Prvi partizanski mornarički odred
Page 3 of 7
Page 3 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Re: Prvi partizanski mornarički odred
ne kuzis moju poruku...a to je da tile nije bio onakav lumen kakvim ga se smatralo...i smatra...i mitizira...pa tu je doslovce zrtvovao tisuce hrvata u prvom redu dalmatinaca mozda najglupljim ratnim potezom u to vrijeme...u nekim drugim drzavama za to bi se platilo glavom...PABLO ESCOBAR wrote:Ajde bogati vuce puca mi kurac sta je govorio sugavi partizancina
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Koca je bio kurac kao sto si i ti. Jedino mi je zao sto nije skupa sa svojim antifasistickim drugom djurisicem nije zavrsio na veceri kod viteza od ljubuskoga.jastreb wrote:Koča je za sve vas bio gospodin par ekselans.PABLO ESCOBAR wrote:Ajde bogati vuce puca mi kurac sta je govorio sugavi partizancina
Školovan na Sorboni,pjesnik nadrealist,filozof, borac,strateg,general,diplomat,disident i veličina.
"Juventus je uvijek bio primjer za moj Manchester United. Puštao sam svojim igračima video snimke Lippijevog Juventusa i govorio im da ne gledaju taktiku i tehniku jer smo i mi to imali, već da gledaju na želju za pobjedom koju su posjedovali Lippijevi igrači, i da se tome posvete." - Sir Alex Ferguson.
FRANK- Posts : 19994
2015-09-13
Pa tko tu tifusarsku budalu uopce smatra lumenom. Kukavica koja je bjezala non stop. I svoj bijeg prikrivala tisucama mrtvih partizana.vuksadinare wrote:ne kuzis moju poruku...a to je da tile nije bio onakav lumen kakvim ga se smatralo...i smatra...i mitizira...pa tu je doslovce zrtvovao tisuce hrvata u prvom redu dalmatinaca mozda najglupljim ratnim potezom u to vrijeme...u nekim drugim drzavama za to bi se platilo glavom...PABLO ESCOBAR wrote:Ajde bogati vuce puca mi kurac sta je govorio sugavi partizancina
"Juventus je uvijek bio primjer za moj Manchester United. Puštao sam svojim igračima video snimke Lippijevog Juventusa i govorio im da ne gledaju taktiku i tehniku jer smo i mi to imali, već da gledaju na želju za pobjedom koju su posjedovali Lippijevi igrači, i da se tome posvete." - Sir Alex Ferguson.
2015-09-13
Barem nije bio tukac ko Mile Budak.PABLO ESCOBAR wrote:Koca je bio kurac kao sto si i ti.jastreb wrote:Koča je za sve vas bio gospodin par ekselans.PABLO ESCOBAR wrote:Ajde bogati vuce puca mi kurac sta je govorio sugavi partizancina
Školovan na Sorboni,pjesnik nadrealist,filozof, borac,strateg,general,diplomat,disident i veličina.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
NDH je bila kurčina na biciklu. Ante Luetić župan cetinske župe a nije moga zaustavit pokolj u vlastitom selu 42.
Štaš dalje pričat o toj NDH na području italijanske okupacijske zone.
Ta prva godina rata to nije bilo puno ni partizana al kako je meni kuća uz rub nacionalnog parka Biokovo onda su tu imali hranu i smještaj.
Znači meni dida 14 godina. Iduće godine pokolj četnika i aj biži.
Jebeš ti državu ti si na vlasti a ovi ti kolju po selu.
Marionetska država skroz.
Štaš dalje pričat o toj NDH na području italijanske okupacijske zone.
Ta prva godina rata to nije bilo puno ni partizana al kako je meni kuća uz rub nacionalnog parka Biokovo onda su tu imali hranu i smještaj.
Znači meni dida 14 godina. Iduće godine pokolj četnika i aj biži.
Jebeš ti državu ti si na vlasti a ovi ti kolju po selu.
Marionetska država skroz.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
ma gle...koca je u prvom redu bio lukavac koji se nije htio zrtvovati za revoluciju...ionako je znao da se njemcima i drugima blizi kraj...drugo koca je imao najbolje organiziranu obavjestajnu mrezu i znao je tko to ima dobija bitku pa i rat...njegov problem je bio sto je vecinom bio okruzen fanaticnim balvanima manje vise neskolovanim...kojima je revolucija bila sve..koca jest bio komunist ali realno nije bio fanatik niti zadrt...nije ni on bio sad nesto poseban ali je imao dovoljno intelekta da shvati da sa balvanima moze samo najebati..a on je samo htio izvuci se ziv i citav iz rata..jastreb wrote:Koča je za sve vas bio gospodin par ekselans.PABLO ESCOBAR wrote:Ajde bogati vuce puca mi kurac sta je govorio sugavi partizancina
2015-09-08
PABLO ESCOBAR wrote:Oh_Femder wrote:Kakav je ćopavi bravar bio epski jebač, nije nemoguće da u tvom slučaju i je.PABLO ESCOBAR wrote:Mabuse natjecali se imocanin rus i amer cija je planina bolja.
Kaze rus ja sa urala viknen zivio putin odzvanja rusija 5 dana
Kaze amer ja kazem zivio trump amerika odzvanja 10 dana
Kaze imocanin ja sa biokove viknem zivio tito
Kad godinu dana po imotskom odjekuje Jebo ti.on.mater
PABLO ESCOBAR wrote:U mom kraju je velika sramota reci da ti je neko bio u partizanima.
A to je kao neki jači kriterij što se misli u tvojoj pripizdini donjojPABLO ESCOBAR wrote:Odmah znaci da imas nositelj virusa zvanog tifus. A to ti Fenderu najboje osjetis na sebi
Moga dida su ubili partizani. Čik pogodi zašto Drugog je poslalo sa 16 godina na ruski front pa je bio prepametan da opet ide u rat.
[quote="Oh_Femder"][quote="PABLO ESCOBAR"]
A to je kao neki jači kriterij što se misli u tvojoj pripizdini donjoj
Moga dida su ubili partizani. Čik pogodi zašto Drugog je poslalo sa 16 godina na ruski front pa je bio prepametan da opet ide u rat.
Oh_Femder wrote:Kakav je ćopavi bravar bio epski jebač, nije nemoguće da u tvom slučaju i je.PABLO ESCOBAR wrote:Mabuse natjecali se imocanin rus i amer cija je planina bolja.
PABLO ESCOBAR wrote:U mom kraju je velika sramota reci da ti je neko bio u partizanima.
A to je kao neki jači kriterij što se misli u tvojoj pripizdini donjoj
PABLO ESCOBAR wrote:Odmah znaci da imas nositelj virusa zvanog tifus. A to ti Fenderu najboje osjetis na sebi
Mile Budak je danas opjevani hrvatski mucenik. A i kcer Grozda mu. A koca.... samo spomen na ratnog zlocinca i smrdljivog partizana. Naime prica se da su potomci partizana plod braka izmedju brata i sestre. Incest je normalan cin kod tih tifusarajastreb wrote:Barem nije bio tukac ko Mile Budak.PABLO ESCOBAR wrote:Koca je bio kurac kao sto si i ti.jastreb wrote:Koča je za sve vas bio gospodin par ekselans.PABLO ESCOBAR wrote:Ajde bogati vuce puca mi kurac sta je govorio sugavi partizancina
2015-09-13
[ltr]
Ante Luetić
[/ltr]
Ante Luetić
[/ltr]
Ante Luetić (Župa, 1. lipnja 1907. - Split, 3. studenog 1944.) je bio hrvatski političar, veliki župan velike župe Cetina i dužnosnik Ustaškog pokreta.
Rođen je u zabiokovskom selu Župi 1. lipnja 1907. godine.
Krajem 1930-ih je pripadao splitskoj skupini intelektualaca što su činili središnjicu Ustaškog pokreta u Dalmaciji. Po uspostavi Nezavisne Države Hrvatske, kao povjerenik Ustaškog pokreta je proglasom pozvao splitsko pučanstvo na red i mir, te je u Splitu radio na uspostavi hrvatske vlasti iz kojega je ubrzo bio prisiljen povući se pred nadolazećim talijanskim snagama. Obnašao je dužnost velikog župana velike župe Cetina od lipnja 1941. do listopada 1943. godine. U veljači 1942. je bio pozvan za člana Hrvatskog državnog sabora. U listopadu 1943. je bio premješten na obnašanje dužnosti u Ministarstvu unutrnjih poslova u Zagrebu u svojstvu velikog župana. U veljači 1944. je bio imenovan državnim vijećnikom.
Po partizanskom zauzimanju grada Splita, partizani su ga uhitili, a Vojni sud Oblasti VIII. korpusa NOVJ-a u Splitu ga je 2. studenog 1944. godine osudio na smrt.[1] Smaknut je strijeljanjem 3. studenog 1944. godine u Splitu.
Životopis
Rođen je u zabiokovskom selu Župi 1. lipnja 1907. godine.
Krajem 1930-ih je pripadao splitskoj skupini intelektualaca što su činili središnjicu Ustaškog pokreta u Dalmaciji. Po uspostavi Nezavisne Države Hrvatske, kao povjerenik Ustaškog pokreta je proglasom pozvao splitsko pučanstvo na red i mir, te je u Splitu radio na uspostavi hrvatske vlasti iz kojega je ubrzo bio prisiljen povući se pred nadolazećim talijanskim snagama. Obnašao je dužnost velikog župana velike župe Cetina od lipnja 1941. do listopada 1943. godine. U veljači 1942. je bio pozvan za člana Hrvatskog državnog sabora. U listopadu 1943. je bio premješten na obnašanje dužnosti u Ministarstvu unutrnjih poslova u Zagrebu u svojstvu velikog župana. U veljači 1944. je bio imenovan državnim vijećnikom.
Po partizanskom zauzimanju grada Splita, partizani su ga uhitili, a Vojni sud Oblasti VIII. korpusa NOVJ-a u Splitu ga je 2. studenog 1944. godine osudio na smrt.[1] Smaknut je strijeljanjem 3. studenog 1944. godine u Splitu.
Veliki župani Nezavisne Države Hrvats
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Imotski je mjesto koje nije bilo naklonjeno tifusarskoj gamaduOh_Femder wrote:Oh_Femder wrote:PABLO ESCOBAR wrote:Oh_Femder wrote:Kakav je ćopavi bravar bio epski jebač, nije nemoguće da u tvom slučaju i je.PABLO ESCOBAR wrote:Mabuse natjecali se imocanin rus i amer cija je planina bolja.
A to je kao neki jači kriterij što se misli u tvojoj pripizdini donjojPABLO ESCOBAR wrote:Odmah znaci da imas nositelj virusa zvanog tifus. A to ti Fenderu najboje osjetis na sebi
2015-09-13
Izgledno je da ni u tvom selu nije drugačija praksaPABLO ESCOBAR wrote:Mile Budak je danas opjevani hrvatski mucenik. A i kcer Grozda mu. A koca.... samo spomen na ratnog zlocinca i smrdljivog partizana. Naime prica se da su potomci partizana plod braka izmedju brata i sestre. Incest je normalan cin kod tih tifusarajastreb wrote:Barem nije bio tukac ko Mile Budak.PABLO ESCOBAR wrote:Koca je bio kurac kao sto si i ti.jastreb wrote:Koča je za sve vas bio gospodin par ekselans.PABLO ESCOBAR wrote:Ajde bogati vuce puca mi kurac sta je govorio sugavi partizancina
ma gle...koca je u prvom redu bio lukavac koji se nije htio zrtvovati za revoluciju...ionako je znao da se njemcima i drugima blizi kraj...drugo koca je imao najbolje organiziranu obavjestajnu mrezu i znao je tko to ima dobija bitku pa i rat...njegov problem je bio sto je vecinom bio okruzen fanaticnim balvanima manje vise neskolovanim...kojima je revolucija bila sve..koca jest bio komunist ali realno nije bio fanatik niti zadrt...nije ni on bio sad nesto poseban ali je imao dovoljno intelekta da shvati da sa balvanima moze samo najebati..a on je samo htio izvuci se ziv i citav iz rata..jastreb wrote:Koča je za sve vas bio gospodin par ekselans.PABLO ESCOBAR wrote:Ajde bogati vuce puca mi kurac sta je govorio sugavi partizancina
2015-09-08
Moje selo nazalost vise nepostoji.Oh_Femder wrote:Izgledno je da ni u tvom selu nije drugačija praksaPABLO ESCOBAR wrote:Mile Budak je danas opjevani hrvatski mucenik. A i kcer Grozda mu. A koca.... samo spomen na ratnog zlocinca i smrdljivog partizana. Naime prica se da su potomci partizana plod braka izmedju brata i sestre. Incest je normalan cin kod tih tifusarajastreb wrote:Barem nije bio tukac ko Mile Budak.PABLO ESCOBAR wrote:Koca je bio kurac kao sto si i ti.jastreb wrote:
Koča je za sve vas bio gospodin par ekselans.
Jedni u njemackoj
Jedni u americi
U belgiji juznoafrickoj republici
Novon zelandu
Od 1931 selo je rusevina u kojoj se samo poskoci legu.
Vise odavno nema nista.
Jel ti sad jasnije incestu
2015-09-13
A dalo najveći broj španskih boraca i najvećeg hrvatskog ljevičarskog politologa Šuvara?PABLO ESCOBAR wrote:
Imotski je mjesto koje nije bilo naklonjeno tifusarskoj gamadu
2014-04-22
Pa nije onda ni čudno da ti selo više ne postoji. Moje na primjer i dalje da.PABLO ESCOBAR wrote:Moje selo nazalost vise nepostoji.Oh_Femder wrote:Izgledno je da ni u tvom selu nije drugačija praksaPABLO ESCOBAR wrote:Mile Budak je danas opjevani hrvatski mucenik. A i kcer Grozda mu. A koca.... samo spomen na ratnog zlocinca i smrdljivog partizana. Naime prica se da su potomci partizana plod braka izmedju brata i sestre. Incest je normalan cin kod tih tifusarajastreb wrote:Barem nije bio tukac ko Mile Budak.PABLO ESCOBAR wrote:
Koca je bio kurac kao sto si i ti.
Jedni u njemackoj
Jedni u americi
Novon zelandu
Vise odavno nema nista.
Istina istina. Nekrijem to.jastreb wrote:A dalo najveći broj španskih boraca i najvećeg hrvatskog ljevičarskog politologa Šuvara?PABLO ESCOBAR wrote:
Imotski je mjesto koje nije bilo naklonjeno tifusarskoj gamadu
Ali hvala bogu vrlo malo se tih umno piremecenih bolesnika vratilo iz teroristicke agresije na jednu tudju zemlju.
Generalisimus je to porjesava
2015-09-13
PABLO ESCOBAR wrote:
Mile Budak je danas opjevani hrvatski mucenik.
I književnik sa čijim su se Ognjištem sprdali,u ono doba,vodeći književni kritičari.
S tobom vazda cirkus
2014-04-22
Moj je djed zadnji napustio selo 1931. I otisao u njemacku.Oh_Femder wrote:Pa nije onda ni čudno da ti selo više ne postoji. Moje na primjer i dalje da.PABLO ESCOBAR wrote:Moje selo nazalost vise nepostoji.Oh_Femder wrote:Izgledno je da ni u tvom selu nije drugačija praksaPABLO ESCOBAR wrote:Mile Budak je danas opjevani hrvatski mucenik. A i kcer Grozda mu. A koca.... samo spomen na ratnog zlocinca i smrdljivog partizana. Naime prica se da su potomci partizana plod braka izmedju brata i sestre. Incest je normalan cin kod tih tifusarajastreb wrote:
Barem nije bio tukac ko Mile Budak.
Jedni u njemackoj
Jedni u americi
Novon zelandu
Vise odavno nema nista.
Dva brata u ameriku jedan na novi zeland
2015-09-13
I koji je spasio Krlezu!!!jastreb wrote:PABLO ESCOBAR wrote:
Mile Budak je danas opjevani hrvatski mucenik.
I književnik sa čijim su se Ognjištem sprdali,u ono doba,vodeći književni kritičari.
[size=38]S tobom vazda cirkus [/size]
2015-09-13
inace na jastrebovo znanje i ravnanje znas li ti tko je najveci sukrivac za smrt tolikog broja dalmatinaca na sutjesci?..bruno vuletic...koji je bio ambiciozni fanatik i uvlakac titu...kad je vecina htjela se izvuci mislim na druge komadante i sto prije probiti se vuletic je titu predlozio da ce njegovi dalmatinci biti zastitnica dok ovi drugi paljadu rade...tito je jednom rekoa na taj vuleticev prijedlog..'a bas sam imao tesku dilemu koga staviti u zastitnicu jer vecina je u tim teskim trenucima razmisljala kako da s eizvuce iz svega toga a onda je u štab dosao mladi komadant prve dalmatinske brigade kojeg sam bas tih dana imenovao za komadanta posto je prethodni poginuo i sam se ponudio da sa svojom brigadom bude zastitnica i time mi skinuo brigu'...vuletic slaje dva bataljona prve dalmatinske brigade na gornje i donje bare ali on ne odlazi sa njima nego se ostaje u vrhovnom stabu uz tita...zna se kako su prosli ti bataljoni gotovo su bili unisteni...jednom sam cuo pricu od jednog sinjanina partizana odnosno to nam je djed ispricao da mu je taj partizan koji je prezivio sutjesku rekao da su oni koji su prezivjeli htjeli jebat majku vuleticu koji ih je poslao a nije otisao sa njima nego se izvukao i ostao sa titom...no nisu mu mogli nista jer je vec tad uzivao potporu tita...
2015-09-08
Page 3 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Similar topics
» Odred za razmak
» Zapalio se Američki mornarički nosač aviona, vjerojatno će ga morati otpisati
» Kekin:'Moj Milutin će biti odličan prvi drug.. kh, kh prvi gospodin u Hrvatskoj'
» OTIMANJE ZABORAVU: Split je bio partizanski grad!
» Je li ovo prabaka komunističke militaristice Peovićke?RF u maniri staljinista i hitlerovaca spremala odred batinaša za preuzimanje vlasti
» Zapalio se Američki mornarički nosač aviona, vjerojatno će ga morati otpisati
» Kekin:'Moj Milutin će biti odličan prvi drug.. kh, kh prvi gospodin u Hrvatskoj'
» OTIMANJE ZABORAVU: Split je bio partizanski grad!
» Je li ovo prabaka komunističke militaristice Peovićke?RF u maniri staljinista i hitlerovaca spremala odred batinaša za preuzimanje vlasti
Page 3 of 7