Lisica zaradila kaznenu prijavu
Page 1 of 5
Page 1 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Lisica zaradila kaznenu prijavu
NARUGALA SE HIMNI?
Josipa Lisac dobila kaznenu prijavu zbog izvedbe Lijepe naše
Županović smatra da nijedan građanin, bez obzira bio on glazbeni umjetnik ili netko drugi, nema pravo tonalitetno, vokalno, gestikularno i manifestativno umanjivati težinu, ozbiljnost i značaj intonacije nacionalne himne.
'Bilo kakvo umjetničko penetriranje u skladbenu, tekstualnu i glazbenu strukturu himne je nedopušteno. Takve modifikacije ili personalizacije mogu biti tolerirane u prepjevima drugih glazbenih izričaja uz suglasnost autora, no ne u himni. Način na koji je prilikom intonacije to radila osumnjičena apsolutno je izrugljiv i omalovažavajući zbog čega smatram da je iz istog proizašla osnova sumnje u počinjenje prijavljenog kaznenog dijela', obrazložio je Županović.
https://dalmatinskiportal.hr/vijesti/narugala-se-himni--josipa-lisac-dobila-kaznenu-prijavu-zbog-izvedbe-lijepe-nase-/59155?fbclid=IwAR3V4WUHdPWYFGRyl8myNGXoXXnsk23nelTzoofu0AWQLCfEsEmnw4Arx4Y
Josipa Lisac dobila kaznenu prijavu zbog izvedbe Lijepe naše
Županović smatra da nijedan građanin, bez obzira bio on glazbeni umjetnik ili netko drugi, nema pravo tonalitetno, vokalno, gestikularno i manifestativno umanjivati težinu, ozbiljnost i značaj intonacije nacionalne himne.
'Bilo kakvo umjetničko penetriranje u skladbenu, tekstualnu i glazbenu strukturu himne je nedopušteno. Takve modifikacije ili personalizacije mogu biti tolerirane u prepjevima drugih glazbenih izričaja uz suglasnost autora, no ne u himni. Način na koji je prilikom intonacije to radila osumnjičena apsolutno je izrugljiv i omalovažavajući zbog čega smatram da je iz istog proizašla osnova sumnje u počinjenje prijavljenog kaznenog dijela', obrazložio je Županović.
https://dalmatinskiportal.hr/vijesti/narugala-se-himni--josipa-lisac-dobila-kaznenu-prijavu-zbog-izvedbe-lijepe-nase-/59155?fbclid=IwAR3V4WUHdPWYFGRyl8myNGXoXXnsk23nelTzoofu0AWQLCfEsEmnw4Arx4Y
Re: Lisica zaradila kaznenu prijavu
ne vidim di je covjek pogrijesio..no nije tu kriva lisica nego zoki..znao je on kakav je njen nacin pjevanja..zato je izjavio da mu unaprijed oprostimo greske...
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Predlazem da se kazneno prijave i članovi grupe Bijelo dugme koji su još 1988/89. zloupotrebili refren hrvatske himne te su ga zajedno sa četničkom pjesmom zmiksali snimivsi pjesmu Lijepa naša.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Lijepa naša tamo daleko,ima smisla to je bila srpsko hrvatska himna
kic wrote:
daj pustite je ljudi na miru-
Glupost
Josipa je uradila što je uvijek radila, i uvijek je tako pjevala... Ima i u Americi na eventima ovakvih avangardnih reinterpretacija.
Šta je trebao pozvati Šuputicu, Rozgu ili Bačićku... Josipa je legenda Hrvatske kulturne scene.
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
vuksadinare wrote:ne vidim di je covjek pogrijesio..no nije tu kriva lisica nego zoki..znao je on kakav je njen nacin pjevanja..zato je izjavio da mu unaprijed oprostimo greske...
Od kad si ti kulturni kritičar, aj nemoj...
Josipa je pokazala da se himna može i drugačije otpjevati :) Sasvim osobno reinterpretirati.
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Josipa Lisac izvela je himnu potpuno u svom stilu. Nikad je nisam ni čula da pjeva drugačije.. Pitanje i zna li. Ako su htjeli opernu izvedbu trebali su zvati opernu pjevačicu. Taj lik koji je prijavio kako nikad nije našao razlog prijaviti Ostojića, Pusićku, Mesića...
mnogima je Josipa nedostižna,
ne znam kako se lik usudio tako što napraviti
https://www.24sata.hr/show/karlo-mnogo-njih-mi-govori-da-je-gotovo-ali-ja-znam-da-nije-604124
mnogima je Josipa nedostižna,
ne znam kako se lik usudio tako što napraviti
https://www.24sata.hr/show/karlo-mnogo-njih-mi-govori-da-je-gotovo-ali-ja-znam-da-nije-604124
2014-04-16
Malo je bacalo na treš komediju.
Onda opet, toliko guzica na jednom mjestu se skupilo da josipa od gada nije ni mogla dobro otpjevati....
Onda opet, toliko guzica na jednom mjestu se skupilo da josipa od gada nije ni mogla dobro otpjevati....
RayMabus wrote:
O živote
Kaznena prijava za loše pjevanje himne? Ma je li ovo zeza?
Pa do sad su trebali pozatvarati većinu onih koji su je pjevali.
Netko je Lisicu, inače naš najbolji vokal svih vremena, valjda angažirao. Imali su i probe, dogovorili su kakav nastup će biti. Znali su kako Josipa pjeva, koji žanr, stil, da nije pevaljka nego diva i da će to zvučati sve samo ne obično. I nije bilo dobro, pretjerala je kao što pretjera i u oblačenju, šminki itd, ali ovo je apsolutno besmisleno.
Ajd da je netko podnio prijavu za organizaciju, pa ćopili organizatora, ali tužiti izvođača...
E pa svašta.
Srcami ako me netko tu pita odakle sam došla, reći ću iz Slovenije. Ni pod najtežim mukama neću priznati da mi je zadnja adresa bila u Hr.
Guest- Guest
Ma kakva prijava gluposti ... Ali poslusao Sam nekoliko puta ovo cudo ...moram priznati da se nisam odavno ovako ismijao
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
O jebem ti Sjevernu Koreju da ti jebem...
darth_vader-
2014-04-17
Hektorović wrote:kic wrote:
daj pustite je ljudi na miru-
Glupost
Josipa je uradila što je uvijek radila, i uvijek je tako pjevala... Ima i u Americi na eventima ovakvih avangardnih reinterpretacija.
Šta je trebao pozvati Šuputicu, Rozgu ili Bačićku... Josipa je legenda Hrvatske kulturne scene.
darth_vader-
2014-04-17
Doduše i moja žena bi tila onaj luster što ga je nosila na glavi...
darth_vader-
2014-04-17
MA krivična prijava, pa stvarno nema smisla
Pa Lisica je naša diva, dio naših života i mladosti
Mislim, evo smijem se cijeli dan na onu brljotinu ali krivična prijava... pa to baš nema ni kod Kim Yong-a
Pa Lisica je naša diva, dio naših života i mladosti
Mislim, evo smijem se cijeli dan na onu brljotinu ali krivična prijava... pa to baš nema ni kod Kim Yong-a
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Od kad si ti ljevica postao..Hektorović wrote:vuksadinare wrote:ne vidim di je covjek pogrijesio..no nije tu kriva lisica nego zoki..znao je on kakav je njen nacin pjevanja..zato je izjavio da mu unaprijed oprostimo greske...
Od kad si ti kulturni kritičar, aj nemoj...
Josipa je pokazala da se himna može i drugačije otpjevati :) Sasvim osobno reinterpretirati.
2015-09-08
Lik se osjetio povrjedjenim..jbg..sto ljudi sto cudi..kad se vec forsira razlicitost..
2015-09-08
Page 1 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
» Križevčanka se kupala u svojem dvorištu bez grudnjaka i zaradila prekršajnu prijavu
» Zbog "odvratan voditelj" Pernar dobio novu kaznenu prijavu
» Ugroženi pederi digli kaznenu prijavu protiv maškara u Kaštelima
» Državno odvjetništvo odbacilo Bujančevu kaznenu prijavu protiv Stipe Milanovića
» Komšić najavio je danas da će ponovno podnijeti kaznenu prijavu protiv Milorada Dodika
» Zbog "odvratan voditelj" Pernar dobio novu kaznenu prijavu
» Ugroženi pederi digli kaznenu prijavu protiv maškara u Kaštelima
» Državno odvjetništvo odbacilo Bujančevu kaznenu prijavu protiv Stipe Milanovića
» Komšić najavio je danas da će ponovno podnijeti kaznenu prijavu protiv Milorada Dodika
Page 1 of 5