Amerika donira Hrvatskoj moderno opremljene helikoptere OH-58D Kiowa Warrior
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
Amerika donira Hrvatskoj moderno opremljene helikoptere OH-58D Kiowa Warrior
Ovo su moderno opremljeni helikopteri OH-58D Kiowa Warrior koje Amerika donira Hrvatskoj
Ovaj je tip helikoptera u uporabu američke vojske ušao 2012. godinaStručni tim Oružanih snaga RH kojeg predvodi pukovnik Michael Križanec odabrao je u SD-u 16 helikoptera OH-58D Kiowa Warrior, koji su prvi put ušli uporabu američke vojske 2012., javlja portal Defender.
Praktički se radi o novim helikopterima, proizvedenima u razdoblju od 2010. do 2012, piše Defender, koje SAD donira OSRH.
Moderno opremljeni helikopteri
Hrvatska strana će odabrati helikoptere OH-58D sa svim senzorima. Kiowa je prvi američki helikopter koji koristi MMS- Mast Mounted Sight, sustav senzora smješten unutar okruglog kučišta iznad glavčine rotora.
Unutar MMS-a nalaze se senzori za termalno skeniranje, teleoptički senzori, laserski sustav za određivanje udaljenosti i označavanje cilja, te optički ciljnički sustav. Tako opremljeni helikopteri stižu u Hrvatsko ratno zrakoplovstvo i protuzračnu obranu.
http://www.telegram.hr/politika-kriminal/ovo-su-moderno-opremljeni-helikopteri-oh-58d-kiowa-warrior-koje-sad-donira-hrvatskoj/
Guest- Guest
Re: Amerika donira Hrvatskoj moderno opremljene helikoptere OH-58D Kiowa Warrior
sad samo da unovace ove klince od 13-14 godina da upravljaju njima..ne znam kako bi stari i vremesni konji se mogli adaptirati na sva ta tehnicka apgredanja
Guest- Guest
Re: Amerika donira Hrvatskoj moderno opremljene helikoptere OH-58D Kiowa Warrior
Ti helikopteri su njegove oči :
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
opremljeno strojnicama ovo je dobro za kontrolu granice
Guest- Guest
u osnovi to nije vojni helikopter vec multifunkcijski obicni ranger 2,koji ima civilnu,ppolicijsku i vojnu verziju,u osnovi samo se razlikuju po elektronici...sama sasija je golo ghovno...
sto nisu dali
cobru ili neki drugi borbeni helić
sto nisu dali
cobru ili neki drugi borbeni helić
Guest- Guest
Održavanje će biti skuplje nego da se kupe novi, a u biti radi se o tome da ovo sranje zamjeni Mi-8 i Mi-17 koji su daleko daleko bolji od ovoga, tj. da RH odjebe Ruse a veže RH-a za ugovore o održavanju sa američkim firmama, kratko i jebitačno...
Kermit-
2014-04-17
ruski su veliki transportni, ovo su mali za izviđanje, stane u njih 2 dvoje
ali OK, ak ti kažeš asila da nevalja, onda vraćaj, bolje ništa nego američko smeće
ali OK, ak ti kažeš asila da nevalja, onda vraćaj, bolje ništa nego američko smeće
Guest- Guest
Ne ne već je Kiowa tek prvi dio ugovora, nakon toga RH-a daje Mi-8 a prima polovne Black Hawkove, pa bi SAD-e te iste Mi-8 dala Ukrima, pa pisalo se o tome naširokosoroš wrote:ruski su veliki transportni, ovo su mali za izviđanje, stane u njih 2 dvoje
"Prodaja MI8
Predstavnici američke kompanije bili su u Zagrebu jer još nije odlučeno hoće li MORH helikoptere kupiti od Pentagona ili od samog proizvođača te se željelo saslušati i predstavnike kompanije. Nabava tih helikoptera uvelike ovisi o prodaji transportnih helikoptera MI8 koje sada koristi Ratno zrakoplovstvo. Riječ je o šest helikoptera koji su remontirani i dodatnih šest koji će tek u remont. Prema procjenama, MORH bi na tržištu za jedan helikopter mogao dobiti oko šest milijuna dolara, a taj novac bi se investirao u nabavu Black Hawka. Naravno, postoji i opcija da Pentagon od Hrvatske zatraži njene transportne helikoptere u zamjenu za Black Hawk, a potom bi ih SAD ustupio nekoj drugoj zemlji, najvjerojatnije Ukrajini."
Kermit-
2014-04-17
SASTANAK U WASHINGTONU Umjesto ruskih Mi-8, Ministarstvo obrane želi kupiti polovne američke Black Hawke
http://www.jutarnji.hr/umjesto-ruskih-mi-8--morh-zeli-polovne-black-hawke/1194369/
http://www.jutarnji.hr/umjesto-ruskih-mi-8--morh-zeli-polovne-black-hawke/1194369/
Kermit-
2014-04-17
To su uvijek složeni ugovori gdje se u nešto daje, nešto kupuj, pa prodaje, a održavanje i školovanje je bit, jer je najskuplje...
Kermit-
2014-04-17
A što Ukrajincima ne ponude svoje superiorne helikoptere nego mrske im ruske?asilovski wrote:Ne ne već je Kiowa tek prvi dio ugovora, nakon toga RH-a daje Mi-8 a prima polovne Black Hawkove, pa bi SAD-e te iste Mi-8 dala Ukrima, pa pisalo se o tome naširokosoroš wrote:ruski su veliki transportni, ovo su mali za izviđanje, stane u njih 2 dvoje
"Prodaja MI8
Predstavnici američke kompanije bili su u Zagrebu jer još nije odlučeno hoće li MORH helikoptere kupiti od Pentagona ili od samog proizvođača te se željelo saslušati i predstavnike kompanije. Nabava tih helikoptera uvelike ovisi o prodaji transportnih helikoptera MI8 koje sada koristi Ratno zrakoplovstvo. Riječ je o šest helikoptera koji su remontirani i dodatnih šest koji će tek u remont. Prema procjenama, MORH bi na tržištu za jedan helikopter mogao dobiti oko šest milijuna dolara, a taj novac bi se investirao u nabavu Black Hawka. Naravno, postoji i opcija da Pentagon od Hrvatske zatraži njene transportne helikoptere u zamjenu za Black Hawk, a potom bi ih SAD ustupio nekoj drugoj zemlji, najvjerojatnije Ukrajini."
melkior- Posts : 17503
2015-08-09
Black hawk su kompolicirane i skupe letjelicew koje vrlo često zbog kvarova padaju po Afganistanu, osim toga Mi-8 nauči pilot za 80% kraćem vremenu, održavanje je smiješno i izdržljivi su, jedno Esade, Izrael i zapadne zemlje imaju toliko para i školovanog kadra da održavaju sustave, kod ukra bi to otišlo u 3-pm. dok si rekao šargarepamelkior wrote:A što Ukrajincima ne ponude svoje superiorne helikoptere nego mrske im ruske?asilovski wrote:Ne ne već je Kiowa tek prvi dio ugovora, nakon toga RH-a daje Mi-8 a prima polovne Black Hawkove, pa bi SAD-e te iste Mi-8 dala Ukrima, pa pisalo se o tome naširokosoroš wrote:ruski su veliki transportni, ovo su mali za izviđanje, stane u njih 2 dvoje
"Prodaja MI8
Kermit-
2014-04-17
Jel Ukrajina u NATOu? Nije!melkior wrote:
A što Ukrajincima ne ponude svoje superiorne helikoptere nego mrske im ruske?
Što će im onda NATova tehnologija?
Guest- Guest
Neće se kupovat Black Hawk, Preskup je.
----
MI 8 je helikopter starije proizvodnje , UKrajinci imaju servis za njih i sve ostalo jer je to i njihov helikopter i bla bla bal .....tako da je to neka ok trampa.
----
Mil Mi-17 | transportni, borbeni helikopteri | Mi-171Sh | 10 | uvedeni u službu 2008. | |
Mil Mi-8 | transportni helikopteri | Mi-8T Mi-8MTV-1 | 3 11 | modernizirani 2005. |
MI 8 je helikopter starije proizvodnje , UKrajinci imaju servis za njih i sve ostalo jer je to i njihov helikopter i bla bla bal .....tako da je to neka ok trampa.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
pa nije niti Izrael, Tajland, Egipat, Japan, Kuvaj, Saudijska Vehabija, Maroko, Čile a svi imaju NATO oružjesoroš wrote:Jel Ukrajina u NATOu? Nije!melkior wrote:
A što Ukrajincima ne ponude svoje superiorne helikoptere nego mrske im ruske?
Što će im onda NATova tehnologija?
Kermit-
2014-04-17
Šta piše u ugovoru,smijemo mi to prodati...za kikiriki..:)
pa uvijek je to vojna tajna, to je kvaka :)shaby wrote:Šta piše u ugovoru,smijemo mi to prodati...za kikiriki..:)
Kermit-
2014-04-17
Biti ce donacija...isilu..:)asilovski wrote:pa uvijek je to vojna tajna, to je kvaka :)shaby wrote:Šta piše u ugovoru,smijemo mi to prodati...za kikiriki..:)
Taman sam to htjela napisat.
2014-04-12
I ti zabrinut?asilovski wrote:To su uvijek složeni ugovori gdje se u nešto daje, nešto kupuj, pa prodaje, a održavanje i školovanje je bit, jer je najskuplje...
I ja bih bio da sam na tvom mistu.
Ero- Posts : 13866
2014-04-23
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Amerika Hrvatskoj donira nosač zrakoplova USS Enterprise, skupa s kompletnim naoružanjem ...i vojskom. :)
» Helikopteri Kiowa Warrior dopremljeni u Zemunik
» Kiowa Warrior, mali hr zloćo, terminator tenkova...
» Obilježen završetak obuke novih pilota helikoptera OH-58D Kiowa Warrior
» USA donira Hrvatskoj raketne sisteme Patriot.
» Helikopteri Kiowa Warrior dopremljeni u Zemunik
» Kiowa Warrior, mali hr zloćo, terminator tenkova...
» Obilježen završetak obuke novih pilota helikoptera OH-58D Kiowa Warrior
» USA donira Hrvatskoj raketne sisteme Patriot.
Page 1 of 2