OVO SU POKATOLIČENE SRPSKE PORODICE
Page 3 of 10
Page 3 of 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Re: OVO SU POKATOLIČENE SRPSKE PORODICE
Ni ćirilica ni latinica nisu izvorna hrvatska pisma.
Hrvatsko pismo je glagoljica.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Pa,kako rekoh,mene bas i ne zanima cime se bavis i nadalje,bitno da ti je oke..nemam nish protiv,no,kako rekoh i stojim iza toga,vecina vas sa diplomama stecenim na balkanskim prostorima,bi vani ipak radila teze fizikalijske poslove(osim zestokih IT-ovaca)..jer to je tako vanka..ne hebu vanka balkanske diplome,jer ih mogu manje platiti,zasto bi vise?AssadNaPodmornici wrote:Još jedan as kojeg zanima moj privatni život i čime se bavim. Pola foruma imam na fejsu pa ionako mogu vidjeti većinu o meni a druga polovica opsjednuta. (ti, ero, svetac par drugih) Dođi na kavu ako te zanima sve ću ti ispričati, šta radim, koliko zarađujem, šta posjedujem, kakvi su mi planovi. Kako mene boli kurac za vašu plaću xdSerbinho-3 wrote:AssadNaPodmornici wrote:Dobro je Ringo rekao vi ste jadna i bolesna nacija puna poraza i kompleksa
Narocito ako to kazete vas dvojica, ne zna se ko je uspesniji...
Onaj Kengur sa Paki ekipom se bori za lebac, ti na mesalici, medju tom Akademskom ekipom po Splitu.
Nesto da znate, ne bi bili u toj ulozi.
A kompleksi vas kao nacije, tu vam nema pomoći sve da ste bogati ko švicarci. Zato je najbolje da nemamo posla niti mi sa vama niti vi sa nama. Zid, žica, jarak, krokodil
Uza to,konkurencija vani je prehebeno jaka i brojna,pa opet,i to je razlog zasto ne bi se mogao izlaktati vanka u svojoj bransi i svom znanju..
neam ja nish protiv tebea,pa si mi cak i simpatican lik,malcice te pozezam ,ali nish zlobno
Na fejsu nisam,niti cu ikad biti..oduzima puno vremena,a nishkorist je bar u mom slucaju..
Za srbe me nije briga...nemam dodirnih tocaka niti interesa prema njima..
Guest- Guest
Ahahahaha kakvi mokri snovi...
Brain32-
2014-04-15
jastreb wrote:Ni ćirilica ni latinica nisu izvorna hrvatska pisma.
Stvar je u tome što je ćirilica crkveno pravoslavno pismo.
Ondje gdje se koristila ćirilica, to je bilo pod upravom vladara koji je bio pravoslavac.
crvenkasti-
2014-04-17
Legendovich wrote:Pa,kako rekoh,mene bas i ne zanima cime se bavis i nadalje,bitno da ti je oke..nemam nish protiv,no,kako rekoh i stojim iza toga,vecina vas sa diplomama stecenim na balkanskim prostorima,bi vani ipak radila teze fizikalijske poslove(osim zestokih IT-ovaca)..jer to je tako vanka..ne hebu vanka balkanske diplome,jer ih mogu manje platiti,zasto bi vise?AssadNaPodmornici wrote:Još jedan as kojeg zanima moj privatni život i čime se bavim. Pola foruma imam na fejsu pa ionako mogu vidjeti većinu o meni a druga polovica opsjednuta. (ti, ero, svetac par drugih) Dođi na kavu ako te zanima sve ću ti ispričati, šta radim, koliko zarađujem, šta posjedujem, kakvi su mi planovi. Kako mene boli kurac za vašu plaću xdSerbinho-3 wrote:AssadNaPodmornici wrote:Dobro je Ringo rekao vi ste jadna i bolesna nacija puna poraza i kompleksa
Onaj Kengur sa Paki ekipom se bori za lebac, ti na mesalici, medju tom Akademskom ekipom po Splitu.
A kompleksi vas kao nacije, tu vam nema pomoći sve da ste bogati ko švicarci. Zato je najbolje da nemamo posla niti mi sa vama niti vi sa nama. Zid, žica, jarak, krokodil
Uza to,konkurencija vani je prehebeno jaka i brojna,pa opet,i to je razlog zasto ne bi se mogao izlaktati vanka u svojoj bransi i svom znanju..
neam ja nish protiv tebea,pa si mi cak i simpatican lik,malcice te pozezam ,ali nish zlobno
Na fejsu nisam,niti cu ikad biti..oduzima puno vremena,a nishkorist je bar u mom slucaju..
Za srbe me nije briga...nemam dodirnih tocaka niti interesa prema njima..
Balkan&Skolstvo
Serbinho-3- Posts : 27698
2014-08-25
Čuj ta bosanska vlastela je mjenjala vjeru ko čorape.crvenkasti wrote:jastreb wrote:Ni ćirilica ni latinica nisu izvorna hrvatska pisma.
Stvar je u tome što je ćirilica crkveno pravoslavno pismo.
Ondje gdje se koristila ćirilica, to je bilo pod upravom vladara koji je bio pravoslavac.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
a šta ti radiš, kamionđijo?Serbinho-3 wrote:AssadNaPodmornici wrote:Dobro je Ringo rekao vi ste jadna i bolesna nacija puna poraza i kompleksa
Noor wrote:a šta ti radiš, kamionđijo?Serbinho-3 wrote:AssadNaPodmornici wrote:Dobro je Ringo rekao vi ste jadna i bolesna nacija puna poraza i kompleksa
Ne skreci sa teme...
2014-08-25
Ringo10 wrote:MA ne, vi ste fakat bolesnici pa ga jebiSerbinho-3 wrote:Mozda se neko od vas prepozna
pa ovaj nesoj pogotovo, džanga i stanojka je greh s njime u isti koš svrstavati
Noor wrote:Ringo10 wrote:MA ne, vi ste fakat bolesnici pa ga jebiSerbinho-3 wrote:Mozda se neko od vas prepozna
pa ovaj nesoj pogotovo, džanga i stanojka je greh s njime u isti koš svrstavati
Ne skreci sa teme.
2014-08-25
pa ne skrećem, počeo si pisat i o Jodynoj i Ringovoj uspješnosti i njihovim poslovima, pa te pitam..koji si ti intelektualni nivo dosegao, kamionđijo?Serbinho-3 wrote:Noor wrote:a šta ti radiš, kamionđijo?Serbinho-3 wrote:AssadNaPodmornici wrote:Dobro je Ringo rekao vi ste jadna i bolesna nacija puna poraza i kompleksa
Ne skreci sa teme...
Ringo ima 2 fakulteta, oba izuzetno teška, Joda također ima fax, to što sada radi sezonske poslove ne znači da ne može i u struci, al mu ovo trenutačno isplatljivije, a i mlad je...a ti? što ti, kamionđijo, imaš za reći??
Piše mu u tituli. Herceg od Svetog Save. Odatle je i Hercegovina u punom nazivu Hercegovina Svetog Save. Isko kao i titula bosanskih kraljeva koja je srpska, darovana u Mileševi od strane srpske crkve.Ringo10 wrote:MA gdje to pise da je bio Pravoslavac.. gdjecrvenkasti wrote:Herceg Stefan, osnivač Hercegovine, je bio pravoslavac. Tada je vladalo pravilo da svi podanici imaju istu vjeru kao i njihov vladar.
Izmisljate, lazete, svojatate, negirate ... to je svjevrsna bolest
dzango wrote:Piše mu u tituli. Herceg od Svetog Save. Odatle je i Hercegovina u punom nazivu Hercegovina Svetog Save. Isko kao i titula bosanskih kraljeva koja je srpska, darovana u Mileševi od strane srpske crkve.Ringo10 wrote:MA gdje to pise da je bio Pravoslavac.. gdjecrvenkasti wrote:Herceg Stefan, osnivač Hercegovine, je bio pravoslavac. Tada je vladalo pravilo da svi podanici imaju istu vjeru kao i njihov vladar.
A to vam je taj Sava? Jel imate negdje napismeno da je on Srbin?
crvenkasti-
2014-04-17
Ma naravno i Ruđer Bošković SI je bio Srbin.Da o Crnogorcima ne pričamo.dzango wrote:Piše mu u tituli. Herceg od Svetog Save. Odatle je i Hercegovina u punom nazivu Hercegovina Svetog Save. Isko kao i titula bosanskih kraljeva koja je srpska, darovana u Mileševi od strane srpske crkve.Ringo10 wrote:MA gdje to pise da je bio Pravoslavac.. gdjecrvenkasti wrote:Herceg Stefan, osnivač Hercegovine, je bio pravoslavac. Tada je vladalo pravilo da svi podanici imaju istu vjeru kao i njihov vladar.
Stjepan Kosača je titulu Herecega dobio od njemačkog vladara Fridriecha
E sad kakve veze taj Švabo ima sa Svetim Savom to je misterij
Kćerka Stjepana Kosače Katarina bila ktolkinja i umrla u Rimu gdje je Papi ostavila u nslijedje vladarske relikvije Bosanske Kraljevine.
Herceg Stjepan Kosača je dobio titulu i ta titula je tad glasila dux sancti Sabe
Gdje vi svi ovdje vidite Svetoga Savu Nemanjića to je također misterija
Jer tu se radi o ovome liku
http://communio.stblogs.org/index.php/2013/12/saint-saba/
Ja stvarno ne kontam kako je ta zabluda nastala pa da se toliko ukorijeni
Kćerka Stjepana Kosače Katarina bila ktolkinja i umrla u Rimu gdje je Papi ostavila u nslijedje vladarske relikvije Bosanske Kraljevine.
Herceg Stjepan Kosača je dobio titulu i ta titula je tad glasila dux sancti Sabe
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Ringo10 wrote: glasila dux sancti Sabe
[size=34]http://communio.stblogs.org/index.php/2013/12/saint-saba/
[/size]
Pa zar ne vidis da pise duh svetog save
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
ringo je pokatolčeni srbo.džabe mu sve...epikur37 wrote:Ringo10 wrote: glasila dux sancti Sabe
[size=34]http://communio.stblogs.org/index.php/2013/12/saint-saba/
[/size]
Pa zar ne vidis da pise duh svetog save
max123- Posts : 2853
2015-10-28
Ringo10 wrote:Stjepan Kosača je titulu Herecega dobio od njemačkog vladara Fridriecha
Je li i Fridriech pisao ćirilicom?
crvenkasti-
2014-04-17
Srbi se ponašaju kao da je ćirilica ekskluzivno srpsko pismo
I da ako je neko negdje pisao ćirilicom automatski je Srbin
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Noor wrote:pa ne skrećem, počeo si pisat i o Jodynoj i Ringovoj uspješnosti i njihovim poslovima, pa te pitam..koji si ti intelektualni nivo dosegao, kamionđijo?Serbinho-3 wrote:Noor wrote:a šta ti radiš, kamionđijo?Serbinho-3 wrote:AssadNaPodmornici wrote:Dobro je Ringo rekao vi ste jadna i bolesna nacija puna poraza i kompleksa
Ne skreci sa teme...
Ringo ima 2 fakulteta, oba izuzetno teška, Joda također ima fax, to što sada radi sezonske poslove ne znači da ne može i u struci, al mu ovo trenutačno isplatljivije, a i mlad je...a ti? što ti, kamionđijo, imaš za reći??
Cuj Balkanski intelektualni nivo
Ako sam vozio 2 godine, ne znaci da sam vozac kamiona a i da jesam, ne bih se stideo.
Nego Balkanci, kada zavrsavate te Balkanske skole, zasto u zivotu nesto vise ne mozete da postignete.
Onaj sa Paki ekipom, Joda mesalica, ova Balkanska se kladim da nista ne radi, sto bi neko rekao,”Lokalna tracara..., ali ajde, ja necu nista reci.
Ajde da ne etiketiram skolstvo, da li vredi ili ne, takodje i nastavnike, ali generalno gledajuci, nasi posle skola su klasicne trube.
Zavrsio si skolu, ok, gde su rezultati kasnije?
Ako skolstvo selektira uspesne i inteligentne od ostalih, doticni trebaju zapazene rezultate kasnije da postignu, koji izostanu.
Moja sestra kod nas nije dobro prolazila, sujeta zenska, drugi jesu.
Kasnije u zivotu, sestra Profesor Matematike na jakom USA Univerzitetu, dok oni uspesni iz Balkanskih Skola, raspad prica.
Znaci, mene zanima nastavak price, ne klasicno seosko puvanje, sta je ko zavrsio, kod lokalnog Balkanca.
Last edited by Serbinho-3 on 26/1/2020, 15:37; edited 1 time in total
2014-08-25
Ringo10 wrote:Srbi se ponašaju kao da je ćirilica ekskluzivno srpsko pismo
Ćirilica je crkveno pravoslavno pismo. U to vrijeme crkve su bile jedini nosioci pismenosti.
crvenkasti-
2014-04-17
Page 3 of 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Similar topics
» Cao iz 'srpskog sveta'!Fruskogorski paroh:'Srpske zemlje su srpske i uvek ce biti'
» Cele porodice beže iz Hrvatske
» Han: Srbija će brzo postati deo evropske porodice
» Udružile se italijanske mafijaške porodice, policija u panici
» Porodice boraca iz Sirije protestovale u Sarajevu - pustite ih da se vrate
» Cele porodice beže iz Hrvatske
» Han: Srbija će brzo postati deo evropske porodice
» Udružile se italijanske mafijaške porodice, policija u panici
» Porodice boraca iz Sirije protestovale u Sarajevu - pustite ih da se vrate
Page 3 of 10