'HRVATSKA SLAVI MIR I SLOBODU' Krstičević i Grabar-Kitarović na proslavi Dana dubrovačkih branitelja, navečer na Stradunu pjeva Thompson
Page 1 of 3
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
'HRVATSKA SLAVI MIR I SLOBODU' Krstičević i Grabar-Kitarović na proslavi Dana dubrovačkih branitelja, navečer na Stradunu pjeva Thompson
SJEĆANJE NA OBRANU SRĐA
Ministar obrane Damir Krstičević izjavio je u petak u Dubrovniku na proslavi Dana dubrovačkih branitelja kako Hrvatska slavi mir i slobodu te gradi snažnu Hrvatsku vojsku, koja čuva Hrvatsku i jamac je mira i sigurnosti.
Krstičević je kao izaslanik premijera, zajedno s predsjednicom države Kolindom Grabar- Kitarović i načelnikom Glavnog stožera Oružanih snaga RH Mirkom Šundovim, na brdu Srđ ponad Dubrovnika položio vijence na spomen-križu u počast poginulim hrvatskim braniteljima.
"Obrana Srđa 6. prosinca 1991. godine bila je epska borba hrvatskih branitelja protiv velikosrpske i crnogorske agresije i bahatosti, u jeku njihovih osvajanja hrvatskih krajeva. Zahvaljujući hrvatskim braniteljima nisu uspjeli prošetati Stradunom", istaknuo je Krstičević.
U ime Vlade RH izrazio je duboku zahvalnost dubrovačkim i svim ostalim braniteljima koji su dali golem doprinos slobodi Dubrovnika, hrvatskog juga i čitave Hrvatske.
"Najveću zahvalnost iskazujemo obiteljima poginulih, umrlih i nestalih hrvatskih branitelja", naglasio je te dodao kako mu je drago što će ulica u Dubrovniku dobiti ime generala Janka Bobetka, 'oca moderne hrvatske vojske'.
"Bio je zapovjednik južnog bojišta i svakako je zaslužan za slobodu hrvatskog juga. Lijepo će biti vidjeti i hrvatske vojnike u mimohodu ulicama Dubrovnika u čast dubrovačkim braniteljima", izjavio je Krstičević.
Načelnik Glavnog stožera OSRH Mirko Šundov rekao je da je obrana Srđa bila obrana Dubrovnika i Hrvatske.ž
"Treba još više naglasiti i vrednovati obranu Srđa i njegovih branitelja. Svih Dubrovčana, ali i svih drugih postrojbi koji su bili na Srđu. Trebamo poticati da se o ovome piše, a da mladost o ovome uči, u vojnim školama, ali i općenito. Emocije rade, jer Hrvatska nikad ne bi bila ista s ili bez Dubrovnika. Zato iskazujemo iskrenu zahvalnost dubrovačkim braniteljima. Mi koji smo kasnije došli pomoći u deblokadi i oslobađanju juga Hrvatske, pod vodstvom generala Janka Bobetka, to smo učinili zajedno. Hrvatsko zajedništvo je naša velika vrijednost", istaknuo je Šundov.
Proslava Dana dubrovačkih branitelja počela je polaganjem vijenca i paljenjem svijeća kod križa na groblju Boninovo, bošnjačkom groblju Boninovo, ispred spomenika poginulim pripadnicima MUP-a te na Liechtensteinovom putu za stradale vatrogasce i pripadnike Hrvatske ratne mornarice.
Popodne će se u starom gradskom Portu odati počast pomorcima i braniteljima stradalima na moru, a središnja svečanost održat će se na svečanom otvaranju Ulice generala Janka Bobetka, nakon čega će uslijediti mimohod postrojbi Domovinskog rata ulicama grada.
Tonči Plazibat / CROPIX
U večernjim satima u dubrovačkoj Katedrali služit će se misa zadušnica za sve poginule branitelje i civile u Domovinskom ratu, pred Festivalskom palačom, koja je u agresiji izgorjela, projicirat će se „3D mapping“ video projekcija razaranja grada, a potom na Stradunu slijedi koncert Marka Perkovića Thompsona.
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/hrvatska-slavi-mir-i-slobodu-krsticevic-i-grabar-kitarovic-na-proslavi-dana-dubrovackih-branitelja-navecer-na-stradunu-pjeva-thompson/9711868/
Ministar obrane Damir Krstičević izjavio je u petak u Dubrovniku na proslavi Dana dubrovačkih branitelja kako Hrvatska slavi mir i slobodu te gradi snažnu Hrvatsku vojsku, koja čuva Hrvatsku i jamac je mira i sigurnosti.
Krstičević je kao izaslanik premijera, zajedno s predsjednicom države Kolindom Grabar- Kitarović i načelnikom Glavnog stožera Oružanih snaga RH Mirkom Šundovim, na brdu Srđ ponad Dubrovnika položio vijence na spomen-križu u počast poginulim hrvatskim braniteljima.
"Obrana Srđa 6. prosinca 1991. godine bila je epska borba hrvatskih branitelja protiv velikosrpske i crnogorske agresije i bahatosti, u jeku njihovih osvajanja hrvatskih krajeva. Zahvaljujući hrvatskim braniteljima nisu uspjeli prošetati Stradunom", istaknuo je Krstičević.
U ime Vlade RH izrazio je duboku zahvalnost dubrovačkim i svim ostalim braniteljima koji su dali golem doprinos slobodi Dubrovnika, hrvatskog juga i čitave Hrvatske.
"Najveću zahvalnost iskazujemo obiteljima poginulih, umrlih i nestalih hrvatskih branitelja", naglasio je te dodao kako mu je drago što će ulica u Dubrovniku dobiti ime generala Janka Bobetka, 'oca moderne hrvatske vojske'.
"Bio je zapovjednik južnog bojišta i svakako je zaslužan za slobodu hrvatskog juga. Lijepo će biti vidjeti i hrvatske vojnike u mimohodu ulicama Dubrovnika u čast dubrovačkim braniteljima", izjavio je Krstičević.
Načelnik Glavnog stožera OSRH Mirko Šundov rekao je da je obrana Srđa bila obrana Dubrovnika i Hrvatske.ž
"Treba još više naglasiti i vrednovati obranu Srđa i njegovih branitelja. Svih Dubrovčana, ali i svih drugih postrojbi koji su bili na Srđu. Trebamo poticati da se o ovome piše, a da mladost o ovome uči, u vojnim školama, ali i općenito. Emocije rade, jer Hrvatska nikad ne bi bila ista s ili bez Dubrovnika. Zato iskazujemo iskrenu zahvalnost dubrovačkim braniteljima. Mi koji smo kasnije došli pomoći u deblokadi i oslobađanju juga Hrvatske, pod vodstvom generala Janka Bobetka, to smo učinili zajedno. Hrvatsko zajedništvo je naša velika vrijednost", istaknuo je Šundov.
Proslava Dana dubrovačkih branitelja počela je polaganjem vijenca i paljenjem svijeća kod križa na groblju Boninovo, bošnjačkom groblju Boninovo, ispred spomenika poginulim pripadnicima MUP-a te na Liechtensteinovom putu za stradale vatrogasce i pripadnike Hrvatske ratne mornarice.
Popodne će se u starom gradskom Portu odati počast pomorcima i braniteljima stradalima na moru, a središnja svečanost održat će se na svečanom otvaranju Ulice generala Janka Bobetka, nakon čega će uslijediti mimohod postrojbi Domovinskog rata ulicama grada.
Tonči Plazibat / CROPIX
Članovi moto kluba Dvije Rote iz Konavala
U večernjim satima u dubrovačkoj Katedrali služit će se misa zadušnica za sve poginule branitelje i civile u Domovinskom ratu, pred Festivalskom palačom, koja je u agresiji izgorjela, projicirat će se „3D mapping“ video projekcija razaranja grada, a potom na Stradunu slijedi koncert Marka Perkovića Thompsona.
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/hrvatska-slavi-mir-i-slobodu-krsticevic-i-grabar-kitarovic-na-proslavi-dana-dubrovackih-branitelja-navecer-na-stradunu-pjeva-thompson/9711868/
Eroo- Posts : 78946
2016-07-22
Re: 'HRVATSKA SLAVI MIR I SLOBODU' Krstičević i Grabar-Kitarović na proslavi Dana dubrovačkih branitelja, navečer na Stradunu pjeva Thompson
Imam jednu komičnu priču o "Srđu" iz prve ruke (od moga rodijaka). Mislim da sam je već ovdje par puta ispričao pa neću ponovo.
Re: 'HRVATSKA SLAVI MIR I SLOBODU' Krstičević i Grabar-Kitarović na proslavi Dana dubrovačkih branitelja, navečer na Stradunu pjeva Thompson
heheheheovi bajkeri mi pare na Turcadiju,1/1....
Nema gdje turcadija na Balkanu nije zasijala svoje sjeme tijekom 500 godina vladavine...
Nema gdje turcadija na Balkanu nije zasijala svoje sjeme tijekom 500 godina vladavine...
Guest- Guest
Turčadijski GREY WOLVES Moto club..
Guest- Guest
Eroo wrote:SJEĆANJE NA OBRANU SRĐA
8 ih krenulo branit Srđ, među njima i moja dva rođota. Veli mi rođo tuku i s neba i s mora, granate padaju oko nas...
Kad najednom se onaj drugi rođo skoči iza jednog kamena: " U p. materinu, zaboravija san pištolj".
Naravno, vratija se u Grod po pištolj...
2016-07-22
rodijaci e borili?a ti?..ni sajlom se nisi dao dovuci..Eroo wrote:Eroo wrote:SJEĆANJE NA OBRANU SRĐA
8 ih krenulo branit Srđ, među njima i moja dva rođota. Veli mi rođo tuku i s neba i s mora, granate padaju oko nas...
Kad najednom se onaj drugi rođo skoči iza jednog kamena: " U p. materinu, zaboravija san pištolj".
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Sveto, postao si bezobrazan i naporan s tim svojim neukusnim upadicama.
Turci nisu naš problem, već očigledno tvoj.
Udalji se s teme, ako nemaš ništa pametnije za napisat.
Turci nisu naš problem, već očigledno tvoj.
Udalji se s teme, ako nemaš ništa pametnije za napisat.
2016-07-22
Brat komandant brigade...svatko je radio svoj posao. Tvoj je bio rov, bez velike priče.vuksadinare wrote:rodijaci e borili?a ti?..ni sajlom se nisi dao dovuci..Eroo wrote:Eroo wrote:SJEĆANJE NA OBRANU SRĐA
2016-07-22
znam..nekom je udba bila sudba...moralo se pokriti sve strane..ziher je ziherEroo wrote:Brat komandant brigade...svatko je radio svoj posao. Tvoj je bio rov, bez velike priče.vuksadinare wrote:rodijaci e borili?a ti?..ni sajlom se nisi dao dovuci..Eroo wrote:Eroo wrote:SJEĆANJE NA OBRANU SRĐA
2015-09-08
Ti očigledno nisi sav svoj. Vječito na pogrešnoj strani.vuksadinare wrote:znam..nekom je udba bila sudba...moralo se pokriti sve strane..ziher je ziherEroo wrote:Brat komandant brigade...svatko je radio svoj posao. Tvoj je bio rov, bez velike priče.vuksadinare wrote:rodijaci e borili?a ti?..ni sajlom se nisi dao dovuci..Eroo wrote:Eroo wrote:SJEĆANJE NA OBRANU SRĐA
2016-07-22
j znam na kojoj sam strani bio jesam..za tebe ne znam...zavrsio si u ljubljani najvecoj udbinoj centrali..jos i hercegovac..hercegovci tao nisu ni prolazili u prolazu a kamoli ostali zivjetiEroo wrote:Ti očigledno nisi sav svoj. Vječito na pogrešnoj strani.vuksadinare wrote:znam..nekom je udba bila sudba...moralo se pokriti sve strane..ziher je ziherEroo wrote:Brat komandant brigade...svatko je radio svoj posao. Tvoj je bio rov, bez velike priče.vuksadinare wrote:rodijaci e borili?a ti?..ni sajlom se nisi dao dovuci..Eroo wrote:
2015-09-08
Ja završio na faksu, a ti? U rovu i sad vučeš za to peMziju?vuksadinare wrote:j znam na kojoj sam strani bio jesam..za tebe ne znam...zavrsio si u ljubljani najvecoj udbinoj centrali..jos i hercegovac..hercegovci tao nisu ni prolazili u prolazu a kamoli ostali zivjetiEroo wrote:Ti očigledno nisi sav svoj. Vječito na pogrešnoj strani.vuksadinare wrote:znam..nekom je udba bila sudba...moralo se pokriti sve strane..ziher je ziherEroo wrote:Brat komandant brigade...svatko je radio svoj posao. Tvoj je bio rov, bez velike priče.vuksadinare wrote:
rodijaci e borili?a ti?..ni sajlom se nisi dao dovuci..
Vidiš, moji rođoti nisu ništa tražili od države za protivuslugu.
Svoj doprinos su smatrali dužnošću.
2016-07-22
nit mirovine nit nista drugo...jedini hercegovac koji je isao studirat u ljubljanu i zaobisao zagreb..interesantnoEroo wrote:Ja završio na faksu, a ti? U rovu i sad vučeš za to peMziju?vuksadinare wrote:j znam na kojoj sam strani bio jesam..za tebe ne znam...zavrsio si u ljubljani najvecoj udbinoj centrali..jos i hercegovac..hercegovci tao nisu ni prolazili u prolazu a kamoli ostali zivjetiEroo wrote:Ti očigledno nisi sav svoj. Vječito na pogrešnoj strani.vuksadinare wrote:znam..nekom je udba bila sudba...moralo se pokriti sve strane..ziher je ziherEroo wrote:
Brat komandant brigade...svatko je radio svoj posao. Tvoj je bio rov, bez velike priče.
2015-09-08
Imaš tamo Svetu,,Soru itd, s njima se nagurava, ostavi mene na miru.vuksadinare wrote:nit mirovine nit nista drugo...jedini hercegovac koji je isao studirat u ljubljanu i zaobisao zagreb..interesantnoEroo wrote:Ja završio na faksu, a ti? U rovu i sad vučeš za to peMziju?vuksadinare wrote:j znam na kojoj sam strani bio jesam..za tebe ne znam...zavrsio si u ljubljani najvecoj udbinoj centrali..jos i hercegovac..hercegovci tao nisu ni prolazili u prolazu a kamoli ostali zivjetiEroo wrote:Ti očigledno nisi sav svoj. Vječito na pogrešnoj strani.vuksadinare wrote:
znam..nekom je udba bila sudba...moralo se pokriti sve strane..ziher je ziher
Nemam namjeru odgovarat na takve nebuloze.Tema je proslava u Dubrovniku.
2016-07-22
ti nemas sto slaviti...slab je tvoj doprinos...zbog takvih 'branitelja' pravi izbjegavaju ovakvo naslikavanje i proslave vec koji drugi dan u miru i tisini ga obiljeze..Eroo wrote:Imaš tamo Svetu,,Soru itd, s njima se nagurava, ostavi mene na miru.vuksadinare wrote:nit mirovine nit nista drugo...jedini hercegovac koji je isao studirat u ljubljanu i zaobisao zagreb..interesantnoEroo wrote:Ja završio na faksu, a ti? U rovu i sad vučeš za to peMziju?vuksadinare wrote:j znam na kojoj sam strani bio jesam..za tebe ne znam...zavrsio si u ljubljani najvecoj udbinoj centrali..jos i hercegovac..hercegovci tao nisu ni prolazili u prolazu a kamoli ostali zivjetiEroo wrote:
Ti očigledno nisi sav svoj. Vječito na pogrešnoj strani.
Nemam namjeru odgovarat na takve nebuloze.Tema je proslava u Dubrovniku.
2015-09-08
pismejker wrote:heheheheovi bajkeri mi pare na Turcadiju,1/1....
Ne. Dinarski tip jakog trupa i kostiju i okruglih glava.
Izvorna turska anatomija je drugacija.
Stovise, to sto su jebali ostale je njih skroz izmjenilo.
Guest- Guest
Pismejker te voza? Jadna si mi ti desnica...Jebote, ti pored svega našao baš njega komentirati?Joker wrote:pismejker wrote:heheheheovi bajkeri mi pare na Turcadiju,1/1....
2016-07-22
Sveto, arapski polubrat, komentira izgled najčistijeg gena (haplotip) u Europi.
Takorekuć temeljni haplotip, od kojeg je postalo preko 90% europljana.
Eroo wrote:Pismejker te voza? Jadna si mi ti desnica...Jebote, ti pored svega našao baš njega komentirati?Joker wrote:pismejker wrote:heheheheovi bajkeri mi pare na Turcadiju,1/1....
Je l'?
Evo zore, evo dana, evo Jure i Bobana ....
Za Dom Spremni ....
Hrvatska do Drine i Zemuna ...
Necete u Cavoglave niste ni prijeeee ...
Zdravo Marijo milosti puna, Gospodin s tobom ....
Masoni i okultisti protiv Hrvatske i Hrvata ...
Ahhh ... odmah se cutim bolje.
Guest- Guest
Eroo wrote:Sveto, arapski polubrat, komentira izgled najčistijeg gena (haplotip) u Europi.
E cek malo ... a sto ga sad ti komentiras?
No, no ....
Guest- Guest
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Čestitka predsjednice Grabar Kitarović uz Dan pobjede i Dan hrvatskih branitelja
» Predsjednica voli Thompsona: ova me pjesma podsjećala na domovinu Hrvatska nisu politika i političari, Hrvatska smo svi mi, rekla je Grabar-Kitarović
» Grabar-Kitarović za godinu dana oglavna tajnica NATO-a?
» Bosna gori, Hrvatska i Grabar-Kitarović se češljaju
» Grabar-Kitarović: Hrvatska geografski drži BiH u zagrljaju
» Predsjednica voli Thompsona: ova me pjesma podsjećala na domovinu Hrvatska nisu politika i političari, Hrvatska smo svi mi, rekla je Grabar-Kitarović
» Grabar-Kitarović za godinu dana oglavna tajnica NATO-a?
» Bosna gori, Hrvatska i Grabar-Kitarović se češljaju
» Grabar-Kitarović: Hrvatska geografski drži BiH u zagrljaju
Page 1 of 3