Nestali
Page 1 of 3
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Nestali
https://hrtprikazuje.hrt.hr/575389/dramska-serija-nestali-uskoro-na-hrt-u
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Re: Nestali
Zanimljiv uvod. Odlična slika. Svaki kadar filma je poput jednog malog umjetničkog djela.
Autentična mjesta.
Razgovori su,ono,ne najbolji,ali prema "Generalu" Holivud. Zanimljivi likovi. Normalni ljudi koji su slušali Čorbu,Azru,jebavali pičokare,a ne nekakvi ministranti.
Autentični govor sredine u kojoj se radnja odvija.
Meni se sviđa.
Autentična mjesta.
Razgovori su,ono,ne najbolji,ali prema "Generalu" Holivud. Zanimljivi likovi. Normalni ljudi koji su slušali Čorbu,Azru,jebavali pičokare,a ne nekakvi ministranti.
Meni se sviđa.
2014-04-22
Također se trudilo da se koriste vozila,tehn.sredstva ,oružje,odjeća,uniforme...koja su se koristila,ili nosila u to doba.
Još jednom ponavljam,slika je perfekt.
2014-04-22
I,da...Nadam se da u nastavcima neće biti Višnjića,Tarika,Radoša, Mlikote,ili Knezovića.
2014-04-22
U seriji glume i Marinko Prga, Tarik Filipović, Sandra Lončarić, Marija Škaričić, Enis Bešlagić, Enes Vejzović.jastreb wrote:I,da...Nadam se da u nastavcima neće biti Višnjića,Tarika,Radoša, Mlikote,ili Knezovića.
Dobro,ajde jedan. Nije bed.
2014-04-22
Sigurno nisu slušali ništa drugo nego čorbu i azru?jastreb wrote:Zanimljiv uvod. Odlična slika. Svaki kadar filma je poput jednog malog umjetničkog djela.
Autentična mjesta.
Meni se sviđa.
Možda su slušali 'zlatne dukate'?
T.- Posts : 17557
2014-04-14
Sami su u filmu veličali Čorbu i Azru.T. wrote:
Sigurno nisu slušali ništa drugo nego čorbu i azru?
Možda su slušali 'zlatne dukate'?
Sumnjam da su Dalmoši i jedan zagrebački roker slušali NHT.
2014-04-22
Znači da će prikazati i sukob s armijom BIH...jastreb wrote:[size=46]U seriji glume i [/size][size=46]Marinko Prga[/size][size=46], [/size][size=46]Tarik Filipović[/size][size=46], [/size][size=46]Sandra Lončarić[/size][size=46], [/size][size=46]Marija Škaričić[/size][size=46], [/size][size=46]Enis Bešlagić[/size][size=46], [/size][size=46]Enes Vejzović[/size][size=46].[/size]jastreb wrote:I,da...Nadam se da u nastavcima neće biti Višnjića,Tarika,Radoša, Mlikote,ili Knezovića.
[size=46]Dobro,ajde jedan. Nije bed.[/size]
2014-04-14
hm..vozila kona su prikazana u seriji a koji koriste marzjastreb wrote:Također se trudilo da se koriste vozila,tehn.sredstva ,oružje,odjeća,uniforme...koja su se koristila,ili nosila u to doba.
ticevci i cede su vozila danasnjeg hv-a tj zelenosmedja boja je kamiona..ovi su imali boju pinzeva i transportera sivomaslinastu i nisu imali nacrtanu srpsku zastavu sa grbom vec samo dvoglavog orla u kojem je pisalo BPCK..dosta tehnickih gresaka..nisam skuzio na kraju o cem je radnja..love nekog cedu ljubu..a pise u radnji serije da ove love..realno..ocekivao sam vise..e da kretaju se po 'krajini' kao da nisu na neprijateljskom teritoriju..ja sam bio izvidjac i kad smo usli cetri kilometra u dubinu 'krajine' vise smo puzali nego hodali..i prakticno nikakvog odmora nismo imali izvidi ili djeluj i odmah brze nazad
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Sumnjam. Radnja se dešava u Dalmaciji(Bukovica najvjerovatnije)ili Kotari. 10-tak dana pred Oluju.T. wrote:
Znači da će prikazati i sukob s armijom BIH...
2014-04-22
Ma imali su oni svašta na kamionima. Šarenilo.vuksadinare wrote:hm..vozila kona su prikazana u seriji a koji koriste marzjastreb wrote:Također se trudilo da se koriste vozila,tehn.sredstva ,oružje,odjeća,uniforme...koja su se koristila,ili nosila u to doba.
ticevci i cede su vozila danasnjeg hv-a tj zelenosmedja boja je kamiona..ovi su imali boju pinzeva i transportera sivomaslinastu i nisu imali nacrtanu srpsku zastavu sa grbom vec samo dvoglavog orla u kojem je pisalo BPCK..dosta tehnickih gresaka..nisam skuzio na kraju o cem je radnja..love nekog cedu ljubu..a pise u radnji serije da ove love..realno..ocekivao sam vise..e da kretaju se po 'krajini' kao da nisu na neprijateljskom teritoriju..ja sam bio izvidjac i kad smo usli cetri kilometra u dubinu 'krajine' vise smo puzali nego hodali..i prakticno nikakvog odmora nismo imali izvidi ili djeluj i odmah brze nazad
E,da i srpsku vojsku prikazali su realno,kakvi su ovi i bili.
Prvi puta da ih ne prikazuju sve kao bradata,raščupana i pijana strašila.
Još me samo zanima kakvim će naglaskom divanit.
2014-04-22
realno ocekivao sam vise...serija me vise podsjeca na one nekad dokument serije 'Istraga'...jebote roknu kolonu ceda u kamionima i da nema odmah organizirane potjere nego oni nakon akcije svrate na cugu i spavanje kod hrvata koji ni sami od straha nisu smjeli spavati u kucama a ne da ugoste jos diverzante ili izvidjace hv-a
2015-09-08
Hahaha,zajebo si se, pisalo je CBK.jastreb wrote:vuksadinare wrote:jastreb wrote: u kojem je pisalo BPCK.
Srpska vojska krajine.
2014-04-22
Nisi pratio. Na konak su došli kod Srpkinja koje su čuvale jednu Hrvaticu.vuksadinare wrote:realno ocekivao sam vise...serija me vise podsjeca na one nekad dokument serije 'Istraga'...jebote roknu kolonu ceda u kamionima i da nema odmah organizirane potjere nego oni nakon akcije svrate na cugu i spavanje kod hrvata koji ni sami od straha nisu smjeli spavati u kucama a ne da ugoste jos diverzante ili izvidjace hv-a
2014-04-22
dobro..ti bolje znas ti si bio njihov sto veber kaze pa te aboliralojastreb wrote:Hahaha,zajebo si se, pisalo je CBK.jastreb wrote:vuksadinare wrote:jastreb wrote: u kojem je pisalo BPCK.
Srpska vojska krajine.
2015-09-08
U nedostatku argumenata počneš podvaljivat.vuksadinare wrote:dobro..ti bolje znas ti si bio njihov sto veber kaze pa te aboliralojastreb wrote:Hahaha,zajebo si se, pisalo je CBK.jastreb wrote:vuksadinare wrote:jastreb wrote: u kojem je pisalo BPCK.
Srpska vojska krajine.
Od tebe nisam ni očekivao drugač.
2014-04-22
svejedno..malo nadrealno..jebote izvedes akciju napada na neprijateljsku vojnu kolonu i odes na konak kod srpkinja..unutar neprijateljskog teritorija umjesto da gledas da sto prije i sto brze napustis neprijateljski teritorij...velim dosta je gresaka..ostaje vidjet naredne epizode mozda budu logicnije..i boljejastreb wrote:Nisi pratio. Na konak su došli kod Srpkinja koje su čuvale jednu Hrvaticu.vuksadinare wrote:realno ocekivao sam vise...serija me vise podsjeca na one nekad dokument serije 'Istraga'...jebote roknu kolonu ceda u kamionima i da nema odmah organizirane potjere nego oni nakon akcije svrate na cugu i spavanje kod hrvata koji ni sami od straha nisu smjeli spavati u kucama a ne da ugoste jos diverzante ili izvidjace hv-a
2015-09-08
Reko tarik, bešlagić, vejzović...jastreb wrote:Sumnjam. Radnja se dešava u Dalmaciji(Bukovica najvjerovatnije)ili Kotari. 10-tak dana pred Oluju.T. wrote:
Znači da će prikazati i sukob s armijom BIH...
2014-04-14
'zivi i mrtvi' i ' broj 55' i dalje bez ozbiljnije ugroze kao filmska tematika na temu o domov.ratu
2015-09-08
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Nestali-rezime
» Nestali-druga sezona?
» Englezi nestali iz Londona
» Mozda pronadjen nestali avion 777
» Nestali šef interpola pronađen u kineskom zatvoru...
» Nestali-druga sezona?
» Englezi nestali iz Londona
» Mozda pronadjen nestali avion 777
» Nestali šef interpola pronađen u kineskom zatvoru...
Page 1 of 3