Leon Lučev: ‘Osjećam se kao Jugoslaven!‘
Page 4 of 4
Page 4 of 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Leon Lučev: ‘Osjećam se kao Jugoslaven!‘
...inace...realno nije mi osobito dobar glumac...ne zbog ovog vec opcenito..proslavio ga onaj film sto je muskarac bez brkova...ali to mu i je najbolje ostvarenje do sad...vise mi pristaju te misionarske uloge...cak na mene jaci dojam glumca ostavlja goran navojec...
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
..di si ti otisao...jastreb wrote:Da n8je bilo Juge ne bi bilo ni samostalne Hrvatske.
2015-09-08
da obavijestim jastreba nekidan bio na klasik tv onaj film 'vrijeme ratnika'...gledao ga valjda deseti put i nikad ne dosadi..odlican film sa odlicnim ulogama josipa gende i krune šarica...nema takvih glumaca danas...film je snimljen u sam osvit rata na podrucju lasinje i pokupskog a sniman je u travnju i svibnju 1991...procitao sam da su imali na snimanju policijsku zastitu jer su neke scene u filmu prakticno snimljene tri kilometra od podrucja koje su kontrolirali pobunjeni srbi..
2015-09-08
Iskreno, bolji me kurac kako će se osjećati.... S tim da smo sada u Jugoslaviji on se ne bi mogao osjećati ka SHSovac ili Austrougar, izbilo bi mu to iz glave pendrekom.
i to u ime naroda a za njegovo dobro!mutava baštarda wrote:Iskreno, bolji me kurac kako će se osjećati.... S tim da smo sada u Jugoslaviji on se ne bi mogao osjećati ka SHSovac ili Austrougar, izbilo bi mu to iz glave pendrekom.
da nije bilo hitlera, ne bi bilo jugejastreb wrote:Da n8je bilo Juge ne bi bilo ni samostalne Hrvatske.
2014-04-16
Krunoslav Šarić je u jendom intervjuu rekao da mu nije bilo bas ugodno snimati neke scene filma 'vrijeme ratnika' narocito na podrucju Lasinje koja je bila udaljena desetak kilometara od vrgin mosta...uglavnom tada su imali stalnu pratnju policije na setu..koji su bili raspoređeni tako da slucajno ne bi dosli nepredviđeni 'gosti' jer s eradilo o sumskom podrucju...velim tri kilometra se snimalo od podrucja koje su drzali srbi..
2015-09-08
I Crvenkasti se oseća kao Hrvat pa opet ne valja.
'Jedan od ponajboljih hrvatskih filmova snimljenih u postkomunističko vrijeme od 1990 godine 'Vrijeme ratnika' gdje su odlične uloge odigrali već tada veterani hrvatske kinematografije Josip Genda i Krunoslav Šarić,snimljen je u sam osvit Domovinskog rata 1991.godine u proljeće.Film je sniman na lokacijama uz rijeku Kupu na području Pokupskog i Lasinje nedaleko od područja pod kontrolom pobunjenih kordunaških Srba.Redatelju Deanu Šorku su predlagali da film snimi na sigurnijim lokacijama poput Lonjskog polja ali on je to odbio jer sam film je u svom scenariju sadržavao određenu dozu napetosti pa je inzistirao da i sam okoliš snimanja bude takav.Pa je konačno odabrana lokacija kod Pokupskog i Lasinje koja su se nalazila već tada u zoni koja nije bila sigurna ne samo za snimanje nego i za stanovnike tog kraja.Da bi sve prošlo u redu tijekom snimanja,glumci i tehničko osoblje filma kao i redatelj dobili su policijsku pratnju jer tada svako kretanje i snimanje tim terenom nije jamčilo stopostotnu sigurnost filmskom osoblju ali ni samim policajcima.Tako su neke scene doslovno snimljene na puškomet pobunjenih Srba pa prilikom snimanja tih scena nije preporučena veća uporaba pirotehničkih sredstava i pucanja iz oružja nego,redatelj,glumci i tehničko osoblje filma moralo je odstupiti u nekim dijelovima od uobičajnog scenarija pa su tu koristili luk i strijele te nož.'
2015-09-08
u '45.vuksadinare wrote:..di si ti otisao...jastreb wrote:Da n8je bilo Juge ne bi bilo ni samostalne Hrvatske.
Page 4 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» Leon Lučev nako 'revolvera pod rebra' u Srbiji:'Nisam više siguran da ću nešto snimati u Srbiji'
» Pitanje.Ima li glupljih i naivnijih ljudi od hrvatskih ljevicara?Nema.Najsvjeziji primjer Leon Lucev koji i dalje kmeci zbog srpskog pistolja pod rebrima
» Senf:'Osjecam se uspjesan kao gradonacelnik'
» ODUVIJEK NA BRANIKU EUROPE: Papa Leon X. Hrvatsku proglasio predziđem kršćanstva
» Bajaga: Ne osjećam se dobro, primio sam cjepivo i imam reakciju
» Pitanje.Ima li glupljih i naivnijih ljudi od hrvatskih ljevicara?Nema.Najsvjeziji primjer Leon Lucev koji i dalje kmeci zbog srpskog pistolja pod rebrima
» Senf:'Osjecam se uspjesan kao gradonacelnik'
» ODUVIJEK NA BRANIKU EUROPE: Papa Leon X. Hrvatsku proglasio predziđem kršćanstva
» Bajaga: Ne osjećam se dobro, primio sam cjepivo i imam reakciju
Page 4 of 4