Denkverbot
Page 33 of 50
Page 33 of 50 • 1 ... 18 ... 32, 33, 34 ... 41 ... 50
Re: Denkverbot
moje misli ne putuju jer nisu na tragovima ni putevima. nj.kic wrote:
na određeni način tvoja misao je na tragu Elaidea, ali ne da mi se u to ulaziti..
Guest- Guest
gdje? jel to neka titula? di ima za download? sve što ja vidim su životinje, nj.mativka wrote:Čovjek!ebenica wrote:zajebano je ako ti treba božja zapovjed da ne ubiješ nekoga na spavanju, tko si onda ti po prirodi?mativka wrote:Da nije križ, bilo bi nešto drugo...
Guest- Guest
homo sapiens i je zivotinja, i ima umnu nadgradnju za vise stete
bikini npr, nazvan tako jer je modni tvorac htio oznaciti da ce to biti bomba, jer je stvarno koji dan prije bacena nuklearna oko otoka Bikini..
kaj nije to neka grčko-rimsko-egipatska moda?kic wrote:
bikini npr, nazvan tako jer je modni tvorac htio oznaciti da ce to biti bomba, jer je stvarno koji dan prije bacena nuklearna oko otoka Bikini..
Guest- Guest
Kic ti je lijepo odgovorio tj. da ga ponovno citiram :ebenica wrote:gdje? jel to neka titula? di ima za download? sve što ja vidim su životinje, nj.mativka wrote:Čovjek!ebenica wrote:zajebano je ako ti treba božja zapovjed da ne ubiješ nekoga na spavanju, tko si onda ti po prirodi?mativka wrote:Da nije križ, bilo bi nešto drugo...
"homo sapiens i je zivotinja, i ima umnu nadgradnju za vise stete"
Koja si ti vrsta životinje?
boli me pimpek kaj je kic odgovorio, ti to nisi rekla, ti si rekla da si po prirodi čovjek a pošto si vjernik to kod tebe znači nešto drugo, znači da si iznad svega, po nečemu sveta, odabrana, stvorena, trebaju ti zapovjedi i više biće da bi pokazala humanost, osjećaje, empatiju, religija kao putokaz u mrklom mraku.mativka wrote:Kic ti je lijepo odgovorio tj. da ga ponovno citiram :ebenica wrote:gdje? jel to neka titula? di ima za download? sve što ja vidim su životinje, nj.mativka wrote:Čovjek!ebenica wrote:zajebano je ako ti treba božja zapovjed da ne ubiješ nekoga na spavanju, tko si onda ti po prirodi?mativka wrote:Da nije križ, bilo bi nešto drugo...
Guest- Guest
Oprosti,ebenica wrote:boli me pimpek kaj je kic odgovorio, ti to nisi rekla, ti si rekla da si po prirodi čovjek a pošto si vjernik to kod tebe znači nešto drugo, znači da si iznad svega, po nečemu sveta, odabrana, stvorena, trebaju ti zapovjedi i više biće da bi pokazala humanost, osjećaje, empatiju, religija kao putokaz u mrklom mraku.mativka wrote:Kic ti je lijepo odgovorio tj. da ga ponovno citiram :ebenica wrote:gdje? jel to neka titula? di ima za download? sve što ja vidim su životinje, nj.mativka wrote:Čovjek!ebenica wrote:
zajebano je ako ti treba božja zapovjed da ne ubiješ nekoga na spavanju, tko si onda ti po prirodi?
ja to nisam rekla na takav način.
Citirala sam tekst koji ima puno šire značenje od ovog tvog gore navedenog.
I, koja si životinja?
pa naravno da jesi, točno na takav način. koje šire značenje osim da je po tom tekstu čovjek neka vrsta svetinje a takav je zato što se rodio krist i ušao u ljudska srca, onak wtf? jel ti stvarno treba zapovjed da ti ne ubiješ nekoga?mativka wrote:Oprosti,
Guest- Guest
Wtf?ebenica wrote:pa naravno da jesi, točno na takav način. koje šire značenje osim da je po tom tekstu čovjek neka vrsta svetinje a takav je zato što se rodio krist i ušao u ljudska srca, onak wtf? jel ti stvarno treba zapovjed da ti ne ubiješ nekoga?mativka wrote:Oprosti,
"logos (grčki λόγος), um, riječ, Božja riječ, govor, smisao, načelo, princip, zakon, red. U Heraklita logos je imanentan svemu postojećemu, on je kozmički princip koji uvodi poredak i umnost u svijet, kao što čovjekov um uređuje čovjekovo djelovanje. Na temelju djelovanja logosa priroda je harmonija. U Platona i Aristotela funkciju logosa ima nous, u stoika logos je zakon svijeta, shvaćen kao božanstvo. Logos nam omogućuje da shvatimo principe i oblike, tj. on je aspekt našeg osobnoga rasuđivanja. Kršćanstvo logos shvaća kao Božji instrument u spasu svijeta, a u Ivanovu evanđelju logos je sin Božji, tj. druga osoba Trojstva. U novovjekovnoj filozofiji logos je stvaralački um, koji je u harmonijskom odnosu s ljudskim razumom (Th. More, Erazmo Roterdamski). U Hegelovu panlogizmu logos je sveobuhvatna kategorija pa je povijesno određenje zbilje, jer u sebi sadrži jedinstvenu dijalektičku prožetost duha i prirode, mišljenja i bića. Logos znači i um (Vernunft), a istodobno i govor (Sprache), jer je govor čista egzistencija duha. Ontička struktura kozmosa sadržana je u logosu, koji je vječna borba suprotnosti. Iz umnosti logosa slijedi svrhovitost i smisleni poredak stvari i događaja, on je emanacija vječnoga zakona (lat. lex aeterna: zakona razuma, kozmosa i moralnoga zakona) pa je osim nužnosti logos dobio i značenje svjetske umnosti. Logos je preživio u ideji prirodnih zakona ako se oni shvate kao samostalni voditelji prirodnoga tijeka događanja."
Hrvatska enciklopedija
boli me lijevo jaje za hrvatsku enciklopediju i grčko značenje riječi...kaj je tebi z'glavom?
pročitaj tekst koji si citirala i idiota kojeg si citirala, oš da ti ja prevedem na zdravoseljački ako nisi razumjela to kaj si citirala?
"slavimo rođenje heroja, boga koji je od tame i nereda stvorio red, stvorio smisao, prihvatite to u svoja srca, slavimo nadu."
wtjebenifak? kakav nered, kakav smisao, kakva nada? koji jebeni kurac? i ja te ponovo opet pitam, pošto taj debil tvrdi da je bez toga nered i tama i nema nade: jel ti stvarno treba zapovjed da ti, mativka, ne ubiješ nekoga?
pročitaj tekst koji si citirala i idiota kojeg si citirala, oš da ti ja prevedem na zdravoseljački ako nisi razumjela to kaj si citirala?
"slavimo rođenje heroja, boga koji je od tame i nereda stvorio red, stvorio smisao, prihvatite to u svoja srca, slavimo nadu."
wtjebenifak? kakav nered, kakav smisao, kakva nada? koji jebeni kurac? i ja te ponovo opet pitam, pošto taj debil tvrdi da je bez toga nered i tama i nema nade: jel ti stvarno treba zapovjed da ti, mativka, ne ubiješ nekoga?
Guest- Guest
naravski,mativka wrote:A meni nije jasna razlika između sretnih i nesretnih ljudi...(pri tome ne mislim na bolesne)aben wrote:mozda sun puno reko da volu nevolju, ali rijec je o utabanin stazama, laksin putevima, onin ki na trozu ekstra napora.mativka wrote:Da...aben wrote:more se i tako reci, ljudi volu svoju nevoljumativka wrote:
Hmmm,
govorimo li o ovisnosti?
Čudna je to odlika čovjeka...voljeti i uživati u svojoj nevolji...
Jesu li sretniji ljudi doista - sretniji?!
smije tinse kic jer su sretniji ljudi nuzno sretniji
Imam osjećaj da sreća i nesreća nisu konstante jer vjerujem da se osjećaj tijekom života izmjenjuje.
Ponekad budem sretna, a ponekad nesretna ali kada se izdignem iz emocija, mogu reći da sam sretna osoba...
ne govorin da sritni ljudi gredu okolo sa smjeskon na gubici.
ovako bi reko, sritni ljudi se bolje adaptiraju na ono ca in zivot donese.
2014-04-16
ebenica wrote:divlja vremena divlji ljudi, koje je danas opravdanje za religijsku mržnju?aben wrote:inace miroljubivi politeisti odjednom podivljali
isti su to ljudi, i monoteisti, politeisti, anticki i suvremeni, potpuno isti
2014-04-16
I tebi jebeni fak!ebenica wrote:boli me lijevo jaje za hrvatsku enciklopediju i grčko značenje riječi...kaj je tebi z'glavom?
Imaš li ti mozak?
Znači li da su svi muslimani Isilovci?!
To što sam katolkinja i slavim svoje naslijeđe ne znači da ću tumarati kao ovca.
Svejedno,aben wrote:naravski,mativka wrote:A meni nije jasna razlika između sretnih i nesretnih ljudi...(pri tome ne mislim na bolesne)aben wrote:mozda sun puno reko da volu nevolju, ali rijec je o utabanin stazama, laksin putevima, onin ki na trozu ekstra napora.mativka wrote:Da...aben wrote:
more se i tako reci, ljudi volu svoju nevolju
Čudna je to odlika čovjeka...voljeti i uživati u svojoj nevolji...
Jesu li sretniji ljudi doista - sretniji?!
smije tinse kic jer su sretniji ljudi nuzno sretniji
Imam osjećaj da sreća i nesreća nisu konstante jer vjerujem da se osjećaj tijekom života izmjenjuje.
Ponekad budem sretna, a ponekad nesretna ali kada se izdignem iz emocija, mogu reći da sam sretna osoba...
ne govorin da sritni ljudi gredu okolo sa smjeskon na gubici.
ovako bi reko, sritni ljudi se bolje adaptiraju na ono ca in zivot donese.
sreća nije konstanta...
same riječi govore da to nije isto, tolerancija i monoteizam ne idu skupa.aben wrote:ebenica wrote:divlja vremena divlji ljudi, koje je danas opravdanje za religijsku mržnju?aben wrote:inace miroljubivi politeisti odjednom podivljali
isti su to ljudi, i monoteisti, politeisti, anticki i suvremeni, potpuno isti
Guest- Guest
hajdemo skupa na livadu kod Plesa, ležat' ćemo na travi i gledati avione kako se spuštaju po mraku, zamišljati da su to zvijezde što padaju i donose nam želje.....mativka wrote:I tebi jebeni fak!ebenica wrote:boli me lijevo jaje za hrvatsku enciklopediju i grčko značenje riječi...kaj je tebi z'glavom?
Imaš li ti mozak?
To što sam katolkinja i slavim svoje naslijeđe ne znači da ću tumarati kao ovca.
Guest- Guest
Zar misliš da većina razmišlja poput tebe?ebenica wrote:hajdemo skupa na livadu kod Plesa, ležat' ćemo na travi i gledati avione kako se spuštaju po mraku, zamišljati da su to zvijezde što padaju i donose nam želje.....mativka wrote:I tebi jebeni fak!ebenica wrote:boli me lijevo jaje za hrvatsku enciklopediju i grčko značenje riječi...kaj je tebi z'glavom?
Imaš li ti mozak?
Page 33 of 50 • 1 ... 18 ... 32, 33, 34 ... 41 ... 50
Page 33 of 50