ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Denkverbot

Page 11 of 50 Previous  1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 30 ... 50  Next

Go down

Denkverbot - Page 11 Empty Re: Denkverbot

Post by Guest 14/12/2019, 18:00

Violator :fly pillowfight

evo nešto za tebe ovo će te sigurno zanimati ma i za ostale ako ih je volja pogledat i poslušat.

Guest
Guest

Back to top Go down

Post by kic 14/12/2019, 18:30

aben wrote:
tartaruga wrote:
violator wrote:
tartaruga wrote:
violator wrote:
tartaruga wrote:
Vi ste pjevačica, plesačica, slikarica, književnica, dramaturginja... što ste najviše?
 – Što sam u taj čas, to sam najviše.

Onda sam upravo glavobolja na desnoj strani glave... :)

Ciao.

Otisla.

glavobolja sam i ja..

zanimljivo je pitanje, nameće mi se da nas drugi doživljavaju u fragmentima, a što od tih djelića može nastati? jedan zaokružen i normalan duplikat naš? nekako sumnjam..

ili ja krivo shvaćam problem, kontinuitet misli i djela te naša percepcija je moguća samo nama, kao što naš aben kaže, kad ne postoji pristup tome sve ispada redukcionistički i slaganje nekog iz sjećanja može biti samo jedan 2D-portret-

A ti mislis da postoji neprekinuti kontinuitet izmedju nasih misli i djela? Sto je s vlastitim sjecanjima? Ona nisu fragmentarna? Ne postoje rupe u memoriji koje popunjavamo kojecime? A sto je temelj naseg identiteta? Sjecanja. Ne samo ona, ali sjecanja su nam bitna kad se samoodredjujemo. Ali toliko se toga gubi u ladicama podsvijesti i nesvjesnog.

ne mislim da je neprekinut kontinuitet, ali neka dosljednost nam daje smisao, odmah se prisjetim Tarkovskog i kako nosi svijeću preko bazena (nostalgia?)

sjećanja su kao asocijativni skokovi da, svega se ne sjecam i sve sam skloniji demenciji, bojim se da cemo sve vise padati u ruke Alzheimeru (kao i Cioran), neki dan sam sreo nekog nakon 12g skoro, radi u trgovini i nest mi pomaze, i osjecam bliskost i oboje smo zbunjeni, poslije ga potrazim na fejsu i dodam, i on je osjetio da me skenirao ali nije bio nacistu jel se znamo ili ne.. nekad je taj podsvjesni senzor pametniji u prepoznavanju

kad si kod alchajmera, evo se brian očešo o njega i o mogućnosti da se čovik premini, na totalno pragmatičnoj osnovi;

[size=40]The Backwards Induction of Aging
[/size]
14 

By Bryan Caplan
[size=32]If you’re lucky, you’ll be old one day.  Your mental faculties will deteriorate, especially your memory and your ability to adapt to new conditions.  Your personality, however, is likely to stay about the same.  Which raises a serious question: What will life be like for someone who has (a) poor memory, (b) low flexibility, and (c) your personality?
[size=32]Before sorrow overwhelms you, remember: You’ll probably have younger people around to help you.  Which raises a more specific question: How will younger people treat someone who has (a) poor memory, (b) low flexibility, and (c) your personality?[/size]
[size=32]It’s tempting to quip, “Poorly!”  But there’s a wide range of possible outcomes.  A know-it-all with severe memory loss is far more aggravating than an equally forgetful person who admits his own amnesia.  A self-aware inflexible person is more pleasant company than a dismissively inflexible person.  A person with failing health who naturally looks on the bright side is more pleasant than a person who was miserable even in the best of times.  And like it or not, the more pleasant your company, the more company you’ll have – and the better care you’ll get.[/size]
[size=32]So what?  Well, while your personality is unlikely to change when you’re 80, most readers are not 80 yet.  You can, perhaps with great effort, reform yourself.  Unless you’ve previously factored the contents of this post into your character, why not marginally change course?  Be more modest about your mental faculties – especially your memory.  You can even formally test your memory to see how you compare to the rest of the population – and periodically re-test yourself to see how your memory is holding up.  Try not to be so stubborn – or at least be mindful of how your stubbornness burdens those around you.  And yes, strive to be positive and pleasant to others.  Train yourself to look on the bright side of lifeforget about the news, and steer conversation to subjects that the people around you enjoy.  If this seems hard, compare it to the challenge of being old, bitter, and isolated.[/size]
[size=32]“I’m too old to change.”  The elderly routinely use this as an excuse for the aggravation they cause.  Yet if you look down the game tree and do backwards induction, you’ll find not an excuse, but a blueprint for a better senescence.  One day, you’ll be too old to change?  Very well; then repair your personality now before it’s too late![/size][/size]

znaci, nemojte bit ko Rick jer se nitko neće brinuti o vama kad budete stari^^
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

https://www.ex-iskon-pleme.com

Back to top Go down

Post by mativka 14/12/2019, 18:50

aben wrote:
jo nemun nikakov svoj svemir, držin da je svemir jedun jedini, i da svoje svemire imaju samo solipsisti i narkomani
Dobro,
imaš svoj život.
Isto kao što ja ne živim tvoj život.

2018-08-07

Back to top Go down

Post by mativka 14/12/2019, 19:02

ebenica wrote:
...neki ljudi se poznaju cijeli život a da se u stvari nikad "ne upoznaju"...n
Jel to dobro ili loše? :)

2018-08-07

Back to top Go down

Post by Guest 14/12/2019, 19:50

bacite mativku u tamnicu! pa neka tamo postavlja pitanja...
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by mativka 14/12/2019, 19:54

Gnječ wrote:bacite mativku u tamnicu! pa neka tamo postavlja pitanja...
Ne osjećam se dovoljno kompetentnom davati odgovore pa mi je lakše postavljati pitanja :)

Zašto baš u tamnicu? :)

2018-08-07

Back to top Go down

Post by Guest 14/12/2019, 19:59

mativka wrote:
Ne osjećam se dovoljno kompetentnom davati odgovore pa mi je lakše postavljati pitanja :)

tako si i na fakultetu polagala ispite postavljajući pitanja profesorima jer se nisi osjećala dovoljno kompetentnom za odgovoriti na njihova pitanja?

u tamnici se naučiš pronaći odgovore na pitanja koja ti zuje po glavi. ali ne, ovako je lakše da mi mislimo umijesto tebe.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by mativka 14/12/2019, 20:01

Gnječ wrote:
mativka wrote:

tako si i na fakultetu polagala ispite postavljajući pitanja profesorima jer se nisi osjećala dovoljno kompetentnom za odgovoriti na njihova pitanja?

u tamnici se naučiš pronaći odgovore na pitanja koja ti zuje po glavi. ali ne, ovako je lakše da mi mislimo umijesto tebe.
Moram priznati da sam se ponekad ne znajući nešto i izvukla kroz postavljena pitanja :)

U tom slučaju bi mi se stalno vrtilo jedno te isto pitanje: zbog čega sam u tamnici :)

2018-08-07

Back to top Go down

Post by kic 14/12/2019, 20:02

umijesto :D

cuo sam pricu, uhvate njemacki policajci naseg krimosa i bace ga u zatvor, tamo jedno 2 tjedna u tamnoj samnici, nista ne vidis da poludis, samo odjednom cujes nasi se dovikuju između tamnica: Mileee..

albanci, bosanci, hrvati, srbi haha
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

Back to top Go down

Post by kic 14/12/2019, 20:04

Denkverbot - Page 11 Fb_im144
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

Back to top Go down

Post by Guest 14/12/2019, 20:07

tartaruga wrote:

cuo sam pricu, uhvate njemacki policajci naseg krimosa i bace ga u zatvor, tamo jedno 2 tjedna u tamnoj samnici, nista ne vidis da poludis, samo odjednom cujes nasi se dovikuju između tamnica: Mileee..

mativka bi njima postavljala pitanja tipa: Mileee...zašto sam ja u tamnici? jel to dobro ili loše???
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by mativka 14/12/2019, 20:08

tartaruga wrote:
Denkverbot - Page 11 Fb_im144
E! :rofl

2018-08-07

Back to top Go down

Post by mativka 14/12/2019, 20:10

Gnječ wrote:
tartaruga wrote:

mativka bi njima postavljala pitanja tipa: Mileee...zašto sam ja u tamnici? jel to dobro ili loše???
Ili: Mile, imaš li ideju kako da zbrišemo? :)

2018-08-07

Back to top Go down

Post by Guest 14/12/2019, 20:11

mativka is such a waste of time... no buzzing, no honey, no sex... nothing.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 14/12/2019, 20:14

mativka wrote:
Gnječ wrote:
tartaruga wrote:

a iskopao rupu u zidu ili turpijao rešetke bi Mile jelda? jadan Mile čini mi se da bi Mile tražio da ga spizde u samicu jer bi s tvojim pitanjima spalio na možjane.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by mativka 14/12/2019, 20:15

Gnječ wrote:mativka is such a waste of time... no buzzing, no honey, no sex... nothing.
Ovo ti je od kako pišeš najpametniji, najistinitiji, najbolje izveden zaključak :)

Last edited by mativka on 14/12/2019, 20:17; edited 1 time in total

2018-08-07

Back to top Go down

Post by mativka 14/12/2019, 20:16

Gnječ wrote:
mativka wrote:
Gnječ wrote:
tartaruga wrote:

a iskopao rupu u zidu ili turpijao rešetke bi Mile jelda? jadan Mile čini mi se da bi Mile tražio da ga spizde u samicu jer bi s tvojim pitanjima spalio na možjane.
:tu
:rofl :rofl :rofl

2018-08-07

Back to top Go down

Post by kic 14/12/2019, 20:19

Gnječ wrote:
tartaruga wrote:

:D
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

Back to top Go down

Post by Guest 14/12/2019, 20:20

mativka wrote:
Gnječ wrote:mativka is such a waste of time... no buzzing, no honey, no sex... nothing.
Ovo ti je od kako pišeš najpametniji, najistinitiji, najbolji izveden zaključak :)

kad dođem na vorum i pričam s tobom imam osjećaj ko da sjedim naslonjen na kladu ili fosnu koja me žulja i onda si mislim da li da uzmem motornu pilu ili da uzmem kanistar benzina i užgem sve oko sebe. jel bi mi dala pičke da te pitam uopće? ili bi mi postavila pitanje što će mi pička?
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by mativka 14/12/2019, 20:21

Gnječ wrote:
mativka wrote:
Ovo ti je od kako pišeš najpametniji, najistinitiji, najbolji izveden zaključak :)

kad dođem na vorum i pričam s tobom imam osjećaj ko da sjedim naslonjen na kladu ili fosnu koja me žulja i onda si mislim da li da uzmem motornu pilu ili da uzmem kanistar benzina i užgem sve oko sebe. jel bi mi dala pičke da te pitam uopće? ili bi mi postavila pitanje što će mi pička?
Umirem od smijeha :rofl :rofl :rofl

2018-08-07

Back to top Go down

Post by Guest 14/12/2019, 20:21

tartaruga wrote:
Gnječ wrote:
tartaruga wrote:

:D

abena bi bacio u tamnicu gdje su sami turbo socijalisti.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 11 of 50 Previous  1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 30 ... 50  Next

Back to top