ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

milov zakon proglašen neustavnim

Page 7 of 20 Previous  1 ... 6, 7, 8 ... 13 ... 20  Next

Go down

milov zakon proglašen neustavnim - Page 7 Empty Re: milov zakon proglašen neustavnim

Post by vuksadinare 27/12/2019, 08:07

Brat Brale wrote:
vuksadinare wrote:
Brat Brale wrote:
vuksadinare wrote:...netko spomenuo da ce prva pizdarija nakon devedesetih biti u crnoj gori...halo crna gora je samostalna drzava...ima pravo vecina urediti svoju kucu kako zeli...sve ostalo je mjesanje u unutarnje stvari jedne drzave

Slažem se, ali nema prava vršiti orgijanje nad svojim stanovništvom jer preko 90% stanovništva crne gore koji se izjašnjavaju kao crnogorci i srbi su vernici SPC. Svuda u svetu je država odvojena od crkve, a kamo li njena imovina. Milo prelazi prag koji ne smeo da pređe...
pa koliko ja znam cpc je bila autokefalna do 1918 kada je u njoj puč izvrsen od strane spc-a...

loše znaš. cpc nije postojala ni 1918. godine ni pre toga ni sada, već je milo osnovao kao nevladinu organizcaciju tamo početkom ovog veka postavivši za njenog ,,patrijarha'' miraša dedeića, raščinjenog zbog krađe,a zatim i izbačenog sveštenika SPC, srbina iz smedereva ili požarevca.
budem provjerio

vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

milov zakon proglašen neustavnim - Page 7 Empty Re: milov zakon proglašen neustavnim

Post by vuksadinare 27/12/2019, 08:10

http://hr.wikipedia.org/wiki/Crnogorska_pravoslavna_Crkva
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by Guest 27/12/2019, 08:12

vuksadinare wrote:
Brat Brale wrote:
vuksadinare wrote:
Brat Brale wrote:
vuksadinare wrote:...netko spomenuo da ce prva pizdarija nakon devedesetih biti u crnoj gori...halo crna gora je samostalna drzava...ima pravo vecina urediti svoju kucu kako zeli...sve ostalo je mjesanje u unutarnje stvari jedne drzave

Slažem se, ali nema prava vršiti orgijanje nad svojim stanovništvom jer preko 90% stanovništva crne gore koji se izjašnjavaju kao crnogorci i srbi su vernici SPC. Svuda u svetu je država odvojena od crkve, a kamo li njena imovina. Milo prelazi prag koji ne smeo da pređe...
pa koliko ja znam cpc je bila autokefalna do 1918 kada je u njoj puč izvrsen od strane spc-a...

loše znaš. cpc nije postojala ni 1918. godine ni pre toga ni sada, već je milo osnovao kao nevladinu organizcaciju tamo početkom ovog veka postavivši za njenog ,,patrijarha'' miraša dedeića, raščinjenog zbog krađe,a zatim i izbačenog sveštenika SPC, srbina iz smedereva ili požarevca.
budem provjerio

nema šta da se proverava, postojala je eparhija zetska u okviru SPC koju je osnovao Sv. Sava. S tim što je od negde polovine 17-og veka do 1918. njen vladika bio i vladar crne gore.

ono što radi milo nisu radili ni turci za 500 godina vladavine ni komunjare.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 27/12/2019, 08:12

vuksadinare wrote:http://hr.wikipedia.org/wiki/Crnogorska_pravoslavna_Crkva

i tačno sam znao da ćeš ispasti glup i pozvati se na hr.wikipediu. lol!
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 27/12/2019, 08:14

Brat Brale wrote:
vuksadinare wrote:
Brat Brale wrote:
vuksadinare wrote:
Brat Brale wrote:

budem provjerio

nema šta da se proverava, postojala je eparhija zetska u okviru SPC koju je osnovao Sv. Sava. S tim što je od negde polovine 17-og veka do 1918. njen vladika bio i vladar crne gore.

ono što radi milo nisu radili ni turci za 500 godina vladavine ni komunjare.

tačnije, sa nivoa eparhije je došla na nivo mitropolije-što je i danas...
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by vuksadinare 27/12/2019, 08:14

Brat Brale wrote:

pozvao sam se i na britanicu..ta..valjda s etrebam pozvati na onu 'rekao mi đedo a njemu njegov đedo' lol!
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by Guest 27/12/2019, 08:16

Brat Brale wrote:
tre wrote:evo još jedan sa braćaline viber grupe stigao u pomoć četničkoj braći

Vidim da si isuviše glup da smisliš neku svoju foru, tako da te molim da ostaneš i dalje tako glup-a ne da se kitiš tuđim perjem... Basketball

Cuj njega! Fore? Hoces foru?

CG policija vas malo natamburala, malo vas potrpala u marice i zakon je izglasovan.

Evo ti fore.

:cleanteeth
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by RayMabus 27/12/2019, 08:18

Brat Brale wrote:
RayMabus wrote:CG očito udara na ovog lika milov zakon proglašen neustavnim - Page 7 Mitropolija_crnogorsko-primorska

https://hr.m.wikipedia.org/wiki/Mitropolija_crnogorsko-primorska

Ovo i jesu vjerski objekti koji pripadaju CG a ne SPC.

kako mogu da pripadaju CG? crkvena imovina je uvek odvojena od državne imovine...
To je i mene zbunjivalo al onda sam provjerio i u osnovi zakon knježevine GG da vjerski objekti pripadaju državi a vjerske zajednice se samo njima koriste.

Nacionalizirali ih. Pripadale su državi CG ne CPC.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Guest 27/12/2019, 08:18

vuksadinare wrote:
Brat Brale wrote:

pozvao sam se i na britanicu..ta..valjda s etrebam pozvati na onu 'rekao mi đedo a njemu njegov đedo' lol!

koju britanicu? lol!
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 27/12/2019, 08:19

RayMabus wrote:
Brat Brale wrote:
RayMabus wrote:CG očito udara na ovog lika milov zakon proglašen neustavnim - Page 7 Mitropolija_crnogorsko-primorska

https://hr.m.wikipedia.org/wiki/Mitropolija_crnogorsko-primorska

Ovo i jesu vjerski objekti koji pripadaju CG a ne SPC.

kako mogu da pripadaju CG? crkvena imovina je uvek odvojena od državne imovine...
To je i mene zbunjivalo al onda sam provjerio i u osnovi zakon knježevine GG da vjerski objekti pripadaju državi a vjerske zajednice se samo njima koriste.

Nacionalizirali ih. Pripadale su državi CG ne CPC.

pripadale iz razloga što je knez, posle kralj crne gore imao i titulu vladike eparhije (mitropolije) crnogorsko-primorske...

Last edited by Brat Brale on 27/12/2019, 08:19; edited 1 time in total
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by debotoijusto 27/12/2019, 08:19

koja je nasa strana , sluzbeno ?
muskarci u haljinama ili narko kriminalna susjedna drzava
debotoijusto
debotoijusto

2014-04-12

Back to top Go down

Post by Guest 27/12/2019, 08:20

debotoijusto wrote:koja je nasa strana , sluzbeno ?

Nasa strana je fotelja, daljinac, pivo i kokice.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by RayMabus 27/12/2019, 08:20

Sovak wrote:
Brat Brale wrote:
tre wrote:evo još jedan sa braćaline viber grupe stigao u pomoć četničkoj braći

Vidim da si isuviše glup da smisliš neku svoju foru, tako da te molim da ostaneš i dalje tako glup-a ne da se kitiš tuđim perjem... Basketball

Cuj njega! Fore? Hoces foru?

CG policija vas malo natamburala, malo vas potrpala u marice i zakon je izglasovan.

Evo ti fore.

:cleanteeth
I sad su svi obredi i korištenja vjerskih objekata izgrađenih prije 1918 godine na području CG osim Boke Kotorske i obalnog pojasa do Bara koji nije upadao u CG državu prije 1918 godine nelegalni i policija će ih zatvarat i pisat prijave.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by vuksadinare 27/12/2019, 08:21

...inace...tertrijeb svu krivnju utrpao crnogorcima za mitingasenje i pocetak devedesetih...sto je naravno netocno...ako se dobro procacka slobina najbliza tada administracija i suradnici,bunđije i slicni crnogoraca porijeklom je bilo mozda najvise 20%...drugo istina crnogorci kao mitingasi su bili najglasnije galamđije...ali relno njihovo mitingasnje se svodilo mahom na crnu goru i nesto kosovo...ali tetrijeb zaboravlj cinjenicu da do rusenja legalnog crnogorskog rukovodstva je slobo upravo imao u tom rukovodstvu mlo zesce oponente i to rukovodstvo za razliku od vojvođanskog je nesto duze pruzalo otpor pucu organiziranom od slobista crnogoraca i beograda..i zato je bilo na tim mitinzima i nereda...
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by Noor 27/12/2019, 08:22

tvoja je, zna se :D
a i ova druga u rezervi, miriše na tampone :rasta

2017-10-06

Back to top Go down

Post by RayMabus 27/12/2019, 08:23

Još proučavamo pošto ja san mislija da će se usrat pa neće izglasat.

Gledamo sa strane šta se dešava.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Noor 27/12/2019, 08:23

vuksadinare wrote:...inace...tertrijeb svu krivnju utrpao crnogorcima za mitingasenje i pocetak devedesetih...sto je naravno netocno...ako se dobro procacka slobina najbliza tada administracija i suradnici,bunđije i slicni crnogoraca porijeklom je bilo mozda najvise 20%...drugo istina crnogorci kao mitingasi su bili najglasnije galamđije...ali relno njihovo mitingasnje se svodilo mahom na crnu goru i nesto kosovo...ali tetrijeb zaboravlj cinjenicu da do rusenja legalnog crnogorskog rukovodstva je slobo upravo imao u tom rukovodstvu mlo zesce oponente i to rukovodstvo za razliku od vojvođanskog je nesto duze pruzalo otpor pucu organiziranom od slobista crnogoraca i beograda..i zato je bilo na tim mitinzima i nereda...
U tom njegovom postu meni je najbolji dio..."jadni srbi" sunny

2017-10-06

Back to top Go down

Post by Guest 27/12/2019, 08:23

Noor wrote:
tvoja je, zna se :D
a i ova druga u rezervi, miriše na tampone :rasta

komunjare i ,,jugonostalgičari'' su ugl. za mila...
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by debotoijusto 27/12/2019, 08:23

Sovak wrote:

Nasa strana je fotelja, daljinac, pivo i kokice.

tako ce da bude  B-)
debotoijusto
debotoijusto

2014-04-12

Back to top Go down

Post by vuksadinare 27/12/2019, 08:30

Noor wrote:
vuksadinare wrote:...inace...tertrijeb svu krivnju utrpao crnogorcima za mitingasenje i pocetak devedesetih...sto je naravno netocno...ako se dobro procacka slobina najbliza tada administracija i suradnici,bunđije i slicni crnogoraca porijeklom je bilo mozda najvise 20%...drugo istina crnogorci kao mitingasi su bili najglasnije galamđije...ali relno njihovo mitingasnje se svodilo mahom na crnu goru i nesto kosovo...ali tetrijeb zaboravlj cinjenicu da do rusenja legalnog crnogorskog rukovodstva je slobo upravo imao u tom rukovodstvu mlo zesce oponente i to rukovodstvo za razliku od vojvođanskog je nesto duze pruzalo otpor pucu organiziranom od slobista crnogoraca i beograda..i zato je bilo na tim mitinzima i nereda...
U tom njegovom postu meni je najbolji dio..."jadni srbi" sunny
pa da....kao da su crnogorci organizirali mitinge po bosni,hrvatskoj,vojvodini...svugdje crnogorci a jedva ih bilo pola milijuna..ko da su oni poceli balvan revoluciju u kninu...ok...tada najveci dio crnogoraca je bio uz slobu...ali je isto tako postojao jak otpor slobi u crnoj gori...istin bili su tada manjina ali realno za razliku od srpske 'oporbe' oni su glasno bili protiv agresije na hrvatsku...dosta ih je i stardalo u represaliji 1991,1992...dobar dio crnogoraca je shvatio pogresku i da su bili na pogresnoj strani...dok kod srba je to mozda do danas shvatilo da ih s emozda moze nabrojiti na prste dvije ruke
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by RayMabus 27/12/2019, 08:35

Ukratko svi pravoslavni objekti ovdje izgrqđeni prije 1918 od danas su nacionalizirani , vraćeni državi.

milov zakon proglašen neustavnim - Page 7 250px-Montenegro1913

Tko ne sluša Milu dobije katanac i prijavu.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 7 of 20 Previous  1 ... 6, 7, 8 ... 13 ... 20  Next

Back to top

- Similar topics