Helikopteri Kiowa Warrior dopremljeni u Zemunik
Page 1 of 4
Page 1 of 4 • 1, 2, 3, 4
Jedanaest borbenih helikoptera, koji se koriste za protivoklopno djelovanje i borbu u urbanim
područjima, dobijeno je kroz podršku SAD-a.
Predstavljanje pristiglih helikoptera OH-58D Kiowa Warrior planirano je sljedećih danaAP
Jedanaest preostalih helikoptera OH-58D Kiowa Warrior iz projekta opremanja Oružanih snaga Republike Hrvatske dopremljeno je u zračnu bazu kod Zadra.
Radi se o izvidničko-borbenim helikopterima, dobijenim kroz podršku vlade i vojske SAD-a, a trenutno se nalaze u bazi Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane u kasarni Zemunik.
Uz ranije isporučenih pet helikoptera krajem jula ove godine, današnjom pošiljkom završena je isporuka svih 16 helikoptera OH-58D Kiowa Warrior, kojima će biti opremljena Eskadrile helikoptera u bazi Zemunik, saopćilo je Ministarstvo odbrane Hrvatske.
U sastav HRZ i PZO-a dolaze sa standardnim kompletom naoružanja, optičko-elektroničkim senzorima te radio komunikacijskom i navigacijskom opremom.
Predstavljanje pristiglih helikoptera OH-58D Kiowa Warrior planirano je sljedećih dana, navodi se u saopćenju MORH-a.
Primarna namjena helikoptera vezana je uz izviđačke i napadačke sposobnosti.
U borbenim uvjetima koristi se za protivoklopno djelovanje, blisku i vrlo blisku zračnu podršku, zatim pratnju i zaštitu konvoja, korekciju i navođenje topničke precizne paljbe te borbu u urbanim područjima.
Prema informacijama MORH-a, uvođenjem u operativnu upotrebu ovog helikoptera, Oružane snage Hrvatske razvijaju sposobnost zapovijedanja i nadzora iz zraka zbog ugrađenih modernih komunikacijskih sistema u helikopteru, čime se osiguravaju pravovremene i cjelovite informacije potrebne za donošenje operativnih odluka.
Također, unaprijedit će se i sposobnost podrške civilnim institucijama u svim uvjetima i nivoima opasnosti.
Izvor: Agencije
Jedanaest borbenih helikoptera, koji se koriste za protivoklopno djelovanje i borbu u urbanim
područjima, dobijeno je kroz podršku SAD-a.
Predstavljanje pristiglih helikoptera OH-58D Kiowa Warrior planirano je sljedećih danaAP
Radi se o izvidničko-borbenim helikopterima, dobijenim kroz podršku vlade i vojske SAD-a, a trenutno se nalaze u bazi Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane u kasarni Zemunik.
Uz ranije isporučenih pet helikoptera krajem jula ove godine, današnjom pošiljkom završena je isporuka svih 16 helikoptera OH-58D Kiowa Warrior, kojima će biti opremljena Eskadrile helikoptera u bazi Zemunik, saopćilo je Ministarstvo odbrane Hrvatske.
Izviđačke i napadačke sposobnosti
Helikopteri OH-58D Kiowa Warrior, koji će biti u sastavu Eskadrile helikoptera 93. zračne baze, proizvedeni su od 2010. do 2012. godine, a u operativnu upotrebu uvedeni su između 2012. i 2015. godine.U sastav HRZ i PZO-a dolaze sa standardnim kompletom naoružanja, optičko-elektroničkim senzorima te radio komunikacijskom i navigacijskom opremom.
Predstavljanje pristiglih helikoptera OH-58D Kiowa Warrior planirano je sljedećih dana, navodi se u saopćenju MORH-a.
Primarna namjena helikoptera vezana je uz izviđačke i napadačke sposobnosti.
U borbenim uvjetima koristi se za protivoklopno djelovanje, blisku i vrlo blisku zračnu podršku, zatim pratnju i zaštitu konvoja, korekciju i navođenje topničke precizne paljbe te borbu u urbanim područjima.
Podrška civilnim institucijama
Pored toga, taj helikopter ima sposobnost djelovanja po ciljevima na površini danju i noću, ima velike manevarske te vatrene i sposobnost samozaštite.Prema informacijama MORH-a, uvođenjem u operativnu upotrebu ovog helikoptera, Oružane snage Hrvatske razvijaju sposobnost zapovijedanja i nadzora iz zraka zbog ugrađenih modernih komunikacijskih sistema u helikopteru, čime se osiguravaju pravovremene i cjelovite informacije potrebne za donošenje operativnih odluka.
Također, unaprijedit će se i sposobnost podrške civilnim institucijama u svim uvjetima i nivoima opasnosti.
Izvor: Agencije
Eroo- Posts : 78956
2016-07-22
2016-07-22
Re: Helikopteri Kiowa Warrior dopremljeni u Zemunik
Jesu li nam ih dali besplatno ili smo morali platiti?
crvenkasti-
2014-04-17
S kim li ćemo to urbano ratovati?
Nebi da su došle interkontinetalne rakete.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Upravo sam imao rođendanski ručak i slavlje, puna kuća poklona...crvenkasti wrote:Jesu li nam ih dali besplatno ili smo morali platiti?
Ručak sam platio ja, a poklone moji dragi prijatelji i rodbina.
2016-07-22
Regoč wrote:S kim li ćemo to urbano ratovati?
2016-07-22
Eroo wrote:Upravo sam imao rođendanski ručak i slavlje, puna kuća poklona...crvenkasti wrote:Jesu li nam ih dali besplatno ili smo morali platiti?
Mene boli guzica od sjedenja, više na desnoj strani, Kad se nakrivim nalijevo, onda manje, ali me onda boli kičma.
crvenkasti-
2014-04-17
evo ti ero slike iz hangara iz prve ruke od mog frenda... ;)
2015-08-08
Jebo guzicu, pazi na kičmu...crvenkasti wrote:Eroo wrote:Upravo sam imao rođendanski ručak i slavlje, puna kuća poklona...crvenkasti wrote:Jesu li nam ih dali besplatno ili smo morali platiti?
Mene boli guzica od sjedenja, više na desnoj strani, Kad se nakrivim nalijevo, onda manje, ali me onda boli kičma.
2016-07-22
glup sam sto sam srbin...jer sam rek'o da imamo najjacu vojsku u regijonu..nabavili smo pet migova 29 od cega smo sastavili jedan s paljenjem na kurblu
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Ovo uskoro stiže...na kraju ove godine ili na početku sljedeće.
Primijetio sam da ovo oružje koriste i kod Mosula.
Primijetio sam da ovo oružje koriste i kod Mosula.
boli te kurac tebe se to ionako ne tiče od kad si se odrekao hr državljanstva.... tebi će poklon dat mujo kod kojeg ćeš prodavat aute....
2015-08-08
dobro,bazirani na prastarom Ranger 2 modelu,belovom,dobro ce doci na nadzor granica,iako ,Khozoepi prolaze kao da granica niti nema...
Guest- Guest
standardno su ruski helići kvalitetniji,sigurniji,pouzdaniji i robustniji nego američki...uostalom kao i ostatak naoruzanja..
Guest- Guest
I ovo bi uskoro trebalo stići.
Kiowa Warrior + MLRS + Pz 2000 ...ubitačna kombinacija.
Kiowa Warrior + MLRS + Pz 2000 ...ubitačna kombinacija.
Page 1 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» MOĆNI VOJNI HELIKOPTERI DOPREMLJENI U RH Isporučeno pet Kiowa Warriorsa
» Kiowa Warrior, mali hr zloćo, terminator tenkova...
» Obilježen završetak obuke novih pilota helikoptera OH-58D Kiowa Warrior
» Amerika donira Hrvatskoj moderno opremljene helikoptere OH-58D Kiowa Warrior
» Pala Kiowa kod Šibenika
» Kiowa Warrior, mali hr zloćo, terminator tenkova...
» Obilježen završetak obuke novih pilota helikoptera OH-58D Kiowa Warrior
» Amerika donira Hrvatskoj moderno opremljene helikoptere OH-58D Kiowa Warrior
» Pala Kiowa kod Šibenika
Page 1 of 4