Plenky pred tenkovima
Page 2 of 6
Page 2 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: Plenky pred tenkovima
biće tebi drago i kad vam otfikare 315 kn/danu štrajkaepikur37 wrote:Drago mi je vidjeti da ste svi uz nas. Dosta je bilo potplaćenosti školstva.
Noor- Posts : 25907
2017-10-06
Noor wrote:i više od pola dana - svakoga dana :Dvuksadinare wrote:ali imas slobodno gotovo skoro dva mjeseca ljeti i citave zimske praznike..jasambrend wrote:prckov wrote:kolka je placa prosvjetarima
5200 početnička... naraste do 7 i nešto sitno nako 30 god. staža, a do tad ih većina skrene za u ludaru... jedino je ogoroman nepotizam i korupcija prilikom zapošljavanja, a ne znam baš zašto...nije baš neki posao iz snova...
I nema učitelja koji je u životu radio 8 sati + njihov sat traje 45 minuta :)
dijagram wrote:kod mene na bausteli, ako su dobri ,vrijedni zaradili bi 9000jasambrend wrote:dijagram wrote:treba dići na 1000 eura, i otpustiti par postotaka koji su visak, staviti na trziste rada.
Abena i Epija u realni sektor pod mus...
ako nisu onda
Zar i imenjaka?
darth_vader-
2014-04-17
kolko ja znam prosvjetari imaju u vrijeme praznika i druge obaveze a da se ide računati prosječna efektiva ništa manje ne rade od raznih drugih u državnoj ili javnoj službi.Pa onda vele da im sat traje 45 minuta ali to je čisto efektivno vrijeme a ne računa se priprema itd.Da ne spominjem kako je danas raditi sa djecom,treba za to volja,dar i živci dok ovi drugi tipkaju po telefonu i jebu mačku mater.vuksadinare wrote:ali imas slobodno gotovo skoro dva mjeseca ljeti i citave zimske praznike..jasambrend wrote:prckov wrote:kolka je placa prosvjetarima
5200 početnička... naraste do 7 i nešto sitno nako 30 god. staža, a do tad ih većina skrene za u ludaru... jedino je ogoroman nepotizam i korupcija prilikom zapošljavanja, a ne znam baš zašto...nije baš neki posao iz snova...
vili40-
2015-08-02
A cuj, biznis je biznis, nista osobno.jasambrend wrote:dijagram wrote:kod mene na bausteli, ako su dobri ,vrijedni zaradili bi 9000jasambrend wrote:dijagram wrote:treba dići na 1000 eura, i otpustiti par postotaka koji su visak, staviti na trziste rada.
ako nisu onda
Zar i imenjaka?
Poslije bih mu platio kavu, pivo, stogod:)
dijagram-
2015-08-09
ae...još znaju i kasnit na sat ili uopće ne doć, pa ti bulji u zidcatabbath wrote:Noor wrote:i više od pola dana - svakoga dana :Dvuksadinare wrote:ali imas slobodno gotovo skoro dva mjeseca ljeti i citave zimske praznike..jasambrend wrote:prckov wrote:kolka je placa prosvjetarima
vili40 wrote:kolko ja znam prosvjetari imaju u vrijeme praznika i druge obaveze a da se ide računati prosječna efektiva ništa manje ne rade od raznih drugih u državnoj ili javnoj službi.Pa onda vele da im sat traje 45 minuta ali to je čisto efektivno vrijeme a ne računa se priprema itd.Da ne spominjem kako je danas raditi sa djecom,treba za to volja,dar i živci dok ovi drugi tipkaju po telefonu i jebu mačku mater.vuksadinare wrote:ali imas slobodno gotovo skoro dva mjeseca ljeti i citave zimske praznike..jasambrend wrote:prckov wrote:kolka je placa prosvjetarima
Ma 99% ljudi nije sposobno zadržati djecu fokusirane na gradivo ni 5 minuta, a kamoli 45 min... ja prvi... nije svatko za taj posao...
Last edited by jasambrend on 21/11/2019, 13:43; edited 1 time in total
darth_vader-
2014-04-17
dijagram wrote:A cuj, biznis je biznis, nista osobno.jasambrend wrote:dijagram wrote:kod mene na bausteli, ako su dobri ,vrijedni zaradili bi 9000jasambrend wrote:dijagram wrote:treba dići na 1000 eura, i otpustiti par postotaka koji su visak, staviti na trziste rada.
ako nisu onda
Zar i imenjaka?
darth_vader-
2014-04-17
hahaha...kao da sam znao... Čovječe,ni ja koji radim u njemačkoj efektivno ne radim po satu više od 45 minuta.Alocatabbath wrote:Noor wrote:i više od pola dana - svakoga dana :Dvuksadinare wrote:ali imas slobodno gotovo skoro dva mjeseca ljeti i citave zimske praznike..jasambrend wrote:prckov wrote:kolka je placa prosvjetarima
vili40-
2015-08-02
oli si i ti učo?jasambrend wrote:vili40 wrote:kolko ja znam prosvjetari imaju u vrijeme praznika i druge obaveze a da se ide računati prosječna efektiva ništa manje ne rade od raznih drugih u državnoj ili javnoj službi.Pa onda vele da im sat traje 45 minuta ali to je čisto efektivno vrijeme a ne računa se priprema itd.Da ne spominjem kako je danas raditi sa djecom,treba za to volja,dar i živci dok ovi drugi tipkaju po telefonu i jebu mačku mater.vuksadinare wrote:ali imas slobodno gotovo skoro dva mjeseca ljeti i citave zimske praznike..jasambrend wrote:prckov wrote:kolka je placa prosvjetarima
Ma 99% ljudi nije sposobno zadržati u fokusu djecu ni 5 minuta, a kamoli 45 min... ja prvi... nije svatko za taj posao...
dijagram wrote:A cuj, biznis je biznis, nista osobno.jasambrend wrote:dijagram wrote:kod mene na bausteli, ako su dobri ,vrijedni zaradili bi 9000jasambrend wrote:dijagram wrote:treba dići na 1000 eura, i otpustiti par postotaka koji su visak, staviti na trziste rada.
ako nisu onda
Zar i imenjaka?
malo daješ 9000 imam i za ova tri sata u školi.
12 000?!
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
pa izabrali su tu profesiju kao i tete u vrticu..sto su mislili da ce djeca i pubertetlije biti dobri ko bubice i nece ih nervirati..ako nisu spremni za to bolje da za to nisu ni isli...ak nemaju zivce..eto mala mi ima jednu tetu koja non stop pokazuje kako joj je tesko sa djecom..e pa jebiga teta sto si isla u tu šprofesiju ak ti je tesko sa djecom ne znam sto je ona mislila..piti kavu i cavrlajti a djeca nek se samo igraju..a nju puste na miru..mnogi s ena koncu zajebu i vide da to nije to sto su zamisljali...ali tad je vec kasno a nemaju neku drugu skoluvili40 wrote:kolko ja znam prosvjetari imaju u vrijeme praznika i druge obaveze a da se ide računati prosječna efektiva ništa manje ne rade od raznih drugih u državnoj ili javnoj službi.Pa onda vele da im sat traje 45 minuta ali to je čisto efektivno vrijeme a ne računa se priprema itd.Da ne spominjem kako je danas raditi sa djecom,treba za to volja,dar i živci dok ovi drugi tipkaju po telefonu i jebu mačku mater.vuksadinare wrote:ali imas slobodno gotovo skoro dva mjeseca ljeti i citave zimske praznike..jasambrend wrote:prckov wrote:kolka je placa prosvjetarima
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Noor wrote:oli si i ti učo?jasambrend wrote:vili40 wrote:kolko ja znam prosvjetari imaju u vrijeme praznika i druge obaveze a da se ide računati prosječna efektiva ništa manje ne rade od raznih drugih u državnoj ili javnoj službi.Pa onda vele da im sat traje 45 minuta ali to je čisto efektivno vrijeme a ne računa se priprema itd.Da ne spominjem kako je danas raditi sa djecom,treba za to volja,dar i živci dok ovi drugi tipkaju po telefonu i jebu mačku mater.vuksadinare wrote:ali imas slobodno gotovo skoro dva mjeseca ljeti i citave zimske praznike..jasambrend wrote:
Ma 99% ljudi nije sposobno zadržati u fokusu djecu ni 5 minuta, a kamoli 45 min... ja prvi... nije svatko za taj posao...
Imam u familiji prosvjetara... nismo u krvnom srodstvu...
darth_vader-
2014-04-17
mali u gimnaziji, dobio razrednika pocetnika, predaje fiziku, fin decko, predobar
ove godine oduzeli mu razred, kao loš je, sve im opravda, i sto treba i sto ne treba, nije za razrednika
doveli neku zensku, psihologija, logika, neki od tih bezveznih predmeta
bila mjesec dana i pobjegla glavom bez obzira, ne moze ona to:)
sad mu opet razrednik taj momak iz fizike, sad je kao ok:)
ove godine oduzeli mu razred, kao loš je, sve im opravda, i sto treba i sto ne treba, nije za razrednika
doveli neku zensku, psihologija, logika, neki od tih bezveznih predmeta
bila mjesec dana i pobjegla glavom bez obzira, ne moze ona to:)
sad mu opet razrednik taj momak iz fizike, sad je kao ok:)
dijagram-
2015-08-09
ali i dalje besramno štrajkaš, jel :)epikur37 wrote:dijagram wrote:A cuj, biznis je biznis, nista osobno.jasambrend wrote:dijagram wrote:kod mene na bausteli, ako su dobri ,vrijedni zaradili bi 9000jasambrend wrote:
ako nisu onda
Zar i imenjaka?
12 000?!
jasambrend wrote:Noor wrote:oli si i ti učo?jasambrend wrote:vili40 wrote:kolko ja znam prosvjetari imaju u vrijeme praznika i druge obaveze a da se ide računati prosječna efektiva ništa manje ne rade od raznih drugih u državnoj ili javnoj službi.Pa onda vele da im sat traje 45 minuta ali to je čisto efektivno vrijeme a ne računa se priprema itd.Da ne spominjem kako je danas raditi sa djecom,treba za to volja,dar i živci dok ovi drugi tipkaju po telefonu i jebu mačku mater.vuksadinare wrote:
ali imas slobodno gotovo skoro dva mjeseca ljeti i citave zimske praznike..
Imam u familiji prosvjetara... nismo u krvnom srodstvu...
ako se rade i nedjelje i pod reflektorima moze i 13000 :)epikur37 wrote:dijagram wrote:A cuj, biznis je biznis, nista osobno.jasambrend wrote:dijagram wrote:kod mene na bausteli, ako su dobri ,vrijedni zaradili bi 9000jasambrend wrote:
ako nisu onda
Zar i imenjaka?
12 000?!
dijagram-
2015-08-09
dijagram wrote:ako se rade i nedjelje i pod reflektorima moze i 13000 :)epikur37 wrote:dijagram wrote:A cuj, biznis je biznis, nista osobno.jasambrend wrote:dijagram wrote:
kod mene na bausteli, ako su dobri ,vrijedni zaradili bi 9000
ako nisu onda
Zar i imenjaka?
12 000?!
Pristajem, gladan sam para...samo daj :D
2015-08-06
e, takvi uvijek zarade, oni koji se ne libe prekovremeno, koji ne biraju posao , koji su k tome barem i relativno sposobni , za takve nema zimeepikur37 wrote:dijagram wrote:ako se rade i nedjelje i pod reflektorima moze i 13000 :)epikur37 wrote:dijagram wrote:A cuj, biznis je biznis, nista osobno.jasambrend wrote:
Zar i imenjaka?
12 000?!
dijagram-
2015-08-09
dijagram wrote:ako se rade i nedjelje i pod reflektorima moze i 13000 :)epikur37 wrote:dijagram wrote:A cuj, biznis je biznis, nista osobno.jasambrend wrote:dijagram wrote:
kod mene na bausteli, ako su dobri ,vrijedni zaradili bi 9000
ako nisu onda
Zar i imenjaka?
12 000?!
Malo bi manje trčao po Višnjiku, a malo više fokusiran na posao...
Vidiš kako manitaju po kvartu kad su besposleni...
darth_vader-
2014-04-17
dijagram wrote:e, takvi uvijek zarade, oni koji se ne libe prekovremeno, koji ne biraju posao , koji su k tome barem i relativno sposobni , za takve nema zimeepikur37 wrote:dijagram wrote:ako se rade i nedjelje i pod reflektorima moze i 13000 :)epikur37 wrote:dijagram wrote:
A cuj, biznis je biznis, nista osobno.
12 000?!
normalna stvar
najlakše je kao brend i yoda....mali makijato i kmečat prokleti hdz ;)
2015-08-06
Page 2 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Similar topics
» Plenky održao govor pred praznom dvoranom u Zadru
» Omišalj i Njivice neće pognuti glavu ni pred Vladom ni pred svjetskim silama
» Merkel pred zidom : Kapitulacija pred Sputnikom V
» HV testirao dronova 'kamikaze' na starim tenkovima T-55
» Francuzi bi HV mogli opremiti i borbenim tenkovima Leclerc
» Omišalj i Njivice neće pognuti glavu ni pred Vladom ni pred svjetskim silama
» Merkel pred zidom : Kapitulacija pred Sputnikom V
» HV testirao dronova 'kamikaze' na starim tenkovima T-55