''Svi pokazatelji govore - cijela Europa, pa i mi, ide u recesiju''
Page 2 of 3
Page 2 of 3 • 1, 2, 3
Re: ''Svi pokazatelji govore - cijela Europa, pa i mi, ide u recesiju''
Jebo te, koliko si ti glup lik to je za antologijuAssadNaPodmornici wrote:Pljačka Rusije lol. Šta je iz Rusije opljačkano to? Cijela ekonomija Rusije je pod kontrolom Putina , FSBa i njegovih Oligarha. (RH ekonomija je u sličnom obliku, pa čak i Kineska)
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Znaš šta, slažem se da ovaj i ovakav kapitalizam nije nikakvo rješenje na duži rok. Nepretsano generira ciklične krize i dovodi do enormnih razlika izmeđy raznih zemalja i regiona. Ekspolatacija slabijih od strane jačih. Čisti Darwinizam a ljudi ipak nisu životinje.red wolf wrote:Sad će Vam pobornici izumirućeg kapitalizma reći onu otrcanu --> kriza je prilika...hahahahahahahahahahahaha
Ali i ono što se zvalo scojalizmom je bio potpuni promašaj, neuvažavanje tržišnih i ekonomskih zakonitosti i uslijedio je potop
Treba tražiti neki treći put. Možda ovaj hibrid što Kina razvija ... ali samo ekonomski ... jer politički jednostranački sistem nije dobar. Ljudi se moraju mijenjati kroz vremenske cikluse ili sve završi u potpunoj birokratizaciji i paralizi društva.
2015-09-24
Pa ne lipo mi reci što je točno opljačkano. Koliko je standard prosječnog Rusa 1989 a koliki 2019 da ih je toliko pljackaloRingo10 wrote:Jebo te, koliko si ti glup lik to je za antologijuAssadNaPodmornici wrote:Pljačka Rusije lol. Šta je iz Rusije opljačkano to? Cijela ekonomija Rusije je pod kontrolom Putina , FSBa i njegovih Oligarha. (RH ekonomija je u sličnom obliku, pa čak i Kineska)
AssadNaPodmornici- Posts : 22267
2018-06-14
Od 1990te pa do 2000te na djelu je bila najgrandioznija pljačka u povijesti, silovanje Rusije od strane stranih i domaćih oligarha. Devedesete su bile čistilište kroz koje je prošao narod Ruske Federacije.AssadNaPodmornici wrote:Pa ne lipo mi reci što je točno opljačkano. Koliko je standard prosječnog Rusa 1989 a koliki 2019 da ih je toliko pljackaloRingo10 wrote:Jebo te, koliko si ti glup lik to je za antologijuAssadNaPodmornici wrote:Pljačka Rusije lol. Šta je iz Rusije opljačkano to? Cijela ekonomija Rusije je pod kontrolom Putina , FSBa i njegovih Oligarha. (RH ekonomija je u sličnom obliku, pa čak i Kineska)
NAdam se da im se više neće dogoditi.
Od 2000te do danas se stanje popravilo ali tek oko 2030te ako sve bude u redu, Rusija će dosegnuti pristojan životni standard.
Krajem devedesetih prosječan životni vijek muškaraca je bio oko 58 godina. Situacija je bila strašna, mafija je izbacivala umirovljenike iz stanova i oni su se smrzavali po ulicama. Vojnici su prosili po ulicama. Alkoholizam je bio katastrofalan a oko 60% stanovništva je živjelo ispod granice siromaštva.
https://www.youtube.com/watch?v=jWTGsUyv8IE
Zapad je financirao islamističke pobune po Kavkazu a Gruzija je služila kao mostobran. Financirali su sve moguće separatizme za raspad Rusije ne nekoliko država i za neke je već bio tiskan i novac, recimo za nekakvu planiranu Sibirsku Republiku.
ZAto danas Zapadne oligarhije pizde i bjesne na Putina jer je sve to zaustavio i krenuo sa obnovom i normalizacijom. On je njima zajebo koncepciju pa su izgubili gigantske profite.
Posljedice te političke i ekonomske kataklizme su skoro ravne posljedicama 2. sva rata osim što nije bilo takvih ljudskih žrtava.
Ima toga još gomila ali mi se sad ne da o tome.
2015-09-24
Nemoj brkati sa socijalizmom ono što je bilo prije...To su se djeca igrala socijalizma...Socijalizam, a nakon toga komunizam, su stvar budućnosti...Ringo10 wrote:Znaš šta, slažem se da ovaj i ovakav kapitalizam nije nikakvo rješenje na duži rok. Nepretsano generira ciklične krize i dovodi do enormnih razlika izmeđy raznih zemalja i regiona. Ekspolatacija slabijih od strane jačih. Čisti Darwinizam a ljudi ipak nisu životinje.red wolf wrote:Sad će Vam pobornici izumirućeg kapitalizma reći onu otrcanu --> kriza je prilika...hahahahahahahahahahahaha
Ali i ono što se zvalo scojalizmom je bio potpuni promašaj, neuvažavanje tržišnih i ekonomskih zakonitosti i uslijedio je potop
Treba tražiti neki treći put. Možda ovaj hibrid što Kina razvija ... ali samo ekonomski ... jer politički jednostranački sistem nije dobar. Ljudi se moraju mijenjati kroz vremenske cikluse ili sve završi u potpunoj birokratizaciji i paralizi društva.
red wolf-
2016-02-10
To je stav.RayMabus wrote:Jebe me se. Ja proda auto jutros. Zvoni telefon. Jesan te probudija. Deset sati ujutro. Jesi reci šta triba. Puno mi je četri ( četiri tisuće eura ) , ja san čita da je to negdi oko tri. Aj dobro daj tri.
Onda nešto me pila ne znan ni ja šta je počeja pričat , ja govorin Boga ti probudija si me i još mi nešto filozofiraš. Tek san otvorija oči.
Sad ću fino nastavit ležat , taman do kraja iduće godine s te tri keke isplatin porez za stan i onda mi kapa čista lova pa ću onda tisuću kuna misečno stavljat sa strane i kad skupin deset tisuća kuna tako ić kupit neki auto opet.
Taman san prisušija s parama , ostalo mi ravno tisuču kuna a sutra moran 250 kuna platit fizikalnu terapiju jer san sjeba gležanj pa odan na štaki tj ležin doma i ne odan uopće.
Eto sve rješeno. Neću se ja kad je lova u pitanju izgubit.
Imaš 1000kn i siguran si.
Ja kad padnem ispod 40 000 postanem anksiozan.
gle opet nisi spomenuo niti jedan slučaj pljačke.Ringo10 wrote:Od 1990te pa do 2000te na djelu je bila najgrandioznija pljačka u povijesti, silovanje Rusije od strane stranih i domaćih oligarha. Devedesete su bile čistilište kroz koje je prošao narod Ruske Federacije.AssadNaPodmornici wrote:Pa ne lipo mi reci što je točno opljačkano. Koliko je standard prosječnog Rusa 1989 a koliki 2019 da ih je toliko pljackaloRingo10 wrote:Jebo te, koliko si ti glup lik to je za antologijuAssadNaPodmornici wrote:Pljačka Rusije lol. Šta je iz Rusije opljačkano to? Cijela ekonomija Rusije je pod kontrolom Putina , FSBa i njegovih Oligarha. (RH ekonomija je u sličnom obliku, pa čak i Kineska)
Od 2000te do danas se stanje popravilo ali tek oko 2030te ako sve bude u redu, Rusija će dosegnuti pristojan životni standard.
Krajem devedesetih prosječan životni vijek muškaraca je bio oko 58 godina. Situacija je bila strašna, mafija je izbacivala umirovljenike iz stanova i oni su se smrzavali po ulicama. Vojnici su prosili po ulicama. Alkoholizam je bio katastrofalan a oko 60% stanovništva je živjelo ispod granice siromaštva.
Zapad je financirao islamističke pobune po Kavkazu a Gruzija je služila kao mostobran. Financirali su sve moguće separatizme za raspad Rusije ne nekoliko država i za neke je već bio tiskan i novac, recimo za nekakvu planiranu Sibirsku Republiku.
ZAto danas Zapadne oligarhije pizde i bjesne na Putina jer je sve to zaustavio i krenuo sa obnovom i normalizacijom. On je njima zajebo koncepciju pa su izgubili gigantske profite.
Posljedice te političke i ekonomske kataklizme su skoro ravne posljedicama 2. sva rata osim što nije bilo takvih ljudskih žrtava.
čisto da ti otkrijem tajnu, kao što ovdje u ex-yugi pričaju da su zapadnjaci opljačkali bosnu, srbiju, hrvatsku, evo vidim i rusiju
ne, te zemlje nitko iz vanka nije mogao opljačkati, jer malo toga vrijedi u bosni i rusiji 1989.
drugo ono što se moglo opljačkati su opljačkali domaći ljudi, dakle domaći bosanci, rusi, hrvati iz bosne, itd. kroz privatizaciju, - zanimljivo nešto je kroz privatizaciju čak i postalo 10puta jače nego prije(Luka Raić Dukat) a nešto je recimo Kutle, liku je Tuđman dao desetke firmi, lik je sve razjeba i nije bio ništa sposoban voditi i utekao u BiH na kraju.
u prijevodu, kakva crna pljačka, u socijalizmu se nema puno toga opljačkati jer većina toga ne vrijedi kurca. tako i rusija.
Ruski rast standarda se savršeno poklapa sa rastom cijene nafte. Putin je taman došao na vlast kada je cijena nafte počela rasti, a tamo 2014 kada je pala cijena nafte, standard rusa je otišao dosta dolje, tek tada je Putin napravio neke pro-tržišne reforme i to je to.. ocjena 3 od 5. (1 od 5 je venezuela naprimjer gdje su razjebali sve što se razjebati moglo)
2018-06-14
Dodao bih da je najveca pljacka u tranziciji (koja je u DNRH u povoju) je bila kradja stambenog fonda. Svi sute jer tko je jamio jamio.Da jebeni ercegovci,ljudi sa strane i sl.....
2014-04-14
Nego sto forumski strucnjaci misle o Deutsche Bank??? Sto se Tamo kuha ili su to samo naklapanja????
2014-04-14
red wolf wrote:Sad će Vam pobornici izumirućeg kapitalizma reći onu otrcanu --> kriza je prilika...hahahahahahahahahahahaha
zato americi pod trumpom dobro ide...
a europa je kapitalizam odbacila davno
inače u ekonomiji, bilo kojoj, socijalističkoj, kapitalističkoj, feudalnoj, robovlasničkoj, lovačko-sakupljačkoj, ilegalnoj, trgovini drogom, krize su cikličke i ne znače baš ništa, osim da nakon par dobrih godina dolazi par loših
ali dobro zašto tebi uopće odgovarati kad ovdje ima ludih, ima glupih, a ti si oboje?
abraham wrote:Dodao bih da je najveca pljacka u tranziciji (koja je u DNRH u povoju) je bila kradja stambenog fonda. Svi sute jer tko je jamio jamio.Da jebeni ercegovci,ljudi sa strane i sl.....
hehe ne šute svi ja sam par puta o tome pisao pa su mi svi jebali mater hadezovsku
a volim ih ko mater ludu kćer
marcellus wrote:red wolf wrote:Sad će Vam pobornici izumirućeg kapitalizma reći onu otrcanu --> kriza je prilika...hahahahahahahahahahahaha
inače u ekonomiji, bilo kojoj, socijalističkoj, kapitalističkoj, feudalnoj, robovlasničkoj, lovačko-sakupljačkoj, ilegalnoj, trgovini drogom, krize su cikličke i ne znače baš ništa, osim da nakon par dobrih godina dolazi par loših
ali dobro zašto tebi uopće odgovarati kad ovdje ima ludih, ima glupih, a ti si oboje?
A da konačno postaviš pitanje --> Zašto to mora biti tako?
red wolf-
2016-02-10
red wolf wrote:marcellus wrote:red wolf wrote:Sad će Vam pobornici izumirućeg kapitalizma reći onu otrcanu --> kriza je prilika...hahahahahahahahahahahaha
a da ti dam knjige iz ekonomije od adama smitha do picketyja pa da malo čitaš nešto? Ima sve tamo, davno je to proučeno al uvijek neka budala koja nije čitala pita zašto
Last edited by marcellus on 22/11/2019, 15:33; edited 1 time in total
doduše je da bi kurca razumio al svejedno
marcellus wrote:a europa je kapitalizam odbacila davno
Nije ali je napredna. Treba ugasiti zagađivačku njemačku industriju, loše njemačke TDI motore zamjeniti ekološkim kineskim, nabiti još poreza na ekologiju i resurse preusmjeriti na uzdržavanje migranata i LGBT partye :)
catabbath-
2015-08-22
to više nije slobodno tržišni kapitalizam, nego .. visoko regulirani kapitalizam, kapitalizam koji je dosta pomaknut u lijevo, jer partija na vlasti(progresivci) odlučuju šta se proizvodi i koliko i za koga.. već to nemožeš zvati kapitalizam, a nemožeš baš niti socijalizam, ali ide u tom smjerucatabbath wrote:marcellus wrote:a europa je kapitalizam odbacila davno
Nije ali je napredna. Treba ugasiti zagađivačku njemačku industriju, loše njemačke TDI motore zamjeniti ekološkim kineskim, nabiti još poreza na ekologiju i resurse preusmjeriti na uzdržavanje migranata i LGBT partye :)
2018-06-14
Nemaš ti pojma. Samo nabrajaš jedne te iste stereotipe kojima su te kljukali cijeloga života.AssadNaPodmornici wrote:gle opet nisi spomenuo niti jedan slučaj pljačke.Ringo10 wrote:Od 1990te pa do 2000te na djelu je bila najgrandioznija pljačka u povijesti, silovanje Rusije od strane stranih i domaćih oligarha. Devedesete su bile čistilište kroz koje je prošao narod Ruske Federacije.AssadNaPodmornici wrote:Pa ne lipo mi reci što je točno opljačkano. Koliko je standard prosječnog Rusa 1989 a koliki 2019 da ih je toliko pljackaloRingo10 wrote:Jebo te, koliko si ti glup lik to je za antologijuAssadNaPodmornici wrote:Pljačka Rusije lol. Šta je iz Rusije opljačkano to? Cijela ekonomija Rusije je pod kontrolom Putina , FSBa i njegovih Oligarha. (RH ekonomija je u sličnom obliku, pa čak i Kineska)
čisto da ti otkrijem tajnu, kao što ovdje u ex-yugi pričaju da su zapadnjaci opljačkali bosnu, srbiju, hrvatsku, evo vidim i rusiju
ne, te zemlje nitko iz vanka nije mogao opljačkati, jer malo toga vrijedi u bosni i rusiji 1989.
drugo ono što se moglo opljačkati su opljačkali domaći ljudi, dakle domaći bosanci, rusi, hrvati iz bosne, itd. kroz privatizaciju, - zanimljivo nešto je kroz privatizaciju čak i postalo 10puta jače nego prije(Luka Raić Dukat) a nešto je recimo Kutle, liku je Tuđman dao desetke firmi, lik je sve razjeba i nije bio ništa sposoban voditi i utekao u BiH na kraju.
u prijevodu, kakva crna pljačka, u socijalizmu se nema puno toga opljačkati jer većina toga ne vrijedi kurca. tako i rusija.
Ruski rast standarda se savršeno poklapa sa rastom cijene nafte. Putin je taman došao na vlast kada je cijena nafte počela rasti, a tamo 2014 kada je pala cijena nafte, standard rusa je otišao dosta dolje, tek tada je Putin napravio neke pro-tržišne reforme i to je to.. ocjena 3 od 5. (1 od 5 je venezuela naprimjer gdje su razjebali sve što se razjebati moglo)
2015-09-24
Ringo10 wrote:Nemaš ti pojma. Samo nabrajaš jedne te iste stereotipe kojima su te kljukali cijeloga života.AssadNaPodmornici wrote:gle opet nisi spomenuo niti jedan slučaj pljačke.Ringo10 wrote:Od 1990te pa do 2000te na djelu je bila najgrandioznija pljačka u povijesti, silovanje Rusije od strane stranih i domaćih oligarha. Devedesete su bile čistilište kroz koje je prošao narod Ruske Federacije.AssadNaPodmornici wrote:Pa ne lipo mi reci što je točno opljačkano. Koliko je standard prosječnog Rusa 1989 a koliki 2019 da ih je toliko pljackaloRingo10 wrote:
Jebo te, koliko si ti glup lik to je za antologiju
mene nitko nije "kljuka", ja sam magistar ekonomije i nisam kupio diplomu u bosni i kao takav školovao sam se za čitati ekonomske parametre. kao što doktor traži parametre i simptome bolesti, ja kao ekonomist isto tako gledam parametre i prema tome dajem "dijagnozu" o pojedinoj ekonomiji.
da ti odmah kažem, soicjalističke ekonomije nemaš šta opljačkati, jer socijalizam je takav sustav.. evo da sutra krene Venezuela u "rasprodaju", malo toga se ima kupiti što valja.. nemaju praktički niti jednu kvalitetnu firmu , jer je socijalizam razjeba, osim nešto infrastrkturnih/monopolističkih firmi, tipa telekomunkacije i nafta.. i prvi investitor koji to kupi, morat će ulagati puste milijarde $ da to postane profitablno. tako i Rusija i Ex-yugoslavija.
Ako je tko šta pljačka, pljačkali su domaći Rusi u Rusiji i domaći Hrvati u Hrvatskoj. Ti Ruski Oligarsi a Hrvatski Tajkuni, su sa vremenom postali članovi Putinove Jedinstvene Rusije ili našeg HDZa i tako "legalizirali" svoju privatizaciju.. još je "super" ako je netko uspio spasiti neku firmu, imaš ti Kutlu kojem je tuđman dao desetke firmi a lik je svaku upropastio i utekao u bosnu nakon toga.
sa druge strane , ti nisi dao niti jedan argument. ja te lipo pitam da mi navedeš tko je šta opljačka i imena, i imovinu, i gdje se nalazi ta imovina. da imaš iti malo mozga mogao si barem spommenuti Abramoviča koji je Ruski Židov i uteka iz Rusije sa nekom imovinom, ali taj i nije toliko opljačka, koliko je bio sposoban i došao sumnjivo do provog kapitala , ali ga je kasnije oplodio(za razliku od Kutle koji je razjeba).
edit: ocjena Ruske tranzicije 1990-2020 .. 3/5
ocjena RH tranzicije 1990-2020 2/5
ocjena venezuelanske tranzicije od čaveza 1999-2019 1/5
ocjena tranzicije recimo poljske, balitičkih zemalja, mađarske, slovačke, češke +4/5
ocjena Čileanske tranzicje kada su livkdirali Allenda i instalirali neoliberalni imperijalni kapitalizam čikaške ekonomske škole 5/5
2018-06-14
Tko je dobio jedinicu?
Ukraina, Bosna, , ..Bjelorusija čak -2
Gruzija +3, i to zahvaljujući Sakašvilu
Armenija recimo kao i Hrvatska 2/5
Azerbeđan , pa čak i 4/5
Ukraina, Bosna, , ..Bjelorusija čak -2
Gruzija +3, i to zahvaljujući Sakašvilu
Armenija recimo kao i Hrvatska 2/5
Azerbeđan , pa čak i 4/5
Jesi magistrira ekonomiju ili samo faks ekonomski završija ?
Ne kužim.
Ne kužim.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Ti uopće nisi razumio što sam ti napisao...Pomalo te razumijem...50 i nešto godina...Pitanja je li moglo biti drugačije...Dobro, to je tvoj problem...marcellus wrote:red wolf wrote:marcellus wrote:red wolf wrote:Sad će Vam pobornici izumirućeg kapitalizma reći onu otrcanu --> kriza je prilika...hahahahahahahahahahahaha
a da ti dam knjige iz ekonomije od adama smitha do picketyja pa da malo čitaš nešto? Ima sve tamo, davno je to proučeno al uvijek neka budala koja nije čitala pita zašto
red wolf-
2016-02-10
Page 2 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Hrvati imaju vise izdajica nego cijela Europa.A.G.Matos:Izdajice su nacionalno bogatstvo Hrvata
» Austrija je ušla u recesiju
» Njemačka ušla u recesiju
» Kanada službeno ušla u recesiju
» Najveće europsko gospodarstvo ušlo u recesiju
» Austrija je ušla u recesiju
» Njemačka ušla u recesiju
» Kanada službeno ušla u recesiju
» Najveće europsko gospodarstvo ušlo u recesiju
Page 2 of 3