s nešto manje od 25.000 učenika. Od toga, u 31 školi odore su dobili svi učenici, dok su ih školarci iz 17 škola naručili djelomično, odnosno samo u pojedinim razredima.
Dodaju i da se odluka o nošenju školskih odora u pojedinom razrednom odjelu ili u svim razredima donosi u skladu s odlukom većine, pri čemu nema obveze za škole koje su lani prihvatile inicijativu da se u nju i ovaj put uključe.
Kako doznajemo u Poglavarstvu, dio škola koji se lani odlučio za uniforme odustaje od ponovih narudžbi, a priključuje se dio onih koji lani nije prihvatio projekt.
Roditelji učenika iz više zagrebačkih škola javljaju da je sastanak njihovih vijeća s temom školskih odora prošao uz zaključak: novac za to ionako je osiguran, zašto ne uzeti komplet odjeće koji smo ionako platili?
Dio ravnatelja škola potvrđuje kako nošenje naručenih uniformi neće biti obavezno u svakodnevnoj nastavi, nego u posebnim prigodama, poput školskih izleta. Ideja je i koristiti dobivene polo majice i tenisice na nastavi tjelesnog odgoja.
- Nitko neće prisiljavati djecu da nose uniforme na nastavi - potvrđuju u Poglavarstvu.
https://www.jutarnji.hr/vijesti/obrazovanje/pa-ipak-su-besplatne-pomama-za-skolskim-uniformama-u-zagrebu-svaki-drugi-roditelj-narucio-odjevne-pakete-iako-ih-djeca-ne-moraju-nositi/7093548/
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Re: PA IPAK SU BESPLATNE!
ovako smo mi malisi morali nosit u komunizmu istina ne ovako fensi odjecu
modre trlise i crne papuce dvije curice su imale crvene s nekakvim uzorkom i bile element pod prismotrom i predmet roditeljskog sastanka a ostalima cool ili zavist
papuce sam gubio 3-4x godisnje i nisam razumio zasto roditelji pizde , jbg. tad vjerovao u djeda mraza i najprodavaniji roman a ne ekonomiju
nije mi jasno zasto se "obicne" skole furaju na uniformiranost u danasnje doba kad nemamo tu tradiciju ?
modre trlise i crne papuce dvije curice su imale crvene s nekakvim uzorkom i bile element pod prismotrom i predmet roditeljskog sastanka a ostalima cool ili zavist
papuce sam gubio 3-4x godisnje i nisam razumio zasto roditelji pizde , jbg. tad vjerovao u djeda mraza i najprodavaniji roman a ne ekonomiju
nije mi jasno zasto se "obicne" skole furaju na uniformiranost u danasnje doba kad nemamo tu tradiciju ?
2014-04-12
debotoijusto wrote:
reda mora biti.
Guest- Guest
super , jos pisu kredom po ploci bitno da su u kalupu
2014-04-12
debotoijusto wrote:nije mi jasno zasto se "obicne" skole furaju na uniformiranost u danasnje doba kad nemamo tu tradiciju ?
ja bi rekao da je ideja pokušati ublažiti vidljive materijalne razlike među učenicima...problem je u tome što se materijalno stanje može ocijeniti i preko drugih stvari (torba, mobitel) pa mi ova ideja i nema nekog prevelikog smisla...
Gnječ wrote:debotoijusto wrote:
reda mora biti.
zaskocio si me
jbg. nemam valjani argument na samog sebe u ovom slucaju osim neke digrasije , biljezim 1:0 iz zaskoka nakon pogledane snimke
2014-04-12
BB-8 wrote:debotoijusto wrote:nije mi jasno zasto se "obicne" skole furaju na uniformiranost u danasnje doba kad nemamo tu tradiciju ?
ja bi rekao da je ideja pokušati ublažiti vidljive materijalne razlike među učenicima...problem je u tome što se materijalno stanje može ocijeniti i preko drugih stvari (torba, mobitel) pa mi ova ideja i nema nekog prevelikog smisla...
to bio argument u moje doba i nije se pokazao djelotvornim , jasno da privatne skole furaju neki vid elitizma ili izvrsnosti , kako vec tko gleda ali ove skole za pucane imaju vecih problema od odjece klinaca
2014-04-12
debotoijusto wrote:BB-8 wrote:debotoijusto wrote:nije mi jasno zasto se "obicne" skole furaju na uniformiranost u danasnje doba kad nemamo tu tradiciju ?
to bio argument u moje doba i nije se pokazao djelotvornim , jasno da privatne skole furaju neki vid elitizma ili izvrsnosti , kako vec tko gleda ali ove skole za pucane imaju vecih problema od odjece klinaca
ma to je jedini argument koji ima smisla, ali je zakurac što smo svi mi osjetili u osnovnoj školi...nego koje je tvoje doba? kad si išao u osnovnu školu? ja od 81.-89.
pocetkom 70-ih , krajem vec ukinuli ili lagano odustajali od koncepta jednoobraznosti , u srednjoj skoli nije bilo pravila , tu i tamo neka "konzerva" protiv duge kose ili zenskog oblacenja/sminke , moguce da nije svugdje bilo istoBB-8 wrote:debotoijusto wrote:BB-8 wrote:debotoijusto wrote:nije mi jasno zasto se "obicne" skole furaju na uniformiranost u danasnje doba kad nemamo tu tradiciju ?
ma to je jedini argument koji ima smisla, ali je zakurac što smo svi mi osjetili u osnovnoj školi...nego koje je tvoje doba? kad si išao u osnovnu školu? ja od 81.-89.
2014-04-12
ja se sjećam da smo mi u prvom razredu morali nositi kute koje su kasnije ostale sam za likovni...
što god, meni su preslatkiBB-8 wrote:debotoijusto wrote:nije mi jasno zasto se "obicne" skole furaju na uniformiranost u danasnje doba kad nemamo tu tradiciju ?
Noor- Posts : 25907
2017-10-06
XBB-8 wrote:debotoijusto wrote:nije mi jasno zasto se "obicne" skole furaju na uniformiranost u danasnje doba kad nemamo tu tradiciju ?
2014-04-12
Siromašna djeca se i trebaju sramiti.
To je poticaj njihovim roditeljima da bolje i više rade i zarađuju.
Onda se i Hrvatska razvija.
To je poticaj njihovim roditeljima da bolje i više rade i zarađuju.
Onda se i Hrvatska razvija.
crvenkasti-
2014-04-17
Noor wrote:što god, meni su preslatkiBB-8 wrote:debotoijusto wrote:nije mi jasno zasto se "obicne" skole furaju na uniformiranost u danasnje doba kad nemamo tu tradiciju ?
ne mozes danas govoriti za klince da slatki ili podragati po glavi , dobro to druga tema ....
dok pisu kredom po ploci sjede u kaputu ili imaju ovo za gablec svaka prica o jednoobraznosti pada u vodu
2014-04-12
debotoijusto wrote:
super , jos pisu kredom po ploci bitno da su u kalupu
pametno. padne sustav ili nestane struje tvoji ''napredni'' debili će pisati vaginalnim sekretom po ploči. ovi ''nazadni'' imaju nastavu bez problema.
Kavran- Posts : 2669
2017-10-12
debotoijusto wrote:Noor wrote:što god, meni su preslatkiBB-8 wrote:debotoijusto wrote:nije mi jasno zasto se "obicne" skole furaju na uniformiranost u danasnje doba kad nemamo tu tradiciju ?
ne mozes danas govoriti za klince da slatki ili podragati po glavi , dobro to druga tema ....
dok pisu kredom po ploci sjede u kaputu ili imaju ovo za gablec svaka prica o jednoobraznosti pada u vodu
kaj bi ti htio za školski gablec? kavijar krv ti jebem đendersku? moj gablec je bio šnita crnog kruha (i malo narezanog špeka od doma) i jabuka. i nisam se bunio. a kad je bila tirolska u žemlji (tirolska kroz koju si mogao gledati) bila je to gozba. konjino.
2017-10-12
debotoijusto wrote:Noor wrote:što god, meni su preslatkiBB-8 wrote:debotoijusto wrote:nije mi jasno zasto se "obicne" skole furaju na uniformiranost u danasnje doba kad nemamo tu tradiciju ?
šta fali kredi i ploči? to ne razumijem. kakva ploča treba bit i kakvo pisalo?
kapute i gablece neću komentirati nego treba poubijati nekoliko likova u Vladi i ministarstvu to za početak.
Guest- Guest
ovo ?Kavran wrote:debotoijusto wrote:Noor wrote:što god, meni su preslatkiBB-8 wrote:debotoijusto wrote:nije mi jasno zasto se "obicne" skole furaju na uniformiranost u danasnje doba kad nemamo tu tradiciju ?
kaj bi ti htio za školski gablec? kavijar krv ti jebem đendersku? moj gablec je bio šnita crnog kruha (i malo narezanog špeka od doma) i jabuka. i nisam se bunio. a kad je bila tirolska u žemlji (tirolska kroz koju si mogao gledati) bila je to gozba. konjino.
ako si zadovoljan da klinci cuckaju rogac za marendu onda se zakurac borilo
2014-04-12
debotoijusto wrote:ovo ?Kavran wrote:debotoijusto wrote:Noor wrote:što god, meni su preslatkiBB-8 wrote:
aha ... a da si djetetu to platiš? kaj ti misliš da to pada s neba?
a to za kaj sam se borio, to te nije briga. sigurno ne za pederčine i transđendere k'o što si ti.
usput ... moja djeca su imala ono što sam zaradio i ono što sam im platio. fala bogu, žive i zdrave, odrasle, fakulteti pri samom kraju bez ijedne subvencionirane kune. ostalo ... što si naprave, to će imati. i to je jedini pošteni način.
2017-10-12
da to i imaju u školama, na žalost, više od 50% djece ti ovo neće jest. daj pizzu i hotdog - e, to može.debotoijusto wrote:ovo ?Kavran wrote:debotoijusto wrote:Noor wrote:što god, meni su preslatkiBB-8 wrote:
a zašto? jer ih se i doma time hrani, pa djeca nit poznaju okuse, nit imaju naviku...a još manje saznanje o zdravoj ishrani.
Noor- Posts : 25907
2017-10-06
Page 1 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» KAŽETE IPAK JE ON ČETNIK, A VI STE IPAK IDIOTI!
» Uzele ipak 6+6
» Senf ukida besplatne udzbenike
» Više od 10.000 ljudi se prijavilo za besplatne online kurseve sa ITAcademy.
» Švedska: država emigrantima nudi besplatne tečajeve iz snajperske treninge
» Uzele ipak 6+6
» Senf ukida besplatne udzbenike
» Više od 10.000 ljudi se prijavilo za besplatne online kurseve sa ITAcademy.
» Švedska: država emigrantima nudi besplatne tečajeve iz snajperske treninge
Page 1 of 4