2 godine od smrti posljednjeg hrvatskog samuraja
Page 4 of 9
Page 4 of 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Re: 2 godine od smrti posljednjeg hrvatskog samuraja
elem, pokoj mu dusi
prckov- Posts : 34555
2014-04-19
najcesci uzrok smrti kod muskaraca na zapadu ispod 40 je samoubistvomichaellcmacha wrote:samoubojstvo je rezultat složenog međudjelovanja bioloških, socijalnih, psiholoških i okolišnih rizika i zaštitnih čimbenika. svakih 40 sekundi jedna osoba počini samoubojstvo a još ih 20 pokuša isto... uglavnom veze s vezom nema navedeno podvesti pod kukavičluk...Maggie19 wrote:Istina, makar sam ja vecinu toga procitala vec u osnovnoj.michaellcmacha wrote:tad si počela čitati ruske romane, stranca, patnje ml. W... tak da u to vrijeme svi srednjoškolci o toj temi i diskutiraju i razmišljaju....Maggie19 wrote:O samoubojstvo sam prvi put ozbiljno razmisljala u 1.razredu gimnazije.
Ne o pocinjenju, vec o djelu kao takvom. Motivima, posljedicama i deklaraciji.
Reci cu samo da sam.mijenjala misljenja kroz godine.
Makar, nitko ne moze zaamislit necije stanje svijesti u trenutku odluke na samoubojstvo.
Kako bilo, pokoj mu dusi.
Kao i mnoge druge ozbiljne knjige.
tek onda srcane bolesti
cini mi se da je u australiji 8 dnevno, ne sjecam se sad tocno
2014-04-19
Ucinili su im u biti medvjedju uslugu.Ra wrote:Teška je tema. Rijetki je se dotiču jer su reakcije grozne, pa svi o tome šute.Maggie19 wrote:Kako bilo, teska tema.
Jako teska.
I cinjenica je da se puno branitelja ubilo.
U slobodi, i u uznistvu.
Vjerojatno svaki rat nosi takve posljedice medju ratnickom populacijom.
Nažalost to je također jedna od posljedica rata.
Dali su preživjelima mirovine i s time su završili svu brigu o onima koji su prošli kroz pakao. A trebala im je psihološka pomoć i rad, kakav takav, ali rad, da konstantno ne vrte te filmove u svojim glavama.
I napravili cijeli niz ozbiljnih problema, uz te navedene.
Nažalost da. Put u pakao popločan je dobrim namjerama.Maggie19 wrote:Ucinili su im u biti medvjedju uslugu.Ra wrote:Teška je tema. Rijetki je se dotiču jer su reakcije grozne, pa svi o tome šute.Maggie19 wrote:Kako bilo, teska tema.
Jako teska.
I cinjenica je da se puno branitelja ubilo.
U slobodi, i u uznistvu.
Vjerojatno svaki rat nosi takve posljedice medju ratnickom populacijom.
Nažalost to je također jedna od posljedica rata.
Dali su preživjelima mirovine i s time su završili svu brigu o onima koji su prošli kroz pakao. A trebala im je psihološka pomoć i rad, kakav takav, ali rad, da konstantno ne vrte te filmove u svojim glavama.
I napravili cijeli niz ozbiljnih problema, uz te navedene.
Ljudi u punoj snazi, bez ikakvih obaveza, bez smisla životare i prevrću po sjećanjima. Prestrašno.
Guest- Guest
I uglavnom su pred praznike i u zimskim mjesecima.prckov wrote:najcesci uzrok smrti kod muskaraca na zapadu ispod 40 je samoubistvomichaellcmacha wrote:samoubojstvo je rezultat složenog međudjelovanja bioloških, socijalnih, psiholoških i okolišnih rizika i zaštitnih čimbenika. svakih 40 sekundi jedna osoba počini samoubojstvo a još ih 20 pokuša isto... uglavnom veze s vezom nema navedeno podvesti pod kukavičluk...Maggie19 wrote:Istina, makar sam ja vecinu toga procitala vec u osnovnoj.michaellcmacha wrote:tad si počela čitati ruske romane, stranca, patnje ml. W... tak da u to vrijeme svi srednjoškolci o toj temi i diskutiraju i razmišljaju....Maggie19 wrote:O samoubojstvo sam prvi put ozbiljno razmisljala u 1.razredu gimnazije.
Makar, nitko ne moze zaamislit necije stanje svijesti u trenutku odluke na samoubojstvo.
tek onda srcane bolesti
kakogod, odlaze jer ne mogu podnijeti život.
Bez obzira koji su razlozi i uzroci to je odustajanje od života, bijeg od onog što ne možemo podnijeti, a ne možemo riješiti.
Ali pripisati hrabrost činu samoubojstva je besmisleno.
Guest- Guest
Zašto smauraj? Valjda kamikaza.
u mene je prijatelj skupljo hrabrost u kafani u kojoj smo sjedili, i nekoliko puta odlazio iza stola u wc pa se vraco jer se predomisljo, a onda kad je popio dovoljno upuco se u wcRa wrote:I uglavnom su pred praznike i u zimskim mjesecima.prckov wrote:najcesci uzrok smrti kod muskaraca na zapadu ispod 40 je samoubistvomichaellcmacha wrote:samoubojstvo je rezultat složenog međudjelovanja bioloških, socijalnih, psiholoških i okolišnih rizika i zaštitnih čimbenika. svakih 40 sekundi jedna osoba počini samoubojstvo a još ih 20 pokuša isto... uglavnom veze s vezom nema navedeno podvesti pod kukavičluk...Maggie19 wrote:Istina, makar sam ja vecinu toga procitala vec u osnovnoj.michaellcmacha wrote:
tad si počela čitati ruske romane, stranca, patnje ml. W... tak da u to vrijeme svi srednjoškolci o toj temi i diskutiraju i razmišljaju....
tek onda srcane bolesti
kakogod, odlaze jer ne mogu podnijeti život.
Bez obzira koji su razlozi i uzroci to je odustajanje od života, bijeg od onog što ne možemo podnijeti, a ne možemo riješiti.
Ali pripisati hrabrost činu samoubojstva je besmisleno.
bilo mu 21 godina
naravno da treba hrabrosti, a opet Kazem ne opisuje se to tim kategorijama - hrabrost ili kukavicluk
2014-04-19
odluka da se ubijes moze bit iz ocaja, ili nepravde ili ne znam cega
ali sam cin zahtjeva hrabrost
2014-04-19
samoubojstvo iz očaja, ili bolesti nemo nikakove veze s praljkon, pa un se ubi iz moralnih razlogov.
2014-04-16
Ne slažem se. Ostati živ i kad ti ne ide, preživjeti sve što te snađe, boriti se do kraja, bez odustajanja i kad te lome i kad te gaze. To je hrabrost, to je snaga.prckov wrote:odluka da se ubijes moze bit iz ocaja, ili nepravde ili ne znam cega
Za jedan pucanj trebaš čašicu više, za ostati svoj, za nastaviti dalje, bez obzira što te snađe, treba puno više.
Mislim da ću završiti s komentarima, jer mi naviru neka bolna sjećanja, a nije ni vrijeme ni mjesto za njih.
Last edited by Ra on 29/11/2019, 22:49; edited 1 time in total
Guest- Guest
previse demokracije,pa se ljudu ubiseprckov wrote:najcesci uzrok smrti kod muskaraca na zapadu ispod 40 je samoubistvomichaellcmacha wrote:samoubojstvo je rezultat složenog međudjelovanja bioloških, socijalnih, psiholoških i okolišnih rizika i zaštitnih čimbenika. svakih 40 sekundi jedna osoba počini samoubojstvo a još ih 20 pokuša isto... uglavnom veze s vezom nema navedeno podvesti pod kukavičluk...Maggie19 wrote:Istina, makar sam ja vecinu toga procitala vec u osnovnoj.michaellcmacha wrote:tad si počela čitati ruske romane, stranca, patnje ml. W... tak da u to vrijeme svi srednjoškolci o toj temi i diskutiraju i razmišljaju....Maggie19 wrote:O samoubojstvo sam prvi put ozbiljno razmisljala u 1.razredu gimnazije.
tek onda srcane bolesti
hahahahahahahahahahahahahahahaha...Taj ti nije propustio niti jedan sat marksizma...crvenkasti wrote:pokerjocker wrote:crvenkasti wrote:Taj gori u paklu.
Bog ne prašta samoubojicama.
Koji bahatluk jednog frustriranog, pokvarenog,zavidnog, ljubomornog i podmuklog klipana. Baš si ti pozvan govoriti što Bog oprašta ili ne, tko će goriti u paklu, a tko neće.
Da si ikada bio na vjeronaku, znao bi to i sam.
red wolf-
2016-02-10
ma da, a I nema smisla to ispirat anywayRa wrote:Ne slažem se. Ostati živ i kad ti ne ide, preživjeti sve što te snađe, boriti se do kraja, bez odustajanja i kad te lome i kad te gaze. To je hrabrost, to je snaga.prckov wrote:odluka da se ubijes moze bit iz ocaja, ili nepravde ili ne znam cega
Za jedan pucanj trebaš čašicu više, za ostati svoj, za nastaviti dalje, bez obzira što te snađe, treba puno više.
Mislim da ću završiti s komentarima, jer mi naviru neka bolna sjećanja, a nije ni vrijeme ni mjesto za njih.
pogotovo ako nemas hrabrosti
ajde salim se
2014-04-19
I meni naviru bolna sećanja od juče. I zato:Ra wrote:Ne slažem se. Ostati živ i kad ti ne ide, preživjeti sve što te snađe, boriti se do kraja, bez odustajanja i kad te lome i kad te gaze. To je hrabrost, to je snaga.prckov wrote:odluka da se ubijes moze bit iz ocaja, ili nepravde ili ne znam cega
sjecam se da nam je jednom jedan prof prico kako su u venecueli porasli brojevi samoubistavaUnimatrix_Zero wrote:previse demokracije,pa se ljudu ubiseprckov wrote:najcesci uzrok smrti kod muskaraca na zapadu ispod 40 je samoubistvomichaellcmacha wrote:samoubojstvo je rezultat složenog međudjelovanja bioloških, socijalnih, psiholoških i okolišnih rizika i zaštitnih čimbenika. svakih 40 sekundi jedna osoba počini samoubojstvo a još ih 20 pokuša isto... uglavnom veze s vezom nema navedeno podvesti pod kukavičluk...Maggie19 wrote:Istina, makar sam ja vecinu toga procitala vec u osnovnoj.michaellcmacha wrote:
tad si počela čitati ruske romane, stranca, patnje ml. W... tak da u to vrijeme svi srednjoškolci o toj temi i diskutiraju i razmišljaju....
tek onda srcane bolesti
I to posebno u jednom kvartu koji je izgraden po pravilima "zlatnog reza"
eto mrvica uz kavicu
a sad odo napravit kavicu pa cu vas zajebavat
2014-04-19
kokaju se i po siromasnim zemljama al ovdje na divljem zapadu na turbo pogon sigurnije ti je biti npr u afganistanu nego u Chicagu ili Detroituprckov wrote:sjecam se da nam je jednom jedan prof prico kako su u venecueli porasli brojevi samoubistavaUnimatrix_Zero wrote:previse demokracije,pa se ljudu ubiseprckov wrote:najcesci uzrok smrti kod muskaraca na zapadu ispod 40 je samoubistvomichaellcmacha wrote:samoubojstvo je rezultat složenog međudjelovanja bioloških, socijalnih, psiholoških i okolišnih rizika i zaštitnih čimbenika. svakih 40 sekundi jedna osoba počini samoubojstvo a još ih 20 pokuša isto... uglavnom veze s vezom nema navedeno podvesti pod kukavičluk...Maggie19 wrote:
Istina, makar sam ja vecinu toga procitala vec u osnovnoj.
tek onda srcane bolesti
I to posebno u jednom kvartu koji je izgraden po pravilima "zlatnog reza"
eto mrvica uz kavicu
a sad odo napravit kavicu pa cu vas zajebavat
:)prckov wrote:ma da, a I nema smisla to ispirat anywayRa wrote:Ne slažem se. Ostati živ i kad ti ne ide, preživjeti sve što te snađe, boriti se do kraja, bez odustajanja i kad te lome i kad te gaze. To je hrabrost, to je snaga.prckov wrote:odluka da se ubijes moze bit iz ocaja, ili nepravde ili ne znam cega
ajde salim se
Nije u pitanju moja hrabrost, nego me još uvijek boli.
Imao je samo 19 godina kad je igrom nesretnog slučaja završio na ratištu. Poslije nikako nije mogao zaboraviti. I samo je otišao. Ubio se na pragu roditeljske kuće. Našao ga je otac. Nakon godinu dana i on je umro. Od tuge.
Rat je jedno veliko sranje i zlo. Nikom ništa dobro donio nije, osim ratnim profiterima. Samo živina ga može opet prizivati i priželjkivati.
Guest- Guest
jel? ubio se iz želje da postane mučenik, zapisan u povijest pa je i od svog samoubistva napravio predstavu, jer što je mogao: završiti u zatvoru do kraja života, biti zaboravljen i dio ružne prošlosti ili od sebe stvoriti mučenika koji će jedan dio naroda uvijek pamtiti. kad se nemaš sreće roditi kao Blago Zadro koji je bio stvarni i istinski heroj, kad nemaš sreće da se po tebi zovu ulice i parkovi a imaš tu silnu želju ostati zapisanim u povijest nekog naroda onda ti preostaje napraviti cirkus od svoje smrti. na kraju kad se sve ogoli ovaj "heroj" ima jedan jedini "herojski čin" u svom životu i to je dizanje ruke na samog sebe....jebeni egoizam sitnih duša.aben wrote: pa un se ubi iz moralnih razlogov.
Guest- Guest
a ne znam, valjda je rat nuzno zlo u danasnjem civilizacijskom kontekstuRa wrote::)prckov wrote:ma da, a I nema smisla to ispirat anywayRa wrote:Ne slažem se. Ostati živ i kad ti ne ide, preživjeti sve što te snađe, boriti se do kraja, bez odustajanja i kad te lome i kad te gaze. To je hrabrost, to je snaga.prckov wrote:odluka da se ubijes moze bit iz ocaja, ili nepravde ili ne znam cega
ajde salim se
Nije u pitanju moja hrabrost, nego me još uvijek boli.
Imao je samo 19 godina kad je igrom nesretnog slučaja završio na ratištu. Poslije nikako nije mogao zaboraviti. I samo je otišao. Ubio se na pragu roditeljske kuće. Našao ga je otac. Nakon godinu dana i on je umro. Od tuge.
Rat je jedno veliko sranje i zlo. Nikom ništa dobro donio nije, osim ratnim profiterima. Samo živina ga može opet prizivati i priželjkivati.
mozda u buducnosti ne bude
a onda pogledam rat zvijezda I jebiga
2014-04-19
danasnji ratovi su previse bucni,ogluvi cheljade,bolji su bili oni ratovi sa toljagama i macevima
vi inače brkate pojmove... stoga samo polako... stigneš...dzango wrote:Zašto smauraj? Valjda kamikaza.
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
Page 4 of 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Similar topics
» Playboy izabrao hrvatskog muškarca godine
» Imamo 1967 smrti manje nego u istom dobu prošle godine.
» Od Hrvatskog radija 3 do Hrvatskog krugovala 3
» Utopljenik Radman do posljednjeg daha: Ne pristaje na smjenu i prijeti Hrvatskoj
» Kandidat godine za kmečavca i defetista godine gradonačelnik Darinko Dumbović
» Imamo 1967 smrti manje nego u istom dobu prošle godine.
» Od Hrvatskog radija 3 do Hrvatskog krugovala 3
» Utopljenik Radman do posljednjeg daha: Ne pristaje na smjenu i prijeti Hrvatskoj
» Kandidat godine za kmečavca i defetista godine gradonačelnik Darinko Dumbović
Page 4 of 9