ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Denkverbot

Page 7 of 50 Previous  1 ... 6, 7, 8 ... 28 ... 50  Next

Go down

Denkverbot - Page 7 Empty Re: Denkverbot

Post by Guest 13/12/2019, 23:56

Ra wrote:Jesi li siguran da smo uistinu iskreni prema sebi?

Čini mi se da je to puno teže nego biti iskren prema drugima. 
Kad bi bili iskreniji prema sebi, bili bi puno bolji prema drugima.

Da, ima i ono da iz drugih ne vučemo svi jednak dio te osobe. Netko nešto izvuče (potencira ili probudi)
da, pred sobom nemamo tajni, sebi pokazujemo ono što drugima nebi. stvar je percepcije na koji se način doživljavamo i što nam je bitno. stvari koje su nam vrijedne i nisu.
način na koji pričam s tobom je moj odabir, na ovakakv način ne pričam sa svakim, zato jer je to nešto što vrijedi, moja pristojnost ima vrijednost, da tako pričam sa svakime ne bi bilo vrijedno ni meni ni tebi, ne bi bilo nešto rijetko, bila bi prostituirana ljubaznost, ne zato što si ti nešto izvukla iz mene ili se nešto probudilo nego zato što sam ja odlučio tako. sutra ću na vip-u nekome napisati jebem ti mater. da li sam se ja u ta dva slučaja promijenio ili postao drugačija osoba?
mogu probati objasniti ali je malo komplicirano jer je oblik šaha.

Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Maggie19 13/12/2019, 23:59

Najteze je biti iskren prema sebi i najlakse se zavarati tom iskrenoscu.

2019-01-30

Back to top Go down

Post by Guest 14/12/2019, 00:00

Maggie19 wrote:Najteze je biti iskren prema sebi i najlakse se zavarati tom iskrenoscu.
jedino ako si kukavica i sramiš se pred djetetom koja si bila. istina je uvijek bolja od laži.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 14/12/2019, 00:06

ebenica wrote:

Da, ima i ono da iz drugih ne vučemo svi jednak dio te osobe. Netko nešto izvuče (potencira ili probudi)
da, pred sobom nemamo tajni, sebi pokazujemo ono što drugima nebi. stvar je percepcije na koji se način doživljavamo i što nam je bitno. stvari koje su nam vrijedne i nisu.
način na koji pričam s tobom je moj odabir, na ovakakv način ne pričam sa svakim, zato jer je to nešto što vrijedi, moja pristojnost ima vrijednost, da tako pričam sa svakime ne bi bilo vrijedno ni meni ni tebi, ne bi bilo nešto rijetko, bila bi prostituirana ljubaznost, ne zato što si ti nešto izvukla iz mene ili se nešto probudilo nego zato što sam ja odlučio tako. sutra ću na vip-u nekome napisati jebem ti mater. da li sam se ja u ta dva slučaja promijenio ili postao drugačija osoba?
mogu probati objasniti ali je malo komplicirano jer je oblik šaha.
Odabiri nisu bez razloga. Možda ih nismo svjesni, ali imaju svoju pozadinu. 
Možda te ne ugrožavam, ne izazivam, ne vrijeđam... ne znam. Vjerojatno ti znaš zašto si odlučio biti pristojniji nego s drugima na VIP-u, jer si mogao biti i onakav, ne bi se svijet srušio. 

Dobrota i ljubaznost su nešto što se ne bi smjelo dozirati kako bi dobilo na vrijednosti. Samo po sebi je takva rijetkost da da je vrijednost neupitna ne glede na količinu. 

Probaj. Ne igram šah, ali me možda spasi logika.  :rasta
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 14/12/2019, 00:13

ebenica wrote:
Maggie19 wrote:Najteze je biti iskren prema sebi i najlakse se zavarati tom iskrenoscu.
jedino ako si kukavica i sramiš se pred djetetom koja si bila. istina je uvijek bolja od laži.
Ja isto mislim da smo svi kukavice po tom pitanju. 
Nismo u stanju prihvatiti bilo kakvu sliku izvana, koja se ne slaže s našim poimanjem sebe, jer sebe takvi kakvi jesmo teže prihvatimo nego što nas prihvate drugi.

Jbt jesam zakomplicirala   :D
Htjedoh reći da ego ne da istini na sunce.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 14/12/2019, 00:22

Ra wrote:Odabiri nisu bez razloga. Možda ih nismo svjesni, ali imaju svoju pozadinu. 
Možda te ne ugrožavam, ne izazivam, ne vrijeđam... ne znam. Vjerojatno ti znaš zašto si odlučio biti pristojniji nego s drugima na VIP-u, jer si mogao biti i onakav, ne bi se svijet srušio. 

Dobrota i ljubaznost su nešto što se ne bi smjelo dozirati kako bi dobilo na vrijednosti. Samo po sebi je takva rijetkost da da je vrijednost neupitna ne glede na količinu. 

Probaj. Ne igram šah, ali me možda spasi logika.  :rasta
svi smo mi slojeviti, ovaj forum npr; zadnji sloj našeg života, vanjski krug, totalno nebitan, kako se krugovi sužavaju toliko im dajemo vrijednost, ako je onaj najuži krug koji nam je stvarno bitan dobio osobu na koju smo sami ponosni, dobio nježnost, smijeh i veselje, onda smo takvi, vanjski krug nas može doživjeti kako god želi. ponekad ako to želimo, kao ja sad npr., vanjskom krugu pokazujemo dio sebe kakvi jesmo, ne iz najužeg kruga nego neke sredine čisto da vidimo što će se dogoditi, ako unutarnjem krugu pokazujemo jad, tugu i bol onda smo takvi....muž tuče ženu u porivatnosti kuće zato što mu je bitno što će onaj najdalji krug misliti o njemu, umjesto da je obrnuto, kako se krugovi sužavaju toliko smo iskreni i ono smo što jesmo, zadnji krug smo mi sami....ja volim šah i do vanjskog kruga mi nije stalo zato što se ne trebam sramiti pred vama nego pred samim sobom ako bih se imao čega, i svaka interakcija na ovom forumu je nevažna ali u svakoj nešto naučiš o ljudima ako se dovoljno dobro zagledaš u slova. kao i u partiji šaha moraš odgonetnuti skriveni potez, način koji ljudi koriste kako bi zavarali druge.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 14/12/2019, 00:24

Ra wrote:
ebenica wrote:
Ja isto mislim da smo svi kukavice po tom pitanju. 
Nismo u stanju prihvatiti bilo kakvu sliku izvana, koja se ne slaže s našim poimanjem sebe, jer sebe takvi kakvi jesmo teže prihvatimo nego što nas prihvate drugi.

Jbt jesam zakomplicirala   :D
Htjedoh reći da ego ne da istini na sunce.
to je samo razgovor, ja sam mogao napisati: jesi li se ti promijenila? to bi bio kraj jer bi ostala sama sa sobom da si odgovoriš na pitanje.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by aben 14/12/2019, 00:24

Ra wrote:
tartaruga wrote:
ovo mi ne zvuči na ebenicu, premalo psovki.

Kako nemamo pdf sociologija, filozofija, psihologija i neki dan, kad sam ovo pročitala poželjela sam pitati nešto ovdje, ali...:)

Što misliš, (zapravo ne samo ti bilo tko), može li se čovjek stvarno promijeniti?
Ono zbog godina, neke teške traume, lijepog iskustva, osobe, štajaznam, nečeg ili nekog... postati puno bolji ili puno gori?

Ili smo onakvi kakvi jesmo, a promjene su to tek nijanse?
ne.

bar ne na nočin na ki se to obično priželjkivo.
more se preminiti izgljed, more se natirati izvunka (okolina) ili iznutro činiti nešto ča ni prvi izbor, ali to je sve ponašanje pod pritiskon i ne zadovoljava neizrečene kriterije pitanja.

potpora ovakovoj tvrdnji je činjenica da se na dicu ne more utjecati, dica su ko plastična boca koju roditelji stežu u nadi da će zadobiti njima prihvatljiv oblik, no čin pritisak popušti, boca se vraćo u prvobitni oblik, biološki oblik. istraživanja pokaživaju kako odgoj igro ulugu samo kratkoročno, dugoročno ne. helikopter roditelji ne moru utjecati na inteligenciju  nakon 12 godine, ugrubo rečeno, a tako ni na pristojnost. dokle je pod pritiskon, nepristojno dite će govoriti dobar dun, ali kad se oslobodi pritiska, prestati će to govoriti.

ovakovi rezultati su rak rana ljevičarskin idejami, glogov kolac u srce obrazovanja građana, progres prosvjetiteljstvon i sl.

Denkverbot - Page 7 110
Denkverbot - Page 7 210

And insofar as it is compulsory, it is not educational
aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by aben 14/12/2019, 00:27

ebenica wrote:

da, pred sobom nemamo tajni,

jesus fucking christ

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Guest 14/12/2019, 00:34

aben wrote:

ovakovi rezultati
bez uvrede, ali ti nemaš svoje mišljenje, ti si hrpa nevažnih definicija i pojmova koje vadiš kad misliš da su tema, ti si čisti gubitak vremena utrošenog na tvoje školovanje, hrpe i hrpe stvari koje bi mogao koristiti ali ne znaš kaj bi sa njima. ništa kaj ti kažeš nije došlo iz tvoje glave već je od drugih ušlo u tvoju glavu, nisi sposoban za najosnovniju kritičku misao i sve te tablice, definicije i pojmovi su tebi sveto pismo, jednostavno si glup.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by aben 14/12/2019, 00:40

ebenica wrote:
aben wrote:

ovakovi rezultati
bez uvrede, ali ti nemaš svoje mišljenje, ti si hrpa nevažnih definicija i pojmova koje vadiš kad misliš da su tema, ti si čisti gubitak vremena utrošenog na tvoje školovanje, hrpe i hrpe stvari koje bi mogao koristiti ali ne znaš kaj bi sa njima. ništa kaj ti kažeš nije došlo iz tvoje glave već je od drugih ušlo u tvoju glavu, nisi sposoban za najosnovniju kritičku misao i sve te tablice, definicije i pojmovi su tebi sveto pismo, jednostavno si glup.

ljevičari su se uvika bojali knjige:)

books are your friends, man

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Guest 14/12/2019, 00:47

aben wrote:
ebenica wrote:
aben wrote:

ovakovi rezultati

nije problem u knjigama, problem je u tebi, kad papagaja naučimo osnovne riječi (govoriti jer smo bogovi), tepamo mu da je pametan, ali nije, kao što ni cd nije pametan kad na njega nasnimimo pjesmu, kao što ni mobiteli ni satovi nisu pametni, to su najobičnija skladišta podataka iz kojih vadimo informacije ili usluge kako nam zatrebaju....papagaj je glup, cd je glup, mobiteli i satovi su glupi, frende i ti si glup, nitko od vas ne može doći do nečeg novog, svakome od vas treba programer, kod tebe je programiranje stalo s krajem tvog školovanja i sad si to što jesi, skladište podataka, bez programera prašnjavo i glupo.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Maggie19 14/12/2019, 00:57

ebenica wrote:
Svi smo mi kukavice.
Ponekad i u nekoj mjeri.
I nema to veze puno sa sramom, prije sa strahom od onoga sto se skriva iza te istine.

2019-01-30

Back to top Go down

Post by aben 14/12/2019, 01:09

ebenica wrote:
aben wrote:
ebenica wrote:
aben wrote:

ovakovi rezultati

nije problem u knjigama, problem je u tebi, kad papagaja naučimo osnovne riječi (govoriti jer smo bogovi), tepamo mu da je pametan, ali nije, kao što ni cd nije pametan kad na njega nasnimimo pjesmu, kao što ni mobiteli ni satovi nisu pametni, to su najobičnija skladišta podataka iz kojih vadimo informacije ili usluge kako nam zatrebaju....papagaj je glup, cd je glup, mobiteli i satovi su glupi, frende i ti si glup, nitko od vas ne može doći do nečeg novog, svakome od vas treba programer, kod tebe je programiranje stalo s krajem tvog školovanja i sad si to što jesi, skladište podataka, bez programera prašnjavo i glupo.
ali da bi jo došo do nečega novoga po pitanju more li se čovik preminiti, moro bi imati ogromne resurse za istraživanja, puno vrimena, motivaciju i inteligenciju.  
ne mislin da su istraživanja završena, da se više nišće ne more saznati, ali za to je potribno još nešto, nešto ča jedun čovik uopće ni ne more imati: kooperacija.

niti jedun čovik, bez obzira koliko bi inteligentan, motivirun, fundirun, ot poso ne more odroditi sun. steven pinker i brian caplan, jedni od ljudi ki su rekli ovo ča sun jo reko nisu somi došli do toga. svi oni su koristili bazen znanja čovječanstva. tj, činili su ono ča ti ne voliš- čitali su

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Guest 14/12/2019, 04:22

Ra wrote:
tartaruga wrote:
sto znaci totalna promjena?

najvaznijr u svemu je odluka tog samog covjeka, u promjene do kojih je doslo zbog izvanjskih razloga - ne vjerujem
Ono, stvarno dubinska promjena. Ne ono par stvari, nego korjenito. 

Meni se čini da te vanjske znaju biti veće od onih koje sami potičemo. Promjena zahtijeva odricanje (od poznatih stvari) a ljudi se uvijek nekako štede i pokušavaju čim manje raditi na tome... :)

nope. ljudi se ne mijenjaju. po mom iskustvu i mojoj statistici ljudi se privremeno mogu promijeniti ali do max. 15-30 dana i tada se opet vrate na staru šemu.

čitaj:

The Scorpion and the Frog

One day, a scorpion looked around at the mountain where he lived and decided that he wanted a change. So he set out on a journey through the forests and hills. He climbed over rocks and under vines and kept going until he reached a river.
The river was wide and swift, and the scorpion stopped to reconsider the situation. He couldn't see any way across. So he ran upriver and then checked downriver, all the while thinking that he might have to turn back.

Suddenly, he saw a frog sitting in the rushes by the bank of the stream on the other side of the river. He decided to ask the frog for help getting across the stream.

"Hellooo Mr. Frog!" called the scorpion across the water, "Would you be so kind as to give me a ride on your back across the river?"

"Well now, Mr. Scorpion! How do I know that if I try to help you, you wont try to kill me?" asked the frog hesitantly.

"Because," the scorpion replied, "If I try to kill you, then I would die too, for you see I cannot swim!"

Now this seemed to make sense to the frog. But he asked. "What about when I get close to the bank? You could still try to kill me and get back to the shore!"

"This is true," agreed the scorpion, "But then I wouldn't be able to get to the other side of the river!"

"Alright then...how do I know you wont just wait till we get to the other side and THEN kill me?" said the frog.

"Ahh...," crooned the scorpion, "Because you see, once you've taken me to the other side of this river, I will be so grateful for your help, that it would hardly be fair to reward you with death, now would it?!"

So the frog agreed to take the scorpion across the river. He swam over to the bank and settled himself near the mud to pick up his passenger. The scorpion crawled onto the frog's back, his sharp claws prickling into the frog's soft hide, and the frog slid into the river. The muddy water swirled around them, but the frog stayed near the surface so the scorpion would not drown. He kicked strongly through the first half of the stream, his flippers paddling wildly against the current.

Halfway across the river, the frog suddenly felt a sharp sting in his back and, out of the corner of his eye, saw the scorpion remove his stinger from the frog's back. A deadening numbness began to creep into his limbs.

"You fool!" croaked the frog, "Now we shall both die! Why on earth did you do that?"

The scorpion shrugged, and did a little jig on the drownings frog's back.

"I could not help myself. It is my nature."

Then they both sank into the muddy waters of the swiftly flowing river.

Self destruction - "Its my Nature", said the Scorpion...
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 14/12/2019, 08:14

Maggie19 wrote:
ebenica wrote:
Svi smo mi kukavice.
Ponekad i u nekoj mjeri.
I nema to veze puno sa sramom, prije sa strahom od onoga sto se skriva iza te istine.
zakaj imaš potrebu pisanja u moje ime? samo ja mogu pisati svoju priču..ne želim biti trpan negdje gdje me nema samo da bi drugima bilo toplije.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by mativka 14/12/2019, 09:00

Nisam ista kao jučer.

Ima nešto što nas mijenja, a to je vrijeme i iskustvo. Osobno, više ne vidim "dijete u ogledalu", već ženu.
Jednom je Ebenica napisao riječ koja mi se duboko urezala u misli, a to je riječ - ocvala.
Je li pupoljak i ocvao cvijet - isti?
Je li se promijenio?

Vjerujem da se ljudi promijene. Možda je osnova po kojoj ostaju isti, pitanje: ostaju li kroz život dobre osobe ?

2018-08-07

Back to top Go down

Post by mativka 14/12/2019, 09:09

Ra wrote:
tartaruga wrote:
ovo mi ne zvuči na ebenicu, premalo psovki.

Kako nemamo pdf sociologija, filozofija, psihologija i neki dan, kad sam ovo pročitala poželjela sam pitati nešto ovdje, ali...:)

Što misliš, (zapravo ne samo ti bilo tko), može li se čovjek stvarno promijeniti?
Ono zbog godina, neke teške traume, lijepog iskustva, osobe, štajaznam, nečeg ili nekog... postati puno bolji ili puno gori?

Ili smo onakvi kakvi jesmo, a promjene su to tek nijanse?
Baš je dobro kada pitaš! :)

2018-08-07

Back to top Go down

Post by mativka 14/12/2019, 09:14

aben wrote:
ebenica wrote:
aben wrote:
ebenica wrote:
aben wrote:

ovakovi rezultati

ali da bi jo došo do nečega novoga po pitanju more li se čovik preminiti, moro bi imati ogromne resurse za istraživanja, puno vrimena, motivaciju i inteligenciju.  
ne mislin da su istraživanja završena, da se više nišće ne more saznati, ali za to je potribno još nešto, nešto ča jedun čovik uopće ni ne more imati: kooperacija.

niti jedun čovik, bez obzira koliko bi inteligentan, motivirun, fundirun, ot poso ne more odroditi sun. steven pinker i brian caplan, jedni od ljudi ki su rekli ovo ča sun jo reko nisu somi došli do toga. svi oni su koristili bazen znanja čovječanstva. tj, činili su ono ča ti ne voliš- čitali su
Iz kombinacije znanja i iskustva, najviše se nauči.
...ili te takva kombinacija potakne na duboko promišljanje.

2018-08-07

Back to top Go down

Post by aben 14/12/2019, 09:14

mativka wrote:Nisam ista kao jučer.

Ima nešto što nas mijenja, a to je vrijeme i iskustvo. Osobno, više ne vidim "dijete u ogledalu", već ženu.
Jednom je Ebenica napisao riječ koja mi se duboko urezala u misli, a to je riječ - ocvala.
Je li se promijenio?

Vjerujem da se ljudi promijene. Možda je osnova po kojoj ostaju isti, pitanje: ostaju li kroz život dobre osobe ?

niko ni isti, na nijenoj razini, ali poanta pitanja ni vulgarno moje-stanice-nisu-iste, nego moremo li preminiti karakter; more li pesimist izracionalizirati da je bolje biti optimist, i preminiti se, i odgovor je ne.

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by mativka 14/12/2019, 09:18

aben wrote:
mativka wrote:Nisam ista kao jučer.

Je li se promijenio?

niko ni isti, na nijenoj razini, ali poanta pitanja ni vulgarno moje-stanice-nisu-iste, nego moremo li preminiti karakter; more li pesimist izracionalizirati da je bolje biti optimist, i preminiti se, i odgovor je ne.
A može li s obzirom na vrijeme u kojem živimo optimist postati pesimist?
Odnosno, je li lakše iz pesimista postati optimist, ili će prije optimist postati pesimist?

2018-08-07

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 7 of 50 Previous  1 ... 6, 7, 8 ... 28 ... 50  Next

Back to top