ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Krah Američkog sna

Page 2 of 6 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

Go down

Krah Američkog sna - Page 2 Empty Re: Krah Američkog sna

Post by abraham 17/1/2020, 20:21

AssadNaPodmornici wrote:
Legendovich wrote:Kako je to moguce,kad yoda kaze da jemericka ekonomija puca u nebesa..???
pa normalno da jest,  nezaposlenost 3,4%(kod nas je 7% i teška nestašica radnika) , plaće radnika na dnu kace rastu brže nego managera ,  prosječna godišnja plaća recimo muža i žene nešto manja od 1milijun kuna, propada.. godišnji minimalac im je preko 100 000kn 

a rusija, bosna, hrvatska, herceg bosna, i republika srpska, gdje većina ljudi radi za 500€ su prosperitet i napredak. 

u USA crnac sa IQ 80 koji okreće hamburgere u mc donaldsu ima veću plaću nego u RH inžinjer koji radi u tvornici koja izvozi proizvode u njemačku. propada amerika, a republika srpska će sve da smrska
Jebeni partybreaker. Bilo kako bilo jos kada Brazil, Rusija i Kina, potpomognuti Iranom uvede najnoviju valutu i sruse dolar. kuku Kila mozga...

abraham

2014-04-14

Back to top Go down

Post by Guest 17/1/2020, 20:22

Sora wrote:
Legendovich wrote:80000 nesretnika u Njujorku,kao beskucnici..uzas..!!!
A super duper 
Komunizam je veliko zlo :dramaq
nije kapitalizam kao kapitalizam zlo,reci to je cupanje sveg i svaceg iz konteksta,..ima tu josh puno tih stvari..
Da drzava nije prezaduzena,desetljecima igrajuci svjeckog policajca,d nisu trilijuni dolara osli u besmislenu njukovu utrku,sve bi to bilo lijepo poslozeno..ovako je netk omorao izvuci deblji kraj..
Prije bih optuzio vladu JUSA,nego kapitalizam..

Evo ti jedan podatak..mjesec dana ful borbenih aktivnosti vanka,recimo srednji istok,koshta jemericke porezne obveznike 30 000 000 000 dolari..
dakle 30 milijardi..

u isto vrijeme to je trosak za cijelu godinu,Njujork Metropolitan policije ,sa svim maksimalnim troskovima..
malo da vidis razmjere :cleanteeth
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 17/1/2020, 20:24

AssadNaPodmornici wrote:
Legendovich wrote:Kako je to moguce,kad yoda kaze da jemericka ekonomija puca u nebesa..???
pa normalno da jest,  nezaposlenost 3,4%(kod nas je 7% i teška nestašica radnika) , plaće radnika na dnu kace rastu brže nego managera ,  prosječna godišnja plaća recimo muža i žene nešto manja od 1milijun kuna, propada.. godišnji minimalac im je preko 100 000kn 

a rusija, bosna, hrvatska, herceg bosna, i republika srpska, gdje većina ljudi radi za 500€ su prosperitet i napredak. 

u USA crnac sa IQ 80 koji okreće hamburgere u mc donaldsu ima veću plaću nego u RH inžinjer koji radi u tvornici koja izvozi proizvode u njemačku. propada amerika, a republika srpska će sve da smrska
a opet..NY..80000 beskucnika..nesh ne drzi vodu,Yoda..ljudi ako imaju solidne place,onda iznajmljuju stanove..
ovi stanovi nisu za smrtnike,nego menadzer klasu..i najam i kupovina..i opet nesh ne stima..đe su osli ti menadzeri..u stanove negdasnje srednje klase?... Suspect
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 17/1/2020, 20:25

yahh,javna je tajna da dolar virijedi realno koliko vrijedi. :rasta :rasta :rasta .ne treba niti spominjati mozag kod balkanerije..
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 17/1/2020, 20:26

abraham wrote:
AssadNaPodmornici wrote:

Jebeni partybreaker. Bilo kako bilo jos kada Brazil, Rusija i Kina, potpomognuti Iranom uvede najnoviju valutu i sruse dolar. kuku   Kila mozga...
dakle ja od kada su mi počele rasti dlake ispod pauzuha i počeo čitati novine, par godina kasnije internet, pa internet forume, samo čitam o propasti amerike.. najgore i ja sam te priče pušio sa 18,19godina, a zanimljivo neki ih puše i dalje sa 40,50,60godina u guzici i to nakon što već iste osobe tipa epikur, od kada pratim ovaj forum, još od net.hr , taj as još od tada piše da propada amerika, a onda dođu članci sa logično i advance hr, kako će se kina, brazil, indija, rusija, i crnci u JARu zajedno sa Iranom udružiti i napraviti neku valutu i poraziti ameriku... 

u Rusiji prosječna plaća 400-500€ , ekonomski rast im je 1,7% za prošlu godinu, čak i ovaj čardak je imao veći ekonomski rast
zanimljivo isti stručnjaci koji su prognozirali da će ukraina propasti , čak u polu-ratnom stanju šiba ekonomski rast +4% a zelenski najavljuje reforme i cilja na +5%.. do 2035 ukraina i rusija ako zadrže taj tempo, ukraina bogatija država bude od rusije

2018-06-14

Back to top Go down

Post by Guest 17/1/2020, 20:27

yoda,usporedi jemericko zlatno doba.-.1950.te do 1970te..naravno da Jusa ide nadolje u svemu..standard gradjana prije svega..
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 17/1/2020, 20:28

svi uposljeni,a placa ista kao i minimalac u Svabiji...Ameri se poceli ravnati prema europi u islati placija..naravno,visa sprema donosi visu lovu,svugdje..

Eto,pitaj Medu koliko ima mjesecno
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 17/1/2020, 20:31

Legendovich wrote:
AssadNaPodmornici wrote:

a opet..NY..80000 beskucnika..nesh ne drzi vodu,Yoda..ljudi ako imaju solidne place,onda iznajmljuju stanove..
ovi stanovi nisu za smrtnike,nego menadzer klasu..i najam i kupovina..i opet nesh ne stima..đe su osli ti menadzeri..u stanove negdasnje srednje klase?... Suspect
pa naravno , možemo pričati o nedostacima USA ekonomije i države i nacije općenito. toga ima pun kurac. da su stvari daleko od savršenih jesu - imaš od tuckera carlsona na youtubu, USA distopian country, tako nešto videa gdje opisuje baš te beskućnike u kaliforniji.. 

mislim to je velika tema za sebe, i to je mnogo faktora.. najmanji je problem USA ekonomije, pazi nama u RH sa 7% nezaposlenosti fali radnika samo tako, šta misliš kako je u USA sa 3.4%.. neke beskućnike su doslovno skupljali sa ulice i nudili im posao i brijali ih i oprali.. neki su tako počeli raditi, dok neki opet uteknu i bodu se u venu i spavaju ispod mosta , 

dakle situacija je dosta drugačija od naše u nekim kriterijima, ima pun kurac droge što dolazi iz mexica čak iz kine preko granice(zato se i gradi taj jebeni zid), a u USA imaš ogromne razlike.. kako u nas imaš Zagreb koji na račun pljačkanja države ima standard skoro na razini EU, sa druge strane imaš vukojebine u Slavoniji koje su siromašnije od kavkaza u Rusiji.. tako i USA..

ali doslovno tko god tamo ima zericu mozga i nije lijenčina, može godišnje doći do skoro pola milijuna kn bez problema.. a gledao sam recimo na floridi imaš stanova po 50 000 - 60 000$ , ovdje u jebenom splitu stan takav košta 120 000$, a prosječna godišnja plaća 8000$ pa se ti misli..

2018-06-14

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 17/1/2020, 20:35

Legendovich wrote:yoda,usporedi jemericko zlatno doba.-.1950.te do 1970te..naravno da Jusa ide nadolje u svemu..standard gradjana prije svega..
pa ima minusa naravno, ali sa druge strane zaboravlja se da je Trump u svega 3godine preokrenuo trendove..

da je pobjedila Hillary Clinton, nebi USA još propala, ali bi definitivno išla prema dolje.. Trump je okrenuo trendove.. 

vjerojatno će mu izazivač biti Berni Sanders, a lik je doslovno socijalist.. ako kojim slučajem taj as pobjedi izbore, onda možemo pričati o propasti USA kao države.
Vjerojatno Trump pobjeđuje u 11 mjesecu, pa ništa od proapdanja Amerike.. 

pazi znaš šta znači za USA koja ima BDP per capita 60 0000 rast od 3% , dakle to je rast od 2000$ godišnje
a RH koja ima bdp per capita 14 000$ , rast od 3% znači rast od 450$ godišnje.. 
pa ti gledaj
e da njemačka koja je san snova 45 000$, je 3x bogatija od RH , ali je i dalje 30% siromašnija od USA, i raste 1%.. 

ali da USA ima hrpu problema ima.. radije ako ima tko za pričati o tome, ali ostavite se tih bosanskih/srpskih kafanskih priči o propadanju amerike
AssadNaPodmornici
AssadNaPodmornici

2018-06-14

Back to top Go down

Post by Guest 17/1/2020, 20:36

Yoda,recesija je pogodila Jusu,iza vise nije sto je nekad bilo...Snazna drzava nije snazna,ako vecina gradjana zivi na rubu siromastva..eto,u svabiji je oficijelno da je sveki 5ti svabo na rubu siromastva..jerbo drzava guli nemilo poreze,a poslodavci samo gledaju da ti sruse cijenu rada..
mislis da je u Jusi drugacije??
Mosh ti imati zaposljeno sve gradjane,ali koliko dobivaju na ruke je potpuno druga stvar..pogledaj malo dokumentarce na tjubu..muz i zena rade,a ipak su beskucnici..jer nisu kreditno sposobni,po bankama da im se da kredit za kupovinu nekretnine,a najam nekog stana poceli uvjetovati sa velikim kaparama,dignutim cijenama do nebesa..
istine negdje su cijene ovakve negdje onakve..u djelovima grada sa puno kriminala,svakako da su nize,ali hajde ti tamo zivi..
kakogod,ne mosh ti reci da nitko od 80000 ljudi nije ni za kurac,niti da zele bas tako zivjeti..
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 17/1/2020, 20:40

AssadNaPodmornici wrote:
Legendovich wrote:yoda,usporedi jemericko zlatno doba.-.1950.te do 1970te..naravno da Jusa ide nadolje u svemu..standard gradjana prije svega..
pa ima minusa naravno, ali sa druge strane zaboravlja se da je Trump u svega 3godine preokrenuo trendove..

da je pobjedila Hillary Clinton, nebi USA još propala, ali bi definitivno išla prema dolje.. Trump je okrenuo trendove.. 

vjerojatno će mu izazivač biti Berni Sanders, a lik je doslovno socijalist.. ako kojim slučajem taj as pobjedi izbore, onda možemo pričati o propasti USA kao države.
Vjerojatno Trump pobjeđuje u 11 mjesecu, pa ništa od proapdanja Amerike.. 

pazi znaš šta znači za USA koja ima BDP per capita 60 0000 rast od 3% , dakle to je rast od 2000$ godišnje
a RH koja ima bdp per capita 14 000$ , rast od 3% znači rast od 450$ godišnje.. 
pa ti gledaj
e da njemačka koja je san snova 45 000$, je 3x bogatija od RH , ali je i dalje 30% siromašnija od USA, i raste 1%.. 

ali da USA ima hrpu problema ima.. radije ako ima tko za pričati o tome, ali ostavite se tih bosanskih/srpskih kafanskih priči o propadanju amerike

NITI jedna drzava nece propasti,kad nije argentina 80tih..NO O TOME NITI NE PRICAM..

Pricam o cinjenici,da ono sto cini drzavu,dakle ljudi,sve losije zive,vec dobar dio na rubu siromastva..a sto vise imas u drzavi nezadovoljnika,potplacene radne snage,siromastva,to sve vise energije i novca moras trositi za sanaciju toga,a sve manje imas za šerifovanje svijetom..O tome se radi..jemerika vise niti u financijskom niiti politickom smislu ne moze vise silovati cijeli svijet..pa cak niti dojucerasnje zaostale fukojebine..
o tome se radi..Jemerika ce kao drzava i vlast trajati vjecno,ali tako isto i Duzibuti u africi..kako gradjani zive ,to je vec drugi par rukava..
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 17/1/2020, 20:42

eto,Yoda predlazem ti jednu ideju..Odi u -jemeriku,ponesi svoju diplomu,pa nam se javi kakav si posel uhvati..hoces li moci parirati nekom dripcu sa Yale-a ili slicnog faksa..i za koliko ces love raditi..
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 17/1/2020, 20:44

Legendovich wrote:Yoda,recesija je pogodila Jusu,iza vise nije sto je nekad bilo...Snazna drzava nije snazna,ako vecina gradjana zivi na rubu siromastva..eto,u svabiji je oficijelno da je sveki 5ti svabo na rubu siromastva..jerbo drzava guli nemilo poreze,a poslodavci samo gledaju da ti sruse cijenu rada..
mislis da je u Jusi drugacije??
Mosh ti imati zaposljeno sve gradjane,ali koliko dobivaju na ruke je potpuno druga stvar..pogledaj malo dokumentarce na tjubu..muz i zena rade,a ipak su beskucnici..jer nisu kreditno sposobni,po bankama da im se da kredit za kupovinu nekretnine,a najam nekog stana poceli uvjetovati sa velikim kaparama,dignutim cijenama do nebesa..
istine negdje su cijene ovakve negdje onakve..u djelovima grada sa puno kriminala,svakako da su nize,ali hajde ti tamo zivi..
kakogod,ne mosh ti reci da nitko od 80000 ljudi nije ni za kurac,niti da zele bas tako zivjeti..
pa da USA ima nedostataka, ja to više gledam kroz imigraciju..

ekipa je otvorila granicu , i onda je u USA ušlo hrpu sposobnih ljudi iz europe,rusije,kine, pa čak dio sposobnih iz latinske amerike itd.. 
međutim ušlo je još više i low iq sirotinje iz afrike , bliskog istoka, latinske amerike

plus dio domaće sirotinje(od bijelaca do još više crnaca) imaš onda takve razlike.. nezaposlenost im je 3.4%, kada je bila ona ekonomska kriza bila je 10% i tada su ljudi govorili o propasti doslovno im fale milijuni radnika.. tko hoće može raditi.. ali neke djelove USA sjebaje droga, nizak IQ, itd.. i na zemlju od 330 milijuna ljudi, to je ogromna populacija.. 
ali usporedi RH. .sa jedne strane i sam si bio u RH.. u RH je teško išta ostvariti , mislim moguće je.. međutim imaš forumaše sa debelim partijskim vezama i hvale se kako su "full uspješni".. ostalima je teška borba.. vidiš kakva je razlika u njemačkoj, 
u USA bi ti bilo još 30% bolje.. to što imaš u njemačkoj pomnoži sa 1.3X i imao bi standard u USA

a to što imaš u njemačkoj, podjeli sa 3x i to ti je RH.. a mi sada živimo realno najbolje nego ikada.. sjeti se 2011,2012, koji je ovo bio jad i čemer

2018-06-14

Back to top Go down

Post by abraham 17/1/2020, 20:48

:tu

abraham

Male
2014-04-14

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 17/1/2020, 20:50

Legendovich wrote:eto,Yoda predlazem ti jednu ideju..Odi u -jemeriku,ponesi svoju diplomu,pa nam se javi kakav si posel uhvati..hoces li moci parirati nekom dripcu sa Yale-a ili slicnog faksa..i za koliko ces love raditi..
pa ne bih se niti bavio svojom strukom.. 
usput većina USA fakulteta su sprdačine, a oni eltini fakulteti nisu ništa bolji od prosječnog faksa u RH, nego ti treba dobra veza i lova za upasti.. i onda ekipa tamo stvara veze i poznanstva .. međutim tamo je jako praksa bitna, i posao za dobiti.. tamo sa faksa odmah idu u business, banke, itd.. ja dođem na testiranje za posao u banku, gledam oko sebe 100 preplašenih ljudi, 2 mjesta.. testovi matematike, inteligencije.. ja riješim među prvim..  to bilo prošle godine prije ljeta.. 

zovu me ovi popodne, "među top 20 ste po rezultatima dođite sutra na razgovor".. ja dolazim, ovi meni nude sezonski posao od 4000kn, na 4 mjeseca, i posli toga otkaz, ali "ostat ću im zapisan u bazi podataka" "pa kada se otvori prilika".. ja jeste normalni, 4000kn, ovdje kada je turistčka sezona to se može zaraditi tjedan dana bez problema sa ovom novom branšom kojom se bavim....

kažem ja "aj dobro ostat ću, ali ako mi obećate da ćete me uzeti za stalno".. nit čut.. eto to ti je RH.. i to je još super ovi me zvali za razgovor..

prije toga samo veza, čak i u privatnim bankama moraš imati HDZovu vezu

2018-06-14

Back to top Go down

Post by abraham 17/1/2020, 21:20

Bilomkako bilo ode jamerika u pizdu materinu part 267. Najzalosnije da se teme o propasti iste otvaraju ne tjednoj osnovi i uvijek isti drkaju i uvijek isti rezultata ali mozda iduci tjedan bude bolje. Bilo kako bilo bitno je ne odustajati. Kila mozga..... Ja sam jos ludji sta se javljam. Jebeni alkohol. Muhahahahahahahahahahaa

abraham

Male
2014-04-14

Back to top Go down

Post by abraham 17/1/2020, 21:21

Da, bio, vidio i da sam mladji preselio bih tamo bez sekunde razmisljanja.

abraham

Male
2014-04-14

Back to top Go down

Post by marcellus 17/1/2020, 21:22

Ringo10 wrote:
marcellus wrote:
Ringo10 wrote:Kraj americkog sna ...

E sad sam se nasekirao ...

... jer je blagostanje u Australiji posve neovisno o ekonomiji SAD...
Australia je politicki i vojno naslonjena na Ameriku ali ekonomski... prilicno slabo

ekonomski je planeta naslonjena na SAD, kad SAD kihnu svjetska ekonomija dobije gripu... dosta je sjetit se što se dogodilo kad je banrkotirao lehman bros

2014-04-16

Back to top Go down

Post by epikur37 17/1/2020, 22:05

marcellus wrote:
Ringo10 wrote:
marcellus wrote:

Australia je politicki i vojno naslonjena na Ameriku ali ekonomski... prilicno slabo

ekonomski je planeta naslonjena na SAD, kad SAD kihnu svjetska ekonomija dobije gripu... dosta je sjetit se što se dogodilo kad je banrkotirao lehman bros

I dobar dio svemira, kihne li SAD propadamo svi odavde do Alpha Centauri :)
epikur37
epikur37

2015-08-06

Back to top Go down

Post by Guest 17/1/2020, 22:34

epikur37 wrote:
marcellus wrote:
Ringo10 wrote:
marcellus wrote:

Ne propadamo skroz, ali da nas bogovski zanese njihov kasljuc - bome da!

Svidjelo se tebi ili ne.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 17/1/2020, 22:49

Sovak wrote:
epikur37 wrote:
marcellus wrote:
Ringo10 wrote:
marcellus wrote:

Ne propadamo skroz, ali da nas bogovski zanese njihov kasljuc - bome da!

Svidjelo se tebi ili ne.

to je zato jer su nametnuli dollar kao globalnu valutu.

Bretton Woods System and 1944 Agreement

The 1944 Bretton Woods agreement established a new global monetary system. It replaced the gold standard with the U.S. dollar as the global currency. By so doing, it established America as the dominant power in the world economy. After the agreement was signed, America was the only country with the ability to print dollars.

The agreement created the World Bank and the International Monetary Fund. These U.S.-backed organizations would monitor the new system.

The Bretton Woods Agreement
The Bretton Woods agreement was created in a 1944 conference of all of the World War II Allied nations. It took place in Bretton Woods, New Hampshire.

Under the agreement, countries promised that their central banks would maintain fixed exchange rates between their currencies and the dollar. How exactly would they do this? If a country's currency value became too weak relative to the dollar, the bank would buy up its currency in foreign exchange markets. That would lower the currency's supply and raise its price. If its currency became too high, the bank would print more. That would increase the supply and lower its price.

Members of the Bretton Woods system agreed to avoid trade wars.1 For example, they wouldn't lower their currencies strictly to increase trade. But they could regulate their currencies under certain conditions. For example, they could take action if foreign direct investment began to destabilize their economies. They could also adjust their currency values to rebuild after a war.

How It Replaced the Gold Standard
Before Bretton Woods, most countries followed the gold standard. That meant each country guaranteed that it would redeem its currency for its value in gold. After Bretton Woods, each member agreed to redeem its currency for U.S. dollars, not gold. Why dollars? The United States held three-fourths of the world's supply of gold. No other currency had enough gold to back it as a replacement. The dollar's value was 1/35 of an ounce of gold. Bretton Woods allowed the world to slowly transition from a gold standard to a U.S. dollar standard.

The dollar had now become a substitute for gold. As a result, the value of the dollar began to increase relative to other currencies. There was more demand for it, even though its worth in gold remained the same. This discrepancy in value planted the seed for the collapse of the Bretton Woods system three decades later.

Why It Was Needed
Until World War I, most countries were on the gold standard. But they went off so they could print the currency needed to pay for their war costs. It caused hyperinflation, as the supply of money overwhelmed the demand. The value of money fell so dramatically that, in some cases, people needed wheelbarrows full of cash just to buy a loaf of bread. After the war, countries returned to the safety of the gold standard.

All went well until the Great Depression. After the 1929 stock market crash, investors switched to forex trading and commodities. It drove up the price of gold, resulting in people redeeming their dollars for gold. The Federal Reserve made things worse by defending the nation's gold reserve by raising interest rates. It's no wonder that countries were ready to abandon a pure gold standard.

The Bretton Woods system gave nations more flexibility than a strict adherence to the gold standard. It also provided less volatility than a currency system with no standard at all. A member country still retained the ability to alter its currency's value if needed to correct a "fundamental disequilibrium" in its current account balance.

Role of the IMF and World Bank
The Bretton Woods system could not have worked without the IMF.2 Member countries needed it to bail them out if their currency values got too low. They'd need a kind of global central bank they could borrow from in case they needed to adjust their currency's value and didn't have the funds themselves. Otherwise, they would just slap on trade barriers or raise interest rates.

The Bretton Woods countries decided against giving the IMF the power of a global central bank. This power involved printing money as needed. Instead, they agreed to contribute to a fixed pool of national currencies and gold to be held by the IMF. Each member of the Bretton Woods system was then entitled to borrow what it needed, within the limits of its contributions. The IMF was also responsible for enforcing the Bretton Woods agreement.

The World Bank, despite its name, was not the world's central bank. At the time of the Bretton Woods agreement, the World Bank was set up to lend to the European countries devastated by World War II. Now the purpose of the World Bank is to loan money to economic development projects in emerging market countries.

The Collapse of the Bretton Woods System
In 1971, the United States was suffering from massive stagflation. That's a deadly combination of inflation and recession. It was partly a result of the dollar's role as a global currency. In response, President Nixon started to deflate the dollar's value in gold.3 Nixon revalued the dollar to 1/38 of an ounce of gold, then 1/42 of an ounce.

But the plan backfired. It created a run on the U.S. gold reserves at Fort Knox as people redeemed their quickly devaluing dollars for gold. In 1973, Nixon unhooked the value of the dollar from gold altogether. Without price controls, gold quickly shot up to $120 per ounce in the free market. The Bretton Woods system was over.

The Bottom Line
The Bretton Woods System was established as the new international monetary system in 1944. It was a shift from the gold standard. The U.S. dollar became the new international measure for currency valuation.

Its creation resulted in:

-Countries pegging their currencies to the U.S. dollar. In turn, the dollar was pegged to the price of gold.

-U.S. dominance in the world economy. It was the only nation that could print the global currency.

-More currency flexibility for countries than that provided by the old gold standard.

-The establishment of the IMF and the World Bank.

The Bretton Woods System ended in the 1970s, when President Nixon dissolved the U.S. gold standard.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 2 of 6 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

Back to top

- Similar topics